Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Zola Buddin vasen kenkä

Jäsenet
 • Posts

  109
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1 064 profile views

Zola Buddin vasen kenkä's Achievements

 1. IMO nuo Ruissalon mäet (pari kpl) ovat jo turhan pitkiä, eli syke nousee turhan ikävästi. itse joudun ainakin puristamaan niissä kovaa juostessani. ei nuo oikeasti vauhtia juuri hidasta, mutta ovat ikäviä. pieniä, mutta vaikuttavat kyllä tekemiseen. Ei ne mitään HCM:n Lauttasaaren mäkiä ole lähelläkään, mutta veemäisiä...
 2. mukava lukea rapsojanne täältä. oma kokemukseni summattuna: olipa kokonaisuutena helppo 55km. Olin aivan varma, ettei tapahtumaa järjestettäisi & treenaaminen oli sen mukaista. Lisäksi parin kuukauden jalkavaiva vei pk-treeniä huomattavasti. kerrankin järki voitti, ja lyhensin matkan 55 km:lle. Tämä olikin järkipäätös, kun juoksu olikin yöllä. Se ei oikein sopinut kropalleni ja oli pieniä ongelmia mahan ja nenäverävuodon kanssa miltei koko matkan. Kerrankin nautin kuitenkin energiaa ja nestettä koko ajan, vaikka pahaa teki. Kiitos tämänkin palstan isoille pojille/tytöille ohjeista, että kovat jätkät syö, vaikka oksettaisikin. (näin myös teki usean tunnin ajan). Tämän ansiosta ei tullut pitkiltä matkoilta tuttua nestehukkaa/tummumista lainkaan ja lopun nousuosuudella ohitinkin vielä parikymmentä juoksijaa. Polut olivat mielestäni helppoja pl. Kitkajoen osuus & Valtavaaran pätkä. Mukava oli taapertaa kesäisessä yössä ja ottaa valokuvia. ihmettelin, että miksi jengi ei enemmän ihaillut maisemia, vaikka vauhtinsa ei mitään ns. kisavauhtia ollutkaan. Ehkä olivat aiemmin olleet jo niin monta kertaa. mutta oli myös ilo katsella juoksijoita, jotka sipsuttelivat ylämäetkin juoksemalla ihailtavan kevyen näköisesti. valokuvien ottaminen ja maisemien katselu turistina ehkäisi 8h (ihanneaikani) alituksen, mutta toisaalta taukojen avulla jaksoin pitää itselle ok vauhtia yllä. kertaakaan en päässyt ns. flow -tilaan, vaikka oli todella hienoa taapertaa yksin yössä. Itsellä treenin puutteen vuoksi etureidet sakkasivat jo ennen puolta väliä, mutta kokonaisuutena pärjäsin yllättävän hyvin. jos olisin mennyt alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 83km, niin nyt olisi varmasti toisenlaiset fiilikset juoksusta ja tapahtumasta. ainoa miinus poikkeusoloissa hyvin järjestetylle tapahtumalle tulee osallistujamateriaalista: miksi jokin typerä kello turhaa krääsää? jos jaetaan jotakin, niin olisi voinut jakaa käyttökelpoista tavaraa (pipo, buff, numerovyö etc.)
 3. Huollot on itse asiassa hyvin helppoja: Valmiiksi pakatut eväät kertsilautasille ja kukaan juoksija ei saa koskea itse mihinkään tarjoiluastiaan/hanaan. Näin toimittiin Nuuksiossa jo syksyllä, mikä toimi hyvin muutamalla sadalla juoksijalla. Nyt jos juoksijoita tulee huoltoihin useiden tuntien aikana vertattuna aiempiin, ei sinne ruuhkia pääse juurikaan syntymään. Lisäksi alueellinen tautitilanne on rukalla todella hyvä ja vähemmän tuolla tulee olemaan ihmisiä kuin hiihtokaudella. Joten kai tässä joutuu aloittamaan treenin. Harmi, että kroppa ei kestä hyvin noita "yövuoroja".
 4. Juu ei ole tapahtumaa. (tämä on tieto) Tuolla on varmasti kymmeniä/satoja ihmisiä trikoissaan ko. ajankohtana, vaikka lappua ei rinnassa olekaan. Itsekin 1 1/2 vuotta odottanut, että pääsisi tapahtumaan ja pari kertaa perunut majoitukset ja lennot, mutta onpahan taas joku syy temuta pitkin loskaisia polkuja ensi talvena... Ymmärrän täysin, että kaikki tapahtumat ovat kategorisesti kiellettyjä, vaikka ehkä juuri tämän tapahtuman saisikin vietyä läpi turvallisesti. Ongelma yhteiskunnan kannalta onkin se, että mihin se raja vedetään. Onhan joku Ruisrock paperilla yhtä turvallinen ulkoilmatapahtuma kuin tällainen juoksutapahtumakin: molemmissa on viikonlopun jäljiltä kuraisia ihmisiä heikossa hapessa...
 5. vähän samaa skeptisyyttä täälläkin kuin yllä. Suurimpana syynä itsellä on motivaation puute, kun tietää kuinka paljon pitäisi treenata ja mihin se ei kuitenkaan riitä. varsinkaan, kun ei ole varmuutta tapahtumasta. Itse uskon kyllä, että toukokuussa on jo tapahtumia, jos ja kun taudin 3.aalto osuu ennustetusti maaliskuuhun. Mutta onko tuollaisia massatapahtumia...
 6. niin no. Sitä vartenhan vuodelle 2020 tuli isot uudistukset matkojen lähtöaikoihin ja -ryhmiin. Paha kritisoida, kun ei vielä tiedä niiden toimivuudesta, mutta toivottavasti niistä on apua.
 7. olipa hirveä juoksu:) parin viikon "kipeä vai ei arpominen" päättyi lähtöviivalle. Märkä maasto ja aivan liian pienipiirteinen, tekninen reitti koituivat kuitenkin turmiokseni. olin keskeyttämässä ultran jo 20km kohdalla, koska kauhea vilu ja väsymys vuorottelivat kropassa. Kaikki veto oli poissa. Onneksi sain hyvän peesin 33km huoltoon, jossa tajusin kärsineeni kunnon nestehukasta. Tuossa kosteudessa ja lämmössä en sitä huomannut, vaikka join tavallista enemmän. Seuraavan kerran minut pelasti särkylääke ja peesi cut offin jälkeen, kun jalkani olivat pelottavan rikki jo alle 40 km kohdalla. Mutta lajin mielenkiintoinen piirre paljastui minulle n. 50km kohdalla, kun tajusin pääseväni metsästä pois vaikka kävellen aikarajan puitteissa. Tämän jälkeen loppumatka oli kivuista huolimatta ehkä helpointa menoa. Lisäksi outoa oli, että juokseminen oli helpompaa kuin kävely. -->Mielenkiintoisesti tunnetilat vaihtelevat jo tunnin sisällä ääripäästä toiseen. - märkä ja tekninen maasto minulle liikaa nykykunnollani ja taidoillani +järjestelyt ja ilmapiiri olivat mahtavat! talkoolaisena 12h metsän keskellä sateessa on upea suoritus. esim. eräs järjestävän seurakunnan herrasmies sanoi juosseensa ultran takalenkillä 35km vahtimassa reittimerkintöjä ja opastamassa. +kiitos myös niille kanssakilpailjoille, joiden peesistä sain nauttia. sillä ja keskusteluseuralla oli yllättävän suuri vaikutus maaliin pääsemiselleni.
 8. Luotan, että reitti on merkitty niin hyvin maastoon, ettei sitä kelloon tarvitse. ei siitä varmasti mitään haittaakaan ole. Uudehkon kellon akun pitäisi tuohon riittää. kohta 2v vanha garminini selvisi Nuukison marareitin seurannasta hyvin. Toki tuossa on pitkiä pätkiä kaiken maailman kinttupolkuja, jotka vielä risteävät, mutta siltin uskon että reittiä ei tarvitse maastossa arpoa. itse otan reitin kellossa käyttöön vasta, jos putoan reitiltä toistuvasti esim. oman väsymyksen vuoksi.
 9. itsellä samat mietinnät. Itseni tuntien en saa menemään mitään alas n. 5h jälkeen, enkä koskaan juo tarpeeksi. Kannan pidemmiltä reissuilta aina syömätöntä energiaa pois. Tällä kertaa aion kuitenkin onnistua, ja syön enemmän kuin koskaan: mukana on marmeladeja, smoothieta, energiapatukoita, karkkia ja sipsiä. haaveilen lisäksi kinkkuleivän kantamisesta metsään. -->olo kuin olisi lasten leffailtaan menossa, mutta sillä erotuksella että em. ruokia on kiva syödä (ja oksentaa). otan mukaan nestettä 3l ja kelin mukaan ne pitää olla juotuna ennen ultran 33km:n huoltoa. Juoksin tuon marareitin testinä pari viikkoa sitten ja siinä 3l (urkkajuoma)nestettä oli minulle liian vähän. -->Parempi 5dl liikaa nestettä mukana kuin 5dl liian vähän...
 10. tässä kokokartta. https://www.salomon.com/en-us/sizingchart#advanced-skin-packs --> itselläni xl vanhassa mallissa oli myös xl uudessa mallissa. Onhan noi salomonit tehty ranskalaiselle mitoitukselle, kun aina tuntuu sama koko pieneltä tuotteesta riippumatta, kun vertaa muihin merkkeihin.
 11. Olen valmis lyömään aika paljon vetoa, että KK:ta tai mitään muutakaan juoksutapahtumaa ei valitettavasti järjestetä ennen syksyä. Somessa NUTS:n edustajat kertoivat päätöksiä tulevan viimeistään toukokuun alussa, koska n. kuukausi vaaditaan kisan rakentamiseen. Ja toki ymmärrettävästi odottanevat myös valtioneuvoston päätöksiä Force Majeure mielessään. Oma moti treenata menikin aivan nolliin, kun pari odotettua kisaa peruttiin tai siirrettiin. Onneksi syksyllä (toivottavasti) on paljon kisavaihtoehtoja joka viikonloppu & Kuusamoonkin pääsee taas ensi vuonna.
 12. Tuo lumen määrä pelottaa oikeasti, jos ja kun suursääennusteetkin pitävät paikkansa edes sinne päin.. Olen varautunut kauniiseen, kuivaan kangasmetsään, jossa mukava, tasainen polku menee harjuilla ja vaaroilla -en mudan ja lumen peittämään juurakkoon. mihin voi valittaa?
 13. Itsellä tuli juuri tuo vaihdos tehtyä vuoden kärvistelyn jälkeen, koska 235 ei tarjoa ABC -tietoja, joita polkurymistelyissä kaipaa. ->jos et tarvitse korkeustietoja, reititystä tai harrasta esim. triathlonia, et mielestäni tarvitse garmin 5 -kapinetta. samat perusominaisuudet ovat tarjolla molemmissa. erikseen: en kyllä Kärkkäiseltä ostaisi mitään (mutta se onkin enemmän yhteiskunnallinen mielipide)
 14. en ole Jampe, mutta vastaan miltei vastaavan kisan perusteella, eli Swissalpinen 43 pohjilta. Siinä erona Jungfrauhun on polkujen iso osuus ja lasku, jota on reitillä vajaa 20km. Nousuun auttoi itsellä nousun treenaaminen, eli sääntö "treenaa siellä, missä juokset" - > säännöllinen mäkitreeni eli kävelyä/tunkkausta ylös ja juosten alas. Alamäkijuoksun olen havainnut erittäin toimivaksi erään juoksijagurun vmaksin oppien mukaisesti: auttaa kroppaa ottamaan alamäen iskutusta vastaan. Toki Jungfraulla sitä ei tarvita. Itselläni nuo polku/maisemajuoksut ovat enemmän pitkiksiä ilman aikatavoitetta, joten ylämäkiä en niillä juurikaan juokse. Omilla spekseilläni juoksen huononakin päivänä maran 4h & Swissalpinen jälkeen olin erittäin tyytyväinen 43km matkalla <6h aikaan. Mäkisyys, omat tavoitteet ja reitin teknisyys toki vaikuttavat tuohon loppuaikaan, mutta paljon kivempi tuo kokemus sinulle varmasti on ilman tiukkaa aikatavoitetta pitkiksenä. Minulla menee noissa pidemmissä maisemajuoksuissa kellon mukaan vähintään 1/2 pelkkien valokuvien ottamiseen...
 15. ^juuri näin .tottahan tämä kolumni on, jos katsotaan vähän laajemmalla perspektiivillä. ->Ihmisiltä tuntuu kadonneen sisälukutaito tämänkin kolumnin kohdalla. trendinä olevan levon ja "keskinkertaisuuden" korostamiseen & Ylenpalttisen suorittamisen kritisointiin älähtävät yleensä ensimmäisenä ne pahimmat suorittajat lajista/alasta riippumatta. Ja kyllä itsellänikin on aivan liian usein esim. ilo kaukana, kun pitää seurata kellon sanelemaa treeniohjelmaa. Entisenä kilpaurheilijana on vaan niin pirun vaikea nauttia pelkästä liikunnasta ilman numeroita/maaleja/aikaa. Sen oman huonouden ja keskinkertaisuuden hyväksyminen on kyllä itsellä ollut ensimmäinen oikea onnistuminen liikuntaharrastuksissa ja työelämässä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy