Jump to content
Juoksufoorumi.fi

tuomasnu

Jäsenet
 • Content Count

  1 171
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

108 Excellent

About tuomasnu

 • Syntymäpäivä 06.07.1971

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Converted

 • Coopperi
  3350 m, 30.5.2014 Kerava
 • 10km
  37'14 Aktia Cup 18.3.2017
 • Puolimaraton
  1.22'35 Vantaan 1/2 maraton 12.10.2014
 • Maraton
  2.56.59 Kööpenhamina 18.5.2014
 • Tavoite
  Ennätysten murskaaminen ja menestys

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tuomasnu

  Pyöräilykengät?

  No niin. Kausi meni ja juniorin kuminauhakokeilut jäivät siihen yhteen. Sittemmin on tyydytty juoksemaan pyöräilykengillä, jotka sitten lopussa jäävät polkimiin... jos muistaa. Kantapään kautta piti tämäkin todeta, mutta hyvä niin. Elämä opettaa. Ainakin kertaalleen pyörältä nousu tuli niin äkkiä vastaan, että ei ehtinyt jalkoja kengistä ottaa pois, mutta mitäpä tuosta. Vaihdot on kuitenkin menneet pääsääntöisesti ihan hyvin. Joskus ei jalka solahda kenkään ihan heti, mutta sanoisinpa että tässäkin asiassa eri ihmisten erilainen anatomia vaikuttaa asiaa. Toisilla on vaan matalampi jalka joka sujahtaa kenkiin hieman helpommin.
 2. tuomasnu

  Pyöräilykengät?

  Kommentoin vanhaa ketjua. Toimin teini-ikäisen triathlonistin huoltajana. Tämä "kengät polkimiin" asia jäi vähän vaivaamaan viikonlopun kisoista. Juniorin kanssa kommunikaatio on mennyt vähän huonoksi. Teini-ikä - tiedättähän... Ei suostu keskustelemaan asioista, koska mielestään hallitsee hommat paremmin kuin lajia harrastamaton isänsä. NO - ensi kertaa kisassa käytössä SPD-SL klosseilla varustetut maantiekengät (halpaa Shimano mallia, joissa kolme "tarraa") . Väkisin halusi tehdä kuminauhavirittelyt ja laittaa kengät kiinni polkimiin. Harjoittelua kertaalleen kisaviikolla ja homma kuulemma hallinnassa. Varsinainen vaihto sujuikin ilmeisen mallikkaasti (nousi uinnin jälkeiseltä neljänneltä sijalta kisan kärkeen väliaikojen perusteella...tosin oli siinä numerolappukin unohtunut). Mutta sitten oli tapahtunut jotain mitä en ollut näkemässä. Eiväthän ne kengät olleet jalkoihin vauhdissa menneet ollenkaan. Ei ollut kovinkaan innostunut kertomaan aiheesta kisan jälkeen, mutta sen verran sain puristettua ulos että oli ollut pakko pysähtyä, ottaa kengät pois polkimista, laittaa ne seisaaltaan jalkoihin ja sitten vasta jatkaa matkaa. Kun tiedän että pyörän käsittely ei muutenkaan ole huippuluokkaa, niin ihan varmasti siinä oli letkat menneet nätisti ohi ja epäilenpä että harmitus oli sen verran suuri, että loppukisankin (supersprintti) oli aika pilalla. Kuinkahan paljon tuota temppua pitäisi harjoitella, jotta kisassa kannattaa soveltaa? Vaihtoehtona on kaiketi tuo max reilun sadan metrin eteneminen klossillisilla maantiekengillä juosten. Vantaa puolentoista viikon kuluttua. Jos vaikka saisin tytön vaihtamaan taktiikkaa?
 3. tuomasnu

  Ratamatkat

  Aika rikki olen, mutta olen luvannut, että jos joku muukin vetää koko setin, niin olen mukana. 200 m on ohjelmassa joka tapauksessa, sillä se on ainoa sileän ratamatka, jolta puuttuu virallinen tulos. Treenaamista en ole vielä aloittanut, ja täytyy vielä miettiä onki liian iso riski vetää matka piikkareilla.
 4. tuomasnu

  Ratamatkat

  Hiekkaharjussa on mahdollista juosta tilastokelpoinen 5.000 m 14.05. klo 18:00 alkaen: . Ilmoittautuminen näyttäisi olevan vain kilpailukalenterin kautta, mutta kisaan pääsee myös mukaan jälki-ilmoittautumalla paikan päällä, eikä lisenssi ole välttämätön. Toivottavasti saan juoksuseuraa. Tavoitteen tulen asettamaan noin 19.10 - 19.30 välille. https://www.ku-58.fi/kilpailut/kenttakilpailut/ http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=16&nid=21676
 5. tuomasnu

  Jodlaaja

  Tämä on ihan asiaa. Ymmärrän kyllä asian toisenkin puolen. Joskus voi olla vaikeaa suhtautua siihen että edes mielenterveysongelmaisella olisi lupa ja oikeus vittuilla julkisesti muille (ja kirjoittaa tekstejä jotka saattavat olla kunnianloukkauksia) ilman että kenelläkään olisi lupaa vittuilla takaisin edes huumorilla.
 6. Vaikuttaisi nimenomaan siltä että aloitat ja juokset liian kovaa. Vauhti ei ole PK-tasoa. Kuntosi ei ehkä ole sillä tasolla, että voisit juosta tuota vauhtia PK:na, vaan olet mennyt yli kynnyksen. Kannattaisiko ehkä tosiaan ihan kävellä välillä ja rauhoittaa syke? Eikö sykkeen nopea reagointi ole nimenomaan hyvä asia ainakin kilpailuissa? (ellei sitten ole kyse ylikunnosta eli ylirasituksesta) Kilpailuissa ongelmallisempaa (ainakin minun mielestä) on se että syke ei nouse riittävän nopeasti ja lämmittelyillä pitää yrittää saada kroppa lämmitettyä ja sydän "valmisteltua" kisasykkeisiin. Ainakin omat kokemukset ovat sen suuntaisia, että kisat on menneet paremmin, kun syke on nopeasti noussut "kisalukemiin" (mutta ei yli). Anaerobiselle alueelle meno onkin sitten huonompi juttu. Aihe on kiinnostava. En tiedä ihan varmasti ovatko omat ajatukseni oikeita. Jää mielenkiinnolla odottelemaan muita kommentteja.
 7. Käsittääkseni joka vuosi juostaan useita kisoja, joissa on mukana maailman ehdottomia huippuja ja jotka ovat ennätyskelpoisia ja olosuhteet pyritty saamaan optimaalisiksi. Tällainen pyrkimys on varmaankin monenkin maratonin järjestäjällä ollut jo vuosikymmeniä. Ihmettelen jos ei olisi. Ideasi ei ole kovin vallankumouksellinen.
 8. tuomasnu

  10km alle 40min

  Pitäis kyllä mennä kisassa tuon setin perusteella kunhan on hyvin valmistautunut ja palautunut treeneistä kisaan. Reilustikin. Sanoisin että lähemmäs 39 kui 40 min.
 9. Riippuu vähän siitä mitä "helpolla" tarkoitetaan. Vantaa on reittiprofiililtaan helppo ja mahdollisesti se, että juostaan neljänä kierroksena tekee asiasta vielä helpomman. Kisa ei ole valtavan suuri, mikä saattaa tehdä kisaan osallistumisen kynnyksen helpommaksi. Ei mikään valtava spektaakkeli, mutta toimivat ja testatut kisajärjestelyt ja paikalle pääsee vaikka julkisilla kulkuvälineillä. Todennäköisesti parkkipaikka autollekin löytyy aika läheltä, jos tulee omalla autolla. Yksin ei todennäköisesti tarvitse juosta, sillä seuraa riittänee moniin vauhteihin. Mitään yleisömassoja ei reitin varrella ole, mutta aina siellä täällä saa mukavaa kannustustakin. Minä juoksin ensimmäisen 2012 juuri Vantaalla. Kokemus oli toki hyvä, mutta jälkikäteen olen miettinyt että ehkä pieni pettymys tuli siitä, että maratonin juokseminen ei sitten tuntunutkaan niin ihmeelliseltä jutulta. Oli helppoa, vaikka juoksuharjoittelua oli takana vain 2,5 kk. Matka sujui leppoisasti kilpakumppaneiden kanssa jutellen. Taidettiin käydä ihan pitkällisiäkin keskusteluja. Reitti ei tuntunut raskaalta ja kisa tuotti ihan kelpoisan 3.46 ajan, josta oli kiva jatkaa harrastusta ja lähteä tavoittelemaan parempia tuloksia.
 10. Kyllä varmaan vielä yritetäänkin, mutta jos kahden tunnin raja on liki kolmen minuutin päässä, niin oikeasti se on aika paljon. Miltei ikuisuus. Ei liene realismia ajatella että tuollainen parannus tehdään kerralla. Parhaille vanhan ennätyksen rikkominen vaikka vain sekunneilla riittänee tavoitteeksi vielä vuosiksi, ennekuin on halua lähteä tosissaan juoksemaa alle 2 h ennätyskelpoista aikaa. (todennäköisesti aika kivat bonukset kisassa kuin kisassa on tarjolla vaikka ME paranisi vain sekunnilla) Tämä "ennätyskoe" oli kuitenkin selkeä näyttö siihen suuntaan, että voidaan uskoa että 2 h on ihmisen rikottavissa.
 11. Eihän se pakko ole jos ei taho. Ei sitä sen enempää tarvitse perustella. Niinhän se on että ei elämästä selviä hengissä.
 12. tuomasnu

  Helsinki Spring Half Marathon 23.4.2017

  @mic87 juuri näin tapahtui. Hieman hidas olin juomapaikalla enkä vauhtiisi siinä vaiheessa päässyt. Itse en tainnut ennen loppukiriä päästä kuin yhdestä ohi. Ei ollut edes tarkotus yrittää sinusta enää ohi, mutta kilometri ennen maalia oli pakka lisätä vauhtia, kun takaa miltein kantaan kiinni tuli jälki-ilmoittautunut kaveri, jonka ihan oikein arvelin olevan 45-sarjalainen. Yllättäin löytyikin yksi vaihde lisää ja tajusin kentälle tultaessa että olit tavoitettavissa. Viimeinen kilometri taisi minulla mennä 3.40 pintaan. Noita 100 metrin "pikkutyttökirejä" onkin sitten tullut harrastettua enemmän ja vähemmän ja tällä kertaa irtosi aika kivasti ja tuotti sitten tulosta. Kyllähän siitä aina vielä yhden pykälän parempi fiilis jää kun ottaa loppukirivoiton ;) Kiitos sinulle hyvästä kisasta! Oletko OlliL miettinyt josko juomattomuus voikin olla yhteydessä siihen että pistos ylipäätään tuli? Minä juan puolikkaalla aina tipan urheilujuomaa joka asemalla. Siinä vauhti hidastuu jollakin sekunnilla, mutta uskon että loppumatkasta ne saa kyllä takaisin kun energiat ja nesteet riittää paremmin. Lisäksi juoma-asemat katkovat kivasti muuten niin rankkaa raastomatkaa. Auttaaa psyykkisellä puolella.
 13. tuomasnu

  Helsinki Spring Half Marathon 23.4.2017

  Kiitos! Homma sujui ennakko-odotuksia paremmin, vaikka lähdin melko rennolla asenteella enkä mitään ihmeempiä valmisteluja / keventelyjä kisaan tehnyt. Edellisellä viikolla tuli tosin kevenneltyä hieman enemmän saatuani kuumetautiini melko vakavan kuuloisen diagnoosin ja lääkekuurin vaikka itse tauti ei sitten osoittautunutkaan pitkäkestoiseksi.
 14. tuomasnu

  Aktia Maantiejuoksucup 2016-2017

  Olikin ihan kova tämä viimeinen Aktia. Hyvässä säässä sai juosta ja paljon tuli PB tuloksia niinkuin kevään viimeisessä kisassa kuuluukin. Omastakin allekirjoituksesta sain vihdoin pyyhkiä vuodelta 2013 olleen entisen enkkatuloksen historiaan. Parannusta 1 min 10 s. Kiitos järjestäjille!
 15. tuomasnu

  Aktia Maantiejuoksucup 2016-2017

  18.3.2017 on tulossa aikamoinen kisa. Toivotaan tuuletonta säätä. Talvesta ei enää taida olla huolta. Veikkaan että tulostaso tulee olemaan aika kova.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy