Jump to content
Juoksufoorumi.firifish

Jäsenet
 • Content Count

  1 851
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

153 Excellent

Recent Profile Visitors

1 870 profile views
 1. rifish

  NUTS KK 24.-25.5.2019

  Täälläkin jää Karhunkierros valitettavasti väliin, koska kunto ei riitä. Nyt vasta siinä kunnossa, että pystyy taas alkaa treenaamaan, mutta kun nollista lähtee niin aika lopuu nyt kesken. Joten jos jotakuta kiinnostaa niin 83 km matkalle ois paikka myytävänä (ilmoitus löytyy palstan myynti-osiosta). Hyviä treenejä muille!
 2. Uskon, että näin kävisi muuallakin, jos vain juoksutapahtuma-alueella olisi laadukasta ja hyvää sapuskaa tarjolla. Täällä keskustellaan jonkin verran siitä, että olisiko parantunut ruoka osa osallistumismaksua ja kenties nostaisi maksua. Ehkä paras ratkaisu olisi se, että osallistumismaksulla saisi vain huollon kisan aikana ja kisan jälkeen perus veden, urheilujuoman, banaanit jne. Sen heikon ruokaesityksen voisi jättää kokonaan pois ja kenties näin saataisiin osallistumismaksua alemmas. Tilalle voisi koittaa tehdä jotain yritysyhteistyötä ja houkutella tapahtuma-alueelle laadukkaampia ruuan tarjoajia. Ruuasta joutuisi maksamaan erikseen, mutta vaikka joku kymppi oikeasti hyvästä keitosta yms. ei olisi paha ja sen maksaisi mieluusti.
 3. Kyllä, monelle ei uppoa kovan kisan jälkeen muu kuin ehkä keitto, mutta myös sen keiton voisi tehdä laadukkaasti. Laihan tomaattikeiton sijaan esim. kunnon lohikeitto hyvällä ruikkarilla voisi olla hyvä tavaramerkki kisalle ja yksi tapa erottautua muista kisoista. Ja muistetaan, että myös juoksijoiden tukijoukoista voisi löytyä potentiaalisia asiakkaita. Mikäs mukavempaa kuin syödä hyvin samalla, kun seuraa kisaa. Eli ei tässä kurmeeta haeta. Hyvällä, laadukkaalla ja simppelillä kotiruualla tai bs. streetfoodilla pääsisi pitkälle. @Tumppiheitti hyvän esimerkin muualta. Jotain tollasta juoksukisoihinkin. Ei muuta kuin yhteistyökuvioita hiomaan alan yrittäjien kanssa.
 4. Myönnän, rahtusen provosoiva otsikko ja sinänsä kyse on juoksutapahtumien suhteen mitättömästä asiasta, mutta onhan noi Suomessa juoksujen jälkeen tarjottavat ruuat lähes poikkeuksetta kaikkea muuta kuin makunautintoja. Kyllä, tapahtumien järjestäjät menevät tiukalla taloudella ja harva osallistujakaan lähtee hakemaan juoksutapahtumasta kulinaarista nautintoa, mutta ainakin itse tykkäisin palkita itseni kisan jälkeen hyvällä ruualla. Pääosin tarjolla on kuitenkin jotain kuivaa ruikkaria juustosiivulla tai laihaa keittoa. Varmasti poikkeuksiakin on, itselle ei vaan tule yhtään mieleen. Näin ollen hyvän ruuan joutuu oikeastaan aina hankkia tapahtuma-alueen ulkopuolelta. Heitänkin tässä vähän täkyä tapahtumien järjestäjille, jahka joku uskaltaisi panostaa tähänkin osa-alueeseen tapahtumassa ja viedä juoksutapahtuman kokonaisvaltasena kokemuksena uudelle tasolle. Kenties tässä olisi myös mahdollisuus kasvattaa tapahtumasta saatavaa katetta. Mitä muut ootte asiasta mieltä?
 5. Huh, olipahan paska reissu, mutta tulipahan tehtyä. Joskus tulee päiviä, jolloin ei kulje yhtään. Tänään osui sellainen päivä kohdalle. Jo alun rappusten jälkeen jalat oli hapoilla:) 15 km kohdalla alkoi olla jo ihan finaalissa. 33 km kohdalla loppui edes yritys hölkätä. Maaliin kuitenkin tultiin. Aikaisemmasta tuloksesta jäin lähes 1,5 h. Jos mies ei toiminut niin järjestelyt kyllä toimivat hienosti. Kiitos kaikille tämänkin kisan mahdollistaneille! Nyt palautuminen ja sitten vielä lokakuussa Vaarojen maraton. Sen jälkeen voisi lyödä lenkkarit lopullisesti naulaan tai keksiä jotain muuta juoksentelua. Polut alkavat olla aika nähdyt.
 6. Oma mutuni on, että haaste on lähinnä siinä, miten saada jengi osallistumaan nimenomaan maratoneille. Lyhyempien matkojen tapahtumat, polkujuoksut, "puolihumoristiset seikkailujuoksut" keräävät kyllä jengiä, mutta sieltä siirrytään vähänlaisesti kaupunkimaratoneja juoksemaan. Kyllä, polkujuoksukisat ovat osa koventunutta kilpailua, josta kirjoitin. Tosin niissä osallistujamäärät ovat rajalliset ja en usko niiden pahasti sakottavan kaupunkimaratoneja. Jonkin verran toki ja itsekin olen tästä elävä esimerkki.
 7. Tää lihavoitu kohta on kyllä hupaisimpia selityksiä, joita oon vähään aikaan kuullut. Mikähän on tämä demografinen muutos, joka nyt vähentää maratonjuoksioiden määrää? Väestön ikääntyminen? Kumma, että esim. Vantaan maratonilla osallistujamäärät ovat ihan viime vuotta lukuunottamatta pysyneet viime vuosina hyvällä tasolla. Tottahan toki kilpailu koko ajan kovenee juoksutapahtumienkin välillä, minkä vuoksi välttämättä kaikille ei riitä enää yhtä paljon juoksijoita kuin joitakin vuosia sitten. Silti jos teet asiat hyvin niin varmasti osallistujia riittää edelleen hyvin, jopa kasvavissa määrin. Jonkinlainen juoksubuumi on kuitenkin edelleen olemassa. Etenkin, jos kyse on Suomen väestörikkaimmalla ja parhaimmilla liikenneyhteyksillä varustetusta kaupungista. Eli ehkä ne syy löytyvät jostain muualta, kenties peilistä.
 8. Itse en ainakaan löytänyt mistään ilmoittautuneiden listaa, joten vaikea sanoa. Muistissa ei myöskään ole, että tuleeko noiden lisäkilsojen myötä millaisia maisemia vastaan. Ihan mukava lähteä hölkkäilemaan tätä reittiä läpi. MItään suuria odotuksia ei ole suorituksen suhteen, koska kunto on mitä on. Tähtäin on ensi vuodessa, jolloin toivottavasti kunto on kohentunut. Säätiedot lupaavat oikein mukavaa pilvistä ja reilua 15 astetta, jopa 18 astetta. Sadetta ei näillä näkymin olisi tulossa kuin ehkä illalla. Tämän ennusteen voisi jo lukita.
 9. Ratkaisu löytyi sykevyön parittamisesta mittarin kanssa. Luulin, ettei mitään tämmöistä tarvi, mutta joskus ilmeisesti tarttee. Ohjeet löytyivät Suunnon sivuilta ko. sykevyön kohdalta.
 10. Pyhätunturimaraton juostaan tänä vuonna lauantaina 12.8. Tapahtuman keskuksena toimii tuttuun tapaan Hotelli Pyhätunturi piha-alueineen. Tapahtuman matkarepertuaari on kasvanut entisestään ja nyt ohjelmassa on neljä matkaa: Tunturimaraton 43 km Tunturikolmonen 32 km Tunturipuolikas 21,5 km Tunturikymppi 10 km Tapahtuman nettisivut löytyvät täältä: https://pyha.fi/tapahtuma/pyha-tunturimaraton Itse laitoin tänään ilmoittautumisen sisään ja tarkoitus olisi lähteä toista kertaa hölkkäilemään tämä hieno reitti (43 km) läpi. Onko muita foorumilaisia tulossa?
 11. Onko ajatuksia, että mitä pitäs tehdä, kun uutena ostettu Suunnon Dual Comfort Belt ei toimi Suunto Ambitin kanssa yhdessä? Suunnon sivujen mukaan ekan Ambitin (ei siis 3) kanssa tämän sykevyön pitäisi toimia, mutta ei vain löydä sykevyötä lainkaan. Vanhan ANT-sykevyön kyllä löytää, mutta sen kanssa sykkeet heittelee nykyisin ihan miten sattuu.
 12. Älä jauha paskaa, ei tässä ollut kyse mistään aikaisemmista linjauksista ja niiden puuttumisesta. Päätöstä tehdessäään oikeuasiamiehellä on ollut kyllä riittävät tiedot ja lainsäädäntö taustallaan sen määrittelyässä, oliko Sipilä esteellinen vai ei tai olisiko hän voinut menetellä jotenkin toisin. Oikeusasiamiehen mukaan tapaus oli selvä. Juhantalon kohdalla tilanne oli yhtälailla selvä, mutta toiseen suuntaan. Näitä tapauksia on edes turha verrata, mutta tietysti kun sopii omaan agendaan niin antaa mennä vaan. Mitäs me faktoista, kun meillä on pikku agenda.
 13. "Oikeusasiamies: Pääministeri ei ollut esteellinen Terrafame-asiassa" (YLE 1.2.2017). "Kummaa", että nimimerkki @joukor ei ole kaiken tänne linkittämän Sipilä-uutisoinnin jälkeen kuitenkaan kiirehtinyt linkittämään tänne tätä uutista. Kritiikkiä ja epäilyjä kyllä linkitetään, mutta ei sitä toista puolta lantista. No, eipä tämä tietysti millään tavalla yllätä.
 14. Ei jäänyt lukematta, mutta sulta ilmeisesti jäi ymmärtämättä kirjoitukseni. Tässä Sipilä vs. YLE-jutussa pihvi ja ydin on se, että Sipilä ei päässyt mielestään kommentoimaan riittävän ajoissa tätä juttua. Tätä puolta et ole tuonut esille, aivan kuten et Jääskeläisenkään kommentteja. Uutisoit täällä taas kerran vain yhtä näkemystä ja sitä, joka sopii sun ajatteluun. No kukin tavallaan. Eilen (30.11.) yöllä SK julkaisu jutun, josta YLE-Sipilä-kohu starttasi. Tähän Jääskeläinen reagoi samana aamun ja iltapäivällä Sipilä piti lehdistötilaisuuden, kun homma lähti paisumaan. Mielestäni ihan riittävän ajoissa hoidettu tämän jutun avaaminen. Terrafame- ja esteellisyysjuttu on sitten asia erikseen, mutta koska se on nyt oikeusasiamiehen selvityksessä, sitä ei kannata julkisuudessa avata. Eli sori, ei oikein uppoa tämä kritiikki. Tämähän on kaikkien tiedossa, mutta mitä sitten?
 15. Niin, miksiköhän asian käsittely jätettiin tähän? No se selviää mm. täältä: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016113022662907_uu.shtml Jääskeläistä lainaten: "Viikonlopun aikana ei ollut tullut ilmi mitään, joka olisi viitannut siihen, että Katera Steel olisi saanut kaupan muutoin kuin voittamalla normaalin tarjouskilpailun." Tämän vuoksi ei tehty uusia juttuja ja tämän aiheen käsittely jätettiin tähän. Jääskeläisen mielestä täysin normaalia toimituksen johdon työtä. Ei yllätä yhtään, että et ole tuonut tätäkään olennaista näkemystä täällä esille vaan tuot esille vain yhtä "totuutta". Nyt olet asian ytimessä, mutta et itse sitä tosin ymmärrä. Juuri tästähän Sipilä antoi palautetta YLE:lle ja tämä on koko tämän Sipilä vs. YLE-jutun pihvi: Sipilä ei päässyt ottamaan riittävän ajoissa kantaa häntä koskevaan syytökseen. Vapaassa maassa ei tulla kyselemään onko juttu sopiva, mutta siihen tullaan kysymään asianosaisten näkemys ja niin, että hän kerkiää siihen antamaan ajoissa omat näkemykset. Taaskaan ei yllätä, että et ole tähän asian ytimeen ottanut mitenkään kantaan vaan toistelet tässäkin vain yksipuolisesti toisen puolen näkemystä. Ei koskaan puolesta, aina vain vastaan, mutta tähän sinun kohdalla on jo totuttu esimerkiksi Sipilän kohdalla. Lehdistön vapauteen kuuluu myös se, että ihmiset voivat antaa palautetta. Kuten olemme saanneet kuulla, Sipilä ei ole yrittänyt painostaa YLE:ä ja vaikuttaa lehdistönvapauteen vaan puolustanut omaa sananvapauttaan ja mahdollisuutta kommentoida. Ei ole siis syytä olla huolissaan lehdistönvapauden suhteen, aivan kuten Atte Jääskeläinenkin on linjannut. Ilman muuta Sipilällä on ollut puutteita siinä, miten hän on huolehtinut omasta sananvapaudestaan eikä se ole sopinut kaikilta osin pääministerin arvokkuuteen. Asian olisi voinut hoitaa paljon tyylikkäämminkin, mistä ilman muuta miinusta Sipilälle. Sen sijaan väitteet YLE:n vaimentamisesta tai lehdistönvapauteen puuttumisesta ovat näillä tiedoilla hyvin hataralla maaperällä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy