Jump to content
Juoksufoorumi.fi

JH1

Jäsenet
 • Content Count

  288
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

82 Excellent

Converted

 • Coopperi
  3030 m
 • Puolimaraton
  1:38:45

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Miettikääs noita entisajan suunnistajia sen aikaiset kartat kädessä ja otsalamppu päässä sateisessa yössä. Täytyy nostaa hattua, jos rastit on löytynyt. 😃
 2. JH1

  Napapiiri-Jukola 2020

  Jukolaan on vielä vuosineljännes aikaa eli koronan aiheuttamasta säikähdyksestä on silloin jo toivuttu. Toki huonolla tuurilla flunssa osuu omalle kohdalle juuri Jukola-viikolle ja homma pitää jättää väliin, mutta vuoden päästä sitten uusi yritys.
 3. Paikkakuntani suunnistusseura lykkää kuntorastikauden aloituksen toukokuulle. Jos tilanne jatkuu silloinkin, kuntorasteja on tarkoitus järjestää vapaina harjoituksina. Kyllä tänäkin kesänä ehditään rasteja hakea.
 4. JH1

  Napapiiri-Jukola 2020

  Napapiiri-Jukolan järjestäjät tiedottivat eilen, että Napapiiri-Jukolan järjestelyt jatkuvat suunnitelmien mukaisesti. Hienoa! 👍
 5. Elämme tällä hetkellä poikkeuksellista aikaa maailmassa, niin myös täällä Suomessa. Uusi virusepidemia aiheuttaa huolta, pelkoa ja ylimääräistä vaivaa. Olemme tilanteessa, jossa emme ole tottuneet olemaan. Voimme kuitenkin luottaa, että saamme palata normaalitilanteeseen. Tähän on useita syitä: - Kiinassa suoritetut toimenpiteet osoittavat, että niillä tilanne saadaan rauhoitettua nopeasti - Ihminen sopeutuu; alkujärkytyksen jälkeen totumme tilanteeseen niin kuin totumme taloudellisiin taantumiiin, jotka kestävät paljon pidempään - koronavirukseen tulee pian rokote ja tieto rokotteen olemassa olosta rauhoittaa ihmiset - Ihminen on tähän päivään asti selvinnyt viruksista huonommallakin lääketietämyksellä - sairastamisen myötä saamme immuniteetin virusta vastaan ja apua sen mahdollisia mutaatioita vastaan. Kehotankin kaikkia juoksufoorumilaisia osallistumaan hallituksen ohjeistamiin toimenpiteisiin, mutta kuitenkin välttämään käpertymistä neljän seinän sisälle ja itsensä kyllästämistä ikävillä uutisilla. Muistakaa käydä lenkeillä ja vaikkapa tehdä harjoitusohjelmaa. Metsissä ja metsäpoluilla saa liikkua. Suunnistuksen ystävä voi kiertää vanhoja ratoja. Perheen kanssa voi tehdä eväsretken luontoon. Ottakaa valokuvia niin voitte myöhemmin muistella näitä nopeasti kuluvia poikkeustilaviikkoja. Lukekaa myös muita uutisia. Tänään saimme tiedon, että Napapiiri-Jukolan järjestelyt jatkuvat normaalisti. Myös olympialaiset järjestetään. Olkaamme siis positiivisin mielin ja pitäkäämme katseet kesässä, joka pian koittaa vapaana ja raikkaana. 17.3.2020 JH1
 6. Näyttääpäs huikean hienolle, kun aurinko taas - pitkän tauon jälkeen - muistaa meitä eteläsuomalaisia. Metsäpoluilla on tilaa ja treenit jatkuvat. Maa on jonkun verran jäässä yöpakkasten jäljiltä. Täytyy ottaa joku vanha suunnistuskartta esiin ja käydä nautiskelemassa keväisestä tunnelmasta. 😃
 7. Suunnistusliitto suosittaa, että kuntorastit järjestetään 30.4.2020 asti suunnistajien omatoimisina harjoituksina. Näkisin asian niin, että kartta tulee sähköpostiin, josta sen voi itse kukin tulostaa ja käydä viikon aikana kiertämässä, kun itselle sopii. Leimasimia ei varmasti käytetä eikä rastilippuun kosketa. Suunnistusliiton alaiset kilpailut perutaan 30.4.2020 asti. Yli 500 osallistujan kilpailut perutaan 31.5.2020 asti. Suunnistuskouluja voidaan järjestää, toki pienissä ryhmissä. Napapiiri-Jukolan työvaliokunta pitää tänään 17.3.2020 kokouksen ja tiedottaa sitten asiasta.
 8. Iltalehdessä kerrotaan, että koronavirus on jättänyt vaurioita parantuneiden potilaiden keuhkoihin. Keuhkojen tilavuus on pienentynyt merkittävästi ja pelkkä kävely saa haukkomaan henkeä. Ei kuulosta houkuttelevalta ajatus, että intervallilenkit pitäisi jatkossa tehdä kävellen.
 9. JH1

  Napapiiri-Jukola 2020

  Yli 500 hengen tilaisuuksia koskeva rajoitus liippaa Napapiiri-Jukolaa läheltä... Järjestäjät miettivät tilannetta 17.3.2020. Toivottavasti Napapiiri-Jukola järjestetään. Iltarastien suhteen tilanne on helpompi, koska osallistujamäärä voidaan rajata 500:aan.
 10. JH1

  Talvijuoksukengät ?

  Nastakengät ovat jäykkiä ihan siitä syystä, että niissä pohjamateriaali on kovempaa. Kova pohjamateriaali tarvitaan, että nastalle saadaan riittävä paine ja ettei nasta tule pohjasta läpi juoksijan jalkapohjaan ja pysyy paikallaan. Liian pieni paine johtaa siihen, että nasta ei uppoa jäähän ja kenkä luistaa, vaikka nastat raapivat jäähän naarmuja. Ihmisen paino on melko pieni ja kengänpohjan pinta-ala iso mikä on ongelma. Mä olen nastoittanut tavallisia juoksutossuja ruuvinastoilla, mutta kyllä pito on ihan eri maasta, kun käyttää suunnistusnastareita. Nastari tosin leijuu ja meluaa asvaltilla melkoisesti. Ruuvinastat tahtovat tulla pehmeistä kengänpohjista läpi, kun astuu sopivan kiven tai puunjuuren päälle. Auts! 😣 Nastareissa on pitkä tähtimallinen nasta minkä terävät kulmat purevat jäähän kuin tauti ja nastassa on iso laippa mikä pitää sen jämäkästi kumipohjassa eikä ole vaarallinen juoksijan jalkapohjalle.
 11. JH1

  Napapiiri-Jukola 2020

  Napapiiri-Jukolan kisakylä aukeaa jo torstaina 11.6.2020 klo 16 mikä on hyvä juttu, koska näin ihmiset mahtuvat paremmin julkisiin kulkuneuvoihin. Siellä voi siis viettää kolme yötä tällä kertaa ja miksei tutustua Rovaniemen kaupunkiin samalla. Toivottavasti julkinen liikenne toimii kisakylän ja kaupungin keskustan välillä ja sää suosii. Näköjään Finnair on järjestänyt Jukolaa varten lisää lentovuoroja ainakin menosuuntaan. Yöjunakaan ei liene huono vaihtoehto, voipi olla ettei siellä tarvitse toista suunnistajaa etsiä. Mä ajattelin istua bussissa 800 kilometrin verran mennen tullen.
 12. Kyllä koronaviruskin kiertää maapallon niin kuin muutkin flunssat vuodessa parissa ja sitten kohu laantuu. 😷 Nykyiset toimenpiteet eivät sitä estä - hidastavat vain hieman. Tuntuu vain siltä, että torjuntatoimenpiteistä on ollut enemmän haittaa kuin itse viruksesta. Ehkä tilanteessa pelottaa se psykologinen seikka, että virusta vastaan ei ole rokotetta. Olisiko parempi, että tauti kiertäisi maailman nopealla rysäyksellä kuin hitaasti kiduttaen? Jokainen päättäköön minne menee vai jättääkö väliin. Helpointa olisi sairastaa tuokin pois päiväjärjestyksestä niin ei tarvitse murehtia enää mahdollisesta sairastumisesta - ties vaikka vastustuskykyä tarvitaan tulevaisuuden uusista viruksista selviämiseen. Toki tautia voi tämänkin jälkeen levittää ja onhan se joillekin vaarallinen.
 13. Kokeilepas VJ:n Integrator 17:a. Niihin verrattuna Salomonin Fellraiserit ovat kuin sisäkengät. Integratorin pohjat ovat oikeaa kumia mikä tarjoaa mahtavan pidon, mutta varjopuolena on kuluminen tai nappuloiden irtoaminen kovassa käytössä eli suunnistuksessa. Fellraiserien pohja on pehmeää muovia, joka kestää kulutusta mutta pitoa ei ole. Fellraiserit ovat valitettavasti kuin pesusienet. Erityisen suuri ero pidossa on märällä kelillä ja jäällä. Helpot polkulenkit juoksen Fellraisereilla ja VJ:n jalkineita säästän suunnistukseen, todella märkiin vesikeleihin ja pääkalloliukkaille. Toki muitakin suunnistusjalkineita on saatavilla, myös ilman nastoja.
 14. Märällä kelillä paras kenkä on sellainen, josta menee vesi nopeasti läpi. Näin siksi, että tällainen kenkä tyhjenee nopeasti vesilätäkön läpäisyn jälkeen. Materiaalien pitää olla lisäksi sellaisia, että ne eivät ime vettä. Kengän pitää pysyä kevyenä ja kestävänä märissäkin olosuhteissa. Ei ole kiva juosta pesusienet jaloissa puhumattakaan siitä, että pahviset kengät liukenevat kesken lenkin. Ja pohjan pitäisi olla suojattu pistoja vastaan ja pidon pitää olla hyvä myös märällä kalliolla ja märkää kelottunutta puunrunkoa vasten. Henkilökohtaisesti arvostan myös pientä vaimennusta, koska vaimennus heikentää tuntumaa alustaan ja lisää nilkkaan kohdistuvaa vääntöä. Kaiken tämän jälkeen katseeni kohdistuu suunnistusnastareihin. Polkulenkkejä voi toki tehdä muillakin, mutta maastoon niillä ei ole asiaa.
 15. Laittakaa suunnistusjalkineet alle, kun on märkää. Kylmässä vedessä varpaat menevät valkoisiksi tai mustiksi, mutta ei kai se ole vaarallista.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy