Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Odster

Jäsenet
 • Content Count

  491
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

142 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lenkin jälkeen rappusissa kevyt akillesvenytys. Yläasennossa joku 10-15 s ja sieltä kontrolloidusti ja hitaasti ala-asentoon. Toistan kolmesti. Jos akilles imoittelee jälkikäteen, teen rullauksia tennispallo-sukkavirityksellä. Ei ole viime aikoina ilmoitellut. VK-reenin jälkeen saatan myös tehdä staattisia venytyksiä 90-120 min reenin jälkeen. Jos jaksan lenkille ennen työpäivää, metron liukuportaissa pohjevenytystä muistaessani. Eli käytännössä en juuri venyttele.
 2. Vihdoinkin sain Vantage M:llä kunnon virhemittauksen. Oltiin kävelylenkillä ja tuli sade rankka, tai ainakin satoi. Tuossa jyrkässä käännyttiin vastatuuleen ja sykkeen sijasta kello mittasi näköjään vitutuskäyrää. Muistaakseni pidin kättä taskussa tuossa kohtaa.
 3. Odster

  Polar Ignite

  Joo, siis töimatkoilla kuuntelen nykyään enimmäkseen Spotifyn kautta tavaraa, koska se on vaan niin paljon helpompaa ladata lennosta kuin vaihtaa tasaisin väliajoin soittolistoja koneen avulla. Spotifyn offline-matskua on muuten luurissani aika paljon enemmän kuin noita mp3:sia, joista viime viestissä kerroin. Uusien levyjen ostaminen on suorastaan romahtanut. Ei Spotifyn takia suoraan, vaan epäsuorasti. Levykaupoista ei suoratoistopalveluiden rynnäkön takia nykyään löydä enää edes uutuuksia, ellei kuuntele radion soittolistamusiikkia. Ja minä en kuulu siihen ryhmään. Kohta ei löydy enää levykauppojakaan. Olen musiikin suurkuluttaja, mutta varsinkin lenkeillä kohtuullisen valikoiva sellainen. Lenkillä mikään ei ärsytä niin paljon kuin biisi, joka pitää skipata. Mun suosikkibiisit ovat tosin harvoin noita kolmeminuuttisia. Vanha progepieru muistelee. Mutta kyse ei ole yhden soittolistan suhteesta akunkestoon. Olen kerännyt sitä lenkkilistaa vuosia. Biisejä tule ja menee, enimmäkseen tulee (paitsi nykyään harvakseltaan), skipattavat menee. Koska iPodia sai 16 G kapasiteetilla, soittolistani mahtui niihin. Mulla ei ole pienintäkään halua aloittaa urakkaa Spotifyn kanssa nollasta vain siksi, että kelloon saa osan siitä listasta kerrallaan. Olen kovin tyytyväinen, jos sama biisi ei tule korvaan kovin säännöllisesti. Jos tuo nykyinen soitin kestää kauemmin kuin Vantage, mulla ei ole mitään tarvetta uusia systeemejä. Kun Vantagesta aika jättää, seuraava kello todennäköisesti tulee palvelemaan myös soittimena. Sen hetken kompromissit ovat sen hetken ongelma. Mutta tämä osaltani off-topicista, kun tuo Ignite ei taida musiikkia syödä.
 4. Odster

  Polar Ignite

  Niin on, mutta siinä on se minikokoinen tallennuskapasiteetti. Palataan asiaan, kun se on yli 10 GB.
 5. Odster

  Polar Ignite

  No mulla tuli 8 GB iPod täyteen, 16 GB mallissa on nelisen gigaa vielä tilaa. Ihan sama, minkä kappalemäärän ne ilmoittavat, se tallennuskapasiteetti on n. 3,5 GB. Mulle merkkaa enemmän se, kuinka paljon mun soittolista vie tilaa. Sanoisin kuitenkin, että lähempänä tuhatta kuin viittäsataa biisiä on toi lista. Ehkä tarkistan, ehkä en. MUOKS. Tsekkasin luurin tiedot ja tein laskutoimituksen. Albumeja oli reilu sata, tilaa vie sellaset 7,8 G. Siitä hiharavistuksella keskim. 10 biisiä per levy, jolloin yksi biisi veisi vajaat 8 M tilaa. Sen kun kerroin 500:llä, sain lopputuloksen vajaat 4 G. Täsmää. Lenkkivekottimen soittolista koostuu yksittäisistä biiseistä, jotka olen ajan mittaan siihen lisännyt. Niitä on melko paljon ja koko ajan tulee lisää, tosin nyt on tahti hiipunut, kun levyjä ei meinaa enää tilaamatta löytää. Tuo puhelimen soittolista on siis tuplat urheilukellojen maksimin kokoinen ja sen soittaa läpi työmatkoilla n. kuukaudessa. Ja kun mun päivittäinen työmatkoihin kulutettu aika on aika tarkkaan tuplat verrattuna lenkkeihin kulutettuun aikaan, niin se kuukausi on aika liki sitä, jolloin kellossa pyörähtäisi lista ympäri. Aivan liian nopea kierto. Toiveissa on Spotify-tuki kelloon riittävällä tallennuskapasiteetilla, kuten olen jo pariin kertaan täällä todennut.
 6. Odster

  Polar Ignite

  Hinnasta viis, mutta sitä tallennuskapasiteettia pitää olla himppasen enemmän kuin nykyisten kellojen kolmisen gigaa. Siihen asti mennään iPod nanolla, seiskaversio.
 7. Odster

  Polar Ignite

  Googlaa nyt ihan ensimmäisenä ikänäkö ennen kuin alat taas Baltsuksi. Silmälääkäri ei ole edes pyynnöstä kirjoittanut mulle monitehoja. Päätelaseilla näen kolmeen metriin ja ulkona liikkuminen ne päässä alkaa pyörryttää alle minuutissa. Lukulasit päässä juoksemisesta en jaksa edes aloittaa. Kun olet kuitenkin aika uusavuton, niin kerronpa sinulle, että mä näen ikänäöstä huolimatta erinomaisen hyvin kaikkialle muualle, mutta alle kahden metrin etäisyyksillä on pieniä haasteita. Minä taas väitän, että markkinat ovat niin kyllästyneet, että uuden kellon ostaja ei ole ensimmäistä mittariaan ostamassa. Ne kokemukset on jo kerätty. Nyt houkutellaan väreillä ja kosketusnäytöllä niitä, joilla M400 on jo laatikossa pölyttymässä ensimmäisen ranteesta mittaavan kellon tieltä. Ne, jotka ostavat ensimmäistä liikuntamotivaattoria, ostavat aktiivisuusrannekkeen, kun siitä näkee ne askeleet.
 8. Odster

  Polar Ignite

  Kuvien perusteella näyttö yks-yhteen Vantagen kanssa. Ei ole vieläkään otettu meitä ikänäköisiä huomioon. Kyllä ne urheilutilanäytöt voi toki räätälöidä, mutta ne muut näytöt näyttäisivät olevan perintöä Vantagesta. "Lukeeko tossa 3 vai 80 toistoa?"
 9. Odster

  Polar Ignite

  Toisaalta, kun olet tottunut kelloon, jota ei tarvitse ladata joka toinen päivä, ja siinä kellossa on toimiva nappikäyttöliittymä, niin miksi downgreidata huonompaan akunkestoon ja toivotaan-toivotaan-UI:hin? Tai jos olet kahden vaiheilla, miksi kallistua selkeästi huonompaan käytettävyyteen, kun hinta oletettavasti pyörii samalla hehtaarilla? E: Mulla on nyt parhaillaan arkikellona Spartan Sport, jossa on sekä napit että kosketusnäyttö. Jälkimmäinen toimii jotenkuten, mutta lenkillä preferoin 100 % nappeja, kun tämä oli vielä lenkkikäytössä. On kyllä erittäin tuskaista välillä naputella ja pyyhkiä vastahankaista näyttöä. En jaksanut edes opetella tuon käyttöä, kun se ei vaan toimi
 10. Odster

  Polar Ignite

  Eikö ketään kiusaa se fakta, että tuossa on vain yksi nappi? Siinähän sohit näyttöä, joka on luultavasti Vantagen tapaan suunniteltu hävittäjälentäjien näkovaatimusten mukaan. Eikä tuo rampautettu akkukestokaan nyt mitään hurraa-huutoja aiheuta.
 11. Kardiokuorma on varmaan paremmin kartalla, kun suorituksia on tiheässä ja jatkuvasti. Pitkät tauot sotkevat sen.
 12. En todellakaan ole urheilija, mutta kommentoin silti. Minusta näyttö ei ole liian himmeä, jos vaivautuu painamaan valon päälle napista. Automaattivalaisu pitäisi silti olla käyttäjän itsensä säädettävissä kirkkaammaksi, se on kieltämättä aika himmeä. Haamuaskeleet eivät kiinnosta pennin vertaa. Mulle harrastaminen ei ole jonkun numeromäärän saavuttamista. Jos liikun liian vähän, tiedän sen ilman kelloakin. Sama pätee aktiivisuuden ja unen mittaamiseen. Mulla on sykemittari kädessä kun olen lenkillä, sitten se otetaan pois. Mutta älkää antako mielipiteideni hämätä. Ymmärrän täysin, jos joku saa motivaationsa noista aktiivisuusjutuista. Ja jos niissä on korjattavaa, siitä kannattaa reklamoida Polaria ihan suoraan. Sama koskee yleistä käyttökokemusta valikoiden yms. kohdalla. Joskus palaute voi mennä perillekin, jos sitä tulee tarpeeksi tai jos se on muuten vaan hyvin argumentoitu. Ainakin tuohon tavoitteiden ankaruuksiin Polar taisi vastatakin jotain. Sykkeen mittauksen (ranteesta, sykevyö käsittääkseni luotettava) epätarkkuuden luulisi taas häiritsevän enemmän kilpaurheilijoita tai kriittisimpiä kuntoilijoita. Mulle se ei merkkaa ihan niin paljon. Kunhan virheet ovat vähäisiä eivätkä niitä törkeitä virhemittauksia, joihin edelliset kelloni syyllistyivät useasti kipurajan ylittäen. GPS ei mulla oikaise, pikemminkin päinvastoin. Ekalla kilsalla kotitalon nurkalla tulee ylimääräisiä mutkia ja kilometrihälytys värisee useasti ekan kerran aivan liian aikaisin. Tuon kanssa pystyn elämään, koska se on enemmän ympäristön kuin kellon syytä. Samat ongelmat olivat edellisilläkin kelloilla. Summa summarum, Vantage M on ollut mulle mieluisin urheilukello tähän asti. Plussia on aika paljon miinuksia enemmän, joten suosittelen kyllä ainakin harkitsemaan vakavasti. Suurimpana plussana hyvin toiminut rannemittaus ja muuten vaan riittävät ominaisuudet omiin tarpeisiin. Se rannemittaus on kuitenkin myös yksilöllinen juttu. Vaimollani on tullut ihan selviä virhemittauksiakin omalla kellollaan (sama malli), mutta syytä emme ole analysoineet sen kummemmin. Totesimme vain, että seurataan tilannetta tarvittaessa. Ei ole kuitenkaan ollut toistuva ongelma. Vantage V:n ominaisuudet sitten taas viittaavat ihan kilpaurheilijan tarpeisiin räätälöidyiltä.
 13. No se on se misofonia. Wikipedia: Bosen vastamelut kuulemma tekevät akvaario-ilmiön. Mulla on lennoille AKG:t, jotka kyllä päästävät puhetaajuuksia hiukan läpi. En ole duunissa niitä testaillut.
 14. Joo, töissä musalla on toinenkin funktio. Mä kärsin misofoniasta, eli kaikenlainen purkanmässytys ja vesipullon pulputus saa otsasuonet pullistelemaan. Ja eikös mun naapuri-cubiclessa majaile juuri tuollainen kaveri, jonka päätehtävä on tuottaa lähes taukoamatta ääntä em. tavoilla. EI tartte olla edes keskittymistä vaativaa hommaa, vaan ihan läsnäolo riittää. Onneksi on hyvät kuulokkeet duunissa ja Spotify Premium. Jos pitää oikeasti keskittyä johonkin, niin sitten jotain instrumentaalimusaa korviin.
 15. Mä en mieti, vaan tiedän, että mua musiikki nimenomaan auttaa keskittymään. Musiikki on korvissa, mutta taustalla. Aivot tekevät just sitä, mitä haluan niiden tekevän. Musiikki estää keskittymistä vaikeuttavien asioiden pulpahtamista päähän.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy