Jump to content
Juoksufoorumi.fi


JH1

Jäsenet
 • Content Count

  213
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

51 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Nurmijärvi

Converted

 • Coopperi
  3030 m
 • Puolimaraton
  1:38:45

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. JH1

  Kangasala-Jukola 2019

  Hieno saavutus tuollainen määrä! 👍 Onhan noita kaiken maailman tukiteippejä (joista en ymmärrä mitään) ja varrellisia nastareita niille, joilla on enemmän kilometrejä takana. Tämän vuoden Jukolassa on mennyt jo rikki 20 000 ilmoittautuneen raja mikä on uusi ennätys.
 2. Kävin juoksukalenteria läpi, koska tarkoitus on juosta maraton tänä kesänä. Bongasin tuollaisen kivalta kuulostavan maratonin Lahdesta, mutta sen reitti ei liene ihan helpoin: Nousua luvataan 1,65 km ja alusta on ulkoilureittiä ja polkua. Maraton lienee tarkoitettu niille, joille tavallinen maraton ei enää riitä ja haluavat nähdä upeita maisemia? Voipi sykemittari piipata muutaman kerran, kun vedetään Messilän laskettelurinnettä pari kertaa ylös ja alas ja sitten noustaan vielä neljä kertaa Etelä-Suomen korkeimmalle kohdalle eli Tiirismaalle. Plus tuohon vielä kaikki Salpausselän nousut. Olisi kiva kuulla kokemuksia, jos joku osallistuu. Toivottavasti ei satu ihan mahdoton hellepäivä. Salpausselkä Trail Run
 3. JH1

  Kangasala-Jukola 2019

  Tuo on hieno homma, jos saa nukkua rauhassa ja on joku muu huolehtimassa herättämisestä. Muussa tapauksessa joutuu laittamaan herätyksen varmaan päälle ajoissa (eli melko todennäköisesti heräämään turhan aikaisin) ja jännittämään herättääkö puhelin ollenkaan. Korvatulpat ja Peltorit on kyllä tarpeen Jukolan humussa. Onneksi heräämisen jälkeen voi tsekata puhelimella missä mennään niin tietää kuinka kiirettä tarvitsee pitää valmistautumisen kanssa. Kunpa joku kehittäisi Jukola-sovelluksen, joka seuraa joukkueen suoritusta ja herättää sen perusteella oikeaan aikaan. Ja sitten yöllä palvelu kaatuu ja vaihtopuomilla on hirveä huuto päällä... No edeltävän osuuden matkaan lähettänyt kaverikin voi herättää ennen kuin karkaa suihkuun, jos majoittuu samalla alueella tai muistaa soittaa. Mä en kyllä kuvittelisi lähteväni aamun osuudelle ilman kevyttä, riittävän ajoissa syötyä aamupalaa.
 4. JH1

  Kangasala-Jukola 2019

  Miten muuten on; valvotteko vai nukutteko Jukolassa, jos teidän osuus on aamulla tai vasta yhteislähdössä? Kuuluuko Jukola-kokemukseen sellainen vähemmän virkeä olo lähdössä? Mulla on vain yksi Jukola-kokemus ja se oli aamuinen pitkä ankkuriosuus lyhyiden koiranunien jälkeen. Homma oli aikamoista taistelua, kun venäytin nilkan ennen ensimmäistä rastia ja ajatuskaan ei oikein kulkenut. Nilkutin sitten sen vajaat 20 km maaliin.
 5. JH1

  Kangasala-Jukola 2019

  Hienoa! Käyrät on kyllä tärkeä apu, mutta on niissäkin oma haasteensa. Käyrästä voi saada suuntaa, mutta varsinainen paikka pitää ottaa pistemäisen kohteen avulla tai sitten käyrässä pitää olla tiukka mutka. Ja näkyvyydestäkään ei ole haittaa. Liian harvalla käyrällä ei tee mitään, koska havaittava korkeusero jakaantuu liian pitkälle matkalle ja maanpinnan epätasaisuus tuo hommaan liikaa "kohinaa". Hyvin valvotun Jukola-yön jälkeen homman vaikeuskerroin on vielä kertaa kaksi.
 6. Kannattaa jättää ajanotto pois kuntorasteilla, jos se saa sarvet kasvamaan päähän niin paljon, että suoritus kärsii. Kokemuksen myötä tulee paineltua jarrua ajoissa, jos meinaa pudota kartalta tai ajautua sivuun. Myös kartanlukutaito kehittyy sen verran, että näkee jo kartalta pitääkö rastia lähestyä hiljalleen pää pyörien vain voiko sinne syöttää täyttä laukkaa.
 7. JH1

  Reitinvalintatehtävä

  Suoran reitin puolivälissä on kaksi rinnettä, joiden takana on mäki. Tätä mäkeä pyrkisin kiertämään oikealta, jos vain osuisin siihen sopivasti ja maasto näyttäisi helppokulkuiselta. Esim. ison rinteen alta tai rinteiden välistä. Matkalle osuvat matalat kallioharjanteet ovat fyysinen rasite, mutta niistä saa helposti kiinni mikä toisaalta helpottaa vauhdinpitoa.
 8. Suomen pehmein kohta lienee Nurmijärvellä Kehityksen Majan läheisyydessä: Paksu hakepatja kelluu veden päällä tai ainakin fiilis on sellainen, kun siitä kohdasta juoksee. Kyseisessä kohdassa ulkoilureitti on vedetty suon yli. Jokainen tuolla juossut lienee huomannut kuinka alusta hyllyy jalkojen alla.
 9. JH1

  Suunnistuslamppu

  Tuo vaikuttaa fiksulta ainakin siinä mielessä, että pimeys ei pääse yllättämään vaikka akun varaus kävisikin vähiin. Valaisin osaa fiksusti tiputtaa tehoa akun hiipuessa, mutta ei kuitenkaan pura akkua liian tyhjäksi. Valotehoa voi joku kaivata enemmänkin, mutta ei tuo mikään huono suoritus ole. Huom. akkuliivin sisältävä versio on vähän kalliimpi.
 10. JH1

  Reitinvalintatehtävä

  https://www.jukola.com/2019/2019/04/ponsan-reitinvalintatehtavan-ratkaisut/ Siinä on kolme ratkaisua. Vasen kierto näyttää aika hurjalle: Jos kuviorajan kulmasta huitaisee oikealta ohi, voi tällaisen virheen tehnyt suunnistaja olla vähän pulassa. Siinä on sen verran tiheää, että ihan helpolla ei saa mistään kiinni. Suora reitti näyttää nyt jotenkin houkuttelevalle. Siinä on sopivin välein avokalliota, joista saa napattua kiinni ja alustakin varmasti melkoisen helposti edettävää. "Tiheikkönotko" ennen viimeistä mäkeä syö kuitenkin vauhtia.
 11. Kiitos ja hyvä, että olet löytänyt suunnistuksen - ja näköjään rastejakin. Hyvä juoksukunto on suunnistustouhuissa aluksi vain haitaksi, koska silloin suunnistus jää jalkoihin ja tulee virheitä. Suunnistustaito kehittyy hiljalleen ja jossain vaiheessa maaston helppous ja suunnistustaito kohtaavat niin, että radan voi juosta kovalla teholla lähdöstä maaliin.
 12. Oletteko juosseet suunnistustouhujen ohessa maratonia tai useampaakin? Miten "suunnistuskunto" kestää pitkän maantielenkin? Meinaan että suunnistus on profiililtaan niin erilainen fyysinen suoritus. Suunnistus on kuin rallisprintti ja maraton enemmänkin pitkä taloudellisuusajo. En ole mikään kovakuntoinen vaan kuntoilija: Mulla menee (tai on mennyt) 10 km reilussa 41 minuutissa, 14,5 km piirun verran yli tuntiin. Elämäni ainoan puolikkaan juoksin joskus nuorempana 1:38 ja risat ja kunto on nyt vähintään sama. Maratonia varten en ehdi treenaamaan vaan menen sille sillä kunnolla kuin mitä minulla on. Suurin haaste maratonilla tulee olemaan vauhdin pitäminen riittävän matalana, mutta samalla askelluksen luonnollisena. Toinen haaste on tankkaaminen suorituksen aikana. En tiedä miten jalat reagoi kovaan alustaan ja pitkään matkaan. Vinkkejä otetaan vastaan ja maltillisia aikatavoitteita.
 13. JH1

  Tuusulanjärven maraton

  Kiitos infosta. Mulla henk. koht. aikataulu on sellainen, että olisi parempi startata aikaisemmassa maratonryhmässä, että olisin aikaisemmin maalissa (tai keskeyttänyt). Silloin voisi tulla sellainen tilanne, että saan hölkätä yksin melkein koko matkan mikä taas ei kuulosta kauhean kivalta.
 14. JH1

  Tuusulanjärven maraton

  Ovatko foorumilaiset käyneet Tuusulanjärven maratonilla tai puolikkaalla viime vuosina? Mä olin siellä puolikkaalla 13 vuotta sitten. Mitä sinne kuuluu nykyään, ainakin reittiä on muutettu? Nyt ajattelin ilmoittautua maratonille, jos ei ole ihan kamalaa säätä luvassa ja olen terveenä.
 15. Pääkaupunkiseudulta ei ole ihan hirveän pitkä matka Nurmijärven Kiljavalle. Siellä on tarjolla leveää ulkoilureittiä (talvisin ladut) ja myös pienempää polkua ihan valtavasti. Maasto on hienoa rutikuivaa kangasmetsää ja siellä täällä järviä tai lampia. Paikalle pääsee julkisillakin, tosin linja-autoja ei mene ihan muutaman minuutin välein. Kampista kulkee ainakin 457 ja 465. Nurmijärven kunnan sivuilta löytyy karttoja, joita voi käyttää reitin suunnitteluun esimerkiksi: Partionummelta Käpylännummen kautta Hankotien pohjoispuolella Herusiin päin Tai sitten Suomen suurimman lähteen eli Sääksin ympäri. Sääksiin olen joskus poikennut uimaankin lenkin puolessä välissä. :) Reitistä on myös keskustelua toisessa ketjussa. Suurennoksia em. kartoista löytyy Nurmijärven kunnan sivuilta. Kun ottaa tukikohdaksi esim. Rajamäen uimahallin, lämmin suihkukin löytyy ja ruokapaikkoja. Jos haluaa juosta leveää ulkoilureittiä (osa on valaistu), niin siitä on ulkoilureittikartta. Esim. Märkiön ympäri on todella kokemisen arvoinen reitti.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy