Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

tuomasnu

Jäsenet
 • Content Count

  1 189
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by tuomasnu

 1. Juuri näin. Ja lisäksi se, kuinka iso lisä sponsorilta saatu tuki on urheilijalle suhteessa hänen muuhun tulotasoon. Nuorelle tai muuten ammattimaisesti treenaavalle voi pienikin tuki olla merkittävä, mutta sitä en ymmärrä jos muuten hyvin toimeentuleva keski-ikäinen harrastelija-kilpaijija myy itsensä muutamien vaatekappaleiden hinnalla itsensä tuotemerkin lähettilääksi ja joutuu vielä asian eteen näkemään jatkuvien somepostausten vaivan.
 2. tuomasnu

  Hoka One One

  Omien kokemusten mukaan kannattaa kokeilla mahdollisimman kiertojäykkiä kenkiä, jos akillekset vaivaa. Lisäksi kannattaa varmistaa ettei kenkä suoranaisesti hankaa jännettä. Ei se välttämättä pelkkä droppi ole mikä vaivaan vaikuttaa. Voi olla myös joku muuten huomaamattoman pieni sivuttainen virheliike. Omat pitkällinen akillesvaivat hellitti samoihin aikoihin kun aloin käyttää Cliftoneita.
 3. HKT myös järjestäjänä. Ihan sama mulle kuka järjestää, mutta en itsekään kovin innolla käytä paitaa jonka selassä lukee Demokraatti. (tai mikä tahansa muukaan poliittisen puolueen pää-äänenkannattaja). Kerran tai pari olen juossut, eikä mitään muuta moitittavaa. Vähän mäkinen kolmen kierroksen reitti ja kyläkisan tunnelma keskellä Helsinkiä.
 4. Yleensä suunnitelma on ollut 4 kpl, eli: 9 km, 18 km, 27 km ja 36 km. Joskus on jäänyt kolmeen ja hitaalla hellemaratonilla taisin ottaa 5, mutta silloinhan aikaakin kului tavallista enemmän.
 5. Vetotreenejä ei tuolloin maratonennätyksen aikoihin tosiaan tullut tehtyä, mutta kyllähän sitä kisojen lisäksi viimeisen 1,5 kk aikana useita tasavauhtisia (maratonvauhtisia) treenejä tuli tehtyä. Maratonharjoittelussa en näe kovin suurta lisäarvoa tauotetuilla vetotreeneillä, mutta silloin kun kun olen yrittänyt parantaa esim. 10 km tulosta ovat esim. 5 x 2 km ja 6 x 1 km vedot ja myös lyhyemmät 500 metrin ja 250 metrin vetosarjat olleet todennäköisesti ihan toimivia.
 6. Äläpäs nyt! Viralliset tilastot ei ehkä tunne, mutta Juoksija-lehden maratontilastossa on ainakin nettoaikoja. HSM:sta sen verran, että epäilen että kellot eivät ihan sekunnilleen mitanneet oikein. Sammutin kelloni maaliintulon jälkeen, mutta se kysähtyi näyttämään samaa aikaa kuin virallinen tulos, vaikka siinä taatusti oli noin 2 s viive.
 7. Onhan se niinkin. Mutta niin kauan kun koirat saa kuseskella ympäri kaupunkeja, en koe kovinkaan paljon huonoa omaatuntoa asiasta, kun vaan pitää huolen etttei ole ihan suoraan kenenkään silmissä. Hyvin ehti, noin 4 min enne starttia...
 8. Varmaan ollaan ihan samaa mieltä siitä että tapahtumassa on paljon parannettavaa, mutta eikös Helsingin keskustan liepeillä ole jo muutamia juoksutapahtumia? Tuskinpa HSM sinne siirtyy ja ihme on jos edes kehittyy, kun tietää porukan, joka sitä on puuhailemassa.
 9. Käppyrät ovat aika viitteellisiä. Kyllä se Vantaakin ihan samalta korkeudelta alkaa kuin mihin päättyy, toisin kuin tuossa graafissa.
 10. Ai missäs niitä teräviä nousuja on Spring Maratonin reitillä? Pari alikulkua? Muuta en keksi.
 11. HSM:n reitti on muuten aika hyvä ennätysten tekoon vaikka kisassa itsessään olisi hieman kehittämistä muuten. Sanoisin, että selkeästi nopeampi kuin Vantaa.
 12. ….niin kyllä se intissä oli ainakin vielä joskus 30-vuotta sitten. En ole sittemmin käynyt katsomassa.
 13. Varmasti voisi olla paremmat järjestelyt. Siellä voisi olla vaikkapa ilmainen osallistuminen ja kaikille osallistujille tyylikäs paita ja mitali. Ei puutu kuin se että tuollainen kisa olisi olemassa.
 14. tuomasnu

  Pyöräilykengät?

  No niin. Kausi meni ja juniorin kuminauhakokeilut jäivät siihen yhteen. Sittemmin on tyydytty juoksemaan pyöräilykengillä, jotka sitten lopussa jäävät polkimiin... jos muistaa. Kantapään kautta piti tämäkin todeta, mutta hyvä niin. Elämä opettaa. Ainakin kertaalleen pyörältä nousu tuli niin äkkiä vastaan, että ei ehtinyt jalkoja kengistä ottaa pois, mutta mitäpä tuosta. Vaihdot on kuitenkin menneet pääsääntöisesti ihan hyvin. Joskus ei jalka solahda kenkään ihan heti, mutta sanoisinpa että tässäkin asiassa eri ihmisten erilainen anatomia vaikuttaa asiaa. Toisilla on vaan matalampi jalka joka sujahtaa kenkiin hieman helpommin.
 15. tuomasnu

  Pyöräilykengät?

  Kommentoin vanhaa ketjua. Toimin teini-ikäisen triathlonistin huoltajana. Tämä "kengät polkimiin" asia jäi vähän vaivaamaan viikonlopun kisoista. Juniorin kanssa kommunikaatio on mennyt vähän huonoksi. Teini-ikä - tiedättähän... Ei suostu keskustelemaan asioista, koska mielestään hallitsee hommat paremmin kuin lajia harrastamaton isänsä. NO - ensi kertaa kisassa käytössä SPD-SL klosseilla varustetut maantiekengät (halpaa Shimano mallia, joissa kolme "tarraa") . Väkisin halusi tehdä kuminauhavirittelyt ja laittaa kengät kiinni polkimiin. Harjoittelua kertaalleen kisaviikolla ja homma kuulemma hallinnassa. Varsinainen vaihto sujuikin ilmeisen mallikkaasti (nousi uinnin jälkeiseltä neljänneltä sijalta kisan kärkeen väliaikojen perusteella...tosin oli siinä numerolappukin unohtunut). Mutta sitten oli tapahtunut jotain mitä en ollut näkemässä. Eiväthän ne kengät olleet jalkoihin vauhdissa menneet ollenkaan. Ei ollut kovinkaan innostunut kertomaan aiheesta kisan jälkeen, mutta sen verran sain puristettua ulos että oli ollut pakko pysähtyä, ottaa kengät pois polkimista, laittaa ne seisaaltaan jalkoihin ja sitten vasta jatkaa matkaa. Kun tiedän että pyörän käsittely ei muutenkaan ole huippuluokkaa, niin ihan varmasti siinä oli letkat menneet nätisti ohi ja epäilenpä että harmitus oli sen verran suuri, että loppukisankin (supersprintti) oli aika pilalla. Kuinkahan paljon tuota temppua pitäisi harjoitella, jotta kisassa kannattaa soveltaa? Vaihtoehtona on kaiketi tuo max reilun sadan metrin eteneminen klossillisilla maantiekengillä juosten. Vantaa puolentoista viikon kuluttua. Jos vaikka saisin tytön vaihtamaan taktiikkaa?
 16. tuomasnu

  Ratamatkat

  Aika rikki olen, mutta olen luvannut, että jos joku muukin vetää koko setin, niin olen mukana. 200 m on ohjelmassa joka tapauksessa, sillä se on ainoa sileän ratamatka, jolta puuttuu virallinen tulos. Treenaamista en ole vielä aloittanut, ja täytyy vielä miettiä onki liian iso riski vetää matka piikkareilla.
 17. tuomasnu

  Ratamatkat

  Hiekkaharjussa on mahdollista juosta tilastokelpoinen 5.000 m 14.05. klo 18:00 alkaen: . Ilmoittautuminen näyttäisi olevan vain kilpailukalenterin kautta, mutta kisaan pääsee myös mukaan jälki-ilmoittautumalla paikan päällä, eikä lisenssi ole välttämätön. Toivottavasti saan juoksuseuraa. Tavoitteen tulen asettamaan noin 19.10 - 19.30 välille. https://www.ku-58.fi/kilpailut/kenttakilpailut/ http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=21676
 18. tuomasnu

  Jodlaaja

  Tämä on ihan asiaa. Ymmärrän kyllä asian toisenkin puolen. Joskus voi olla vaikeaa suhtautua siihen että edes mielenterveysongelmaisella olisi lupa ja oikeus vittuilla julkisesti muille (ja kirjoittaa tekstejä jotka saattavat olla kunnianloukkauksia) ilman että kenelläkään olisi lupaa vittuilla takaisin edes huumorilla.
 19. Vaikuttaisi nimenomaan siltä että aloitat ja juokset liian kovaa. Vauhti ei ole PK-tasoa. Kuntosi ei ehkä ole sillä tasolla, että voisit juosta tuota vauhtia PK:na, vaan olet mennyt yli kynnyksen. Kannattaisiko ehkä tosiaan ihan kävellä välillä ja rauhoittaa syke? Eikö sykkeen nopea reagointi ole nimenomaan hyvä asia ainakin kilpailuissa? (ellei sitten ole kyse ylikunnosta eli ylirasituksesta) Kilpailuissa ongelmallisempaa (ainakin minun mielestä) on se että syke ei nouse riittävän nopeasti ja lämmittelyillä pitää yrittää saada kroppa lämmitettyä ja sydän "valmisteltua" kisasykkeisiin. Ainakin omat kokemukset ovat sen suuntaisia, että kisat on menneet paremmin, kun syke on nopeasti noussut "kisalukemiin" (mutta ei yli). Anaerobiselle alueelle meno onkin sitten huonompi juttu. Aihe on kiinnostava. En tiedä ihan varmasti ovatko omat ajatukseni oikeita. Jää mielenkiinnolla odottelemaan muita kommentteja.
 20. Käsittääkseni joka vuosi juostaan useita kisoja, joissa on mukana maailman ehdottomia huippuja ja jotka ovat ennätyskelpoisia ja olosuhteet pyritty saamaan optimaalisiksi. Tällainen pyrkimys on varmaankin monenkin maratonin järjestäjällä ollut jo vuosikymmeniä. Ihmettelen jos ei olisi. Ideasi ei ole kovin vallankumouksellinen.
 21. Pitäis kyllä mennä kisassa tuon setin perusteella kunhan on hyvin valmistautunut ja palautunut treeneistä kisaan. Reilustikin. Sanoisin että lähemmäs 39 kui 40 min.
 22. Riippuu vähän siitä mitä "helpolla" tarkoitetaan. Vantaa on reittiprofiililtaan helppo ja mahdollisesti se, että juostaan neljänä kierroksena tekee asiasta vielä helpomman. Kisa ei ole valtavan suuri, mikä saattaa tehdä kisaan osallistumisen kynnyksen helpommaksi. Ei mikään valtava spektaakkeli, mutta toimivat ja testatut kisajärjestelyt ja paikalle pääsee vaikka julkisilla kulkuvälineillä. Todennäköisesti parkkipaikka autollekin löytyy aika läheltä, jos tulee omalla autolla. Yksin ei todennäköisesti tarvitse juosta, sillä seuraa riittänee moniin vauhteihin. Mitään yleisömassoja ei reitin varrella ole, mutta aina siellä täällä saa mukavaa kannustustakin. Minä juoksin ensimmäisen 2012 juuri Vantaalla. Kokemus oli toki hyvä, mutta jälkikäteen olen miettinyt että ehkä pieni pettymys tuli siitä, että maratonin juokseminen ei sitten tuntunutkaan niin ihmeelliseltä jutulta. Oli helppoa, vaikka juoksuharjoittelua oli takana vain 2,5 kk. Matka sujui leppoisasti kilpakumppaneiden kanssa jutellen. Taidettiin käydä ihan pitkällisiäkin keskusteluja. Reitti ei tuntunut raskaalta ja kisa tuotti ihan kelpoisan 3.46 ajan, josta oli kiva jatkaa harrastusta ja lähteä tavoittelemaan parempia tuloksia.
 23. Kyllä varmaan vielä yritetäänkin, mutta jos kahden tunnin raja on liki kolmen minuutin päässä, niin oikeasti se on aika paljon. Miltei ikuisuus. Ei liene realismia ajatella että tuollainen parannus tehdään kerralla. Parhaille vanhan ennätyksen rikkominen vaikka vain sekunneilla riittänee tavoitteeksi vielä vuosiksi, ennekuin on halua lähteä tosissaan juoksemaa alle 2 h ennätyskelpoista aikaa. (todennäköisesti aika kivat bonukset kisassa kuin kisassa on tarjolla vaikka ME paranisi vain sekunnilla) Tämä "ennätyskoe" oli kuitenkin selkeä näyttö siihen suuntaan, että voidaan uskoa että 2 h on ihmisen rikottavissa.
 24. Eihän se pakko ole jos ei taho. Ei sitä sen enempää tarvitse perustella. Niinhän se on että ei elämästä selviä hengissä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy