Jump to content
Juoksufoorumi.fi


JH1

Jäsenet
 • Content Count

  266
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

75 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3030 m
 • Puolimaraton
  1:38:45

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lauantaina 25.1.2020 paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta, lämpötila +1°C eikä lunta missään. Kävin tekemässä suunnistustreenin varsin syksyisissä olosuhteissa. 🙂
 2. Etelä-Suomessa on nyt harvinaisen lumeton talvi: 25.1.2020 oli aurinkoinen päivä eikä lunta vieläkään missään. Kävin tekemässä suunnistustreenin 8 kilometrin radalla. Ihan kuin olisi ollut kesäilta, paitsi lämpötila oli juuri ja juuri plussalla ja tiheissä koivikoissa näki hyvin, koska lehdet olivat maassa. Onko lämmin talvi saanut teidät treenaamaan enemmän?
 3. Linkki YLEn uutiseen Metsässä liikkumisen hyödyistä on uutisoitu aikaisemminkin. Kyllä varmaan moni muukin on huomannut kuinka mieli lepää, kun pääsee ulkoilemaan oikeaan metsään, pois hälystä ja vilinästä. Henkilökohtaisesti en tykkää sisäliikunnasta vaan viihdyn ulkona melkein säässä kuin säässä. Polkujuoksijat ja suunnistajat ovat oikeassa. 👍 Kummasti sitä metsässä rentoutuu, vaikka vetäisi kovan lenkin tai keskittyisi vaativaan suunnistukseen.
 4. Taisin tuolla toisaalla jo kommentoidakin, että nyt voi treenata yöttömän yön suunnistusta keskipäivällä. ☺️ Jospa kävisin itsekin viikonloppuna kiertämässä suunnistusradan. Tänä "talvena" Etelä-Suomessa on ollut tehokkaalle otsalampulle käyttöä. Aika kehnonlaisesti näkee ilman, vaikka antaisi silmien tottua. Harvinaiset kuutamoillat ovat sitten asia erikseen! 🌙 Rapa lentää metsäpoluilla ja välillä on sankka sumu tai ainakin tihkusade, mutta nautin sellaisesta tunnelmasta.
 5. Joo, tänä talvena ei ole paljoa tarvinnut suksia ottaa esille, mutta juoksu on kulkenut kivasti. 25.11.2019 Etelä-Suomessa satoi kuitenkin sen verran alijäähtynyttä vettä, että nurmikkoalueilla pystyi hiihtämään (tämä ei ole vitsi, oli pakko kokeilla, koska lasten pulkka luisti niin mielettömän hyvin). Täytyy todeta, että en ole koskaan ennen hiihtänyt niin vähillä lumilla. 😊 No juoksu ja suunnistus mulla on ne varsinaiset harrastukset.
 6. Hankijuoksukin on kivaa treeniä. 🙂 Vähän niin kuin juoksisi metsässä, mutta alusta voi olla tasainen. Syke nousee ja vauhti laskee, askeleen pitää olla korkeampi. Mutta jos hangen pinnassa on kovempi kerros, kengät tahtovat kulua nopeasti. Pehmeä hanki puhdistaa juoksukengät todella hyvin. Mutta eipä ole tänä talvena hankea näkynyt.
 7. Etelä-Suomessa on ollut melko pilvistä, mutta on kuutamokin välillä pilkistänyt. Se on hieno fiilis, kun metsäautotiellä sammuttaa otsavalon ja painaa menemään kuunvalossa keskellä lumetonta maisemaa. Yllättävän hyvin näkee, kun silmä tottuu. Eihän aina päivälläkään ole juuri sen valoisampaa. 😎
 8. Aikamoista, että vielä tammikuussakin polut ovat sulat eikä pakkasia näköpiirissä - lumisateesta nyt puhumattakaan. Suunnistajat treenaavat metsässä ja nurmikkokin melkein vihertää, vaikka vuosi on jo vaihtunut. Ilma on kostean pehmeää hengittää. Mä olen ottanut tilaisuudesta vaarin ja kiertänyt polkuja otsavalon kanssa ja joskus päivänvalossakin. Rastejakin hain vielä joulun alla ja oli lämpimämpi sää kuin mitä oli lokakuussa. Nyt ei tarvitse odotella myöhäisiltaa, jos haluaa tehdä yösuunnistusharjoituksia. Kohta ei enää ehdi lunta paljoa tullakaan eli kevätkin voi koittaa nopeasti. Asiantuntijoiden mukaan tällaisia talvia on tulevaisuudessa yhä useammin. Vaikka jalan tykkäänkin liikkua, saisi talvet kuitenkin olla oikeita talvia monestakin syystä.
 9. JH1

  Napapiiri-Jukola 2020

  Nuo Lakasen ja kumppanien ennakkovideot ovat ihan mielenkiintoista pohdiskelua. YouTubesta löytyy videoita myös harjoitusmaastoista. Sellaista pyöreää rinnettä, josta ei ihan helposti saa kiinni, vaikka näkyvyyttä riittäisikin. No, urat auttavat asiaa. Lähtö on raviradan takasuoralla, maali etusuoralla ja vaihto noiden välisessä mutkassa. Viisaammat arvailkoon millä suunnalla K-piste voisi sijaita. Katsomo on ihan mahtava ja matkaa Rovaniemen keskustaan on vain joitakin kilometrejä.
 10. JH1

  Napapiiri-Jukola 2020

  Tämän vuoden Jukola on pohjoisessa, Rovaniemellä asti. Maasto on varmasti erilaista kuin mihin etelämpänä on totuttu. Napapiirin yhteydessä mainitaan usein myös yötön yö ja sitä kautta kaikki yöosuudet ovat valoisia. Ottaisin silti jonkinlaisen lukuvalon otsalle, koska pilvisellä säällä tiheässä metsässä voi olla hankala lukea karttaa, vaikka maaston vielä erottaisikin. Kokeneemmat, valaiskaa tätäkin asiaa...? Saapa nähdä miten paljon osallistujia Napapiiri-Jukola 2020 kerää, onhan matkaa Etelä-Suomesta melko paljon, mutta samalla tarjolla on Lapin eksotiikkaa... Kisamaasto sijaitsee Mäntyvaaran raviradalta länteen ja pohjoiseen. Onko kukaan tulossa?
 11. Eilen kokeilin yösuunnistusta ylikellotetulla 20 €:n ladattavalla Ledcore-otsavalolla. Varsinaiseen suunnistuslamppuun verrattuna sen valoteho on virityksestä huolimatta surkea. Ongelmana oli se, että karttaa lukiessa kirkas spotti häikäisi sen verran, että hämäränäön palautumista joutui odottelemaan joitakin sekunteja. Tehokkaan suunnistusotsalampun muodostama valokeila on niin kirkas, että sillä näkee hieman pienentyneelläkin pupillilla eikä tuollaista sokeaa hetkeä tule. Toinen ongelma on se, että hämärä valokuvio ei paljasta kohteita ja kapealla spotilla on hidasta skannailla ympäristöä. Kuviorajastakin sai pitää kynsin ja hampain kiinni, ettei se karkaa näkyvistä. Täytyy nostaa hattua niille, jotka ovat suunnistaneet hehkulampuilla. 😀
 12. Nurmijärven Kiljava, varsinkin Märkiön lenkki. Se on ympäri vuoden hieno. Lähtöpaikkana esim. Kehityksen maja tai Märkiön grilli.
 13. http://www.klaki.fi/kinkkuholkka Taas buffet ja kinkkua tarjolla. Osallistuminen ei maksa. 👍🍗
 14. Arvostus, kunnioitus, some-päivitys, elämys....? 😮 Eiköhän liikuntaa kannata harrastaa oman terveyden takia. Toki terveydenkin voi pilata liikunnalla, mutta siinä välissä on se kultainen keskitie hyvään vanhuuteen.
 15. Ja mitä vielä; ainakin suunnistuspuolella harrastajamäärät ovat kasvaneet tähän asti (koputan puuta) ja tänä kesänä Jukolassa rikottiin jo 20 000 osallistujan raja. Kotipaikkakuntani kuntorasteillakin ennätykset ovat paukkuneet ja suunnistuskoulussa riittää lapsia. Suunnistus on osattu tehdä niin, että siellä kilpailevat vielä yli 80-vuotiaatkin. Ihmiset kyllä tykkäävät edelleenkin juosta, mutta asvaltti on vaihtunut metsään tai ainakin poluiksi. Yhden maratontapahtuman hinnalla maksaa melkein kahden vuoden suunnistusmaksut eli n. 50 osallistumista. Ehkä suunnistuksen on pelastanut se, että ei ole kahta samanlaista suunnistusrataa eli joka kerta on jotain uutta ja yllättävää. Ja ainakin minulla jää aina jotain hampaankoloon ja tyhmistä virheistä jää sellainen tunne, että seuraavalla kerralla tulee helposti parempi suoritus. Ja jos homma alkaa tuntumaan helpolta, voi käydä yörasteilla.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy