Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Jamppa

Jäsenet
 • Content Count

  735
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Jamppa

 • Syntymäpäivä 15.07.1982

Converted

 • 10km
  32.25
 • Puolimaraton
  1.12.51
 • Maraton
  2.32.59

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jamppa

  Tukholma 2011

  Olen kanssa lähdössä Tukholmaan juoksemaan. Se taitaakin olla jo neljäs kerta - jostain syystä juoksu ei ole kulkenut Tukholmassa aiemmilla kerroilla, saa nähdä miten 65 päivän kuluttua käy. Tavoitteena on juosta parempi aika kuin Vantaalla (2.38). Toivotaan viileää keliä!
 2. Erittäin mukavaa oli tänään tavata OTN:n tuttu olemus - ystävällinen pilke silmäkulmassa on tismalleen sama kuin aina ennenkin, huolimatta läpikäydyistä myrskyistä. 2006 lenkkeiltiin tasapäisesti Paloheinän metsiköissä, ja sen jälkeen on paljon tapahtunut. Mitään elämänviisauksia on minun turha edes yrittää kirjoittaa, mutta yhdyn gnothi seautonin kirjoitukseen tavallisten juttujen upeuden tajuamisesta. Minulle kävi tänään juuri niin.
 3. Jamppa

  Hampurin Maraton

  Hyvä Henkka!! Vikat ylämäkivoittoiset kilsat on epäilemättä tuntuneet pahalta, joten enkka tuntuu varmasti hyvältä!
 4. Tsemppiä asphaltille tuleville kuukausille! Syksyllä mennään kunnon mukaista vauhtia maratonilla, mutta sitä ennen rassataan koneita kesän hyvissä kisoissa ja treeneissä!
 5. Mukana ollaan pidemmällä matkalla, vaikkakin rapakuntoisena 9 viikon vempan jäljiltä. Onneksi kotona ei ole nykyään nettiä niin on päässyt edes vähän pienemmällä ketutuksella. Tulen alusta Runnerin & co mukaan, ja jossain vaiheessa rupean lönköttelemään omaa hiljaista vauhtiani, viimeiset kilsat joka tapauksessa verrytellen ettei kilsat karkaa liian suuriksi kuntoon nähden.
 6. Jep ei ole meidän vika, mutta otinkin kenialaiset esimerkkinä esiin sen vuoksi, että he ovat maailman kovinta juoksuväkeä "ei-optimaalisesta" ravinnosta huolimatta. Eli ravinnon & palautusjuomien merkitys tulee kaukana perässä, kunhan on vain asenne kohdallaan. Kenialaisillahan näin on, kuten muun muassa Holmen uusimmassa Juoksija-lehdessä kirjoittaa ja kuten voimme tilastoista nähdä.
 7. Samaa mieltä! Henkilökuvia on viime lehdissä ollut paljon, ja se on mielestäni todella positiivinen asia. Olemme saaneet lukea Bakkenista, Röthlinistä, Harjamäestä, Mohamedista, Lehtisestä jne. Olen tosin ollut tilaaja vain pari vuotta, mutta aiemmin lehdessä on ollut kierrätysjuttuja ehkä vieläkin enemmän kuin nykyään. Kierrätysjutuista pitäisi toki päästä eroon tai ainakin vähentää niitä. Mielellään lukisin enemmän kilpajuoksuun liittyviä asioita, sekä ammattimaisesti tehtyjä tuotevertailuja. Painonhallinnasta, levon merkityksestä jne pehmeistä asioista voi lukea naisten lehdistä, minusta Juoksijassa pitäisi olla enemmän otetta. Muuten se vajoaa Sport-lehtien kastiin, ja sieltä ei ole paluuta. Holmenin kirjoitukset ovat rautaa, vaikkakin toki pintaraapaisuja ja keskustelun herättäjiä. Samantasoista kirjoitusta kuin olisi jokainen artikkeli, niin alettaisiin pääsemään pintaa syvemmälle.
 8. Jamppa

  Juoksukilometrit vuodessa?

  2005: 3600km (kesämaraton 2.59.49) 2006: 4500km (syysmaraton 2.48.21) 2007: 6600km (syysmaraton 2.32.59) Päiväkirjaa aloitin pitämään 2005 maaliskuussa, joten sen vuoden kokonaismäärä on arvio. Armeijan jälkeisinä vuosina 2002-2004 tuli juoksua hyvin harvakseltaan, kun muut aktiviteetit ja alkoholi & nuuska viehättivät. Ne vuodet vaihtaisinkin mielelläni elämästäni pois, mutta turha itkeä kun on jo kuset housussa.
 9. Samaa mieltä 226:n kanssa. Keniassa 2.04-2.15 huippumaratoonarit palauttelevat sillä mitä ruokakaapissa sattuu olemaan, eli vaalealla leivällä, ugalilla, maidolla tai vaikka muffinssilla. Kukaan ei käytä litkuja, sykemittareita jne. Kyllä alussa hävetti olla lihavana länsimaalaisena siellä harjoittelemassa, kun paikalliset saivat hyvät naurut siitäkin kun otin pitkälle lenkille mukaan vettä. Yleisesti ottaen kenialaisilla olisi parannettavaa ravintopuolella (esim. eräällä köyhällä kenialaisella saattoi olla päivän annoksena lasi maitoa), mutta länsimaalaisilla olisi paljon parannettavaa asenteessa.
 10. Jamppa

  Vedonlyönti osio

  En kyllä uskalla haastaa! Muistan sun harjoituslenkkien vauhdit, ja itse en pysty niihin edes Paloheinän pellolla myötätuulessa! Lisäksi olen nähnyt sun sukset, ja meikäläisen Citymarketista heinäkuussa ostettu/vastaanotettu aloittelijan paketti ei ihan vedä vertoja niille. Henkkakin menee kuulemma pohjoiseen viikoksi harjoittelemaan hiihtoa, joten se siitä vedosta sitten.
 11. Jamppa

  Vedonlyönti osio

  Perinteisellä en lähde hiihtämään, se on selvä. Ei ole perinteisen suksia, eikä minkään sortin tervaustaitoa. Luisteluhiihtoon voisin lähteä EHKÄ mukaan, jos hiihtoharjoittelu on kielletty ennen kisaa (ettei tule vahingossakaan hiihdettyä liikaa talvella). Palkinto kieltämättä houkuttelee, varsinkin kun muistelee Edwinin mässäystä Keniassa voitetun vedonlyönnin jälkeen.
 12. Jamppa

  Aktia-cup 2007-2008

  Kyllä oli marski ja kumppanit tehneet (jälleen kerran) hyvän tapahtuman. Reitille sijoitetut toimitsijat hoitivat myös työnsä erinomaisen hyvin, ja ohjasivat juoksijat oikeille juoksulinjoille. Kiitos heille kun jaksoivat kärsivällisesti seisoa vesisateessa ja tuulessa! Etukäteiskuulutus ja -tiedotus tien vasemman reunan käyttämisestä oli myös selkeää. Oma aikani oli noin 20 sekkaa hitaampi kuin 3 viikkoa sitten. Viimeiset kilometrit juoksin säilyttääkseni 3. sijan, ja taisinpa lopettaa juoksemisenkin pari metriä ennen maalilinjaa, niin loppuajaksi oli näköjään tullut sama sekuntilukema kilpakumppanin kanssa. Niin tai näin, hyvä treeni tuli taas tehtyä. Maaliskuun Aktiassa pitäisi mennä alle 32min, kunhan tehoja alkaa olemaan enemmän mukana harjoituksissa.
 13. Jamppa

  Aktia-cup 2007-2008

  Juoksu tuntui raa'alta, kun tehot ovat olleet harjoittelussa vähäisiä ja edellisestä kisasta oli 2,5kk. Olinkin koko ajan tippumassa kolmen ryhmästä. Viimeinen, alimittainen mutta kokonaan ylämäkeen juostu kilsa meni 3.03, mutta Jarkko veti kovempaa vaikka on kärsinyt tosi paljon ongelmista viime kuukausina. Harjoituspäiväkirjaani merkitsin ajakseni 32.30, kun mutkissa oiottiin ja peesasin:)
 14. Jamppa

  Aktia-cup 2007-2008

  Hep, olen tulossa ekaan Aktiaan, kiva nähdä miten juoksu sujuu tässä vaiheessa vuotta. Tahmeeta ja hapokasta se tulee varmasti olemaan, mitään ajallista tavoitetta ei ole. Toki tarkoitus on mennä alusta asti täysillä ja kaikkensa antaen, niin kuin aina lappu rinnassa. Muutama kovakin juoksija on kuulemma tulossa paikalle.
 15. Ketjun aloittajalle sanoisin, että kaikki liikunta auttaa sinua kohti parempaa maratonaikaa. Oli sitten kyse sählystä, juoksusta tai vaikka uppopallosta, 4h ajassa on vielä terveellä ihmisellä todella paljon löysää. Kestävyysjuoksu on ensisijaisesti työvoitto. Rohkeasti siis talvella liikkumaan (myös ulos), kaksi liikuntasuoritusta viikossa ei riitä mihinkään. Vaihtaisin myös maratonin johonkin muuhun kuin HCM:ään, esimerkiksi Vantaan maraton on huomattavasti nopeampi reitin ja ennen kaikkea sään puolesta. Juoksin viisi vuotta sitten maratonin (HCM) 3.45, ja nyt muutama kk sitten 2.33. Voin melkoisella varmuudella väittää, että varvasaskellusta hiomalla tai sählynpeluuta välttelemällä aikani olisi ollut tänä vuonna huomattavasti huonompi. Tiedän myös sählynpelaajia, jotka täysin ilman erityistä juoksuharjoittelua kykenevät vetämään esim. 400m tai 800m huomattavasti kovempaa kuin esimerkiksi vm-52. Sählystä saa mainiosti nopeutta, kimmoisuutta ja lihaskuntoa, joista myös kestävyysjuoksijalle on ainoastaan hyötyä kuten Ana Grammi osuvasti kirjoittaa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy