Jump to content
Juoksufoorumi.fitzadik

Jäsenet
 • Content Count

  31
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

Converted

 • Coopperi
  2800m
 • 10km
  44 min
 • Puolimaraton
  1:52
 • Maraton
  4.50.36,2
 • Tavoite
  Pirkan Hölkkä

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tzadik

  Vaikea kesä

  Huomasin äkisti, etten ole kirjoittanut tätä blogia pitkään aikaan, itse asiassa en moneen vuoteen. Juoksemista en kuitenkaan ole lopettanut. Se on kyllä valitettavasti vähentynyt ja hidastunut, mutta valtaosin itsestä riippumattomista syistä. Toisaalta olen näinä kuukausina arvostanut juoksua harrastuksena entistäkin korkeammalle. Suokoon Luoja että voin vielä monta vuotta jatkaa juoksemista! No, ensin pientä valitusta: Polvet ovat olleet kipeät jo yli vuoden. Kävin ortopedilla joka diagnosoi polvissa kulumaa. Kuuluu kuulemma ikääntymiseen. Nuoruuden lumilautailu ottaa nyt verojaan. Lääkäri antoi luvan juosta niin paljon kuin kipukynnys antaa myöden. Selvä. Talvella iski plantaarifaskiitti vasempaan kantapäähän. Olen jumpannut talvella paljon paljain jaloin kovalla treenisalin lattialla, ehkä ärtyminen johtuu siitä. Joka tapauksessa kantapää on välillä niin kipeä ettei pysty edes kävelemään vessaan, saati sitten juoksemaan pitkää lenkkiä asfaltilla. Ja sitten tietysti korona kakussa. Maaliskuussa iski pandemia. Aikaa olisi kyllä ollut juoksemiseen, mutta jotenkin mieliala on ollut tänä aikana niin ankea, että myös halukkuus rääkätä itseään on ollut alhainen. Summa summarum, juoksu on ollut vähäistä. Ihan täysin en ole kuitenkaan jäänyt sohvalle ja valoisammista ajoista on jo merkkejä. Eilen juoksin 5k ja kantapää ei sattunut liiemmälti. Polvikin oli lähes oireeton. Eli nyt kohti uutta nousua! Toivoa ei saa menettää! Me selvitään tästä! Tsemppiä myös sinulle!
 2. tzadik

  Hiekkaa hampaissa

  Kevät on mukavaa aikaa kun juoksureitit avautuvat lumipeitteestä. Olo on kuin vasikalla, joka pääsee navetasta ulos vihreälle laitumelle. Harmejakin kevät tuo tullessaan, totta kai. Juoksurytmin löytämiseen kuluu aikansa, pitkän talven jäljiltä. Suurempi ongelma on katupöly, joka lenkillä kulkeutuu hengityselimistöön. Hiekka narisee hampaissa, silmät rähmivät ja yskittää. Tutut metsäpolut ovat vielä niin lumisia, märkiä ja niljakkaita, ettei niille vielä uskaltaudu. Helpointa on juosta kaupungin kuivahtaneita pyöräteitä, pölyn haitatessa näkyväisyyttä. Saastuneissa maankolkissa käytetään hengityssuojaimia, ne tuntuisivat itsestä hankalilta. Kaulaliina hoitanee samaa virkaa. Suojalaseja käytän usein, tummennuksella tai ilman. Ne tosin huurtuvat verkkaisessa vauhdissa. Katupöly lienee otettava kevääseen kuuluvana ominaispiirteenä. Tai ehkäpä lähden sittenkin metsäpolulle, suunnistuskengät jalkaan!
 3. tzadik

  Tell Us Your Story

  Juoksun eräs suuri nautinto ovat maisemat. Ne vaihtuvat aivan toisella tavalla kuin uinnissa. Pyöräilyssä taas ei ehdi ympäristöä tarkastella riittävästi. Juoksun nopeus on juuri sopiva uusien havaintojen tekemiselle. Kaupunkien ympäristöä pilaavat töhryt joita graffiteiksi kutsutaan. Joukkoon mahtuu kyllä todellisia helmiäkin. Yliopistossa vietettyjen vuosieni arvokkain anti oli se opetus, jonka sain päivittäisen koulumatkani varrella olleesta graffitista. Siihen oli spray-maalilla kirjoitettu metrin korkuisilla kirjaimilla: "Osta asunto, panttaa elämä." Otin siitä opikseni ja olen välttänyt ylivelkaantumista kuin ruttoa. Tänään avasin juoksukauden virallisesti ja tein reilun puolen tunnin juoksun keväistä Jyväsjärveä ympäri. Mattilanniemen pohjukkaan oli talven aikana ilmestynyt sillan pieleen uusi kirjoitus: "Tell Us Your Story." En tiedä kirjoittajan varsinaista tarkoitusta, mutta minua se innostaa lukemaan toisten kuntoilijoiden kokemuksia ja ehkä itse kirjaamaan omiakin tuntemuksia muiden luettavaksi. Juoksemalla kirjoitamme oman elämämme tarinaa. Se on tarina voitoista ja epäonnistumisista, tuskasta ja ilosta. Toisten kokemuksista voi oppia uutta ja ne voivat innostaa jaksamaan kun motivaatio on alhaalla. Jos olisin konsultti tai psykologi, viljelisin nyt imelää muotisanaa "voimaannuttaa". Onneksi en ole. Vaaputaan eteenpäin ystävät!
 4. tzadik

  Kevätpurojen solinaa

  Keväinen aurinko saa ajatukset siirtymään juoksuun. Koko talvi on mennyt uinnin parissa. Kunto lienee melko hyvä, paino hallinnassa, vammoja ei tiedossa. Näkymät tulevalle juoksukaudelle ovat siis innostavat! Olen blogannut näillä sivustoilla ennenkin, mutta näyttää siltä että vanhat blogini ovat kadonneet sivuston päivitysten myötä virtuaaliseen tyhjyyteen. Eipä niissä mitään valtavia kaunokirjallisia aarteita ollutkaan... Siispä jatkan keskeytynyttä bloggaamista tällä uudella otsikolla, "Takarivin Juoksija". Termi kuvaa itseäni melko hyvin, en voi ylpeillä saavutuksillani, lahjoillani tai hurjilla ajoillani. Juossut olen kuitenkin koko elämäni ja aion jatkaa niin kauan kuin Luoja suo. Hakeudun mielelläni lähdössä takariviin ja juoksen omien tuntemusteni mukaan. Loppuaika ei juurikaan kiinnosta. Osallistumisesta muistuttavia mitaleita minulla on piirongissa jo liikaakin, niitä en kaipaa. Sijoitusten perusteella en ole niitä koskaan saanut. Hyvä niin. Hienoa, jos tämä blogini saa seuraajia. Aion kirjoitella tänä vuonna aktiivisesti. Esikuvani juoksukirjoittajana on Runners World lehden legendaarinen kolumnisti, John Bingham, jonka "Penguin Chronicles" kolumnit luin aikoinaan ahmien. Valitettavasti Bingham on vuosi sitten lopettanut tuon kolumnistin uransa. Toivon jatkavani hänen jalanjäjissään. Waddle on, friends...
 5. Puolikkaalla jälleen. Aika meni selvästi yli 2 tunnin... keli oli loistava, kannustusta reitin varrella mukavasti, eikä muutakaan valittamista keksi. On se vaan kumma miten vanhemmiten ajat vaan hidastuvat. Pitäisikö treeniä lisätä?
 6. Tänä vuonna ei onneksi satanut rakeita, mutta nyt oli sitten melkoisen kuuma päivä juosta. Ei ihme että moni oli tuupertunut kuumuudesta reitin varrelle. Toivottavasti ei mitään vakavampaa sattunut... Itsellä rutiinisuoritus kun oli pakko lastenhoidollisista syistä downgreidata juoksu puolikkaaseen. Kuumuus vei vauhtia mutta tapahtuma oli jälleen onnistunut ja järjestelyt hoituivat erinomaisesti. Bändejä oli mukavasti reitin varrella mikä toi tunnelmaa. Mattilanniemessä varsinkin Chearleaderit piristivät kummasti !:038:
 7. Kovin tasaistahan tuo järven ranta on koko matkan, ainoastaan äijälän sillan ylitys merkitsee ylämäkeä, mutta eipä sekään kovin pitkä ole.
 8. Taidampa upgreidata puolikkaalta kokonaiselle. Ettei lopu taival ihan kesken....
 9. Kiva mara takana ja sää oli ihanteellinen. Huolto pelasi hyvin ja reitti oli parantunut viimevuotisesta! Ainoana toiveena olisi ehkä saada kilometritaulut myös täysmatkan juoksijoille!? Nyt piti tehdä uupuneessa päässä laskutoimituksia .... anyway, suuret kiitokset järjestäjille!
 10. tzadik

  Mikkeli Maraton 6.7.2013

  Oli mukava tapahtuma, kiva reitti ja huoltopisteitä vähintäänkin riittävästi. Ruislimppukin maittoi tänään aamiaisella. Yleisöä ei kyllä paljon ollut ja kannustus oli aika laimeaa. Hyvät muistot jäi, kiitos mikkeliläisille!!
 11. Täysmaralle ilmoittauduttu! Toivottavasti sää on suosiollinen juoksuun.
 12. Henkisesti valmis. Fyysisesti en tiedä... hauskaa silti...
 13. Sinulla selvästikin on hyvä peruskunto, joten puolimara ei aiheuta mitään ongelmia. Hyvin se menee, mutta unohda nuo aikatavoitteet, minusta ne ovat ihan turhia (kaikille paitsi ammattiurheilijoille). Nauti juoksusta ja juoksutapahtumien tunnelmasta!!
 14. Puolikkaalle tulossa. Hieno tapahtuma tulossa jälleen, viimeksi olinkin 2010. Siitä jäi hyvät muistot.
 15. 1h kevyttä hölkyttelyä. Hyvää teki!
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy