Jump to content
Juoksufoorumi.fi


JH1

Jäsenet
 • Content Count

  181
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

44 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Nurmijärvi

Converted

 • Coopperi
  3030 m
 • Puolimaraton
  1:38:45

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jep. Kivikon kohdalla on jännät paikat, kun maassa on lunta; on ihan tuurista kiinni osuuko jalka kiven päälle, lipsahtaako sivuun vai putoaako se kivien väliseen syvään koloon. No suunnistustreeni lumisessa metsässä ei ehkä ole se turvallisin harjoituskeino, mutta käyrää tulee luettua eri tavalla koska esim. pienet polut eivät näy.
 2. Viime talvena tein lenkkejä jopa 20 cm paksussa lumessa, toki välillä oli tampattua polkuakin, mutta kunnon hankea tuli sellaiset lähemmäs 10 km. Meno on pehmeää, todella raskasta ja hidasta - upottavalla alustalla jalkaa pitää nostaa korkealle. Touhussa on vähän sellaista suunnistuksesta tuttua metsäjuoksun makua, mutta pito on melkoisen heikko nastareillakin. Luminen metsä on hieno paikka ja lyhyenkin poutakauden aikana hangelle ehtii ilmestyä paljon eläintenjälkiä. Lumikuorma painaa puidenoksat polulle ja niistä saa viilentävän lumipesun päälleen, kun jyrää esteradan läpi. Onko muita jotka juoksevat poluilla, vaikka lunta olisi kertynyt sinne vähän enemmänkin vai olenko foorumin ainoa kahlaaja?
 3. JH1

  Polkujuoksu vai maastojuoksu

  Maasto tarkoittaa luonnonvaraista aluetta tai paikkaa. Kysymys kuuluu onko juuri polun kohdalla alusta luonnonvarainen vai ei? Tai onko polku luonnollinen osa maastoa? Maastojuoksukisoissa juostaan leveitä ulkoilureittejä ja nurmikenttiä pitkin. Jotain keinotekoisia esteitä esim. heinäpaaleja voi olla, mutta alusta on kuitenkin tasaista ja melko kovaa. Näköjään maastojuoksussa kaikki on maastoa, mikä ei ole päällystetty asvaltilla. No onhan tapahtuuhan maastohiihtokin moottoritietä muistuttavilla alustoilla eikä umpihangessa. Polkujuoksussa reitti voi olla paljon kapeampi ja käytännössä epätasaisempi. Ainakin suunnistuksen kohdalla voidaan puhua oikeasta maastojuoksusta siltä osin kuin juostaan kunnon korvessa, mihin ihminen ei ole aikoihin kajonnut. Sieltä kun pääsee polulle, tuntuu kuin saisi siivet selkäänsä.
 4. JH1

  Talvijuoksukengät ?

  Pehmeä lumi jään päällä on aika pala purtavaksi useimmille nastajalkineillekin - varsinkin jos lunta on vähintään 10 senttiä. Parhaiten toimii sellainen jalkine, missä on melko harvat, mutta pitkät nappulat ja nappuloiden päässä tähtimalliset nastat. Silloin nasta painuu lumen läpi ja tähtimallinen nasta puree jäähän tulipalopakkasessakin (oma huom. pureutuu terassilaudoitukseenkin kuin tauti). Nappulan muoto vaikuttaa kuinka hyvin se auraa lumen pois edestä. Sileäpohjainen nastakenkä jää lumen varaan "leijumaan" eikä nasta ylety jäähän asti.
 5. Päätin kohottaa kuntoa ennen varusmiespalvelusta - aloitin niinkin ajoissa kuin kaksi viikkoa ennen palvelukseen astumista. Sillä tiellä ollaan.
 6. JH1

  Miten sujuu talvi? Harjoittelu?

  Kävin tällä viikolla illalla hakemassa pois rastilippuja. Lumi pöllysi puiden oksilta päin naamaa, kun hölkkäilin menemään pikku pakkasessa. Vaatetta oli sopivasti ja suojalasien huurteenestoaine toimi hienosti. Jopa otsavalosta tippuneet sulavesipisarat katosivat suojalasien linsseistä ihan täydellisesti. Mahtavaa! Täytyy hakea vielä muutama lippu pois. Kyllä talvellakin voi suunnistaa, kun lunta ei ole liikaa, mutta isommassa tapahtumassa lumeen syntyisi nopeasti selvästi näkyvä ura ja sen jälkeen reitinvalintakysymystä ei enää ole. Lumi peittää myös polut ja puissa ollessaan myös näkyvyyden, mutta ei ime valoa niin kuin lumeton metsä.
 7. Jäi päivittämättä tilanne viime talvelta eli suksista sai rahat takaisin ja lahjakorttikin tulla tupsahti. Kiinnitin siteen parilla uppokantaisella puuruuvilla ja elastisella rakennusliimalla. Kyllä kestää.
 8. JH1

  Nurmijärven ladut

  Eilen Kiljavan latureitti oli tampattu ja yksi hiihtäjä kertoi kiertäneensä Käpylännummen valaistun lenkin. Latu-uria ei siis vielä ollut, mutta nyt sinne on tullut lisää lunta ja lisää tulee edelleen.
 9. Asun Nurmijärven Kiljavan vieressä eli lenkkipoluista ei todellakaan ole pulaa. Siellä on miljoona polkua ja vielä ulkoilureitistö päälle. En käytä sykemittaria ja en mittaa sykettä. Hengityksestä selviää rasitustaso.
 10. JH1

  Talvijuoksukengät ?

  Kokeiltu on. Ongelmana on terävät ruuvinkärjet, jotka tahtovat tuikkia jalanpohjaa ruuvin upotessa pehmeään kesäkengän pohjaa esim. astuttaessa kiven päälle. Jos ruuveja laittaa kengänpohjan reunoihin, painoa ei tule niille tarpeeksi. Lumikerros jään päällä aiheuttaa sen, että nasta ei ylety jäähän asti. Asvaltilla ruuvi tuntuu kuluvan aika nopeasti. Mutta selvästi parempi kuin ei mitään. Suunnistusnastareissa nastan ympärillä (pohjan sisällä) on leveä metallilaippa, joka estää nastan painumisen pehmeään kumipohjaan ja pitää nastan suorassa. Ei siis tarvitse pelätä, että saa reiän jalkapohjaan. Nastareissa nasta on korkean nappulan päässä ja siksi sen ulkonema on huima ja puree lumenkin läpi jäähän, toki lumi kantaa sen verran, että nastoille tuleva paine ja sitä kautta pito pienenee. Tähdenmuotoisen nastan terävät kulmat rikkovat jään pinnan helposti ja pito on mainio. Viime talvena käytin nastareita pääkallokelien aikaan ja märälläkin jäällä pystyi juoksemaan rennosti. Tavallisilla kengillä ko. polkua ei olisi päässyt eteenpäin.
 11. Onhan polkupyöräilykin pyöräilyä. Noin maalaisjärjellä ajateltuna on hyvä, että saadaan tämä kansa liikkumaan tavalla tai toisella. Ja sekin on hyvä, että suurin osa pitää touhun terveellisellä tasolla. Jokainen joka saa itsensä ylös ja liikkumaan, on voittaja. Ei siihen kelloa tarvita. Luonto kiva paikka liikkua muutenkin ja se tekee pääkopallekin hyvää. Ja meillä vielä on sellaista.
 12. Jep! Oli kyllä huikean hieno konsertti Klaukkalassakin!
 13. JH1

  Talvijuoksukengät ?

  VJ Integrator toimii silloinkin, kun alla on jäätä tai 10 - 20 cm irtolunta. Tämä on suunnistusnastari eli ei ole sellaista alustaa, missä se ei pitäisi. Kesymmille keleille olen varannut Salomonin Fellraiserit, mutta niillä en ole vielä ehtinyt lumessa juoksemaan. Nastakengän pohjan pitää olla kovempi, koska muuten esim. terävän kiven päälle osuessaan nasta tulee pohjan läpi kutittamaan juoksijan jalkapohjaa. VJ Integratoreissa nastassa on leveä laippa, jonka ansiosta se pysyy pehmeähkössäkin pohjassa. Pehmeä kumipohja tarjoaa "jäätävän" pidon, mutta nappulat irtoavat väsyessään ja nastat menevät mukana.
 14. Huomenna se taas näytetään monissa teattereissa kautta Suomen. Menossa ollaan, nyt jo toista kertaa. La 8.12.2018 juniorin kanssa Lumiukko-elokuvakonserttiin Nurmijärven Monikkoon. Paikalla Jyväskylän sinfonia. Mielenkiintoinen yhdistelmä: valkokankaalla näytetään Lumiukko ja oikea sinfoniaorkesteri soittaa musiikit ja laulukin tulee livenä. Saas nähdä miten toimii. Näköjään enää muutama hajapaikka vapaana, onneksi tuli ostettua liput jo syksyllä.
 15. Täältä nousee käsi: hiihtämässäkin on käyty - tosin melko harvoin. Viime talvena oli upeat hiihtokelit ja ladutkin ihan viimeisen päälle kunnossa. Kehityksen maja - Käpylännummi - Märkiö tuli heitettyä.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy