Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

tuomasnu

Jäsenet
 • Content Count

  1 189
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

124 Excellent

About tuomasnu

 • Syntymäpäivä 06.07.1971

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Converted

 • Coopperi
  3350 m, 30.5.2014 Kerava
 • 10km
  37'14 Aktia Cup 18.3.2017
 • Puolimaraton
  1.22'32 HSM SAUL SM Helsinki 13.4.2019
 • Maraton
  2.56.59 Kööpenhamina 18.5.2014
 • Tavoite
  Ennätysten murskaaminen ja menestys

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Juuri näin. Ja lisäksi se, kuinka iso lisä sponsorilta saatu tuki on urheilijalle suhteessa hänen muuhun tulotasoon. Nuorelle tai muuten ammattimaisesti treenaavalle voi pienikin tuki olla merkittävä, mutta sitä en ymmärrä jos muuten hyvin toimeentuleva keski-ikäinen harrastelija-kilpaijija myy itsensä muutamien vaatekappaleiden hinnalla itsensä tuotemerkin lähettilääksi ja joutuu vielä asian eteen näkemään jatkuvien somepostausten vaivan.
 2. tuomasnu

  Hoka One One

  Omien kokemusten mukaan kannattaa kokeilla mahdollisimman kiertojäykkiä kenkiä, jos akillekset vaivaa. Lisäksi kannattaa varmistaa ettei kenkä suoranaisesti hankaa jännettä. Ei se välttämättä pelkkä droppi ole mikä vaivaan vaikuttaa. Voi olla myös joku muuten huomaamattoman pieni sivuttainen virheliike. Omat pitkällinen akillesvaivat hellitti samoihin aikoihin kun aloin käyttää Cliftoneita.
 3. HKT myös järjestäjänä. Ihan sama mulle kuka järjestää, mutta en itsekään kovin innolla käytä paitaa jonka selassä lukee Demokraatti. (tai mikä tahansa muukaan poliittisen puolueen pää-äänenkannattaja). Kerran tai pari olen juossut, eikä mitään muuta moitittavaa. Vähän mäkinen kolmen kierroksen reitti ja kyläkisan tunnelma keskellä Helsinkiä.
 4. Yleensä suunnitelma on ollut 4 kpl, eli: 9 km, 18 km, 27 km ja 36 km. Joskus on jäänyt kolmeen ja hitaalla hellemaratonilla taisin ottaa 5, mutta silloinhan aikaakin kului tavallista enemmän.
 5. Vetotreenejä ei tuolloin maratonennätyksen aikoihin tosiaan tullut tehtyä, mutta kyllähän sitä kisojen lisäksi viimeisen 1,5 kk aikana useita tasavauhtisia (maratonvauhtisia) treenejä tuli tehtyä. Maratonharjoittelussa en näe kovin suurta lisäarvoa tauotetuilla vetotreeneillä, mutta silloin kun kun olen yrittänyt parantaa esim. 10 km tulosta ovat esim. 5 x 2 km ja 6 x 1 km vedot ja myös lyhyemmät 500 metrin ja 250 metrin vetosarjat olleet todennäköisesti ihan toimivia.
 6. Äläpäs nyt! Viralliset tilastot ei ehkä tunne, mutta Juoksija-lehden maratontilastossa on ainakin nettoaikoja. HSM:sta sen verran, että epäilen että kellot eivät ihan sekunnilleen mitanneet oikein. Sammutin kelloni maaliintulon jälkeen, mutta se kysähtyi näyttämään samaa aikaa kuin virallinen tulos, vaikka siinä taatusti oli noin 2 s viive.
 7. Onhan se niinkin. Mutta niin kauan kun koirat saa kuseskella ympäri kaupunkeja, en koe kovinkaan paljon huonoa omaatuntoa asiasta, kun vaan pitää huolen etttei ole ihan suoraan kenenkään silmissä. Hyvin ehti, noin 4 min enne starttia...
 8. Varmaan ollaan ihan samaa mieltä siitä että tapahtumassa on paljon parannettavaa, mutta eikös Helsingin keskustan liepeillä ole jo muutamia juoksutapahtumia? Tuskinpa HSM sinne siirtyy ja ihme on jos edes kehittyy, kun tietää porukan, joka sitä on puuhailemassa.
 9. Käppyrät ovat aika viitteellisiä. Kyllä se Vantaakin ihan samalta korkeudelta alkaa kuin mihin päättyy, toisin kuin tuossa graafissa.
 10. Ai missäs niitä teräviä nousuja on Spring Maratonin reitillä? Pari alikulkua? Muuta en keksi.
 11. HSM:n reitti on muuten aika hyvä ennätysten tekoon vaikka kisassa itsessään olisi hieman kehittämistä muuten. Sanoisin, että selkeästi nopeampi kuin Vantaa.
 12. ….niin kyllä se intissä oli ainakin vielä joskus 30-vuotta sitten. En ole sittemmin käynyt katsomassa.
 13. Varmasti voisi olla paremmat järjestelyt. Siellä voisi olla vaikkapa ilmainen osallistuminen ja kaikille osallistujille tyylikäs paita ja mitali. Ei puutu kuin se että tuollainen kisa olisi olemassa.
 14. tuomasnu

  Pyöräilykengät?

  No niin. Kausi meni ja juniorin kuminauhakokeilut jäivät siihen yhteen. Sittemmin on tyydytty juoksemaan pyöräilykengillä, jotka sitten lopussa jäävät polkimiin... jos muistaa. Kantapään kautta piti tämäkin todeta, mutta hyvä niin. Elämä opettaa. Ainakin kertaalleen pyörältä nousu tuli niin äkkiä vastaan, että ei ehtinyt jalkoja kengistä ottaa pois, mutta mitäpä tuosta. Vaihdot on kuitenkin menneet pääsääntöisesti ihan hyvin. Joskus ei jalka solahda kenkään ihan heti, mutta sanoisinpa että tässäkin asiassa eri ihmisten erilainen anatomia vaikuttaa asiaa. Toisilla on vaan matalampi jalka joka sujahtaa kenkiin hieman helpommin.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy