Jump to content
Juoksufoorumi.fi


vipe

Jäsenet
 • Posts

  155
 • Liittyi

 • Days Won

  4

vipe last won the day on June 25

vipe had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ke: Lepo Nyt oli kyllä todellinen lepo ihan sanan varsinaisessa merkityksessä. Aamuyöstä alkaen kisoja ja koko päivä vaan makoillen tai istuen tv:n ääressä, kirjaa lukien ja välillä vähän koneelta jotain Iltalehteä selaten. En käynyt edes ulkona koko päivänä. To: 22.4 km @ 4:59 @ 164 (sis. 16 km tempo/M @ 4:37 @ 172 [184]) Vähän jäi unet vähiin kun satuin herämään kolmen jälkeen vessakäyntiin ja en sitten viittinyt jatkaa unia vaan telkkari päälle ja kisoja tuijottamaan. Kannatti ainakin uinti katsoa ihan livenä. Tästä sitten välillä vähän torkahtelin ja mietin kun tuntuu niin laiskalta olo. Ei auttanut kuin kasin jälkeen nousta valmistautumaan lenkille, että saa aamusta hoidettua alta pois ja kelikin vielä ihan suhteellisen viileä 20 astetta. Vähän mietitytti miten mahtaa kulkea kun olo ei paras mahdollinen ja paikat (erityisesti lonkankoukistajat) jumissa elisen liiallisista lepäilyistä. Lämmittelyihin kuitenkin löytyi jostain jo vauhtia ja sykkeet olivat yllättävänkin alhaiset. Vetopätkä lähti myös hyvin liikkeelle ja tuo tavoiteltu vauhti oli lopulta aika helppo saavuuttaa ja sykkeetkin maltilliset. Jonkun 6 km vedon jälkeen totesin, että mulla on paita taas ihan litimärkä ja hikeä vaan tippuu. Tästä lähti vähän sykkeet driftaamaan, mutta ihan kohtuullisen hyvin tuli johonkin 13 km asti. Viimeset 2-3 km oli jo vähän hankalampaa, sykkeet nousi liian ylös ja olisi kaivannut energiaa/nestettä. Lonkankoukistajat myös jäykistyi ja joutui tekemään enemmän töitä, että vauhti säilyisi. En nyt oikein tiedä mitä tästä pitäisi ajatella. Alle 3:30 maraton pitäisi olla (jos ei mitään ongelmia) ihan peruskauraa, mutta kysymys kuuluukin paljonko sen alle menee. Viime vuonna tässä vaiheessa, lähes samalla reitillä, sama harjoitus meni (helposti) 4:36 @ 165 (173) ja tuotti maratonille ajan 3:23:xx. Tuntuu edelleen, että olisi paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten, mutta tiedä sitten. Eniten huolettaa kun painoa on 5 kg enemmän kuin vuosi sitten, mutta sille ei nyt voi enää mitään. Toki kropan nesteytys ei ollu tänään(kään) ihan kunnossa.
 2. vipe

  Hoka One One

  Mä taas olen käyttänyt Cliftoneita PK-lenkeillä ja Rincon 2:sta sitten nopeammissa. On tuo Clifton paljon pehmeämpi ja joskus menin Rinconeilla palauttavaa kunnon treeniviikon jälkeen ja silloin siinä tilanteessa tuntui, että iskee joka askeleella vastaan vaikka hyvä kenkä muuten onkin. Omasta mielestä Rincon 2:ssa on paljon enemmän tilaa varpailla ja jotenkin kärjestä pyöreämpi kuin Clifton 7. Omat Rinconit on samankokoiset kuin aiemmat kolme paria Clifton 6. Ostin myös saman kokoset Clifton 7:t ja joku 800 km niillä menin, mutta oliko sitten jalat turvoksissa vai kengät tiukentuneet kastumisen takia kun tuossa kesällä sain sitten useamman varpaan mustaksi pitkällä lenkillä. Nyt puoli numeroa isommat Cliftonit tuntuneet oikein hyviltä. Eli suosittelen mahdollisuuksien mukaan kokeilemaan vaatiiko Clifton 7:sta pykälän isomman koon kuin Rinconista, varsinkin jos jo nyt tuntuu kapealta lestiltä. Olen myös vetänyt Cliftoneilla omaa maravauhtistakin (taitaa olla sun PK2) ja ihan hyvin se niissäkin on toiminut.
 3. Tämän takia olen erittäin tyytyväinen nykyaikaan. Kellossa Garmin Pay -ominaisuus ja ei tarvitse olla kuin kello mukana ja voi maksaa käytännössä missä vaan kunhan löytyy vain lähimaksuominaisuus. Toisaalta nykyään on vähän liian helppoa heitellä rahoja eri kanavia pitkin ettei välttämättä huomaa mihin ne menee.
 4. Ei se viikonloppu kyllä mikään palauttava ollut ja body batterykin oli nollan puolella. Ma: 11.1 km @ 5:35 @ 143 Ei oikein ollut vielä intoa lähteä vetoja tekemään, joten vaihdoin päiviä ja kävin sitten iltapäivästä jonkun kevyen tekemässä. Vähän oli lähtiessä jäykkä olo, mutta kulku oli lopulta aika hyvää. Joko ne oli perjantain stridet mitkä autto tai sitten tuo parin päivän juoksemattomuus, mutta tuntui kuin olisi uudella tasolla vihdoin. Tietty kropan hiilaritankitkin melkoisen täynnä. Viikonlopun ruokavalion takia vatsa vaan sekaisin ja piti 5 kilsan jälkeen tulla tekemään varikkokäynti kotona ja sitten jatkamaan. Ti: 17.6 km @ 5:34 @ 155 (sis. vähän epäonnistunut 3 x 3 km / 800 m @ 4:25) Ei oikein vieläkään nesteet imeydy. Janottaa, mutta tulee lopulta läpi. Heräsin ajoissa ja olis ollut taas viileet kelit, mutta kun ei ole kiire mihinkään niin jäin sitten seuraamaan kisoja ja ajattelin onnistuvani tankkauksessa. Iltaan asti ei jaksanut odottaa ja en ajatellut lähtiessä yhtään, että tänään lämpimämpi päivä kuin eilen. Puolen päivän aikaan liikkeelle ja reilu 28 tais mittari näyttää. Lämmittely tuntui yhtä lennokkaalta kuin eilen ja eka vetokin lähti aika hyvin (ka. 4:23 @ 169 (180)). Tästä palautteluhölkkään siirtyessä se pieni viima hävisi ja totesin samantien, ettei kyllä hyvä heilu, sillä rupes kuumottaa taas sen verran. Toinen veto vielä lähti ihan hyvin, mutta viimeisellä 500 m:llä hyydyin kyllä ihan täysin ja suosiolla vähän himmailinkin. Toinen veto ka:lla 4:29 @ 179 (186). Toisen vedon jälkeen oli pakko ottaa palautuksena samantien kävelyä. Kävelin 300 m sopivasti alikulkutunnelin alle varjoon ja pysähdyin muutamaks minuutiksi paikalleni. Onneksi tuli vielä pieni tuulenvirekin sinne. Kun olo oli vähän jäähtynyt niin kävelin loput 500 m palautuksesta ja läksin yrittämään vielä kolmatta vetopätkää. Siinäkin alku oli taas ihan kohtuullisen tuntuinen ja kolmaskin veto meni lopulta sitten keskiarvolla 4:29 @ 175 (187). Lopuksi sitten muutama kilometri hökäilyä takas kotiin. Ei ollut kyllä kivaa. Kotona sitten äkkiä vaan vettä kurkkuun ja heitin vielä jäätä niskaankin hetkeksi. Omassa mittarissa takasin tullessa 30 astetta. Joo ei sovi ei koviin treeneihin liika lämpö mulle. Varsinkaan kun kroppa vielä ihan sekaisin. Tavallaan meni ihan hyvällä tunteella sen minkä meni, kropan tilan huomioon ottaen, mutta odotin kyllä eilisen perusteella vähän parempaa menoa silti. Ehkä olis pitänyt nämä tehdä kuitenkin eilen, mutta toisaalta vielä vähemmän vatsa olisi kovempaa menoa kestänyt.
 5. Pe: 10.6 km @ 5:54 @ 141 (sis. 3 km + 5 ST + 3 km + 5 ST + 1 km) Kevyttä aamusta. Meinasi shortseissa ja t-paidassa ihan kylmä tulla kun lähtiessä oli vaan 14.5 astetta ja tuulta. Otin pitkästä aikaa vähän stridejä mukaan. Tuntee kyllä, että paikat on ihan jumissa, vaikka noita vaan rennon kovaa vetääkin. Vähän jäänyt sellaiseksi pakolliseksi pahaksi nuo, vaikka ei noissa mitää erikoista ole. Olisi vaan helpompaa jos säännöllisemmin tekisi. Ensi kaudella sitten säännöllisemmin mukaan. Kylki aavistuksen kipeämpi revittelyn jälkeen. Yritin keskittyä tekniikkaan ja muistin jossain @iisak päivityksessään mainitseman käsien käytön. Eihän näitä kelloteta ja tuommoisella lyhyellä matkalla GPS ei ehdi niin hyvin mukaan, mutta hauska katsoa vauhtikäyrää. Ensimmäisen setin ensimmäisen vedon huippuvauhti 3:33 ja toisen setin viimeisen vauhti 2:54 kun paikat vähän auenneet. Nyt kuitenkin vihdoin alkaa kesäloma. Tarkoituksellinen ajoitus, että voi seurata olympialaisia rauhassa. Veikkaisin tämän viikon kilometrien olevan tässä ja merkitsen jo etukäteen viikonlopulle levon. En tiedä miten paljon sitä voi lopulta levoksi kutsua, koska tiedossa olisi polttarit. Vähän kyllä huolettaa tuo koronalukujen kasvu ja pohtii miten mahtaa käydä, mutta ei sitä kai kehtaa skipatakaan kun luvannut mennä. Jospa se kuitenkin ihan hyvin menee kun pääsäntöisesti vain "oman" porukan kesken on, mutta ei sitä ikinä tiedä. Maran kannalta jossain määrin kriittiset treeniviikot menossa ja ei sitä lomalla haluaisi missään karanteenissakaan olla. ----- La: Lepo Su: Lepo Viikko yhteensä 60.3 km.
 6. Ti: 9.6 km @ 5:42 @ 144 Olipa laiska olo töiden jälkeen. Lenkille kuitenkin ja sykkeet mukavan alhaalla, mutta ei oikein napannu yhtään juosta. Aika samoja ongelmia hengityksen kanssa kuin eilenkin. Vähän vauhtia tiputtamalla tietty olo parani ja olis menny helpommin, mutta tästä tuli nyt tämmönen. Olis hiljeempaa silti voinu mennä. Kylki seurasi jollain tavalla vieressä koko matkan. Ke: Lepo To: 21.5 km @ 5:05 @ 159 (176) (sis. 5 x 3 km M @ 4:37 / 2 min kävelypalautus) Aamusta jälleen hyvä keli ja joku 15 lämmintä. Alkuperäinen suunnitelma oli vetää taas 14 km tempoa/maravauhtista, mutta vaihdoinkin sitten ainakin henkisesti (ja fyysisesti) vähän helpompaan treeniin. Ai että kun kulkikin nyt helposti. Hengitys toimi alusta alkaen ja kylkikin ihan OK. Jokaisen kävelypätkän jälkeen juoksuun vaihtaessa meinasi vauhti karata ja parin sadan metrin jälkeen kello huutaa jotain 4:10-vauhtia. Joka kerta ihmetteli miten paljon sitä oikein pitää hidastaa ja hidastaminen helpotti kulkua huomattavasti ja oli todella helpon tuntuista menoa. Kaikki vetopätkät sai menemään keskimäärin 4:37 km-vauhtia, paitsi viimeinen tuli 4:34. Kilsojen välilläkään ei kaikkiaan isoa vaihtelua ollen välillä 4:34-4:40. Vetojen keskisykkeet 163-170 välillä ja maksimit 172-176. On se vaan taas kivaa kun kulkee.
 7. Ma: 18.5 km @ 5:06 @ 159 (185) (sis. 2 x 5 km / 2 km @ 4:25) Onhan näistä lämmöistä tullut kirjoiteltua, mutta hyvä se on kirjata ainakin itselle muistiin. Aamusta lenkki jälleen ja koko lenkin ajan vain 15-16 astetta. Paita kyllä kastui taas ihan kunnolla. Sykkeet pysyi nyt yllättävän alhaalla. Viileyden vai kunnon takia? Vaikka sykkeet pysyi omasta mielestä maltillisella ja oikein hyvällä tasolla niin tunne ei ollut yhtään hyvä ja hengitys ei kyllä toiminut yhtään. Oliko kroppa sitten aamulla taas jumissa ja lämpeni hitaasti, mutta sai kyllä jotenkin haukkoa vedoissa henkeä ihan kunnolla. Toinen veto tuli vähän paremmin jo. Jäähdyttelyn aikana vasta kroppa oli herännyt ja tuntui kuin olisi suora putki ilman tukoksia nenästä ja suusta keuhkoihin ja meinasi vauhti kiihtyä huomaamatta johonkin vitosen pintaan ilman, että huomasi edes hengittävänsä. Lauantaina tämä tuli 9 km jälkeen ja tänään siihen meni sitten joku 16 km. Toisen vedon loppuun muutamalle sadalle metrille vähän kiristelin tahtia ("koska edellinen kilsa meni liian hitaasti") ja kokeilin hetken aikaa miltä se oikea tuska tuntuikaan ja siitä lenkin maksimisykkeet. Vetojen km-vauhdit: 4:26 @ 172 (181) 4:25 @ 175 (185) Ihan positiivinen treeni, mutta olen vähän huolissani nyt mun kylkeni tilanteesta. Joskus muutama viikko sitten teloin vähän itseäni ja kolautin mm. olkapäätä. Lähinnä epäkkääseen tuli jotain ruhjevammaa ja ihan vähän seuraavana aamuna tuntui myös kyljessä. Ihan hyvin noiden kanssa on pärjännyt eikä yölläkään mitään suurempia ongelmia ole ollut. Tuo kylki on välillä ihan vähän tuntunut kun vetänyt syvään henkeä ja rintakehä laajentunut. Lenkilläkään ei mitään ihmeempiä tuntemuksia ole ollut ja lähdön jälkeen turtunut jos alussa joku pieni tunne ollut kun sykemittarikin sopivasti kireällä. Tänään kuitenkin lenkin ja suihkun jälkeen alkoi sattumaan enemmän ja päivän aikana jotkut liikkeet vähän hitaampia kun meinaa ottaa vastaan. Toisaalta se tuossa päivän aikana (ilman kipulääkkeitä) vähän turtui taas. Diagnosoin itselleni jo aiemmin, että tuskin mikään kylkiluu on murtunut, koska oletettavasti silloin kipu olisi kovempaa/pistävämpää ja se olisi tullut heti. Ilmeisesti tänään oli sen verran kovempaa ja pitkäkestoisempaa ryskytystä ja sai haukkoa henkeä kunnolla niin joku ärtyi nyt. Googlella on hyvä tehdä itsediagnooseja ja pohdin voisiko tämä olla nyt johonkin kylkivälilihakseen liittyvä juttu. Tämän päivän hengitysongelmat eivät kuitenkaan liity tähän sillä niitä on ollut aiemminkin.
 8. Piti ihan miettiä paljonko sitä eilen meni nesteitä alas. Joku 8-9 litraa (sisältäen treenijuomat ja pari olutta) tuli juotua. Siltikään aamulla ei ollut mitenkään turvonnut olo vaan pikemminkin vähän kuiva. Jalat aamulla eilisen jäljiltä vähän jumissa, mikä sinänsä ihan positiivista ja kerrankin sai lihakset työskennellä kunnolla. Su: 11.1 km @ 6:14 @ 133 Kevyttä läpsyttelyä ja välillä kävelyä sekaan. Ihan hyvin aukes jalat. Kyllä sen auringonkin taas tunsi vaikka olikin vain 24 astetta. Viikko yhteensä 101.5 km.
 9. Pe: 10.6 km @ 6:30 @ 130 Kevyttä aamusta. Kuudelta oli 20 mittarissa, mutta aurinko vähän pilvessä ja nyt tuntui tuulikin viilentävän joten oikein mukava keli. La: 29.1 km @ 5:11 @ 155 (169) Aamulla lähtiessä vajaa 17 astetta ja takaisin tulessakin näytti vain 20 astetta. Täydellinen keli ja tällä kertaa riitti nesteet (perus 2.5 l kun reppu täysi) ja energiat oikein hyvin. Kummasti tuo lämpö itsellä vaikuttaa, sillä talvella pystyi hyvin vetelemään ilman nesteitä näitä ja nyt kesällä tuntunut ettei mikään riitä. Tietty vähän rauhallisempaa menoa silloin. Lenkki lähti todella tuskallisesti liikkeelle ja tuntui ettei aerobinen koneisto toimi taas yhtään. Jossain 9 km kohdalla lopulta yhtäkkiä tuntui kuin nousuhumala olisi iskenyt ja kulku helpottui täysin. Loppu 20 km olikin sitten todella nautinnollista. Toteutuksena tästä tuli lopulta semisti kiihtyvä kun yritin vedellä 5:15-5:20 kilometrejä ja sitten 20 km jälkeen loput tuli 5:00 vauhtia. Hyvin kyllä huomaa lämmön vaikutuksen kun vertaa viikon takaiseen lenkkiin. Huomattavasti pitempi lenkki ja keskisyke nyt 13 pykälää matalampi ja maksimikin kävi jossain isommassa mäessä vain viikon takaisen lenkin keskisykkeen kohdalla. Ja viikko sitten sentään oli paljon herkempi kulku kuin tänään.
 10. Ti: 13.1 km @ 6:18 @ 138 Hölkkäilyä lähemmäs 30 asteessa taas. Varmaan jotain sopeutumista lämpöön tapahtunut kun ei sykkeet huidelleet ihan missä sattuu. Yritin kyllä ottaa rauhassa, mutta tuntui silti raskaammalta mitä meinasin. Ke: Lepo To: 20.1 km @ 5:22 @ 159 (sis. 14 km tempo @ 4:47 @ 170 [177]) No sinne katos sekin aamulenkkien ihanuus. Herätessä mittari näytti 19 astetta ja vaikutti hyvältä. Tästä tunti myöhemmin oli yhtäkkiä 23 astetta ja tuosta 15 minuuttia myöhemmin kun olin saanut vaatteet niskaan ja kengät jalkaan oli noussut 24.5 asteeseen. Yritin eilen syödä ja juoda sopivasti, mutta nyt taas tuli yöllä hikoiltua ja pyörittyä ihan kunnolla. Parin kilsan lämmittelyhölkän jälkeen valui jo hiki selästä ja paita alkoi kastumaan, joten mietin jo siinä vaiheessa mitä mahtaa tulla. Menokaan ei tuntunut kovin hyvältä, joten päätin vähän tinkiä tehoista ja ajattelin, että joku 4:40-4:45 vauhti saa kelvata. Tempoon siirryttäessä vähän tuommoinen nopeampi tikkaus tuntuikin puolestaan sitten taas menon ja jalkojen puolesta hyvältä. Johonkin 6 kilsaan asti meni ihan hyvin tavoitteen mukaan, mutta sitten lämmön takia alkoikin tuntumaan jotenkin tuskallisemmalta. Pieni tuulenvire oli, mutta ei viilentänyt yhtään. Sykkeet oli ihan ok ja en halunnut lähteä turhaan niitä nostamaan ja sitä kautta vetämään itseäni vielä enempää suohon, joten loppua kohden annoin vauhdin hiipua 4:50:een. Jossain vaiheessa pari kilsaa meni myös lähemmäs vitosenkin vauhtia kun oli vähän enemmän nousua ja ei vaan napannut puskea yhtään. Oli kyllä melko uuvuttava ja sangen tuskallinen lenkki tällä kertaa. Sykkeet oli maravauhdin tasolla, mutta loppui kyllä voimat ihan täysin tuollakin matkalla vaikka aurinko ei täysin ollut noussut ja varsinaista paahdetta vielä ollut. Puoli kahdeksan jälkeen takaisin päästessä mittari näytti sitten jo 26 astetta.
 11. No näin on. Ite pääse edes ilman seivästä 100 metriä tuota vauhtia.
 12. Ekan puoliajan jälkeen löin telkkarin kiinni ja luotin Englantiin, mutta ei näköjään sitten. Ulkona ei tainnut olla eilen oman mittarin mukaan yli 25 lämmintä, mutta oli kyllä kesän tuskaisin yö ja meni pyöriessä ja hikoillessa. Tietty vanha talo ja paksut kivi-/betoniseinät varaa lämpöä ja kestää ennen kuin tasottuu vaikka viilenisi. Aamusta kuitenkin soi kello ja lenkille ennen töitä. Ma: 17.5 km @ 5:20 @ 156 (184) (sis. 3 x 3 km / 800 m @ 4:25) Aavistuksen nihkeästi kulki, mutta toisaalta taas tunne oli ihan hyvää. Sykkeetkin vaikuttaisi edelleen olevan laskusuunnassa. Toisen vedon jälkeen oli pakko jossain vaiheessa vaihtaa palautteluhölkkä hetkeksi kävelyyn, koska tuli aavistuksen heikko/oksettava olo vaikka ei täysiä tullut mentyä tai mitenkään hapoilla tullut oltua. Liekö sitten jotain nesteen/suolan/energian vajausta tai aamupalasta liian vähän aikaa. Kolmas vetokin kulki kuitenkin vielä ihan hyvin. Olokin normalisoitui taas kun lenkin jälkeen sai syötyä ja juotua lisää ja töihin pääsi. Ihan tasaisen sarjan sai vaikka välillä reitillä onkin enemmän mäkeä ja mutkaa riippuen mihin kohtaan saattuu osumaan. Vetojen tahdit: 4:24 @ 169 (179) 4:26 @ 173 (180) 4:24 @ 175 (184) Joku 20 astetta oli lämpötila ja ei tuntunut mitenkään erityisen kuumalta, mutta lenkin jälkeen oli lippis, paita ja shortsit ihan märät. Lisäksi yllättäen myös sukat kastuivat ja olisi voinut luulla juosseensa jossain sateessa tai lammikoissa. Jostain oli tarttunut takiainenkin sukan varteen ja yllättävän tiukassa oli ja sai repiä kunnolla pois.
 13. Italian tuplahopeasta ehdottomasti samaa mieltä, mutta älähän nyt juoksun suhteen luovuta. Hyvinhän tuo näyttää kulkevan ja jos perustaso on tuo niin otsikon tavoitteet on ihan juoksemista vaille saavutettu. Ja näyttäisi vielä tavoitteitakin parempaan olevan mahdollisuuksia.
 14. Su: 18 km @ 5:33 @ 145 Tälle viikolle ei ollut pitkistä ohjelmassa vaan pari tämmöistä semipituista. Oli aika luksusta lähteä 28 asteisesta kämpästä pihalle, jossa 24 astetta lämmintä, jonkunlainen tuulenvire ja aurinko suurimman osan aikaa pilvessä. Tänään sama reitti kuin eilen pienellä lisäkoukkauksella ja kotiovelle asti, mutta paljon rauhallisemmin. Täytyy myöntää, että otin eilenkin iltapäivästä ja illasta muutaman oluen ja ihmettelen mikä taikajuoma se nyt oikein on kun tuntuu kulkevan. Yleensä ei oluiden jälkeen kulje mihinkään ja mikään ei ole hyvin. Toki nytkin kellon stressimittari huusi koko illan, leposykkeet vähän koholla ja body batterykaan ei ehtinyt latautua yön aikana kuin 60-70 %:iin, eli uneen selkeästi vaikuttaa. Joka tapauksessa tänään piti ihan keskittyä ettei lähde keulimaan sillä sen verran lennokas oli askel. Huomenna kuitenkin olisi tarkoitus taas tehdä vetoja missä saa sitten päästellä. Toivottavasti kulkisi nekin. Saa tosin nähdä miten jaksaa EM-finaalia katsella jos aamusta aikasin soi taas kello lenkille. Välierää Englanti-Tanska näin alusta 7 minuuttia ennen kuin nukahdin. Olishan tuonkin voinut valvoa, mutta ei viitsinyt kun kroppa kertoo, että nyt väsyttää. Viikko yhteensä 93.7 km.
 15. Pe: 10.1 km @ 5:55 @ 137 Kevyttä aamusta jälleen. Syke/vauhti oli sellaiset kuten ne lähes parhaimmillaan pitäisi ollakin. Ei oo hetkeen näitä suhteita näkynyt. La: 16.1 km @ 5:04 @ 168 Eilen hyvät tankkaukset pizzan ja muutaman oluen muodossa. Nukuin normaalia pitempään ja tuommoinen muutamakin olut kuivattaa aika hyvin, joten aamulla herätessä vähän nihkeä olo. Toisaalta klo 9 tais olla jo 25 astetta lämmintä, joten aika sama vaikka vähän lähtöä venyttikin nestetasapainoa parannellessa. Iltaakaan kohden ei näyttänyt lämpötilat laskevan ja ei jaksanut odotella, joten puolen päivän aikaan 30 asteen paahteeseen ajatuksella "lämmön kanssa pärjää kun on vaan lyhyt pyrähdys". Tarkoitus oli vetää joku PK2/aerobisella kynnyksellä. Eilinen tankkaus toimi hyvin ja alusta lähtien oikein hyvä kulku ja kevyt askel. Sykkeet tosin alkoi driftaamaan, mutta en niistä sitten liikaa välittänyt kun tunne kertoi muuta. Vetelin jotain 4:50-5:00 kilsoja, mutta jossain 12 km kohdalla alkoi selässä/hartioissa/niskassa tuntumaan kunnon kuumotus ja sykkeetkin reippaasti maravauhdin yläpuolella, joten viimeiselle 4 km:lle vähän himmailin ja muutamat nousut suosiolla kävelin, että kroppa vähän viilentyisi. Tarkoitus oli 16 km mennä, mutta lennossa vaihdoin välillä vähän reittiä ja vetelin muutamissa kohdissa vähän ympyrää kun oli miellyttävämpi reitti. Tuon takia matka ei ihan päättynyt kotiovelle ja pysäytin kellon kuitenkin kun 16 km tuli täyteen. Ihan hyvä kulku oli, mutta otin varman päälle ja kävelin rauhakseen viimeisen kilometrin takas kotiin kun oli kunnon kuumotus ja ehkä vähän hutera olo lopulta. Garminin mielestä tämä oli joku reilun 4 arvoinen kynnys-treeni, mutta omasta mielestä yritin vain mennä reippaamman PK:n. Sykkeet oli vaan jonkun 10 bpm ylempänä ja lopussa vähän enemmän. Ainakin nyt suihkun ja nesteytyksen jälkeen on taas ihan mukava olo eikä tuntunut liian kovalta, mutta tiedä sitten. Huomenna sen näkee miltä tuntuu.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy