Jump to content
Juoksufoorumi.fiJH1

Jäsenet
 • Content Count

  345
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

142 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3030 m
 • Puolimaraton
  1:38:45

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Maaliskuussa 2020 heti poikkeustilan alkamisen jälkeen juoksulenkillä oli hieman outo tunnelma, kun ihmisiä, autoja ja lentokoneita ei näkynyt missään, vaikka oli pilvipoutainen viikonloppu ja keskipäivä. Linnutkaan eivät vielä tuossa vaiheessa laulaneet. Vain tyhjiä katuja ja pihoja - ja kuolemanhiljaista koko taajamassa. 🙂 Silloin vessapaperikin oli kadonnut kaupoista. 😀 Töihinkin oli kiva ajella, kun matkalla ei näkynyt muita, paitsi muutama kuorma-auto. Silloin mietin että pitääkö oikeasti odottaa kesään asti ennen kuin ihmiset ryömivät pois sänkyjensä alta... Onneksi kyse oli vain ihmisten ylireagoinnista ja viikko viikolta ulkona näkyi elämää yhä enemmän ja kohta liikenneruuhkatkin olivat lähes entisellään.
 2. Onko kukaan menossa mukaan kilpailuun? Aika jännältä vaikuttaa kilpailumuoto, aivan kuin Jukolan alkuaikoina. 🙂 Yötä, metsää ja "urbaania" ympäristöä 115 kilometrin verran. Täytyy laittaa netti-TV päälle ja seurata lähetystä.
 3. Paikkakuntani suunnistusseura palaa omatoimirasteista normaalitilaan viikon päästä. Silloin iltarastit toteutetaan taas normaalikuviolla. Ei tuo omatoimijuttukaan ihan huono ole ollut, koska radan kiertämiseen on voinut tehdä sellaisena päivänä kun itselleen parhaiten sopii. Tietenkään tulospalvelua ei ole ollut.
 4. Olin keväällä pari viikkoa oikein kunnon influenssassa, elämäni toiseksi kovin kokemus. Erittäin lyhyen kurkku- ja henkitorvikivun jälkeen mittari pyöri pari viikkoa +39 asteen molemmin puolin ja olo ei ollut kehuttava. Jälkitaudiksi sain vielä poskiontelotulehduksen joka talttui antibiootilla. Kävelylenkit vaihdoin juoksuun jo viikko kuumeilun päättymisen jälkeen ihan luvan kanssa, vaikka poskiontelo oireili. Sairastelun jälkeen havahduin siihen, että minulla ei ole enää kiirettä vessaan aamulla. Vaimo oli jo pidemmän aikaan kuittaillut, että minulla on vanhojen ukkojen vaiva, kun kusihätä tahtoi häiritä aikaisin aamusta. Nyt vaiva on ohi eli lieneekö asia siten, että mulla oli joku tulehdus joka loppui parin viikon kuumelöylyssä? Tuskinpa rakko on venynytkään... 🙂 Kuumeesta parannuttuani palasin työpaikalle ja kehaisin helpottuneena, että aina influenssan jälkeen mulla menee pari vuotta ilman tauteja. Vaan eipä töissä kukaan tiennyt tuossa vaiheessa, että muun työporukan yskä ja kuumeilu johtuu koronaviruksesta. Kolme viikkoa meni koronasairaiden seassa ennen kuin asianlaita selvisi ja tuossa vaiheessa vielä sairaana olleet määrättiin eristykseen. Loppujen lopuksi testien perusteella tauti oli tai oli jo ollut lähes kaikilla ja tartuttivat myös perheensä yms. Mulle ei tauti iskenyt, vaikka oltiin samoissa huoneissa pitkiäkin palavereita kolmen viikon ajan. Painoin töitä lähes tyhjässä talossa. Johtopäätös on, että influenssa tekee tosi sairaaksi ja sitten entistä terveemmäksi. 👍 Onko muita samanlaisia "kuumeilijoita" ja kokemuksia?
 5. Nuo ovat hankalia alueita, koska rikkonaisessa kalliossa on paljon huomiota varastavia yksityiskohtia, mutta suunnistuskartassa näkyy vain isoimmat korkeuserot ja jyrkänteet. Maastoa pitäisi osata pelkistää, ikään kuin "hioa" siitä terävimmät särmät pois, että se vastaisi kartalla kuvattua maastoa. Tuo rikkonaisuus aiheuttaa ikävää kohinaa korkeuskäyrän hahmottamiseen maastossa. Kun maaston on lisäksi isojen jyrkänteiden rikkoma, reitinvalinta on aika mutkikasta hommaa. Jos rastin lähellä on joku varma kohde niin sen kautta kannattaa lähestyä ja tulla loppumatka kompassin avulla ja pää pyörien. Rastin löytämistä helpottaa kummasti, jos kartan avulla pystyy hahmottamaan minkälainen paikka on kyseessä.
 6. Onko muillakin kokemusta työpaikan koronaepidemiasta? Siis sellaisesta jossa suurin osa porukasta sairastuu Covid-19-tautiin? Onko teidänkin koronaepidemiassa oireettomina säilyneillä ollut aikaisemmin talvella flunssia tai influenssia? Minkälaisia? Siis meinaan että en varmasti ole ainoa koronalle ns. risti-immuuni ja siksi olisi kiva tietää vastaavanlaisista tapauksista.
 7. Eräs lekuri kertoi minulle, että koronaimmuniteetin tuovat vasta-aineet eivät näy vasta-ainetestissä, jos ne ovat syntyneet jonkun toisen viruksen takia. Tästä syystä koronavirus ei tuo tautia eikä muodosta testissä näkyvää vasta-ainettakaan, koska olemassa oleva vasta-aine toimii. Tällaisesta immuniteetista ei voi olla tietoinen eikä varmuutta saisi kuin ottamalla SARS-CoV-2-viruksia elimistöönsä runsain määrin ja seuraamalla tuleeko oireita. Elikkäs osa foorumilaisista on tietämättään immuuneja koronalle. Ei kuitenkaan kannata lähteä kokeilemaan osuiko arpa omalle kohdalle vaan elää siihen malliin, että tauti voi tarttua. Korona on iäkkäille riskaabeli kokemus, mutta helpotus siinä mielessä että parantumisen jälkeen lääkäri antaa luvan astua pois eristäytymisestä ja tavata omaisia ja elää kuten ennenkin.
 8. Kävin vasta-ainetestissä ja tulos oli negatiivinen. Testissä ei käytetty seulontaa vaan verinäyte tutkittiin labrassa ja tulos tuli parin päivän kuluttua. Lupasivat että käytössä on tarkin testi ja positiivisen tuloksen varmuus 99,6%. Ihmettelin lääkärille miten olen voinut säästyä tartunnalta työpaikalla kahdeksan koronapotilaan keskellä, olihan monet sairastuneet kipeänä töissä yskimässä, koska eivät tienneet taudistaan. 😮 Lääkäri pitää mahdollisena, että olen aiemmin sairastanut jonkun muun SARS-tyyppisen viruksen aiheuttaman taudin jonka antama suoja suojaa myös SARS-CoV-2:lta. Sanoin lääkärille epäillen, että eiköhän Covid-19-tauti tule lopulta minullekin, mutta lääkärin mielestä enintään lievänä. Elikkäs mulla on ollut immuniteetti jo ennen epidemiaa. Maaliskuussa olin pari viikkoa kunnon kuumeessa ja sain siitä vielä poskiontelontulehduksen kaupan päälle. Kurkussa ja henkitorvessa tuntui alkuvaiheessa ja räkää irtosi. Ei siis ollut koronaa eikä tullut pian tuon jälkeen firman epidemiassakaan.
 9. Poikkesin eilen kauppareissulla rokotebussilla, kun se oli niin näppärästi kaupan oven vieressä ja sinne pääsi ilman ajanvarausta piikitettäväksi. TBE-rokotus maksoi 53 €. Vielä pitää ottaa tehosteet.
 10. Mikä olisi edullisin tapa hankkia punkkirokote? Ei viitsisi lähteä ruokkimaan yksityisiä lääkäriasemia, kun niissä touhu maksaa jo jotain ja rokotuskertoja tulee useampi mikä kertaa kustannuksia. Resepti pitäisi saada eli ilmeisesti soitto terveyskeskukseen tai työterveysasemalle (en tiedä kattaako työnantajan sopimus tällaisia)? Sitten apteekista rokote (n. 31 € ilman Kela-korvausta) mukaan ja kylmänä jääkaappiin talteen. Tuttava voisi pistää tai sitten käyn sairaanhoitajalla. Hankin Havrixin joskus kauan sitten tällä kuviolla ja hoitaja pisti rokotteen jääkaappikylmänä sisään, koska en ollut antanut sen lämmetä, mutta ei se haitannut. Vai onko fiksuinta ottaa yhtenä pakettina, ei tuossa hirveitä säästöjä olisi saatavissa?
 11. Mielestäni on hyvä juttu, että koulut taas alkavat. 👍 Meillä lasketaan jo aamuja ja pakkaillaan reppua. Päästään taas palaamaan kohti uutta normaalia. Aika paha paikka tuo on ollut, että vanhemmat ovat joutuneet toimimaan työnsä ohessa illat opettajina. Ikävin tilanne on niillä, joilla koulunkäynti loppui poikkeustilan alkaessa. Opettajien on syytä muistaa, että valtava määrä suomalaisia on käynyt töissä työpaikalla koko epidemian ajan ja osa on saanut jo maistaa koronaa "työsuhde-etuna" tai ainakin olla virusmyrskyn keskipisteessä. 🙂 Ei siis ole mitään ihmeellistä siinä, että opettajat palaavat työpaikoilleen. Monilla muillakin tulee olemaan edessä paluu konttorille ennemmin tai myöhemmin.
 12. Kyllä nyt on aika asennoitua Suomessakin siten, että korona osuu omallekin kohdalle, jos ei ole vielä osunut. Sen verran paljon sitä on liikkeellä ainakin täällä päin ja ihan arkinen tauti. Lukuisten sairastuneiden tuttujen myötä olen saanut seurata tautia lähempää kuin vain uutisista. En oikein usko, että tautia voisi onnistua välttämään vuosia tai koko loppuelämän. Jokaisessa kontaktissa on todennäköisyys ja ajan saatossa asia realisoituu. Nyt rajoitusten keventyessä epidemia kiihtyy, ainakin syksyllä. Edit: Tässä on asiaa: https://yle.fi/uutiset/3-11343971
 13. Kaikki jotka katsotaan altistuneen, määrätään karanteeniin. Sairastuneiden kotiväelle karanteeni on kolme viikkoa, työkavereille, lenkkikavereille ja muille kaksi viikkoa. No käytännössä kotiväki saa tartunnan karanteenin aikana. Sairastuneet itse selviävät kahden viikon eristyksellä, jos viimeinen eristyspäivä on oireeton. Meillä on johtaja linjannut, että etätöitä ei tehdä ja piste. Koska infektiohoitaja ei soittanut ajoissa, ei auttanut muu kuin mennä aamu toisensa perään toimistoon, missä korona raivoaa ja toivoa että osuma ei tule omalle kohdalle. Suojavarusteenahan meillä on vain kauluspaita. 👍 😀 Mun työpaikalla on nyt ns. laumasuoja. 👍 Jään mielenkiinnolla seuraamaan tuleeko tauti tänne vielä toistamiseen.
 14. Olen tulostanut karttoja edullisella laser-tulostimella ja siinä sävyt heittävät sen verran pahasti, että se häiritsee kartan lukemista. Mustesuihkarilla jälki tavallisella paperilla on hieman suttuista, mutta värit paremmin kohdallaan. Tietokoneella tehdyn zoomauksen perusteella tulostamani pdf-kartat ovat pääasiassa vektorimuodossa mikä mahdollistaa hyvän jäljen kunnollisella tulostimella ja paperilla. Onneksi näitä saa seuran tulostamina ja sellainen tulostin kelpaisi kyllä kotiinkin. 😄
 15. He, hee. Enpä arvannut, että vain kuukautta myöhemmin tauti todella tulee ja lakaisee työpaikkani viimeistä nurkkaa myöten. 😀Suurin osa sairastui. Onneksi kaikki työkaverit selvisivät. Mulle ei tullut oireita eikä edes karanteenia, koska viranomaiset mokasivat karanteeni-ilmoituksen kanssa ja se annettiin minulle tiedoksi vasta neljän viikon päästä altistumisesta. Sitä en tiedä sairastinko taudin, mutta tauti tulee sitten, jos ei vielä ole käynyt kylässä. Mutta nyt minulla on katse jo koronan jälkeisessä ajassa ja odottelen rajoitusten purkamista ja paluuta uuteen normaaliin. Harmi, että niin moni vielä joutuu arvuuttelemaan miten tauti kulkee omalla kohdalla. Voimia teille, jotka tulette vielä saamaan tartunnan! 👍
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy