Jump to content
Juoksufoorumi.fiJH1

Jäsenet
 • Content Count

  255
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

68 Excellent

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Nurmijärvi

Converted

 • Coopperi
  3030 m
 • Puolimaraton
  1:38:45

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nurmijärven Kiljava, varsinkin Märkiön lenkki. Se on ympäri vuoden hieno. Lähtöpaikkana esim. Kehityksen maja tai Märkiön grilli.
 2. http://www.klaki.fi/kinkkuholkka Taas buffet ja kinkkua tarjolla. Osallistuminen ei maksa. 👍🍗
 3. Arvostus, kunnioitus, some-päivitys, elämys....? 😮 Eiköhän liikuntaa kannata harrastaa oman terveyden takia. Toki terveydenkin voi pilata liikunnalla, mutta siinä välissä on se kultainen keskitie hyvään vanhuuteen.
 4. Ja mitä vielä; ainakin suunnistuspuolella harrastajamäärät ovat kasvaneet tähän asti (koputan puuta) ja tänä kesänä Jukolassa rikottiin jo 20 000 osallistujan raja. Kotipaikkakuntani kuntorasteillakin ennätykset ovat paukkuneet ja suunnistuskoulussa riittää lapsia. Suunnistus on osattu tehdä niin, että siellä kilpailevat vielä yli 80-vuotiaatkin. Ihmiset kyllä tykkäävät edelleenkin juosta, mutta asvaltti on vaihtunut metsään tai ainakin poluiksi. Yhden maratontapahtuman hinnalla maksaa melkein kahden vuoden suunnistusmaksut eli n. 50 osallistumista. Ehkä suunnistuksen on pelastanut se, että ei ole kahta samanlaista suunnistusrataa eli joka kerta on jotain uutta ja yllättävää. Ja ainakin minulla jää aina jotain hampaankoloon ja tyhmistä virheistä jää sellainen tunne, että seuraavalla kerralla tulee helposti parempi suoritus. Ja jos homma alkaa tuntumaan helpolta, voi käydä yörasteilla.
 5. Otsavaloista on jo olemassa mm. tämä ketju. Valinnanvaraa on nykyään valtavasti. Et kertonut budjettiasi eli hakuammunnaksi menee. Minulla on Olight HS2 (maksoi 39,90 €) ja se on pätevä otsavalo, mutta valokeila ei kanna kauas. Puuilo myy Ledcoren "10-wattista" otsavaloa 19,90 eurolla, mutta luvatusta valotehosta taitaa toteutua alle puolet ja laatu on mitä on. Valokeilan spotilla on pituutta, mutta muuten luksitaso jää turhan matalaksi ja valon sävy on turhan sinertävä.
 6. Onpas muuten melkoiset hintaerot kompassikauppiailla eli Silva Race Jet netistä tilattuna hinta + toimituskulut: All4o.com 59,90 € + 0 € Verkkokauppa.com 62,90 € + 2,99 € Kärkkäinen 62,90 € +3,00 € Suomen Suunnistustarvike 75,00 € + 5,00 € Suunnistajankauppa 75,00 € + 15,00 € Halvin 59,90 € ja kallein 90,00 €.
 7. Prkle! Kevyt voltti metsässä ja Silvan peukalokompassi murtui sen verran, että neste alkoi tihkumaan siitä ulos. 🙁 Takuuseen on turha yrittää, kun on kaatumalla rikottu. Sain paikattua vuodon pikaliimalla, mutta en löytänyt mistään tietoa mikä nesteen koostumus on. Silvan neste kyllä tuoksuu voimakkaasti. Netin perusteella kompasseihin on lisätty etanolia joten painoin kuumennetun neulan rasian sivusta sisään ja laitoin rasiaan ruiskulla Sinolia ja pikaliimatipan tulpaksi. Valitettavasti Sinoli ei sekoittunut Silvan nesteeseen vaan jäi painavampana rasian pohjalle. Sen jälkeen käynnistyi reaktio mikä samensi Silvan nesteen, mutta Sinol pysyi kirkkaana. Muutama tunti tämän jälkeen rasian kansi halkesi ja se oli hapertunut ihan pilalle ja sameaksi. 😯 En tiedä johtuuko kannen haurastuminen Sinolin lisäaineista vai eikö se tosiaan kestä etanolia. No joka tapauksessa kompassi on nyt satavarmasti entinen. Älkää siis ainakaan etanolia käyttäkö Silvan peukalokompassissa älkääkä juoko kompassianne tyhjäksi harmistuksen hetkellä - tiedä vaikka näkö lähtee Silvan nesteellä. On se kumma, että näinkin kallis peukalokompassi hajoaa kuin lelu. 😫 Onneksi perheen juniorilta löytyy moskovalainen lainaan, saa nähdä kestääkö se. Silvan Race Jetistä tykkään siksi, että siinä ei ole mitään ylimääräistä.
 8. Dohan MM-kisoissa kyllä huomaa, kenelle uran tärkein kilpailu on myös uran kuumin eli harjoittelua ei ole tehty kilpailua vastaavissa olosuhteissa. En tiedä onko sitten ihan vain rahakysymys, että suomalaiset eivät asu ja treenaa lämpimissä maissa ennen lämpimän maan MM-kisoja?
 9. Jep, näihän se on moottoriurheilunkin puolella eli pehmeämpi seos = parempi pito, mutta nopeampi kuluminen. Täytyy niellä tämäkin tosiasia. Vertailun vuoksi mulla on polkulenkkejä varten Salomon Fellraiserit. Niissä pohja ei kulu juuri yhtään, mutta ei kyllä pitokaan ole lähimainkaan nastarien luokkaa, varsinkaan sateella. Märällä asvaltillakin askel lipsuu ponnistusvaiheessa. Tämä kaikki on muovimaisen pohjan "ansiota". Vertaisin näitä kiinalaisiin halpisrenkaisiin. Nastareissa pohja on kunnon kumia ja pito loistava. Hintana vaan on nopea kuluminen.
 10. Eipä VJ:n Intergratorit kestä vieläkään; puolen vuoden käytön jälkeen (n. 20 kuntosuunnistusta, mulla painoa 75 kg) repesi ensimmäinen nappula irti. Muuten ne sopivat mun jalalle ja pito on timanttinen, mutta eivät näköjään kestä käyttöä kovinkaan hyvin. Jaahas, en tiedä jaksaako tästä enää valittaa valmistajalle.... (huokaus). Jospa laitan kauden jälkeen sinne korjattavaksi.
 11. Sellaiset n. 150 kertaa piti suunnistaa ennen kuin löysin ensimmäisen punkin iholta tai oikeastaan bongasin sen vasta lattialta, kun riisuin kotona vaatteita. Ei ollut kiinnittynyt eikä edes kylläisen näköinen. Elämä siis jatkuu vielä ainakin toistaiseksi. 😂 Muuten, suunnistamisen on pakko olla todella epäterveellistä, koska siitä tulee hyvä fiilis ja siihen jää niin kovasti koukkuun.
 12. Ilmoittautuminen Nyt olisi hyväkulkuista ulkoilureittiä tarjolla Kiljavan ja Rajamäen suunnalla. 👍 Saunaan ja uimaan pääsee myös ja lounaskin sisältyy hintaan.
 13. Kuntorasteilla kangasmaastossa mulla meni reilu 7 kilometrin rata EMIT-leimauksella keskinopeudella 7 min 40 s per kilometri. Tässä ei siis ollut viitoituksia, mutta jonkin verran polkuja, toisaalta myös tiheikköä. Pummeja ei tullut yhtään ja aika lailla maksimisuoritus minulle tutuhkossa maastossa. Pari kunnon pummia tiputtaisi kilometrivauhtia, mutta hyvällä suorituksella en olisi ihan viimeinen. Maailman huiput tykittävät kuitenkin huimaa kyytiä hankalassakin maastossa ja silti näyttää siltä, että he juoksevat metsässä rauhallisesti. Arvokisoissa leimaaminen on helpompaa ja nopeampaa kuin kuntorasteilla, koska kuntorasteilla leimasin roikkuu joskus narun päässä tai on piilossa puunrungon toisella puolella. Asia voi tuntua vähäpätöiseltä, mutta kilometrillä voi olla monta rastia ja leimauksessa kuluvat hukkasekunnit kertaantuvat.
 14. Tämän vuoden MM-pitkällä matkalla Norjassa miesten voittajan kilometrivauhti oli 5:25, mutta viimeiseksi sijoittuneen vain 12:10. Naisissa vastaavat lukemat ovat 5:54 ja 14:55. Vauhtiskaala on siis melkoisen laaja. Kun ottaa huomioon, että kisoissa luukutetaan juoksuosuuksia alussa, mahdollisessa läpijuoksussa ja lopussa (ts. varsinaista suunnistusta ei ole niin pitkästi kuin kilometrit antavat ymmärtää), ei noita hitaimpien vauhteja voi pitää ihan älyttömän kovina. Toki hitaimmat lähtevät ensimmäisenä ja silloin on turha odottaa hyvää vetoapua takaa tulevilta ja hyvä että näin onkin. Oletteko koskaan miettineet miten pärjäisitte MM-kisoissa, jos starttaisitte ensimmäisenä? 😊Tulisiko paljon kilpailijoita ohi?
 15. Käytin eilen iltapäivällä harvinaisen tilaisuuden hyväksi ja kävin juoksemassa, kun lämpötila oli +33 astetta. Varjopaikoissa oli vilpoista, mutta auringonpaisteessa lämmin. Lämpimässä tulee pidettyä vauhtia, että jäähdytys pelaa. Ihan ok oli juosta, mutta lenkki oli tällä kertaa vain n. 10 km ja ilmankosteus ei mitenkään korkea. Suunnistaminen tuossa lämpötilassa olisi varmasti ollut hikistä puuhaa. 🙂 Juoksuun vaikuttaa se onko ollut koko päivän lämpimässä vai ilmastoidussa tilassa eli kaikki eivät starttaa samalta viivalta.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy