Jump to content
Juoksufoorumi.fi


JH1

Jäsenet
 • Posts

  372
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JH1's Achievements

 1. Eikös noin yleisesti ottaen rokotteen tarkoitus ole lieventää oireita? Esimerkiksi influenssan kuumevaihe voi lyhentyä kahdesta viikosta viikkoon rokotuksen ansiosta ja muutenkin oireet ovat siedettävämmät ja jälkitautien riski pienempi ja toipuminenkin nopeampaa. Se on hyväkuntoisellekin paljon ja joillekin ihan ratkaiseva juttu elämän jatkumisen kannalta. Aika harva rokotuksesta huolimatta sairastunut osaa ajatella miten paljon pahempi tauti olisi ollut ilman rokotusta... sitä kiroaa vain että rokotus "ei toiminut". Yksilötasolla tarkasteltuna asiasta saadaan pitkiä keskusteluja, mutta väestötasollahan näitä pitää tarkastella. Jotku ajattelee että sairastaminen vahvistaa, mutta sairastettu influenssa voi tehdä ihmisestä riskiryhmäläisen, kun oikein sattuu osumaan. Olen vetänyt influenssan läpi ilman rokotusta. En todellakaan suosittele.
 2. VJ:n Intergratorin pohja ei kerta kaikkiaan tahdo kestää vaan irtoaa isoina paloina. 😩 Ensin lähti muutama nappula ja nyt huomasin että kantapäässä on iso alue irronnut. Hassua että tällä kertaa vasen jalkine antaa periksi - viimeksi levisi oikea ja vasta useamman käyttökerran jälkeen. Päältä ovat ihan hyvässä kunnossa. Täytyy kai reklamoida valmistajalle. Otetaan vastaan suosituksia kestävämmistä nastareista...
 3. JH1

  Kompassi

  Jos neularasian ruuvaamiseen menee esimerkiksi 15 sekuntia per rasti, siihen tuhraantuu yhteensä viisi minuuttia 20-rastisella radalla. Tuollaista rannekompassiakin olisi joskus kiva kokeilla.
 4. Hassua, että koronarokotus ei ole pakollinen terveydenhoidon ammattilaisille ja harjoittelijoille. Esim. influenssarokote on tartuntatautilain mukaan pakollinen sille alttiiden parissa työskenteleville ja työharjoittelijoille. Tehy on ohjeistanut jäseniään asiasta; koronarokotteen saa ottaa, jos haluaa ja työnantajalla ei ole oikeutta edes tietää onko työntekijällä tai harjoittelijalla koronarokotus vai ei.
 5. JH1

  Kompassi

  Hankin Silvan Arc Jet -uutuusmallin (left). Kerran se vain kirpaisi, ei ole ihan halvimmasta päästä. Arc Jetissä on hifistelyn makua: Se on pakattu näyttävästi, mukana tulee kaksi hihnaa joista toinen on pehmeämpi. Hihnassa on silikonia tms. pitoa lisäävää ainetta. Kompassin reuna on taitettu ylöspäin saamaan tukea peukalosta. Peukalon pään kohdalta voi poistaa peitepalan, jos haluaa koskea peukalolla karttaan. Paketissa oli myös mitta-asteikkotarroja. Tykkään täysin kirkkaasta kiinteästä rasiasta ja leveästä neulasta. Neula on vakaampi kuin moskovalaisessa. Tällä kelpaa mennä. 🙂
 6. JH1

  Napapiiri-Jukola 2021

  Lahti-Hollola Jukola 2018 oli ensimmäinen Jukolani ja olin ankkurina. Vaikka edellä oli satoja suunnistajia eikä siis hajontaa, osa rastiväleistä näytti vielä ihan koskemattomalle - varsinkin Jukolan mittapuulla. Kyllä siinä vähän mietti meneekö homma metsään, kun rastilta piti lähteä ihan eri suuntaan kuin muut suunnistajat ja urat menivät. Hyvin valvotun yön jäljiltä aamuinen suunnistusajattelu oli tuskaista ja tuli juostua letkoissa. Osa rastiväleistä oli kuitenkin pakko suunnistaa, koska siellä ei ollut muita eikä edes uria. Ne rastivälit menikin sitten paremmin.
 7. JH1

  Napapiiri-Jukola 2021

  Jos ykkösosuuden lähtöpaikka on letkan perässä ja jää vielä K-pisteelle hetkeksi ihmettelemään tai muuten aloitus tökkii, voi tulla kaveria ikävä metsässä. Tai kanssasuunnistajat ovat ehkä itsekin avun tarpeessa. Mutta ei kuin kokeilemaan - jokainen pääsee kyllä starttaamaan, vaikka joku joukkueesta jättäisi leikin kesken. Treenaisin kyllä yötä, mutta kohta alkaa olemaan yöt liian valoisia.
 8. JH1

  Napapiiri-Jukola 2021

  Heijastimista luopumisessa on se hyvä puoli, että enää ei tarvitse välittää metsässä kiiluvista heijastimista. Joskus olen tehnyt turhan mutkan rastipistettä lähestyessä, kun reitin varrella on ollut ylimääräinen heijastin. Onhan nykylampuissa huimasti valotehoa, mutta ei se kuitenkaan päivää tee, koska esim. aukot eivät loista ja taivaanrantaa ei erota ja moni juttu jää varjoon.
 9. JH1

  Napapiiri-Jukola 2021

  Tulossa ollaan, jos töistä järjestyy vapaata matkapäiviä varten. 😁
 10. JH1

  Kompassi

  Tykkään kiinteällä rasialla varustetusta kirkkaasta peukalokompassista, esim. Silva Race Jet. Sellainen mulla oli useamman vuoden, kunnes se halkesi kaatumisessa. Mulla on ollut sen jälkeen lainassa kapeaneulainen moskovalainen peukalokompassi pyörivällä rasialla -> ei jatkoon. Pitäisi siis hankkia uusi peukalokompassi. Ajaako WOL Rapid 22 saman asian, vaikka onkin n. 20 € edullisempi?
 11. JH1

  Nurmijärven ladut

  Kiljavalla / Rajamäellä jo hiihdetään. 🙂 Siinä ladun varressa on kohtuullisen hintatason Hotel Kiljava eli siellä voi yöpyäkin. En ole siellä koskaan yöpynyt, mutta tuttava kehui syksyllä että kuntosali, uima-allas ja aamupala sisältyvät hintaan. Pääseehän tuolta Sveitsiinkin asti. 😉
 12. Tykkään kangasmaastoista, ne kun ovat aina vihreitä eivätkä tulvi kaatosateellakaan. Polkujakin syntyy helposti ja ne säilyvät hyvin. Röykkä - Kiljava - Rajamäki - Herunen.
 13. Jokunen vuosi sitten olin kaupan kassalla latomassa ostoksia kassiin, kun huomasin että kaupan tuulikaapissa kauppias riuhtoo mieheltä ostoskoria. Huikkasinko että tarvitsetko apua? Silloin varas pinkaisi ulos ja kauppias kertoi että kaveri yritti kähveltää ostoksia. Sanoin että otetaan jätkä kiinni ja ampaisin perään. Onneksi oli sen verran treenattu juoksua, että parin sadan metrin matkalla krapulaisen etumatka hupeni nollaan ja sitten pienessä metsässä kaveri pysähtyi ja uhosi, että hänellä on puukko ja yritti potkaista. No mitäs siitä puukosta niin kauan kuin kädet pysyvät poissa taskuista ja kohta jätkä oli turpeessa hallintaotteessa. Kauppias tuli paikalle ja oli jo soittanut hälytyskeskukseen. Mulla oli sitten ne maailman huonoiten juoksemiseen sopivat jalkineet jalassa, kesä kun oli ja kauppareissu kyseessä. 🙂 Vietiin jätkä kaupan nurkalle odottamaan. Menikin aika pitkä tovi ennen kuin maija tuli tuhatta ja sataa. Tää kaveri yritti vielä sitä ennen rimpuilla karkuun ja oli pakko pistää se vielä katuun ns. "nippuun." Se mikä on erikoista, että tämä jätkä oli minua isokokoisempi, mutta totteli voimaa (kipua) melkoisen nöyrästi. Käsi sillä aukesi tuossa pyörityksessä tai jostain oli sotkenut itseään vereen. Poliisit kiittelivät "kansalaisaktiivisuudesta" ja sanoivat että on kivaa, kun saa hakea valmiin paketin kaupan kulmalta. Kaupasta mulle lyötiin kouraan kahvipaketti. Housuissa ja jalkineissa oli savea, mutta minulle ei tullut naarmuakaan. Sellaista pakkokeinolain soveltamista ex tempore.
 14. Jos lähdetään siitä että influenssalla tarkoitetaan influenssaa eikä flunssaa niin lääkärin mukaan täydellinen palautuminen ottaa kuukausia. No ehkä totuus voi olla onneksi toinen. 🙂 Jonkun nyrkkisäännön mukaan pitäisi olla yhtä monta lepopäivää kuin oli kuumepäiviä, mutta kuka malttaa influenssan jälkeen levätä vielä toiset kaksi viikkoa? Kyllä siinä mieli jo halajaa lenkille aika kovasti... 😁 Kuumeessakin pitäisi välillä jaloitella, että keuhkot tuulettuvat eikä pöpöt pääse iskemään sinnekin. Jos muutaman päivän lepää, sitten aloittaa varovaisesti kävelylenkit päivittäin vauhtia ja lenkin pituutta nostaen, voinee rauhalliseen hölkkään liittyä viikon kuluttua (edellyttää että jälkitaudit eivät ole pahoja)? Mulle tuli keuhkojen pistelyä, pientä paineentunnetta kylkiin ja kovempaa puristusta rintaan muutaman juoksulenkin jälkeen. Lääkäri sanoi niitä influenssan jälkimainingeiksi eikä noin mitättömät jutut vaikuttaneet juoksemiseen. Parempi olla varovainen ja seurailla miten kroppa reagoi. Mutta koittakaahan pysyä terveenä ja kyllä kuntoon takaisin pääsee - ei sitä kannata murehtia!
 15. Näyttäisi marraskuun alku lämpimältä ainakin Etelä-Suomessa. Saapa nähdä kauanko poluilla pystyy juoksemaan ennen kuin lunta on liian paljon. Toki hiihtäjille ja muille talviurheilijoille soisi kunnon lumitalven.... 👍
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy