Jump to content
Juoksufoorumi.fi


tuomasnu

Jäsenet
 • Posts

  1 222
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by tuomasnu

 1. tuomasnu

  Garmin Connect

  Pitäisi nimenomaan saada näkyviin vain suoritus (ei palautuksia). Mutta en ole vaan löytänyt siihen keinoa. Voi toki olla että riippuu myös kellosta.
 2. Kiitos videosta. Niitä on aina kiva katsoa! Lähtö ei mennyt varmaankaan niinkuin oli suunniteltu. Harri yritti huudella parijonoon, mutta ei se niin helposti onnistu. Siinä olisi pitänyt olla joku lähtökarsina, jos oikeasti olisi enemmän väljyyttä haluttu. Jos normaalisti lähdetään "isossa lössissä" niin nyt mentiin vähän niinkuin jonossa, mutta kyllähän siinä oli vähiontäänkin 5 rinnan. Minulla on normaalista netto-brutto ero joku 3 sekuntia. Nyt oli 15 s. Katsoin lähtövideosta, että koko porukalla taisi mennä 2 minuuttia lähtöön, joten oli se ehkä vähän väljempi kuin normaalista, mutta ei paljon. Jäi vähän sellainen vaikutelma, että lopullisissa nettoajoissa on annettu 2-3 s "hyvää". Onnittelut enkasta joka tapauksessa.
 3. tuomasnu

  Garmin Connect

  Saako jotenkin tehtyä intervalliharjoituksen niin, että palautusten aika (ja mahdollinen matka) ei tallentuisi ollenkaan Connectiin? Tai pystyykö ne palautukset jotenkin poistamaan muokkaamalla harjoitusta. Vai onko ainoa keino kellottaa palautukset manuaalisesti? Connectissa näyttäisi olevan intervalliharjoituksissa painike "muokkaa intrevalleja" , mutta kun sitä painaa, niin jää jumittamaan. Edit: Vivoactive 3
 4. Joo, tulihan siinä jokunen ohitus tehtyä. Viimeiset ihan viimeisellä kilometrillä, johon sain vielä pikkukirin. Tuttuakin tutumpi pätkä, kun koti on reitin varressa 800 m ennen maalia. Tuolla vaan ei aina noteeraa onko joku eri kierroksella, tai matkalla. Tuli loppusuorakin vedettyä aika railakkasti yhden viestijuoksijan kanssa kisaillessa. 100 metrin kirissä harvoin häviän, mutta tälle en voinut mitään 😄, vaikka kaikkeni yritin.
 5. Fiilispohjaisella juoksulla hieman kierros kierrokselta hidastuen 3.04.59. (sijoitus pysyi kuitenkin miltei samana tai taisi hieman parantuakin kisan aikana) Chippi ei toiminut ja väliaikoja en saanut, mutta minut on tänään lisätty maalikamerakuvan perusteella tuloslistalle.
 6. Näyttäisi Garmin Connectilta.
 7. Ainakaan Etelaisellä alueella yleisen sarjan aluemestaruuskisoilla ei tullu olevan juurikaan mitään arvostusta. Puhutaan nyt esimerkiksi matkoista 5 - 10 km radalla ja maantiellä. Kisoissa on vain muutama osallistuja ja taso on sellainen, että keski-ikäinen harrastelija pääsee lähelle kärkeä. Mitä mieltä olette näistä? Mihin näitä tarvitaan? Tulee lähinnä mieleen, että jos joku sattuu tulokset huomaamaan, eivät ne ainakaan mitenkään imartele tai lisää lajimme arvostusta. Väistämättä tulee mieleen, että "turhien" mitaleiden jakamisen voisi lopettaa ja keskittää energian johonkin mikä oikeasti parantaa lajin imagoa. Kisat ovat jonkinlainen jäänne menneisyydestä. Oman panokseni olen antanut osallistumalla useammankin kerran, mutta ovathan ko. kisojen tulokset olleet lähinnä surkuhupaisaa luettavaa. Kuinka moni on edes tietoinen 10 km maantiejuoksun aluemestaruuskisoista? Sellainen juostaan nimittäin sunnuntaina Espoon Rantakympin yhteydessä. Ei tunnu montaa kiinnostavan siitäkään huolimatta että ilmoittautumalla aluemestaruuskisaan pääsisi juoksemaan saman kympin kisan vain murto-osalla ilmoittautumismaksusta. (sorry: mahdollisuus meni jo).
 8. 2000 km juoksua vuodelle 2020 täyttyi juhannuksena sunnuntaina. Ei ole ennen mennyt alle puolen vuoden.
 9. 1000 km juoksua tälle juodelle täyttyi juuri.
 10. Minun mielestäni ei ole häpeä juosta hitaasti. Jos jotakuta kuitenkin oikein kovasti hävettää, niin onhan sellainenkin mahdollisuus, että ei raportoi asiasta ollenkaan someen. Silloin on paljon vähemmän hävettävää, sillä silloin asia tullee vain satunnaisten vastaantulijoiden tietoon. Ja kuitenkin hyvin harvoin olen nähnyt vastaantulijoiden kellottavan tuntemattomien kilomertivauhteja. Jos tällaista kuitenkin tapahtuu, on varmaankin sitten parempi valita sellaiset juoksupaikat ja ajankohdat, ettei kukaan huomaa. Luulisin että häpeä on melko turhaa, jos kukaan ei tiedä asiasta. Paitsi voihan tietenkin olla, että on joku korkeampi voima, joilta hitaat lenkit eivät jää koskaan näkemättä. Tuskin Hänenkään edessä häpeillä tarvitsee.
 11. 110 km juosten viikossa maksimit. Ei tahdo mies kestää enempää, eikä kestä kyllä tuotakaan jos ei ole kunnossa.
 12. Hetkellisiä vaivoja ja vähäisiä. Ei mitään siihen verrattuna, kun ei pystynyt ennen operaatiota yhtään lenkkiä juoksemaan miettimättä nivuskipua. Ja siis eihän tässä sentään viittä vuotta ole ollut välissä. Kolme.
 13. pertun viestiä lukiessa tuli mieleen, että ne tuntemukset mitä minulla toisinaan on, saattaisivat olla juurikin tuollaista hermosärkyä. Se on vähän sellainen sähköttävä kipu, jolloin tuntuu että kävely pitää lopettaa siihen paikkaan ja jalka pitää vain suorana. Vaikea selittää tarkemmin.
 14. Tässähän tarjoutuu mahdollisuus saivarrella siitä, että nopeudesta puhuttaessa kyse on aina keskinopeudesta. Hetkellistä nopeutta ei varsinaisesti ole olemassakaan, vaan kyse on aina keskinopeuden raja-arvosta aikavälin lähestyessä nollaa. Vaikka tämä on saivartelua, se selittää osin sitä miksi "hetkellinen" nopeus on kelloisa epätarkka. Jos lyhin aikaväli on esim 1 sekunti, ei kahdessa perättäisessä sijainnin mittauksessa tarvi olla paljonkaan heittoa, kun nopeuteen tulee jo iso virhe. Toki näitä korjaillaan erilaisilla algoritmeillä, jotka pienentävät virhettä.
 15. Tartuin Black Friday tarjoukseen, kun Garmin Vivoactive 3:a myytiin hintaan 129 €. Vanha FR610 tosin toimii edelleen. ja sillekin on ehkä vielä käyttöä. Muutaman päivän kokemuksella jään lähinnä kaipaamaan näitä ominaisuuksia vanhasta kellosta: - Ääni/ piippari, jota voi käyttää vetotreenien tahdittamiseen (Vivoactivessa ei ole ääntä ollenkaan!). Aivan ehdoton apu, kun haluaa juosta tasavauhtista radalla ja näin ollen tulen niihin käyttämään jatkossakin vanhaa kelloa. - intervallitreenien luonti suoraan kellosta - toinen nappi väliaikojen ottamiseen Lisäominaisuuksinahan tuossa sai kaikenlaista sälää mm. terveystietojen tarkkailuun, sekä barometrisen korkeudenmittauksen ja isoimpana juttuna synkronointi suoraan puhelimeen. Paljon myös kaikenlaista tarpeetonta, jolle pidemmän päälle ei taida olla käyttöä. Tuskin pidemmän päälle haluan että kaikki puhelimen ilmoitukset puskevat kelloon. Treeneissä käytän talvella sykevyötä. Rannemittaus on toiminut arjessa hyvin.
 16. OK. Vaiva hellitti lähes kokonaan silloin 2016 muutama kuukausi operaation jälkeen. Kun kyse oli tähystysleikkauksesta, niin ei ole tullut mieleenkään että operaatio olisi jonkinlainen riski. Sen jälkeenhän sai periaatteessa liikkua heti, mutta juoksusta toki pidin taukoa muutamia viikkoja. Hyvin pian olin jälleen valmis juoksemaa kisoja aina maratoniin asti. Maratonennätys jäi tosin tuollon vuonna 2016 ja sen jälkeenkin rikkomatta, mutta syyt olivat muualla. Sittemmin olen juossut vaihtelevasti hyviä ja vähän parempiakin kausia, siten että nyt vuonna 2019 olen suurinpiirtein samassa ennätyskunnossa kuin olin vuonna 2014, ennen tuota vaivaa. Rasitusvammojakin on toki ollut, mutta ei nivusissa. Tänä vuonna sama nivunen on kyllä muutamaan otteeseen muistutellut itsestään ja mieleen on muistunut kirurgin sanat siitä, että operaation voi tehdä vain kerran. Olen oma-aloitteisesti ja omin ideoin käyttänyt tukena kineesioteippiä (...saa vähän sheivata, että onnistuu... ;)). Uskon että teippi auttaa, mutta mitään varmaa näyttöä asiasta ei ole. Taukoja ei ole tarvinut nyt juoksusta sen takia pitää (paitsi ehkä paivän tai pari) ja vaiva on hellittänyt aina viikossa tai parissa. Saattaa kyllä tulla joskus melko yllättäin aika vihloviakin kipuja, jotka tavallaan lyövät jalan kävellessä ihan "tilttiin", mutta ihme kyllä juoksua se ei ole juurikaan haitannut. Ei edes kisoja. Pientä venyttelyä yritän aina muistaa tehdä ja toki jos alkaa vaivata, niin vähennän rasistusta. Tiedostan myös, että jos uusiutuu samalle tasolle kuin tuolloin 2015, niin sitten voi olla että juoksut on juostu. Mutta turhapa sitä on ennakkoon murehtia. Ehdottomasti kannattaa mennä operaatioon, jos pääsee!
 17. tuomasnu

  Talvijuoksukengät ?

  On ollut sellainen mielikuva, että Suomen markkinoilla ei ole ollut aikaisemmin ns. halpis nastalenkkereita. Nyt huomasin, että ainakin Tokmanni (ja oliko joku toinenkin, ehgä Budgetsport?) näyttäisi myyvän nastareita hintaluokassa noin 40 €. Olisikohan noista vaihtoehdoiksi sellaiselle, joka kokee tarvitsevansa nastoja vain harvoin, eikä halua maksaa nastalenkkareista yli satasta?
 18. Aktia on tutkitusti ja tunnetusti maan kovatasoisin maantiekymppi, joka on alunperin lähtenyt testijuoksusta. 40 minuutin ajalla pääsee niukasti 100 joukkoon, mutta siitä huolimatta tilaa on kaiken tasoisille. Järjestelyt toimii ja "turha" karnevaalimeininki on karsittu pois. Ei kannata odottaa kisapaitoja tai osakilpailukohtaisia palkintoja tms. Aktiassa juostaan ajoista ja sijoituksista, joita sitten voi vuosi toisen jälkeen vertailla ja tehdä johtopäätöksiä oman ja kisakavereiden kunnon tasosta. Mukana kahdeksatta vuotta.
 19. Kiitos ja anteeksi sk! Sain sinulta tosi paljon apuja, kun 20 km kohdalla sain sinut uudelleen kiinni. Ei ollut paukkuja vetohommiin kun oli täysi työ tuossakin vauhdissa. Ihan hyvältähän se näytti ja pystyit kuitenkin melkoisen tasaiseen vauhdinjakoon. Vähän huonoon väliin jäit, kun edellä mennyt letka pääsi karkuun. Jäin sitten lopulta 50 sekuntia. Halonenhan ei ole esim. SM-kisoista kiinnostunut. Ei kuulu mihinkaan seuraan, eikä siten ole edes edustusoikeutta. Oman polkunsa kulkija.
 20. En nyt varsinaisesti tätä kohtaa ja Seppoa tarkoittanut, vaan 13 km kohtaa, jossa letka oli varmaankin 8 henkeä ja OssiK keulilla.
 21. Meni päivän tavoitteen osalta vähän tiukalle: 2.59.57 brutto. Seppo taisi kadota näkökentästä toisella kierroksella. Tuli kuitenkin uran toiseksi paras aika keväällä 2014 juostun enkan jälkeen.
 22. Onnittelut! Tuli aika selväksi jo ekalla kierroksella, että nyt ollaan vahvoilla. Juoksu näytti kelpolta ja oli hyvä porukka. Hienosti maltoit pitää tavoitevauhdin ja peesit, etkä lähtenyt kelimaan. Mm. OssiK taisi tehdä jonkinmoisen aputyön vetämällä tuulisia pätkiä. (niinkuin kisan jälkeen todettiin: jonossa mentiin ja tyhmin oli keulilla...)
 23. Erittän varmasta lähteestä kuulin, että numerolappu on jo haettu.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy