Jump to content
Juoksufoorumi.fi


tuomasnu

Jäsenet
 • Content Count

  1 184
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

119 Excellent

About tuomasnu

 • Syntymäpäivä 06.07.1971

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Converted

 • Coopperi
  3350 m, 30.5.2014 Kerava
 • 10km
  37'14 Aktia Cup 18.3.2017
 • Puolimaraton
  1.22'32 HSM SAUL SM Helsinki 13.4.2019
 • Maraton
  2.56.59 Kööpenhamina 18.5.2014
 • Tavoite
  Ennätysten murskaaminen ja menestys

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vetotreenejä ei tuolloin maratonennätyksen aikoihin tosiaan tullut tehtyä, mutta kyllähän sitä kisojen lisäksi viimeisen 1,5 kk aikana useita tasavauhtisia (maratonvauhtisia) treenejä tuli tehtyä. Maratonharjoittelussa en näe kovin suurta lisäarvoa tauotetuilla vetotreeneillä, mutta silloin kun kun olen yrittänyt parantaa esim. 10 km tulosta ovat esim. 5 x 2 km ja 6 x 1 km vedot ja myös lyhyemmät 500 metrin ja 250 metrin vetosarjat olleet todennäköisesti ihan toimivia.
 2. Äläpäs nyt! Viralliset tilastot ei ehkä tunne, mutta Juoksija-lehden maratontilastossa on ainakin nettoaikoja. HSM:sta sen verran, että epäilen että kellot eivät ihan sekunnilleen mitanneet oikein. Sammutin kelloni maaliintulon jälkeen, mutta se kysähtyi näyttämään samaa aikaa kuin virallinen tulos, vaikka siinä taatusti oli noin 2 s viive.
 3. Onhan se niinkin. Mutta niin kauan kun koirat saa kuseskella ympäri kaupunkeja, en koe kovinkaan paljon huonoa omaatuntoa asiasta, kun vaan pitää huolen etttei ole ihan suoraan kenenkään silmissä. Hyvin ehti, noin 4 min enne starttia...
 4. Varmaan ollaan ihan samaa mieltä siitä että tapahtumassa on paljon parannettavaa, mutta eikös Helsingin keskustan liepeillä ole jo muutamia juoksutapahtumia? Tuskinpa HSM sinne siirtyy ja ihme on jos edes kehittyy, kun tietää porukan, joka sitä on puuhailemassa.
 5. Käppyrät ovat aika viitteellisiä. Kyllä se Vantaakin ihan samalta korkeudelta alkaa kuin mihin päättyy, toisin kuin tuossa graafissa.
 6. Ai missäs niitä teräviä nousuja on Spring Maratonin reitillä? Pari alikulkua? Muuta en keksi.
 7. HSM:n reitti on muuten aika hyvä ennätysten tekoon vaikka kisassa itsessään olisi hieman kehittämistä muuten. Sanoisin, että selkeästi nopeampi kuin Vantaa.
 8. ….niin kyllä se intissä oli ainakin vielä joskus 30-vuotta sitten. En ole sittemmin käynyt katsomassa.
 9. Varmasti voisi olla paremmat järjestelyt. Siellä voisi olla vaikkapa ilmainen osallistuminen ja kaikille osallistujille tyylikäs paita ja mitali. Ei puutu kuin se että tuollainen kisa olisi olemassa.
 10. tuomasnu

  Pyöräilykengät?

  No niin. Kausi meni ja juniorin kuminauhakokeilut jäivät siihen yhteen. Sittemmin on tyydytty juoksemaan pyöräilykengillä, jotka sitten lopussa jäävät polkimiin... jos muistaa. Kantapään kautta piti tämäkin todeta, mutta hyvä niin. Elämä opettaa. Ainakin kertaalleen pyörältä nousu tuli niin äkkiä vastaan, että ei ehtinyt jalkoja kengistä ottaa pois, mutta mitäpä tuosta. Vaihdot on kuitenkin menneet pääsääntöisesti ihan hyvin. Joskus ei jalka solahda kenkään ihan heti, mutta sanoisinpa että tässäkin asiassa eri ihmisten erilainen anatomia vaikuttaa asiaa. Toisilla on vaan matalampi jalka joka sujahtaa kenkiin hieman helpommin.
 11. tuomasnu

  Pyöräilykengät?

  Kommentoin vanhaa ketjua. Toimin teini-ikäisen triathlonistin huoltajana. Tämä "kengät polkimiin" asia jäi vähän vaivaamaan viikonlopun kisoista. Juniorin kanssa kommunikaatio on mennyt vähän huonoksi. Teini-ikä - tiedättähän... Ei suostu keskustelemaan asioista, koska mielestään hallitsee hommat paremmin kuin lajia harrastamaton isänsä. NO - ensi kertaa kisassa käytössä SPD-SL klosseilla varustetut maantiekengät (halpaa Shimano mallia, joissa kolme "tarraa") . Väkisin halusi tehdä kuminauhavirittelyt ja laittaa kengät kiinni polkimiin. Harjoittelua kertaalleen kisaviikolla ja homma kuulemma hallinnassa. Varsinainen vaihto sujuikin ilmeisen mallikkaasti (nousi uinnin jälkeiseltä neljänneltä sijalta kisan kärkeen väliaikojen perusteella...tosin oli siinä numerolappukin unohtunut). Mutta sitten oli tapahtunut jotain mitä en ollut näkemässä. Eiväthän ne kengät olleet jalkoihin vauhdissa menneet ollenkaan. Ei ollut kovinkaan innostunut kertomaan aiheesta kisan jälkeen, mutta sen verran sain puristettua ulos että oli ollut pakko pysähtyä, ottaa kengät pois polkimista, laittaa ne seisaaltaan jalkoihin ja sitten vasta jatkaa matkaa. Kun tiedän että pyörän käsittely ei muutenkaan ole huippuluokkaa, niin ihan varmasti siinä oli letkat menneet nätisti ohi ja epäilenpä että harmitus oli sen verran suuri, että loppukisankin (supersprintti) oli aika pilalla. Kuinkahan paljon tuota temppua pitäisi harjoitella, jotta kisassa kannattaa soveltaa? Vaihtoehtona on kaiketi tuo max reilun sadan metrin eteneminen klossillisilla maantiekengillä juosten. Vantaa puolentoista viikon kuluttua. Jos vaikka saisin tytön vaihtamaan taktiikkaa?
 12. tuomasnu

  Ratamatkat

  Aika rikki olen, mutta olen luvannut, että jos joku muukin vetää koko setin, niin olen mukana. 200 m on ohjelmassa joka tapauksessa, sillä se on ainoa sileän ratamatka, jolta puuttuu virallinen tulos. Treenaamista en ole vielä aloittanut, ja täytyy vielä miettiä onki liian iso riski vetää matka piikkareilla.
 13. tuomasnu

  Ratamatkat

  Hiekkaharjussa on mahdollista juosta tilastokelpoinen 5.000 m 14.05. klo 18:00 alkaen: . Ilmoittautuminen näyttäisi olevan vain kilpailukalenterin kautta, mutta kisaan pääsee myös mukaan jälki-ilmoittautumalla paikan päällä, eikä lisenssi ole välttämätön. Toivottavasti saan juoksuseuraa. Tavoitteen tulen asettamaan noin 19.10 - 19.30 välille. https://www.ku-58.fi/kilpailut/kenttakilpailut/ http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=21676
 14. tuomasnu

  Jodlaaja

  Tämä on ihan asiaa. Ymmärrän kyllä asian toisenkin puolen. Joskus voi olla vaikeaa suhtautua siihen että edes mielenterveysongelmaisella olisi lupa ja oikeus vittuilla julkisesti muille (ja kirjoittaa tekstejä jotka saattavat olla kunnianloukkauksia) ilman että kenelläkään olisi lupaa vittuilla takaisin edes huumorilla.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy