Jump to content
Juoksufoorumi.fi


tuomasnu

Jäsenet
 • Content Count

  1 204
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by tuomasnu

 1. tuomasnu

  Talvijuoksukengät ?

  On ollut sellainen mielikuva, että Suomen markkinoilla ei ole ollut aikaisemmin ns. halpis nastalenkkereita. Nyt huomasin, että ainakin Tokmanni (ja oliko joku toinenkin, ehgä Budgetsport?) näyttäisi myyvän nastareita hintaluokassa noin 40 €. Olisikohan noista vaihtoehdoiksi sellaiselle, joka kokee tarvitsevansa nastoja vain harvoin, eikä halua maksaa nastalenkkareista yli satasta?
 2. Aktia on tutkitusti ja tunnetusti maan kovatasoisin maantiekymppi, joka on alunperin lähtenyt testijuoksusta. 40 minuutin ajalla pääsee niukasti 100 joukkoon, mutta siitä huolimatta tilaa on kaiken tasoisille. Järjestelyt toimii ja "turha" karnevaalimeininki on karsittu pois. Ei kannata odottaa kisapaitoja tai osakilpailukohtaisia palkintoja tms. Aktiassa juostaan ajoista ja sijoituksista, joita sitten voi vuosi toisen jälkeen vertailla ja tehdä johtopäätöksiä oman ja kisakavereiden kunnon tasosta. Mukana kahdeksatta vuotta.
 3. Kiitos ja anteeksi sk! Sain sinulta tosi paljon apuja, kun 20 km kohdalla sain sinut uudelleen kiinni. Ei ollut paukkuja vetohommiin kun oli täysi työ tuossakin vauhdissa. Ihan hyvältähän se näytti ja pystyit kuitenkin melkoisen tasaiseen vauhdinjakoon. Vähän huonoon väliin jäit, kun edellä mennyt letka pääsi karkuun. Jäin sitten lopulta 50 sekuntia. Halonenhan ei ole esim. SM-kisoista kiinnostunut. Ei kuulu mihinkaan seuraan, eikä siten ole edes edustusoikeutta. Oman polkunsa kulkija.
 4. Meni päivän tavoitteen osalta vähän tiukalle: 2.59.57 brutto. Seppo taisi kadota näkökentästä toisella kierroksella. Tuli kuitenkin uran toiseksi paras aika keväällä 2014 juostun enkan jälkeen.
 5. Kolme ei ole vielä mitään.
 6. tuomasnu

  Hoka One One

  Juoksin Clifton 4 tossuilla lokakuusta 2018 elokuuhun 2019 noin 1400 km. Askeleeni kuluttaa oikeasta jalasta takaa ulkokulmaa ja olihan tuo selvästikin hieman liikaa (kuva). En suosittele juoksemaan näin loppuun. Kun kengästä on sentti pois kulutuspintaa, niin siinä alkaa askeleen kulma muuttua ja vaarana on rasitusvammat. Cliftonien paksut pohjalliset olivat kuitenkin tässä vaiheessa vielä tosi hyvät ja ne saivat jatkaa elämäänsä addun kengissä, joiden omat pohjalliset olivat painuneet paperinohuiksi.. Nyt on Rinconit käytössä reippailla lenkeillä ja koska niissä on aika vähän kulutuspintaa, niin veikkaan että niillä ei pysty juoksemaan kuin reilut 500 km. 100 km jälkeen kuluminen näkyy niissä jo selvästi tuossa samassa kohdassa.
 7. Viimeisimpiä naisten aitajuoksukisoja katsellesa palautui mieleen 80-luku ja Bryggare. Ei tainnut Atro koskaan olla tilastojen kärkipäässä, mutta tahtoa menestyä arvokisoissa oli sitäkin enemmän. Jopa niin paljon, että hopeat ja pronssit olivat aikamoisia pettymyksiä. Tahtolaji? Naisaitureiden osalta on hieman fiilis on sellainen, että kauden parhaat kisat tuli jo juostua. Toivottavasti olen väärässä.
 8. Samanlaisia kokemuksia. 10 km merkki muistaakseni tuli ihmeen ajoissa ja 21 km merkiltä maaliin taisi olla 1,3 km tjsp. Puolikkaalla kellon heittoa joku +250 m, mikä sinänsä on ihan normaalitasoa, mutta yllätti tuo lopun pituus.
 9. Mäkiä en kokenut kovin pahoiksi, mutta mutkia oli turhan paljon, eikä yleensä pystynyt näkemään mitä mutkan jälkeen on tulossa. Kun väsy tulee, vaatii todella keskittymistä, että vauhti pysyy myös mutkan jälkeen. Pätkiä juostiin myös karkealla sepelillä, jossa huonoimmassa tapauksessa olisi olleet nilkat vaarassa. Miinusta tulee myös kilometrimerkkien sijoittelun epämääräisyydestä. Kun ei mutkikkalla reitillä ollut luottoa omaan kelloon, ei oikein tiennyt missä mennään. Merkeissä saattoi olla yli 100 metriä heittoa suuntaan ja toiseen. Asialla ei tietysti ole niin hirveästi väliä, jos ei ennätyksistä juokse, mutta kuuleman mukaan jänistelykin oli ollut mainitusta syystä vaikeaa. Juomingeista varmaan aina riittää keskusteltavaa, mutta minulla meni puolimaratonvauhdissa juominen ISOISTA urheilujuomamerkin pahvimukeista sananmukaisesti poskelleen. Tai oikeastaan enimmäkseen paidalle, eli 30% juomasta suuhun ja loput ohi... ;). Onneksi ei ollut kuuma sää. Myös sellainen tuntuma jäi, että muutamat bajamajat kisakeskuksessa ulkona eivät olisi olleet pahitteeksi. Pitkät vessajonot ennen starttia näytti ainakin naisilla olevan. Mutta kokonaisuutena ihan OK tapahtuma ja oma juoksukin täytti odotukset vaikkeat lähtökohdat huomioiden.
 10. Juuri näin. Ja lisäksi se, kuinka iso lisä sponsorilta saatu tuki on urheilijalle suhteessa hänen muuhun tulotasoon. Nuorelle tai muuten ammattimaisesti treenaavalle voi pienikin tuki olla merkittävä, mutta sitä en ymmärrä jos muuten hyvin toimeentuleva keski-ikäinen harrastelija-kilpaijija myy itsensä muutamien vaatekappaleiden hinnalla itsensä tuotemerkin lähettilääksi ja joutuu vielä asian eteen näkemään jatkuvien somepostausten vaivan.
 11. tuomasnu

  Hoka One One

  Omien kokemusten mukaan kannattaa kokeilla mahdollisimman kiertojäykkiä kenkiä, jos akillekset vaivaa. Lisäksi kannattaa varmistaa ettei kenkä suoranaisesti hankaa jännettä. Ei se välttämättä pelkkä droppi ole mikä vaivaan vaikuttaa. Voi olla myös joku muuten huomaamattoman pieni sivuttainen virheliike. Omat pitkällinen akillesvaivat hellitti samoihin aikoihin kun aloin käyttää Cliftoneita.
 12. HKT myös järjestäjänä. Ihan sama mulle kuka järjestää, mutta en itsekään kovin innolla käytä paitaa jonka selassä lukee Demokraatti. (tai mikä tahansa muukaan poliittisen puolueen pää-äänenkannattaja). Kerran tai pari olen juossut, eikä mitään muuta moitittavaa. Vähän mäkinen kolmen kierroksen reitti ja kyläkisan tunnelma keskellä Helsinkiä.
 13. Yleensä suunnitelma on ollut 4 kpl, eli: 9 km, 18 km, 27 km ja 36 km. Joskus on jäänyt kolmeen ja hitaalla hellemaratonilla taisin ottaa 5, mutta silloinhan aikaakin kului tavallista enemmän.
 14. Vetotreenejä ei tuolloin maratonennätyksen aikoihin tosiaan tullut tehtyä, mutta kyllähän sitä kisojen lisäksi viimeisen 1,5 kk aikana useita tasavauhtisia (maratonvauhtisia) treenejä tuli tehtyä. Maratonharjoittelussa en näe kovin suurta lisäarvoa tauotetuilla vetotreeneillä, mutta silloin kun kun olen yrittänyt parantaa esim. 10 km tulosta ovat esim. 5 x 2 km ja 6 x 1 km vedot ja myös lyhyemmät 500 metrin ja 250 metrin vetosarjat olleet todennäköisesti ihan toimivia.
 15. Äläpäs nyt! Viralliset tilastot ei ehkä tunne, mutta Juoksija-lehden maratontilastossa on ainakin nettoaikoja. HSM:sta sen verran, että epäilen että kellot eivät ihan sekunnilleen mitanneet oikein. Sammutin kelloni maaliintulon jälkeen, mutta se kysähtyi näyttämään samaa aikaa kuin virallinen tulos, vaikka siinä taatusti oli noin 2 s viive.
 16. Onhan se niinkin. Mutta niin kauan kun koirat saa kuseskella ympäri kaupunkeja, en koe kovinkaan paljon huonoa omaatuntoa asiasta, kun vaan pitää huolen etttei ole ihan suoraan kenenkään silmissä. Hyvin ehti, noin 4 min enne starttia...
 17. Varmaan ollaan ihan samaa mieltä siitä että tapahtumassa on paljon parannettavaa, mutta eikös Helsingin keskustan liepeillä ole jo muutamia juoksutapahtumia? Tuskinpa HSM sinne siirtyy ja ihme on jos edes kehittyy, kun tietää porukan, joka sitä on puuhailemassa.
 18. Käppyrät ovat aika viitteellisiä. Kyllä se Vantaakin ihan samalta korkeudelta alkaa kuin mihin päättyy, toisin kuin tuossa graafissa.
 19. Ai missäs niitä teräviä nousuja on Spring Maratonin reitillä? Pari alikulkua? Muuta en keksi.
 20. HSM:n reitti on muuten aika hyvä ennätysten tekoon vaikka kisassa itsessään olisi hieman kehittämistä muuten. Sanoisin, että selkeästi nopeampi kuin Vantaa.
 21. ….niin kyllä se intissä oli ainakin vielä joskus 30-vuotta sitten. En ole sittemmin käynyt katsomassa.
 22. Varmasti voisi olla paremmat järjestelyt. Siellä voisi olla vaikkapa ilmainen osallistuminen ja kaikille osallistujille tyylikäs paita ja mitali. Ei puutu kuin se että tuollainen kisa olisi olemassa.
 23. tuomasnu

  Pyöräilykengät?

  No niin. Kausi meni ja juniorin kuminauhakokeilut jäivät siihen yhteen. Sittemmin on tyydytty juoksemaan pyöräilykengillä, jotka sitten lopussa jäävät polkimiin... jos muistaa. Kantapään kautta piti tämäkin todeta, mutta hyvä niin. Elämä opettaa. Ainakin kertaalleen pyörältä nousu tuli niin äkkiä vastaan, että ei ehtinyt jalkoja kengistä ottaa pois, mutta mitäpä tuosta. Vaihdot on kuitenkin menneet pääsääntöisesti ihan hyvin. Joskus ei jalka solahda kenkään ihan heti, mutta sanoisinpa että tässäkin asiassa eri ihmisten erilainen anatomia vaikuttaa asiaa. Toisilla on vaan matalampi jalka joka sujahtaa kenkiin hieman helpommin.
 24. tuomasnu

  Pyöräilykengät?

  Kommentoin vanhaa ketjua. Toimin teini-ikäisen triathlonistin huoltajana. Tämä "kengät polkimiin" asia jäi vähän vaivaamaan viikonlopun kisoista. Juniorin kanssa kommunikaatio on mennyt vähän huonoksi. Teini-ikä - tiedättähän... Ei suostu keskustelemaan asioista, koska mielestään hallitsee hommat paremmin kuin lajia harrastamaton isänsä. NO - ensi kertaa kisassa käytössä SPD-SL klosseilla varustetut maantiekengät (halpaa Shimano mallia, joissa kolme "tarraa") . Väkisin halusi tehdä kuminauhavirittelyt ja laittaa kengät kiinni polkimiin. Harjoittelua kertaalleen kisaviikolla ja homma kuulemma hallinnassa. Varsinainen vaihto sujuikin ilmeisen mallikkaasti (nousi uinnin jälkeiseltä neljänneltä sijalta kisan kärkeen väliaikojen perusteella...tosin oli siinä numerolappukin unohtunut). Mutta sitten oli tapahtunut jotain mitä en ollut näkemässä. Eiväthän ne kengät olleet jalkoihin vauhdissa menneet ollenkaan. Ei ollut kovinkaan innostunut kertomaan aiheesta kisan jälkeen, mutta sen verran sain puristettua ulos että oli ollut pakko pysähtyä, ottaa kengät pois polkimista, laittaa ne seisaaltaan jalkoihin ja sitten vasta jatkaa matkaa. Kun tiedän että pyörän käsittely ei muutenkaan ole huippuluokkaa, niin ihan varmasti siinä oli letkat menneet nätisti ohi ja epäilenpä että harmitus oli sen verran suuri, että loppukisankin (supersprintti) oli aika pilalla. Kuinkahan paljon tuota temppua pitäisi harjoitella, jotta kisassa kannattaa soveltaa? Vaihtoehtona on kaiketi tuo max reilun sadan metrin eteneminen klossillisilla maantiekengillä juosten. Vantaa puolentoista viikon kuluttua. Jos vaikka saisin tytön vaihtamaan taktiikkaa?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy