Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

Zola Buddin vasen kenkä

Jäsenet
 • Content Count

  96
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

43 Excellent

Recent Profile Visitors

645 profile views
 1. Itsellä tuli juuri tuo vaihdos tehtyä vuoden kärvistelyn jälkeen, koska 235 ei tarjoa ABC -tietoja, joita polkurymistelyissä kaipaa. ->jos et tarvitse korkeustietoja, reititystä tai harrasta esim. triathlonia, et mielestäni tarvitse garmin 5 -kapinetta. samat perusominaisuudet ovat tarjolla molemmissa. erikseen: en kyllä Kärkkäiseltä ostaisi mitään (mutta se onkin enemmän yhteiskunnallinen mielipide)
 2. en ole Jampe, mutta vastaan miltei vastaavan kisan perusteella, eli Swissalpinen 43 pohjilta. Siinä erona Jungfrauhun on polkujen iso osuus ja lasku, jota on reitillä vajaa 20km. Nousuun auttoi itsellä nousun treenaaminen, eli sääntö "treenaa siellä, missä juokset" - > säännöllinen mäkitreeni eli kävelyä/tunkkausta ylös ja juosten alas. Alamäkijuoksun olen havainnut erittäin toimivaksi erään juoksijagurun vmaksin oppien mukaisesti: auttaa kroppaa ottamaan alamäen iskutusta vastaan. Toki Jungfraulla sitä ei tarvita. Itselläni nuo polku/maisemajuoksut ovat enemmän pitkiksiä ilman aikatavoitetta, joten ylämäkiä en niillä juurikaan juokse. Omilla spekseilläni juoksen huononakin päivänä maran 4h & Swissalpinen jälkeen olin erittäin tyytyväinen 43km matkalla <6h aikaan. Mäkisyys, omat tavoitteet ja reitin teknisyys toki vaikuttavat tuohon loppuaikaan, mutta paljon kivempi tuo kokemus sinulle varmasti on ilman tiukkaa aikatavoitetta pitkiksenä. Minulla menee noissa pidemmissä maisemajuoksuissa kellon mukaan vähintään 1/2 pelkkien valokuvien ottamiseen...
 3. ^juuri näin .tottahan tämä kolumni on, jos katsotaan vähän laajemmalla perspektiivillä. ->Ihmisiltä tuntuu kadonneen sisälukutaito tämänkin kolumnin kohdalla. trendinä olevan levon ja "keskinkertaisuuden" korostamiseen & Ylenpalttisen suorittamisen kritisointiin älähtävät yleensä ensimmäisenä ne pahimmat suorittajat lajista/alasta riippumatta. Ja kyllä itsellänikin on aivan liian usein esim. ilo kaukana, kun pitää seurata kellon sanelemaa treeniohjelmaa. Entisenä kilpaurheilijana on vaan niin pirun vaikea nauttia pelkästä liikunnasta ilman numeroita/maaleja/aikaa. Sen oman huonouden ja keskinkertaisuuden hyväksyminen on kyllä itsellä ollut ensimmäinen oikea onnistuminen liikuntaharrastuksissa ja työelämässä.
 4. yleensä ajanotto on ollut Ruissalon sillan päässä sekä Ruissalon kääntöpaikalla maalin lisäksi, eli vanhalla reitillä n. 5, 10, 15, 20, 25 ja 30 km kohdilla. Eiköhän tuolla nytkin ole ainakin kaksi väliaikaa...
 5. sama! kadutkin olisi helpompi sulkea aamulla ja saada parempi reitti aikaiseksi. tämä on ollut ihmetykseni joka vuosi. Syyksi ei kelpaa "muualta Suomesta tulevat ehtivät ilman yöpymistä juoksemaan".
 6. tätä juuri itsekin hain -kiitoksia! tuo negatiivinen vauhdinjako ei oikein kuulosta tähän kuntoon ja tälle kaverille sopivalta vaihtoehdolta:) täytyy kyllä tuntea kroppansa ja luottaa tekemiseensä, että uskaltaa vetää pitkän matkan kiihtyvänä. varmasti palkitseva olo.
 7. piti sitten tännekin ilmottautua... Juuri tajusin tämän olevan aivan liian pian henkiseen ja fyysiseen kelirikkooni nähden. Hauska kuitenkin nähdä Suomen kärki samalla radalla. Itselläni tämä on 1. rataultra ja jännitän lähinnä, loppuuko pää vai kunto ensin. Porissa kävin kokeilemassa radalla maratonia pitkiksenä & huumori meinasi loppua. Miten tuota jaksaa tuntitolkulla pidempään?! ->hauska kokeilla! Oma tavoitteeni on jaksaa juosta 6h, kun se vielä syksyllä oli kevyesti äänikirjaa kuunnellen 60km. ->onko muuten tapana pyrkiä tasaiseen vauhtiin vai vähän hiipuvaan menoon tällä pikamatkalla, jos ei mennä ns. kisavauhtia?
 8. Tällaiset tarinat ovat todella hyviä! En suinkaan tarkoita ikäviä tilanteitanne, vaan rehellistä & raastavaa kuvausta siitä, miten juoksu lajina on raakaa. Aina ei onnistu, vaikka juoksija on kuukausien työn jälkeen kunnossa H-hetkellä ja olosuhteet hyvät. Isosti tsemppiä jatkoon molemmille.
 9. SUURkiitokset vastauksesta. Helpottaa tätä tuskaa, kun mitään ei ole enää tehtävissä ja pelko/kunnioitus matkaa kohtaa kasvaa koko ajan. Suurella massalla tarkoitin juuri tuota 8-10 h reitin puskevaa massaa, mutta omaan suureen massaani antamasi vastauksesi on kullan arvoinen perspektiivistäsi johtuen. Tiedän nimittäin, että Itselläni on suunnaton kiusaus juosta "aina kun voi" -ja siitä ei seuraa mitään hyvää loppumatkasta (km 18-56).
 10. Tuo adv skin 12 tuli täälläkin atk:n kautta hommatua Pallasta varten, koska pendelöinti-/hiihto-/juoksurepuksi hankittu CamelPak XCT oli poluille ja maastoon liian heiluva ja hiertävä. Muutaman täyspakkaus (NUTS Pallas 55 km kamat) testin jälkeen: -Moitin edelleen Salomonin vetoketjujen ja ompeleiden olevan rimpuloita CamelPakiin verrattuna. -Salomonin juomarakko(ostin erikseen) surkean kömpelö käyttää & täyttää verrattuna esim. CamelPakin/Miltec:n tuotteisiin. -Mitoitus ranskalaista mallia mikki hiiri. Itse tällaisena salskeana satakiloisena / lihaksia omaavana Salomonin säädöt loppuivat XL-mallissa kesken. -> onneksi HelppoHeikin linkkaamassa Youtube -pätkässä oli vinkki irroittaa tuo alempi kiinnityslenkki puoliksi, niin saa läski hieman paremmin happea. -vetoketjullinen päätasku on pieni verrattuna kengurutaskuun, tai ainakaan minulle ei kengurutasku oikein sovi testiryhmäni kiittää: + hyvä istuvuus liivimäisyyden ansiosta + lötköt pullot yllättävän hyviä käyttää. + paljon taskuja , joihin pääsee käsiksi melko hyvin. parhaat itselleni ovat etupuolen isot verkkotaskut. + kengurutaskuun mahtuu vaikka mitä, (jos tykkää käyttää)
 11. Tällä kertaa pitääkin kokeilla kahta matkaa kerralla, kun joka toinen kerta tuntuu sää tai muut seikat estävän omat enkat. Nyt siis tulee tilastojen mukaan onnistuminen varmasti. Kymppi ja puolikas saavat toimia reippaana pitkiksenä NUTS Pallasta varten, kun maraton on liian pitkä tälle ultranoviisille...
 12. Paniikki alkaa hiipimään reisiini: polut ovat raskaita ja rytmiä ei tunnu löytyvän. pari viikkoa treeniaikaa jäljellä, jolla ei ihmeitä tehdä 55km reitille. Juoksua kuitenkin tänä vuonna saman verran kuin ennenkin ja esim. wiha 50 km menee heittämällä. Mielenrauhani vuoksi kysyn, että mitenkäs te kokeneet metsien ja tuntureiden erikoismiehet ja -naiset vertaisitte a) 55km reitin raskautta tasamaan taaperrukseen? onko se tässäkin n. 1,5 x katujuoksu? b) paljonko tuosta matkasta oikeasti on suurin piirtein kävelyä ns. suurella massalla? ->kysyn siksi, ettei sitten tarvitse harmitella yrityksen puutetta maatessani Sioskurussa viimeisenä havaintonani mäkäräiset syömässä verkkokalvojani.
 13. Polkujuoksutapahtumia tulee koko ajan lisää -tässä yksi mielenkiintoinen reitin ja nousumetrien perusteella: Lahessa la 27.5 hiihtostadikalla järjestettävä tapahtuma, jossa matkat ovat jokaiselle jotakin: 13, 21 ja 42 km. http://salpausselkatrailrun.fi/# Noususumma maralla kuulemma yli 1500m. Löytyyköhän Etelä-Suomesta toista samanmoista? -osaako alkuasukkaat kertoa maastosta ja reitistä enemmän? itse olen liikkunut tuolla vain latu-urilla, mutta profiilin perusteella (ja vanhasta muistista) suppaa ja mäkeä riittää.
 14. itse löysin tapahtuman viestisi ansiosta. Täytyypä mennä kokeilemaan itsekin. Uskon, että tuo sopii varmasti aloittelijalle, sillä maasto on tuolla loivaa ja paljon hiekkateitä sekä lyhyet matkat. Kannattaa käydä tiedustelemassa maasto, jos on samalla vaikka asiaa Raision peltojen reunojen marketteihin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy