Jump to content
Juoksufoorumi.fi


JH1

Jäsenet
 • Content Count

  240
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

62 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Nurmijärvi

Converted

 • Coopperi
  3030 m
 • Puolimaraton
  1:38:45

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. JH1

  2 x SI korttia lainaan?

  Kysäisepäs paikkakuntasi suunnistusseuralta. Ainakin jäsenilleen luulisi lainaavan, mutta pitäisi kyllä löytyä sen verran "sponssia", jos joku on MM-kisoihin menossa.
 2. JH1

  Maastojuoksukengät

  Sellainen kommentti reilun puolen vuoden käytön jälkeen, että Fellraiserit eivät ole siinä mielessä ihan oikeat maastojuoksukengät, että kosteikon läpijuoksun jälkeen ne ovat aikamoiset pesusienet tai ainakin tuntuma on sellainen. Kyllä oikea suunnistusnastari on ihan eri haka, kun vesi ja kura lentää. Fellraiserin pohja on sen verran muovinen, että se lipsuu märällä asvaltilla ja kivellä. Harvemmin märällä asvaltilla on ollut samanlainen sutimisentunne ponnistusvaiheessa. Hiekalla ja savessa Fellraiser ihan hienosti ja pohjat tuntuvat kestävän kilometrejä. Hintaansa nähden ihan nappiostos.
 3. Käsite pieni on kovin venyvä, mutta ei se haittaa. 😊 Nuo pari pientä juoksutapahtumaa jotka aikaisemmin mainitsin ovat sellaisia, että osallistujia on n. 10 - 20.
 4. Nimenomaan hyvään juoksutapahtumaan ei tarvitse houkutella juoksijoita em. konsteilla.
 5. Vaaksinjärven valtaus (Nurmijärvi, Röykkä) - noin 4 kilometrin spurtti hiekkatietä, polkua ja kapeaa mutkittelevaa asvalttitietä Vaaksinjärven ympäri. Nousua on jonkin verran varsinkin loppumatkasta - ajankohta alkusyksy - palkintoja ropisee 🙂 Palojoen yöjuoksu (Nurmijärvi, Palojoki) - useita matkavaihtoehtoja, pisin 10 km - asvalttia ja hiekkatietä, tasainen reitti, opasteet löytyy - lähtö illalla, kun vielä on lämmin - juottopiste löytyy (ainakin viime kerralla) - ei ajanottoa eikä kiirettä
 6. Laitetaanpa tähän ketjuun listaa pienemmistä juoksutapahtumista joihin olette osallistuneet. Vedetään raja niin, että juoksutapahtumalla pitää olla järjestäjä (kaverien kesken sovittu kimppalenkit eivät ole sellaisia). 🙂
 7. JH1

  Kangasala-Jukola 2019

  Juomarasteja ei kannata käyttää suunnistamiseen, koska niiden paikka ei välttämättä ole juuri niin kuin ennalta on karttaan piirretty tai koko juomarastia ei edes ole kartassa. 50 metrin heitto juomarastin sijainnissa voi joissakin maastotyypeissä aiheuttaa suunnistajalle harmaita hiuksia, jos poistuu juomarastin kohdalta metsään. Siinä pään sisällä kipinöi, kun ei saa mistään kiinni, vaikka piti olla tarkka paikka.
 8. Tämän viikon iltarasteille (6,4 km) osui tuloksista päätellen näköjään ihan oikeita kilpasuunnistajia mikä on mielenkiintoinen tilaisuus verrata omaa vauhtia tällaisena keski-ikäisenä muutaman vuoden suunnistaneena kuntoilijana. Maasto oli monipuolista (kalliota, kangasta, tiheikköä, aukkoa). Karkea jakauma meni siten, että: - N. 40 minuutin porukassa 2 suunnistajaa - N. 50 minuutin porukassa 5 suunnistajaa - N. 60 minuutin porukassa n. 10 suunnistajaa - loput 29 hitaampia. Kyseisessä maastossa kuntosuunnistajilla tahtoo palaa aikaa vähintään tunnin verran, niin minullakin. Kärkisuunnistajien väliajoista paistaa se, että virheitä ei tehdä ja kovaa mennään silti. Mulla tuli yksi epävarma jakso rastia lähestyttäessä (vauhti hidastui, pieni koukku) ja yksi selvä virhe (lyhyt väli, suhteellisen iso koukku) mikä tiputti ko. rastivälin väliajan melkein viimeiseksi ja sijoituskin romahti monta sijaa, kun aikaa paloi näihin n. 6 minuuttia. 😊 No oli mulla aika hyviä sijoja useammalla rastivälillä ja ikäkin painaa enemmän. Kuntorastilla suunnistaminen alkaa heti lähdöstä ja uria en nähnyt ainuttakaan enkä muitakaan A-radan suunnistajia, koska lähdin ensimmäisten joukossa radalle. Todella kiva mennä ja fyysisestikin mainio päivä! 👍 Toisaalta kevyesti nouseva jalka voi olla huolestuttava merkki siitä, että suunnistuksen puolella tökkii ja siksi mennään osakaasulla. Viimeiseltä rastilta maaliin oli metsäautotietä ja näköjään meikäläinen pärjää suunnistuksessa paremmin silloin, kun ei enää tarvitse suunnistaa. Ehkä olen enemmän kuntojuoksija. Virheet kun saisi pois, tulos paranisi selvästi. Erityisesti avokallion pienet kiemurat vaatii minulta lisää tarkkuutta kartan lukemisen osalta (tämä on kyllä parantunut selvästi, mutta vauhti on mitä on...) Kangasmaastoissa on tullut virheettömämpiä suorituksia ja siitä kello tykkää. Suunnistusrutiinia kun saisi sen verran lisää, että voisi juosta hieman kovempaa ja pitää vauhtia yllä. Näköjään 1 kerta viikossa kuntorastikaudella kehittää suunnistustaitoa hitaasti.
 9. JH1

  Kangasala-Jukola 2019

  Muista ankkuriosuudelta yhden juomarastin, joka näkyi rastille kaarrettaessa alempana tien varressa. Ei se kuitenkaan ihan rastilla kuitenkaan ollut ja käsittääkseni juomapisteitä on pyritty viemään pois varsinaisilta rasteilta. Ilmeisesti sun joukkuekaverilla on vain ollut sietämätön jano. 🥛🙂 Monilla saattaa väsymys tehdä sen, että osuuden lopussa ajatus pätkii ja vain maali siintää mielessä...
 10. JH1

  Kangasala-Jukola 2019

  Lähdöstä tai vaihdosta K-pisteelle pitäisi olla yksi nopeimmista väleistä, mutta yhteislähdössä startanneilla se voikin olla kaikista hitain. Saa aika pitkään tehdä ohituksia ennen kuin letka menee riittävää vauhtia, jopa ankkuriosuuden puoliväliin asti. Siinä ajassa kärjestä startanneet ovat jo kaukana edellä. Mutta se on Jukolaa se. 🙂 Tv-lähetyksen perusteella suunnistajien rastityöskentely hidastuu nopeasti, kun aivan terävin kärki on mennyt ohi. Leimaamiseen ja rastilta lähtöön kuluu ylimääräisiä sekunteja, vaikka ruuhkaa ei ole. Niistä tulee minuutteja, joilla kärjelle jäädään osuudella.
 11. JH1

  Kangasala-Jukola 2019

  Yhteislähtö on aina jollakin tavalla epäreilu, jos tavoitteena on saada hyvä aika ja lähtöpaikka on karttatelineen peräpäässä. Kangasalan ankkuriosuuden yhteislähdössä oli mieletön määrä joukkueita ja metsä alkoi jo 50 metrin päässä ensimmäisen "rivin" lähtijöistä. Ei mikään paras järjestely. No olipahan aikaa lukea karttaa, kun seisottiin jonossa polulla. K-pisteelle meni pieni ikuisuus, vaikka tuo väli pitäisi olla nopea. Sitten hirveää repimistä ja ohittelua mikä tapahtuu uran ulkopuolella ja vähemmän edullisten mikroreittien kautta. Tänä vuonna tuli nukuttua useampi tunti ennen ankkuriosuutta. 👍 Jätin aamupalan väliin ja tankkasin vain nestettä ja juoksin vessassa. Hyvin tuntui toimivan, kun ajatus luistaa edes vähäsen eikä vatsassa kuorma paina. Jaksoi sitten nauttia loppupäivästäkin ihan eri tavalla ja ajella turvallisesti kotiin.
 12. JH1

  Kangasala-Jukola 2019

  Jos jokaisella rastilla menee kompassin ja kartan hieromiseen ja rastilta lähtöön 30 sekuntia, se on Jukolan ankkuriosuudella jo varttitunnin verran aikaa. Yritin taitella ja kääntää kartan heti rastikohteen tai rastin näkyessä niin pääsee sitten lähtemään rastilta sujuvasti. Joillakin rasteilla paloi aikaa, kun piti odottaa leimausvuoroa joitakin sekunteja, mutta aika hyvin niitä leimasimia oli tarjolla. Joillakin on tapana ottaa spurtti, kun rasti näkyy, mutta sitten leimaamisen jälkeen jäädään kovasti hengästyneenä ihmettelemään mihin suuntaan pitäisi seuraavaksi lähteä. Mulla tahtoo tuossa tilanteessa päinvastoin vauhti ennemminkin hieman tippua, jos lähtösuuntaa pitää miettiä ennen leimaamista. Mutta ei se minua haittaa, että rastipisteellä seisoo ihmisiä kirkkaan värisissä vaatteissa - tai pimeällä otsavalot päässä. 😄 Tämä voi ehkä tuntua vähäpätöiseltä asialta, mutta kun osuudella on lähemmäs 30 rastia, aikahukka kertaantuu hurjasti.
 13. JH1

  Kangasala-Jukola 2019

  Vau, oikea asenne! Hienoa, että löytyi. 👍Tuossa riittää muistelemista.
 14. JH1

  Kangasala-Jukola 2019

  Minun puolesta Jukola saa kasvaa edelleen. Se on selvä, että suuren numeron joukkueet kärsivät ruuhkasta ja hitaat joukkueet lisäksi yhteislähtöjen epäreilusta lähtöasetelmasta, mutta tällaisessa tilanteessa koko hommaa ei edes pidä ottaa liian vakavasti. Meidänkään seurassa ehkä ykkös- ja kakkostiimiä lukuun ottamatta kukaan ei edes ollut kiinnostunut loppusijoituksesta. Näin harrastajan näkökulmasta Jukolassa on ihan erilaista menoa kuin kuntorasteilla; Jukolasta selviää (pärjääminen on eri juttu) juoksemalla letkan mukana tai ainakin valmiita uria pitkin, mutta kuntorastien pisimmällä radalla saa kyllä tehdä töitä ihan itse ja oikeasti omassa yksinäisyydessä koskemattomassa maastossa. Tosin Jukolassa on tarjolla pidempiä osuuksia, mutta Jukolassa mennään yksi kilometri matkasta siimojen välissä ja kuntorasteilla suunnistaminen alkaa heti lähdöstä.
 15. JH1

  Kangasala-Jukola 2019

  Jukolassa sattuu ja tapahtuu: Bongasin ankkuriosuuden alkuosalla suunnistajan, joka oli kyykyssä ojassa ja kaivoi suunnistusjalkinettaan savisen ojan pohjamudasta. Mutainen pohja oli ilmeisesti upottanut ja imaissut kengän jalasta. 😧 Luulin ensin loukkaantuneeksi ja siksi kysyin tilannetta, kun menin ohi. Tarina ei kerro löysikö epäonninen kaveri kenkänsä vai loppuiko homma siihen.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy