Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Lasse

Jäsenet
 • Posts

  121
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Lasse

 1. Lasse

  COBB satulat

  Tritonea (Tritone 5.5 K:ium tarkalleen siis) oon testaillut nyt kanssa muutaman viikon ja hyvin samat on tulokset. Tarkasti pitää asento pitää samana ellei halua hiertymiä. Mukava se on istua ja Fi'zi:k Arione Tri 2 satulan jälkeen hävisi puutumiset varmaankin tuon keskiuran myötä Tritonessa. Täytyy testailla vielä BodyGliden kanssa, jos se toisi vähän helpotusta hiertymiin. Seuran tri-shortseilla lähinnä testaillut, joista yhdet ovat säämiskällä ja kahdessa muussa on lähes samanlaiset pienet pehmusteet. Lähinnä tuntuu siltä, että tri-shortsien pehmusteen sauma on se joka hiertymät aiheuttaa. Ja testit vasta trainerilla polkien...  Olisin myös toivonut vähän fiksumpaa muotoilua tuohon tritonen kärkeen, kun nyt ne "kulmat" siinä eivät mahdollista kärjellä istumista. Pitäsi tuunata mustalla jeesuteipillä kait... Spessun jokin tri-satula oli paikallisesta pyöräliikkeestä testissä, mutta se oli aivan kivikova. Kovuus yhdistettynä siis halkion vuoksi tosi kapeisiin satulan muotoihin teki sen epämukavaksi istua. Katsotaan nyt, jos tässä vielä etsisi jonkin ehkä Tritonea kapeamman, mutta Spessua pehmeämmän halkiollisen satulan kesän koitoksiin. Cobb voisi olla ok, jos vain jossain pääsisi testaamaan.
 2. Lasse

  Polar V800

  Androidin sovellus tuntuu olevan tavallista enemmän sekaisin. Aiemmin siirsi useimmiten hyvin tiedot, mutta joskus sai syncin painaa pariin kertaan, että kaikki oikeasti siirtyi. Sovelluksessa ei aina näkynyt kaikki, mutta nettipalveluun ne sai näkyviin. Nyt epäonnistuu usein ja tiedot myös jäävät vajaiksi palvelussa. Palvelussa siis myös tietokoneella selaten, että itse sovelluksessa vielä useammin häirää. Käytössä 1+1 puhelin.
 3. Lasse

  Polar V800

  Huoltoon lähetyksestä kului paria päivää yli 2 viikkoa, että takaisin kotiovelle sai uuden mittarin. Ovat näemmä parannelleet tuota liitintä, tiivistystä ja lisänneet lirvakkeen liittimen suojaksi mittariin. Myös hauenleukaa on muutettu hieman, kun ainakin tuollaiset ohjuritapit ovat tulleet lisäksi. Nyt sujui synkronoinnit jne. hienosti ja onnellinen mittarin käyttäjä saa treenit taas talteen. Tuon kahden viikon ajan treenithän menivät aivan hukkaan, kun ei saanut dataa. :D Uusiksi otettava siis. ;)
 4. Lasse

  Polar V800

  Omaa laitettani huollosta tässä odottelen, kun tuosta latausliittimen vikaantumisesta johtuen sinne lähetin. Näyttö alkoi myös mennä huuruun ja kellolasin reunasta näkyi tursuavan jotain valkoista ulos. Harmillinen homma, että näitä tapauksia tuntuu olevan enemmänkin. Synkronointia ja latausta tai oikeastaan niiden vikoja vaille sentään mittari oli/on edelleen mun tarpeisiin nappiin mennyt valinta.
 5. Lasse

  Polar V800

  Toiminnot ovat olleet koko mittarin käytön ajan hyviä. Yhtä bugia vaille on käyttö onnistunut, mutta tuo Androidin tuen tuleminen mahdollisimman pian tulee tarpeeseen. Saattaa olla jopa viisainta nyt lähettää mittari takuuhuoltoon, kun sillä piuhalla synkronointi ei vain onnistu. Pikkuhiljaa on mennyt kehnommaksi yhteyden saaminen mittarista tietokoneeseen. Herkkä se oli alusta lähtien, kun piuhan laittoi kiinni, mutta nyt synkronointi enää vaivoin onnistuu puristamalla hauenleukaa synkronoinnin ajan. Viime yrityksellä ei edes siten. Lataa kyllä akkua ollessa piuhassa, mutta välillä sekin vaatii ylimääräisen pyykkipojan. Tarvitsee varmaan testata ensin toisella tietokoneella, jos yhteys piuhalla olisi siitä kiinni. Liittimet olen koettanut putsailla, mutta tuloksetta. Kellon punaisen napin laidassa ylä ja alapuolen rako on hieman isompi kuin kellon toisella puolella. Oliko näissä ollut jotain turpoamisongelmaa, joka mahdollisesti liittyy tuohon yhteysongelmaan?
 6. Nyt sitä sitten tietää mitä tekee 1.8.2015 asti eli nimi on listassa.
 7. Lasse

  Polar V800

  Kyllä mulla kellon päiväkirja edelleen näyttää kaikki päivän treenit. Menneistä päivistä näyttää päivän aktiivisuuden ja treenit. Meneillään olevasta päivästä vain treenit.
 8. Kiitos järjestäjille! Oli hyvä kokemus ensimmäiseksi maratoniksi ja tuo tuuli oli tosiaan ainoa miinus sään puolesta. Oli melkoista puurtamista, kun tälläiseen ei-juoksijan kroppaan otti tuuli siellä hiekkatien suoralla... Palautetta: + Hyvä tiedotus, selkeät nettisivut ja kisapaikka selkeä + Fiksut hintaportaat ja hintaan nähden loistava hinta-laatu + Hyvä huolto ja loistavat henkilöt talkoolaisina ympäri reittiä + Parkkipaikan liikenteenohjaus oli hyvin järjestetty. Oli fiksua hoitaa se väkisin muodostuva jono autoja sinne pihaan mutkittelemaan eikä sinne yleiselle tielle. + Kaikki toimi - Tuuli Parannusehdotuksia: * Yksi lähtöviiva kaikille siten, että maratonilla ja puolikkaalla kisakeskuksessa juostaisiin jokin kunniakierros lopuksi. Olisi yleisölle ja juoksijoille mielestäni hienompi kokemus ja helpottaisi reitin merkkausta. Km-kylttien määrä vähenisi ja olisi mahdollista merkata selkeämmin. Värikoodauskin toimi kyllä... * Ensikertalaisen pokaali oli kiva lisä näin ensikertalaisen mielestä, mutta esim. juoksupaita tai pipo tms. Kaarinan Syysmaratonin printeillä olisi ehkä parempi. Tässä toki pitäisi sitten olla se laatu sitä luokkaa, ettei printit lähde ensimmäisissä pesuissa pois...
 9. Ensimmäinen maraton ja tulihan se 4:30 alituskin ajalla 4:22:44 Kaarinassa. Kiitos tälle ketjulle ja 4:30 alituksen ohjelmalle. Katsotaan milloin sitä päätyy ilmoittautumaan tuonne 4h alitusten ketjuun... =)
 10. Lasse

  Polar V800

  Tuohon korjaus on määrittää lajiprofiiliin gps päälle tai pois. En ole asiaan perehtynyt, saako tehtyä kellosta vai onko vain Flow:ssa tehtävissä. Onnistuu siis vaivannäöllä ainakin, jos jaksaa aina ennen harjoitusta käydä tiedon muuttamassa. Minusta tämä mittari on kyllä toimiva ja on selvä, ettei yksi toimintalogiikka voi kaikkia miellyttää. Näinkin monimutkaiseksi laitteeksi harvinaisen vähän bugeja ainakin minun käytössäni. Maanantaikappaleitakin on tietysti oli laite mikä hyvänsä. Tälläiset ketjut vain aiheuttavat perustilanteen, jossa pieni prosenttiosuus laitteiden vioista saa suuren huomion, kun taas ne onnelliset käyttäjät ovat hiljaa ja keskittyvät tekemiseen.
 11. Lasse

  Polar V800

  Mä käytän sitä paljon juostessa ja uinnissa. Saa hyvin tehtyä vetoja sen kanssa. Muissa lajeissa toiminnon pidän poissa päältä, kun painoja heilutellessa tai pyöräillessä virhenapautuksia tulee herkästi. Harjoitusten ulkopuolellakin sitä käyttäen tulee joskus katsottua palautumisen tila ja päivän kulutustiedot.
 12. Kappas, on kyllä sopivan kuuloinen vauhti ja otan vetoavun ilomielin vastaan. Kuinkas homma toimii, jos puolikas lähtee varttia ennen kuin mara?
 13. Tänne sitä lienee tässä kohtaa ilmoittauduttava, kun Kaarinan syysmaraton siintää muutaman viikon päässä. En ihan 12 viikon ohjelmaa päähänpistoni jälkeen ehtinyt vetää, joten jätin vaan kylmästi pari viikkoa välistä tuosta Sepon ohjelmasta pois. 25 km pitkis meni tuossa mukavasti 136 keskisykkeellä (70% max) sellaista 6:51 min/km hölköttelyä. Kympin testilenkin juoksin jokunen viikko sitten 51:06 aikaan. Jalat tuntuvat kestävän, kun muistaa huoltaa riittävästi ja tarpeen mukaan korvata pyörällä tai uinnilla osan treeneistä. Palauttavien harjoitusten osalta en ole juurikaan niitä juosten tehnyt esimerkiksi. Eiköhän sitä ensimmäiselle maratonille uskalla lähteä 6:00-6:20 min/km vauhtia taivaltamaan. Kaksi treeniviikkoa ennen kisaviikkoa enää tulossa, jonka aikana en taida uutta kympin testiä enää tehdä vain tuon maratonin vauhdin arvioimiseksi...
 14. Lasse

  Vinkkejä uintiin

  Muutenkin noiden uinnin apuvälineiden kanssa kannattaisi mielestäni suosia lyhyitä vetoja niitä käyttäen ja heti perään normaalia uintia. Sama homma tekniikka-vetojen kanssa eli esim. skullaa, myyräuintia tai yhdenkäden uintia se 25-50m ja perään 2-3x määrä normaalia vaparia tai mitä nyt sitten uikaan. Lyhyt tauko päädyssä ja uusiksi. Tulee laatua mielestäni enemmän siihen tekemiseen, kun sen lyhyen vedon tekee ajatuksella väsymättä ja sitten vie sen tekniikan heti siihen normaaliin uintiin.
 15. Lasse

  Polar V800

  Mitenhän tuon aktiivisuustason määritys tulisi tehdä, että V800 antaisi parhaiten osuvia tuloksia? Nykyisellään +7h/viikkoon liikkuen tuo 5-8 h/viikko valinta ainakin antaa ihan liian isoja lukemia kuntotestistä. Muutamalla oikeasti tehdyllä kuntotestillä ja esim. 10km kisan parhaan tuloksen mukaan tiedän suunnilleen VO2Max-lukemani, joten voisin laittaa aktiivisuustasokseni jonkin alemman valinnan mittarista ja tehdä kuntotestejä sarjan. Noiden perusteella sitten valitsisi lähimmäs mitattua arvoa osuvan aktiivisuustason... Lähinnähän tämä pohdinta kilpistyy siihen, että onko tuo aktiivisuustason valinta vain kalibrointikertoimen valinta em. laskentoihin? Lueskelin Polarin foorumilta ketjuja aiheesta ja näyttäisi siltä, että oikea tapa olisi juuri valita se taso sen mukaan, että mittarin testin lukema ja muu liikkuen tehdyn kuntotestin tulos suunnilleen vastaisivat toisiaan. Siten voisi vähän paremmin lukuarvollisesti seurata mahdollista kehitystään... Mihinköhän muuhun tuo aktiivisuustaso sitten vaikuttaa? Jostain luin, että mittari huomauttaa jonkin 14 viikon tms. jakson jälkeen, jos aktiivisuustaso pitäisi vaihtaa vastaamaan harjoitusmääriä ja että palautumisaikoihin jne. laskentoihin vaikuttaisi harjoitushistoria.
 16. Vahvasti harkinnassa ensimmäiseksi maratoniksi, kun sattumusten kautta hoksasin kisan ja ehdin juuri treenailla tuon maraton 4:30 aikaan ohjelman läpi tässä ennen kisaa. Kisajärjestäjille plussaa, että seuraava hintaporras on noin lähellä ennen kisaa. Tällä vammautumishistorialla ilmoittautuminen viimeisellä mahdollisella hetkellä on iso plussa.
 17. Lasse

  Polar V800

  Mä olen nyt juhannuksesta lähtien käyttänyt V800:sta ja pääosin tyytyväinen mittariin. Käytän aika monipuolisesti mittaria ja se on koko ajan ranteessa poislukien USB-lataukset ja -synkronoinnit. Kertaalleen sain "Something went wrong, please reboot" -viestin näyttöön, kun free multisport -modessa vaihdoin kuntopiiristä pyöräilyyn ja hetken päästä pistinkin pausen päälle. Tuo 2 min lajinvaihto/pause -kohta veti kellon näytön pimeäksi ja sitten tuon viestin ruutuun. Katastrofin aineksia oli, kun treeni meni hukkaan. ;) Synkronoinnissa flow:ssa näkyi vain kuntopiiriä edeltävä pyöräily ja rebootin jälkeinen pyöräily. Harjoituskuormitus-näkymässä kuitenkin näkyi reilumpaa palkkia kuin mitä noista siirtymäpyöräilyistä olisi tullut. Pyöräily-Crossfit-Pyöräily-pause tuossa free multisportissa kosautti siis mittarin. Olin pari treeniä aiemmin viimeksi synkronoinut mittarin. Aiempaan FT80 mittariin nähden olen erittäin tyytyväinen silti. Tää V800 on hyvä vehje just mulle. Mielestäni paljon parempi linja julkaista tämä riittävästi hyvin toimiviksi testatuilla ominaisuuksilla kuin kaikilla ominaisuuksilla kerralla bugeineen päivineen. Mulla tuo kuntotesti näyttää kanssa reilusti plussaa esim. polkupyöräergometritestiin tai muuhun kuntotasoon nähden. Pp-ergossa 55 tuloksen sijaan mittarilla 60-68 lukuja ja suhteuttaen esim. 10 km juoksun ennätykseen 51:06, niin sanoisin VO2maxin olevan ennemmin tuolla 55 ml/kg/min nurkilla. Palautumisajat tuntuvat osuvan hyvin, kun mittaria on nyt käyttänyt pidempään. Aluksi eivät vastanneet tuntemuksia. Tuota itse lisättävän harjoituksen mahdollisuutta kaipaisi kyllä flowhun. Eipä se niin justiinsa ole, mutta data-hifistelijä-kuntoilijana olisi jees viilata hommia, jos joskus sykevyö unohtuu tai tulee em. kaltainen bugi vastaan. Vähän sama, kun jokin aika takaperin ppt.com:n kopioinnin mahdollisuus poistettiin hetkeksi. Samankaltaisen harjoituksen kopiointi päiväkirjassa olisi hyvä olla flow:ssakin mahdollista, kuten oli ja on ppt.com:ssa.
 18. Asettaa potentiaalisesti kovia paineita muuttaa tavoitteita, kun kotikaupungissa kerran kisataan. Tässäpä sitä on aikaa vuosi treenailla, josko tästä kuntotasosta pääsisi ensi kesäksi alle 12h täyden matkan kuntoon, jota olen pitänyt kynnyksenä ko. matkalle osallistumiselle. Jos nyrkkisääntönä voisi pitää täyden matkan ajaksi 2x puolimatkan aika +1h, niin se melkein olisi nyt Joroisissa saadun 5:33 ajan kanssa rikottavissa olevana ensi kaudeksi... =) Hieno uutinen ja itselle ainakin tuli vähän puskista. Olen toivonutkin näihin maisemiin kisaa, kun puitteita kaupungin lähistöltä löytyy hienosti.
 19. Lasse

  Finntriathlon 2014

  226 poika meni mun ja seurakaverini ohitse vain minuutti ennen tuupertumistaan. Jo silloin siihen jäi pari-kolme henkeä jeesaamaan poikaa ja me muut lähdimme viemään huutoviestiä kentälle järkkäreille, josta lähti järkkäriä kohti tuupertunutta ja 112 soittoa siinä kyseli järkkärit toisiltaan. Mun mielestä siinä kyllä tieto kulki ja porukka toimi hyvin.
 20. Kiitoksia minunkin puolesta HyPylle jälleen loistavasta kisasta. Järjestelyt toimivat ja tiedotus muutoksista kulki hyvin. Jos jotain parannusehdotusta, niin lettutaikinaa voisi olla enemmän. :D Perusmatkan jälkeen myytiin ei-oota. Vaikeahan sitä menekkiä on ennakoida, mutta kaipa myyjälle voisi antaa arvion kisaajien määrästä ennen kisaa, jos sitä ei jo ollut tehty... Säälle ette voineet mitään, mutta tulipa kokeiltua sekin sitten, kuinka kylmä onkaan mennä perusmatka 12-13 asteisessa säässä kovassa pohjoistuulessa pelkässä lyhyessä kisa-asussa. Oli kyllä varpaat jäässä hyvän matkaa juoksua ja sitä kautta varmaan juoksukin kulki melko huonosti. Pyöräilyynkään ei saanut paria minuuttia parempaa aikaa, ja keskari jäi alle viime vuoden Joroisen kisan. Joka tapauksessa uintiin olen tyytyväinen vaikka lakki sekä lasit mukana meinasikin lähteä päästä ekan kierroksen toisen poijun jälkeen ja niiden takaisin asetteluun tuhraantui hetki. Taisin olla silti kuudes vedestä jollain 25:xx ajalla. Siitäpä sitten pudotusta sijoissa tulikin, kun loppuaika löytyy allekirjoituksesta. Kuitenkin 7min parannus edellisvuoteen Sääksessä. Hyvä kisa, tulen jatkossakin. =)
 21. Lasse

  Polar V800

  Näin FT80 mittarista päivittäessä tuo V800 tuntuu edelleen parannukselta arvioiden perusteella. Omia kanavia pitkin en ole vielä saanut kelloa käsiini, mutta tämän vanhan vielä jotenkuten toimiessa ei pahemmin ole harmittanut. Eilen näin seurakavereilla V800 ranteissa useamman ja hyvältähän se vaikutti livenäkin. Mitenhän tuossa mittarissa akku kestää ajan kanssa, kun alkuun itsellä synkkaus tulee tapahtumaan pelkästään kaapelilla PC:lle? Meinaan vaan, että jos lähes päivittäin kytkee johdolla yhteyden, niin varmaan samalla kannattaa laite ladata aina täyteen asti sitten synkkauksen yhteydessä? Ilmeisesti bluetooth --> PC ei ole vaihtoehtona ja mulla ei ole yhtäkään i-laitetta. Vai oliko jokin muu bluetooth-sync vaihtoehto olemassa? Windows phonelle softaa lienee turha edes kuvitella odottavansa, mutta Android sentään tulossa.
 22. Lasse

  Järveen!

  Kyllä mä oon kuullut aika monelta tuosta alun pelosta sinne tummaan veteen tuijottamisesta. Kyllähän se ihan erilaista on kuin altaassa uinti, kun tummaa viileää vettä paljon enemmän ympärillä, märkkäri kiristää ja kaikenlaisia vesikasveja jne. voi tulla naamalle. Näitä itsekin joutui pohtimaan, mutta juuri tuolla pertunkin mainitsemalla mentaaliharjoittelulla noista tunnoista nopeasti pääsi eroon. Uinti porukalla auttoi ainakin itseä tuossa hommassa myös, kun turvallisuuden tuntoa toi lisää sekin. Olipa hienoa eilen käydä eka uinti märkkärillä avovedessä. Lämpöä ei vedessä tai ilmassa ollut varmaan 16 astetta, mutta hyvällä innolla siellä kilometrin ensimmäisen uinnin polski menemään. Tästä se taas lähtee, kun märkkärinkin sai jo ekalla pukemisella hyvin päälle. Tosin eka pieni liimattava repeämäkin tuli...
 23. Tasaisesti sai vedettyä läpi tuon puolimaraton läpi -ohjelman, mutta sitten päivä ennen Uusi Lahti -juoksua nousi kuume ja jäi kisakunto testaamatta. Katsotaan sitten, jos syksyllä kävisi jonkun juoksemassa, kun tässä ennen sitä on 1-2 perusmatkan triathlonkisaa ja puolimatkalla sitten puolimaraton taas edessä. 1:50 olisi voinut olla realistinen aika maalissa. Ei vieläkään pelkkää puolimaratonia tule ennen jo toista puolimatkan triathlonia. Ehkä tästä pitäisi vaan tehdä juttu itselle, ettei käykään koko puolikasta juoksemassa pelkiltään.
 24. Juoksun jälkeinen uinti on omasta mielestä yksi parhaista yhdistelmistä. Ajansäästöllisesti saa tehtyä hyvät kaksi treeniä kerralla ja samalla uinti tekee hyvää juoksun päälle jaloille. Välillä tosin jalkojen krampit uinnissa tulevat tutuiksi tuon yhdistelmän kanssa. Pyöräilyn jälkeen itsellä ainakin on parempi juosta kuin lähteä suoraan juoksemaan. Toki oikein raskas fillarointi on asia erikseen, jonka jälkeen ei paljoa 2km pidempää juoksua tule tehtyäkään, jos sitäkään. Olen käyttänyt paria eri tapaa: joko fillarilla pieni lämmittely ennen pidempää juoksulenkkiä tai sitten peruspituisen fillarilenkin päälle joku 2-5km juoksu. Mä oon niin aloittelija, että aikalailla pohjakunnon kasvatusta pääosa noistakin treeneistä.
 25. Mukana myös tälläkin kertaa! Meinasi jo harmittaa, kun alustavien tietojen mukaan toisenlainen teräsmieskisailu meinasi osua samalle päivälle, mutta siirtyikin viikolla aiemmaksi. Sopivasti sain tiedon ennen tuota hintaportaan muutostakin. =) Tilauksessa yhtä hieno päivä kuin viime vuonna! Ehkä aallokkoa vähemmän... :D
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy