Jump to content
Juoksufoorumi.fi


j--l

Jäsenet
 • Posts

  340
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by j--l

 1. Edit: tähän vielä tarkennus, huoneessa 2 sänkyä ja mahdollisuus myös muuttaa siis 2 hengen majoitukseksi. Edit: tämä meni. Pahoittelut pienestä ketjun "väärinkäytöstä" (vs. myydään). Tsemppiä kaikille Kolille!
 2. Onko joku vielä vailla majoitusta Kolilla? Oma reissu peruuntui ja olisi varattuna Kolin hotellista 30.9-4.10.2020 1h huone, joka olisi siirrettävissä. Pe-su on maksettuna eli myynnissä, optiona tuossa varaus myös ke-to päiville. Tarkemmat tiedot YV.
 3. j--l

  Suunto 9 Baro

  Kiitos, nyt voi tilata. Manuaalista ei oikein saanut varmuutta.
 4. j--l

  Suunto 9 Baro

  Saako tuon optisen hr mittauksen pois päältä, vaikka lajikohtaisesti? Siis ilman että kytkee toisen sykevyö tms, eli saa harjoituksen tallennettua kokonaan ilman sykemittausta?
 5. Kävin maanantaina suorassa testissä ja pidin kellon kädessä mielenkiinnnosta. Sykemittaus toimi yllättävän hyvin, vedoissa syke tuli odotetusti hieman perässä, mutta oli samoilla paikkeilla testipaikan H7 vyön kanssa. Max arvoksi VV antoi 169 ja H7 167. H7 datasta ole suoraan vertailukäyrää, mutta paljon paremman näköistä käyrää kuin odotin ennakkoon. Olen positiivisesti yllättynyt tässä tapauksessa. Lämpimät olosuhteet auttavat mielestäni ja mielenkiintoista nähdä miten hyvin toimii kesällä. Nyt talvella kun ranne on ulkona lenkeillä kylmempi ja pidän jopa näkyvillä, on heiluntaa ollut ennemmän.
 6. Ei ole muilla tosiaan - siis kellojen valmistajilla. TrainingPeaksilla kyllä löytyy. Mutta ehdoton etu Polarille.
 7. Tämä prosentin puutos on kieltämättä aika ärsyttävä piirre, tuo pitäisi kyllä näkyä sekä harjoittelutilassa että normaalisti kellotaulussa. Ja tietty näitä perus kellonäyttöjä voisi kyllä modernisoida ja monipuolistaa.
 8. Olen nyt saanut sitkeän asettelun jälkeen aika hyvää sykelukemaa juoksussa. Alussa oli aika hukassa. Osa parannuksesta on tullut sw päivityksistä, mutta ehkä suurin osa on vempeleen asettelu sopivaan kohtaan. Tuntuu olevan erittäin herkkä/tarkka, että paikka/kontakti on sopiva. Itse olen nyt todennut parhaaksi kohdaksi heti tuon ranneluun jälkeen ja yllättävän kireälle. Kello tuntuu jopa hieman puristavan, kun se asettaa itselle sopivalle mittauskireydelle. Vaatii tiukemman otteen kuin yksikään aiemmin käytetty (Mio Link, Polar OH1, Scotch Rhytm+, Garmin 935, Wahoo Tickr Fit). Ranne vaan on niin haastava paikka mitata jos ranteeseen tulee mitään reilumpaa vääntöä/liikettä. Optinen mittaus toimii yleisesti ottaen olkavarresta aika hyvin noilla erillisillä optisilla sykevöillä kun rannemittaus ei toimi. Kellolla syke ranteesta hiihdossa, pyörällä ja vaikka sauvojen kanssa vääntö on aika haastavaa - sama kaikilla rannemittareilla. Kun nyt vihdoin sais itsensä pohjalta ylöspäin ja vähän enemmän perustreeniä alle, niin pääsis kokeilemaan miten saan toimimaan kovemmissa vedoissa juoksussa.
 9. Joo, algoritmin pitäisi laskea tulokset käytettävissä olevien arvojen mukaan. Eli jos vaikka sykedata poistettaisiin, niin käytettäisiin muita saatavilla olevia, mutta ei sentään 0 arvoa sykkeen arvona. Toki se ei tällöin olisi aivan yhtä tarkka...arvio, mutta varmaan tarpeeksi hyvin suuntaa antava.
 10. Katsos vaan, enpä ole edes tajunnut että tuosta saa klikkaamalla isommat graafit ja myös korkeuskäppyrän. Kiitos vinkistä. Harjoituksen kokonaan poisto on aika karu, ja en nyt oikein sitä lähtisi tekemään. Jos joudut poistamaan vaikka 4h harjoituksen yhden väärän "dataraidan" takia, ei se ole tarkoituksen mukaista. Kuitenkin tuo 4h harjoitus saattaa kääntää mittareita väärän datan (4h MK alueella :-)) takia aika lailla, enemmän kuin esim. puuttuva sykedata. Paras olisi jos datan saisi käsin korjattua, siis vaikka leikattua älyttömän isot/pienet arvot pois. Ja jos koko sykedatan saisi poistettua tarvittaessa, jää silti jäljelle kuormituksen mittaukseen vauhti, teho ja RPE. Toivon, että Polarin algoritmi osaisi laskea kuormitukset käytettävissä olevien attribuuttien mukaan, eli jos vaikka syke puuttuisi niin laskettaisiin muiden arvojen perusteella. Sykedatassa on myös se, että kaikki eivät halua harjoitella sykkeen perusteella ja olisi todella hienoa jos sen saisi halutessaan pois. Polar on kuitenkin ainoa joka kerää ja käyttää RPE arvoja, joka on älyttömän hyvä homma. Toki lähtökohtaisesti OHR pitäisi saada toimimaan, ja en sitä vielä omalta osalta teilaa kokonaan, pitää saada lisää dataa. Tietyt lajit ja harjoitukset ovat sellaisia, että sykedata todella hankalaa luotettavasti kerätä (edes vyöllä) ja silloin esim. RPE voisi olla ihan riittävä arvo laskettaessa tälläisiä mukaan rasituskertymään.
 11. Mulla oli aika hukassa sykemittaus ekalla 1.1.7 softalla. Nyt eka lenkki 1.2.3 antoi paljon parempaa jälkeä. Tälläkin kertaa tosin oli alussa aika hukassa, mutta pienen uudelleensijoittelun jälkeen pääsi oikeille lukemille ja pysyi siellä missä pitikin, ainakin suunnilleen. Suurimmat heitot olin aiemmin saanut pimeässä otsalampun kanssa poluilla pomppiessa ja epäilin jo että lampun valo ”vuotaa alle” ja sekoittaa. Nyt uudemmalla softalla poluilla meni siis pääosin ok. Pitää vaan nyt saada aineistoa enemmän alle. Toivoisin, että tähän saisi: 1) akun tason prosentteina 2) korkeuden manuaalisen kalibroinnin 3) Flowhun myös toisen karttapohjan (OSM tms.) että myös polut jne. näkyis 3) korkeuskäyrän myös mobiiliappiin 4) mahdollisuuden disabloida OHR kokonaan tarvittaessa 5) mahdollisuus jälkikäteen poistaa virheellinen data, varsinkin HR. Pahinta ei ole puuttuva data vaan virheellinen data, josta tehdään vielä analyysit Ei muuta Polar. Nyt juuri 🙂 GPS Jäljen suhteen olen itseasiassa positiivisesti yllättynyt, se on paremman näköistä kuin ennakkotestit antoi ymmärtää. Vähän se välillää seilaa, ja toisinaan hiukka oikoo. Ja snadisti alakanttiin matka tosiaan tulee, mutta mielestäni aika hyvä näin ”alkajaisiksi”. Pahempaakin on alkutaipaleella nähty 😉
 12. Manuaalinen referenssikorkeuden asetus pitää kyllä saada tähän. Sinänsä baro on toiminut hyvin, mutta tänään lenkki alkoi korkeudesta -36m ja päättyi samaan, mikä sinänsä hyvä kun sama paikka. Säätilassa edellisestä päivästä tapahtunut muutos siis aikaansai muutoksen +80m -> -36m yön aikana. Eli automaattinen korkeuden asetus on vähän hukassa ja joka tapauksessa olisi paras saada myös mahdollisuus asettaa se käsin. Edit: Strava ei ilmeisesti tunne Vantage V kelloa ja laittaa korkeudet oman karttapohjansa mukaan mikä on yleensä ainakin Suomessa huu-haata. Pitää huhuilla myös Stravan suuntaan itsekin.
 13. Vihdoinkin tämä ominaisuus löytyy nyt suoraan laitevalmistajan arsenaalista. Polar on kyllä tehnyt hyvää duunia softapuolella. Ainakin omiin tarpeisiin hyvin riittävä jo tälläisenä. Mielestäni ehdottomasti paras datan seuranta ja analysointi näistä laitevalmistajan alustoista. Kudos Polar ja kiitos. Vantage V käytössä, ja ensivaikutelma todella hyvä. Hieman liian aikaista vaan sanoa enemmän, mutta lupaavalta vaikuttaa.
 14. Jösses kun hyvä vinkki, en ollut tälläistä huomannut ollenkaan! kiitos. Täytyypä tutkia heti kun mahdollista.
 15. Hups 😆 No ei tarvinnut olla kova ennustajaukko, näytti olevan sellaiset pohjat ettei läpimenosta tarvi jänskätä. Omalla kohdalla tämä on (edelleen) kiinnostava aihe. Tosin harjoitusmäärät pitäisi tuplata ennen tätä ajatusta. Keväällä tuli muutosta työkuvioihin ja mahdolliselle projektille joutuu ottamaan hieman jatkoaikaa, ensi vuosi on aika haasteellinen harrastusten suhteen. 20 voisi tietty pyöreiden vuosien kunniaksi ehkä..ehkä tätä vielä ajatella.. potut pottuina 😬
 16. Niin, näin se tosiaan varmaan on. Normaalisti (yleensä lämpimämmällä) kelillä hikoilen aivan järjettömästi joilloin myös neste maittaa ja nyt ei oikein maistunut juominen millään ja siitä sitten... tosin jätin vielä nautinnon maksimoimiseksi osan energioista ottamatta mukaan, jolloin pääsin 2 vimeistä tuntia työntämään pimeenä. Ai että 🙂
 17. Myöhästyneet, mutta isot onnittelut!! Sitä saa mitä tilaa 😁 Jännä miten moni tuntuu tänä vuonna kommentoivan neste-/energiahukkaa ja pahoinvointia/huimausta, eri matkoilla Näitä pääsin itsekin nauttimaan lyhyellä matkalla.
 18. Tämä reittitoiminteen pois jättö on aivan käsittämätön päätös. Tämän profiilin ja hintaluokan laitteessa on oltava perustoimintoihin lukeutuva reittitoiminto. Itse en ole saanut esitiedoista selvää tuleeko tämä vai ei.
 19. Yksi vaihtoehto temppuileville perinteisille sykevöille on nämä irrallliset optiset mallit kuten Polar OH1 ja Wahoo Tickr Fit. Toimivat hyvin kyynervarressa myös pyöräilyssä. Toki se olisi niin mukavaa, kun kaikki saisi kellosta, ettei tarvis kaikenmaailman ylimääräistä rekvisiittaa.
 20. j--l

  Hoka One One

  Kiitos @liukasluikku2 ja @vmaksi
 21. j--l

  Hoka One One

  Miten muuten tämä Evo koon/muodon puolesta jos vertaa Mafate Speed 2 - saman kokoinen? Hieman kapeampi kärjestä kuitenkin muttei Speedgoat 2 luokkaa? Mulle on sopivia ollut SG2 45, mutta MS2 on ollut 44.5. Eikä EVOa ole Suomessa vissiin missään...
 22. Joo tässä on kaikilla kehittymisen paikka. DC kuvaruutukaappausten perusteella web analytiikka ja tämä kuormitusanalysointi näyttää mielenkiintoiselta. Olen pitempään huhuillut tätä perceived effort (tai jonkun RPE mittarin) mukaanottamista kuormituksen seurantaan ja nyt ilmeisesti Polar on sen toteuttanut(?). Sitä kysellään käyttäjältä(?). Ilman käyttäjän ”tuntuman” seurantaa on kuormituksen (sis. lihaskuormitus ja jänne/nivel yms. kuormitus) aika arpapeliä laskeskella puhtaasti sykkeistä ja/tai tehon mittauksista. Jollain näiden hyvin tehdyllä kombinaatiolla varmaan päästään lähemmäs hyödyllistä tietoa.
 23. Onnittelut @vmaksi aivan uskomattoman hieno suoritus!
 24. j--l

  UTMB 2018

  Siis vmaksi sijoitus liveinfo mukaan 79/22. Katsoinko oikein? Huh!! 💪
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy