Jump to content
Juoksufoorumi.fianis

Jäsenet
 • Content Count

  65
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by anis

 1. Tänään oli kaksi kuvaajaa matkan varrella - kenelläkään aavistusta mistä kuvia voisi löytää?
 2. anis

  Rautaveden Maraton?

  Puolikkaalla olin mukana ja hieman yllättäen oma ennätys parani joillain sekunneilla. Ei mikään kaikista nopein reitti, muutama pidempi mäki ja hiekkatiellä paikoitellen hankalaa jalkojen alla pyörivää murkulaa. Leppoisa tapahtuma ja järjestelyt toimivat.
 3. Itse en tungoksessa päässyt oikeaan karsinaan ja monien muidenkin kanssa juttelin siellä tungoksessa että eteenpäin pitäisi päästä reilusti, mutta kun ei pääse joukon läpi. Tämä tarkoitti sitä että vedessä riitti ohitettavaa. Itselläni kokemusta Rolling Startista sekä Kööpenhaminasta että Kalmarista ja molemmissa toimi todella hyvin. Rauhoittaa lähtöstressiä huimasti, kun veteen voi astua rauhassa omaan tahtiin.
 4. anis

  Pariisin Maraton 3.4.2016

  Jahas, kirjoittelinkin vahingossa anonyymisti. Tullaan nyt vielä nimimerkillä esiin.
 5. anis

  Täysmatka Euroopassa 2016

  Eikös tämä ole puolikas? Kiinnostuin itsekin tapahtumasta, mutta kotisivuilta en löytänyt mainintaa kuin puolimatkasta. EDIT: Onhan siellä täysmatkakin kun tarkemmin tutkii sivuja. Pitää tajuta valita välilehti ETU 2016.
 6. Onnittelut kaikille Lahdessa maaliin päässeille! Hyviä raportteja, sitkeitä suorituksia. Hetken jo ehdin harkita Lahtea ensi vuoden täydenmatkan kilpailuksi, mutta taitaa valinta kääntyä ulkomaiseen Ironmaniin. Reitiltä eksyneitä tuntui Lahdessa olleen useampia ja talkoolaiset jättivät viimeiset taivaltajat yksin reitille. Lisäksi kun tietää suomalaisten kannustushalukkuuden, niin kyllä houkuttelee ”suuren maailman meininki” enemmän… Eikä taida olla Lahden ensi vuoden kilpailupäiväkään tiedossa vielä? Kiinnostaisi tietää meneekö päälläkkäin / liian lähelle muiden SM-kisojen kanssa. Edit: näköjään ensi vuoden Lahden kilpailu 6.8.2016, eli kolme viikkoa Joroisten jälkeen ja mahdollisesti päällekkäin Kuopion SM-perusmatkan kanssa (ellei sitä olla siirtämässä toiseen ajankohtaan).
 7. Tuli sähköpostiin linkki Marathon Photon valokuviin ja kylläpä sai kuvista hyvät naurut! Nimittäin niiden hinnasta - ei kai kukaan oikeasti maksa yhdestä kuvasta 19,90 tai kaikista kuvista 49,90?
 8. 1:40 oli tavoite ja maalissa kello näytti 1:42. Ensimmäiseen lähtöryhmään sijoitettiin tavoiteajan perusteella, pahoittelut jos joku koki että olin tien tukkeena. Järjestelyistä ei mitään pahaa sanottavaa. Mielestäni maalista huollon kautta poistuminen sujui ripeästi ja tarjotut eväät olivat juuri sopivat. Hyvä fiilis ja paljon tuttuja paikalla, kaiken kaikkiaan kiva päivä.Â
 9. anis

  Kilpailujen hinnoittelu

  Tuntuu triathlon olevan nykyään sellainen "eliittilaji" että ihan hävettää olla itsekin harrastaja. Aika armottoman kallista lystiä, jos esimerkiksi haluaisi kiertää kaikki SM-kisat: Himos 50 euroa + Joroinen 140 euroa + Lahti 175 euroa + Kuopio 65 euroa --> yhteensä 430 euroa ja tämä siis halvimmilla hintaportailla yli puoli vuotta etukäteen ilmoittautuen. Eniten itse ihmettelen näitä uusia kisoja, esimerkiksi Kangasala Triathlon, missä kisamatkat eivät ole virallisia ja halvin hintaporras "melkein olympiamatkalle" on 70 euroa tai Turku Triathlon Weekend missä puolimatkalta kiskotaan 170 euroa. No, nyt on sellainen buumi käynnissä, että ilmeisesti maksavia harrastajia riittää joka paikkaan. Uskon kuitenkin että joku raja sentään siinäkin mitä porukka on valmiita maksamaan. Kisko Triathlon (30 euroa) on myyty jo pari viikkoa sitten loppuun, joten kyllä niitä harrastajia riittää joita kiinnostaa edullinen kylätapahtuma ryöstöhintaisen karnevaalin sijaan. Kai meilläkin on jonkinlainen mahdollisuus vaikuttaa kilpailuiden hintakehitykseen? Älämölöä järjestäjille ja sosiaaliseen mediaan liian korkeista hinnoista ja loppukädessähän jokainen itse päättää mihin kisoihin tahtoo osallistua...  Â
 10. Samaa olen ihmetellyt! Mainonta ollut todella mitätöntä ja kotisivut ovat puutteelliset ja sekavat. Maaliskuun Juoksija-lehdessä oli pieni artikkeli jossa kerrottiin että järjestäjä on laskenut tapahtuman hintaa (135 euroa) kriittisen palautteen perusteella. Kotisivuilla on kuitenkin edelleen vanha hinta. Yritin ottaa järjestävään tahoon yhteyttä jotta saisin tietää uuden alennetun hinnan, mutta Powerman Finlandin kotisivuilla ei ole mitään yhteystietoja! Ilmoittautumisen kautta päädyin ottamaan yhteyttä Team 226:seen, jolle ilmeisesti on ulkoistettu kisan ilmoittautumiset. Sieltä osattiin kertoa, että SM-duathlonin uusi hinta on 90 euroa. Kotisivuilla lukee yhdellä välilehdellä että kisakeskus on Hakaniemessä, mutta toisella välilehdellä paikaksi on nimetty Senaatintori... Ohjeet kohdassa lukee seuraavaa: "Powerman Finland on peesivapaa kilpailu jossa sovelletaan 10 metrin sääntöä ohituksissa" - eli peesaaminen on sallittua vai kiellettyä?? Kisa on kahden viikon kuluttua mutta aikataulusta ei ole mitään tietoa - startti aamulla vai päivällä? Lisäksi jostain löysin tiedon (Team 226:sen sivuilta?) että ilmoittautuminen päättyy noin viikkoa ennen tapahtumaa, pitääköhän se paikkansa? Virallisilla kotisivuilla ei asiasta ole mainintaa ja tämä on ihan oleellinen tieto jos joku ajatteli odottaa viime hetken säätiedotuksia ja jättää ilmoittautumisen viime tippaan... Lisäksi kuulin huhua että tapahtuma olisi peruttu. En tiedä onko huhussa mitään perää? Ainakaan tapahtuman kotisivuilla tai Facebook-sivuilla ei ole mainintaa asiasta.
 11. Koko viikon pähkäilin, että pitäisikö osallistua Aktiaan vai ei, kun oli sairastelua alla ja maaliskuun starttiin olin talvella asettanut itselleni ennätyspaineita. Päätin osallistua ja yrittää juosta ilman tavoitteita. Alkuverra tuntui ihan kamalalta ja hetken harkitsin kotiinlähtöä. Mutta starttilaukaus kun pamahti niin kummasti ne jalat rullasi ripeästi. Ensimmäisellä vitosella tuli oma vitosen enkka ja ajattelin että noutaja tulee takuuvarmasti loppumatkasta, mutta maaliin selviydyttiin tasaisella vauhdilla ja ennätys meni uusiksi. Ehkä se vatsatauti vei mennessään turhaa painoa ja siksi jalka nousi niin kevyesti...
 12. anis

  Ironman Kalmar

  Samoilla järjestelyillä matkustin viime vuonna Kalmariin ja hyvin meni. Muistaakseni ajomatkaan ruokatauolla meni lähemmäs 5h, mutta eihän siinä mitään suurempaa kiirettä ole.
 13. Mukana ollaan, mutta vain ja ainoastaan siitä syystä että työnantaja maksaa. Suomi on täynnä halvempia, parempia ja nopeampia tapahtumia. Tavoitteena on oma ennätys, mahdollisimman lähelle 1:40 pintaan olisi mahtavaa päästä. Viime kesänä kulki Forssassa 1:43, mutta saattaa olla epärealistista tavoitella HCR:n tungoksessa ja hiekkateillä parempaa aikaa kuin nopealla Forssan reitillä. Talven juoksut kyllä antavat odottaa hyvää tulosta, tammikuussa tuli tehtyä oma 10km:n ennätys Aktiassa.
 14. anis

  Garmin Connect

  Hahaa, tätä samaa olen itse ihmetellyt ja ensimmäisenä tosiaan aloin huolestumaan oman mielenterveyteni puolesta! Kyseessä siis ilmeisesti joku connectin uusi ominaisuus.
 15. anis

  Vinkkejä uintiin

  Eihän toi näytä pahalta ollenkaan. Yllätyin kun luin blogistasi että et ole päässyt uintitestissä 150 metriä pidemmälle - videon perusteella meno näyttää hyvältä. Mulla ei valitettavasti ole antaa mitään rakentavaa palautetta, en oikein tunnista muiden enkä omia tekniikkavirheitä, mutta sen voin sanoa että kesään on pitkä aika ja jo tolla tekniikalla ja noilla treenimäärillä sulla ei tule olemaan mitään hätää ensi kesänä. Pian pääset uinnissa siihen vaiheeseen, kun matkat kasvaa ihan huomaamatta.
 16. Ei kyllä aamulla kiinnostanut juoksu pätkääkään, mutta pakotin itseni paikalle ja yllättäen oma kympin ennätys paukkui iloisesti, yli minuutin parannus ennätykseen. Hyvä fiilis!
 17. Kylläpä säätiedotus lupaa "mukavaa" juoksukeliä huomiselle: tuulta ~10m/s, lämpö pari astetta plussalla ja taivaalta vettä/räntää. Mutta kun on sarjapassi lunastettu niin kai se on juostava...
 18. Nyt loppusyksyn maratonin jälkeinen ylimenokausi alkaa olla ohi ja motivaatiopulakuopasta pitäisi alkaa palailemaan juoksun pariin. 1.40 alitus tuntuu sopivalta juoksutavoitteelta ensi kesäksi. Menneenä kesänä HCR kulki loppuaikaan 1.48 ja Forssa 1.43. Tulevana kesänä HCR on ohjelmassa, mutta Forssasta en ole varma, joten saattaa olla turha toivo että HCR:n rankemmalla reitillä alittuisi 1.40. Juoksuun tarkoitus panostaa neljä lenkkiä viikossa läpi talven, keväämmällä saattaa joutua vähentämään kolmeen kertaan kun pyöräkelit alkaa.
 19. anis

  Kevät maraton hakusessa

  Lämpimät suositukset Barcelonan puolesta (maaliskuun puolivälin jälkeen). Tasainen reitti, aivan kaupungin keskustassa, upeita nähtävyyksiä matkalla, huikea kannustus. Lennot toki ehkä aavistuksen kalliimmat kuin esim. Saksaan, mutta majoitusta pitäisi löytyä kohtuuhintaan.
 20. 4h:n alitus meni todella täpärälle, minuutti ja kymmenen sekuntia jäi pelivaraa. Edellinen maraton painui reilu puoli minuuttia yli 4h:n, joten nyt on syytä olla iloinen tästä ennätyksestä. Kesän puolimaraton (1:43h) antoi kyllä tosin odottaa hieman parempaa, mutta kuten jo ketjussa aiemmin mainitsin, syksyn valmistautuminen on ollut melko heikkoa. Rankka juoksu oli, vatsa krampissa lähes koko matkan, taistelua oksennusta vastaan, yritykset ottaa geeliä saivat aikaan pistoksen ja pistivät kävelyksi, eli käytännössä ilman energiaa meni koko matka. Tapahtumasta jäi pääasiallisesti hyvä fiilis, järjestelyt pelasivat, paikalle pääsi näppärästi metrolla tai ratikalla, reitti oli mukava ja kannustusta reippaasti. Huoltopisteiden vesimukeista miinusta, mutta harvassa maratonissa kai jaetaan pulloja (Barcelonassa oli). Maalin jälkeinen tungos oli karmea - en ymmärrä miksi kaikki kannustusjoukot pitää päästää huoltoalueelle palloilemaan tukkeeksi. Messut oli pettymys, tarkoitus oli ostaa sieltä energiageeliä, mutta en löytänyt ainuttakaan geeliä koko messuilta. Suomalaisia oli mukana yllättävän paljon, tuloslistalta arvioin että 250 juoksijaa. En kyllä ihmettele ollenkaan, hyvä ajankohta juoksulle, nopea juoksureitti, mukava kohde kaupunkilomalle ja edullisia lentoja Suomesta.
 21. Säätiedotus näyttää jopa vähän turhankin lämmintä tällä hetkellä, +20C. Ennakkofiilikset ovat vähän niin ja näin, syksy on mennyt palautuessa Ironmanista, flunssassa ja motivaatio-ongelmien kanssa kamppailessa. Silti odottelen sunnuntaita innolla ja toivon hyvää juoksua ja Amsterdamin reissua! Hyviä juoksuja kaikille!
 22. anis

  Ironman Hawaii 2014

  Jännempi seurata kisaa kun on veikkaus pistetty sisään: Miehet: 1. Rana 2. Van Lierde 3. Kienle 4. Frodeno 5. O'Donnell 6. Al-Sultan 7. Potts 8. Mckenzie 9. Vanhoenacker 10. Aernouts Naiset: 1. Carfrae 2. Joyce 3. Ryf 3. Steffen 4. Swallow 5. Kessler 6. Cave 7. Ellis 8. Van Vlerken 9. Snow 10. Lundstrom
 23. Vastausta tähän yritin itsekin löytää elokuussa. Kalmarin ilmoittautumisajan ohitse maltoin odottaa jos Lahti vahvistaisi kisapäivän, mutta Köpikseen ilmoittauduin kun ei Lahden päivästä kuulunut mitään. Tahko on kerännyt jo pari sataa ilmoittautumista täydelle matkalle ja Kalmar ja Köpis ovat loppuunmyytyjä - mukana luultavasti jälleen reilusti suomalaisia. Miten käy Lahden, riittääkö kisaajia? Ainakin omasta tuttavapiiristäni kaikki täydelle matkalle ensi vuonna osallistuvat ovat valintansa jo tehneet. Toivon todella että Lahteenkin riittää osallistujia, sillä sinne olisi mukava osallistua sitten 2016, jos päivämäärä on tiedossa hyvissä ajoin jo elokuussa ja tietää ettei se sotke kesän muita SM-kisoja aikataulullaan (Kuopio & Joroinen).
 24. No eihän tässä ole järjen hiventäkään. Jos kerran puolimatkan SM on heinäkuun puolivälin jälkeen ja olympiamatkan SM on elokuun alkupuolella, niin tällä suunnitelmalla osallistuminen Lahteen tarkoittaisi että muut SM-kisat on käytännssä pakko jättää väliin (pl. sprintti). Mielestäni loppukesä on ainoa järkevä vaihtoehto. Joko samaan aikaan Tahkon kanssa tai viikkoa myöhemmin. Tämä tietysti karsii molemmista kisoista porukkaa, mutta ainakin omalta osaltani voin jo nyt sanoa että Tahkolle en todennäköisesti osallistu kun se ei ole SM-kisa ja Lahteen en osallistu jos se estää osallistumisen Joroisille ja Kuopioon. Enkä kyllä jaksa uskoa että kovinkaan moni osallistuisi molempiin vaikka väliä olisi useampi viikko. Suosittelen lyömään päivän lukkoon pikimmiten, sillä esimerkiksi Kalmarin ja Köpiksen ilmoittautumiset alkavat (ja loppuvat) pian...
 25. anis

  Ironman Kalmar

  Täysmatkan debyytti edessä lauantaina ja kyllä hirvittää! Tankkauspolitiikka taitaa olla patukkaa ja banaania pyörän selässä ja juostessa vettä ja geeliä. Pyöräilyvauhti mietityttää, sillä meikäläisellä tuntuu olevan tasan yksi kisavauhti matkasta riippumatta (sprintti-olympia-puolikas). Juoksussa matka alkaa varmasti joka tapauksessa painaa eli ei viitsisi "turhaan" säästellä jalkoja liikaa, mutta toisaalta tärkeintä on maaliin pääsy, eli liian piippuun ei itseään saa polkea. Hankalaa optimointia! Fiiliksellä mennään varmaan pyöräily ja juostessa sitten täytyy toivoa että hankalat hetket alkaa vasta 30km:n jälkeen kuten jos kyseessä olisi pelkkä maratoni...
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy