Jump to content
Juoksufoorumi.fi


mile

Jäsenet
 • Content Count

  19
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About mile

 • Syntymäpäivä 12.02.1989

Converted

 • Puolimaraton
  2:13:01

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. mile

  Juoksukengät korkealle jalalle

  Moikka, Ostin Hoka one one Clifton 4 kengät, sopivat muuten jalkaan hyvin, mutta varpaat menevät vitosen jälkeen jo aivan tunnottomiksi. Aikani googlailtuani löysin tähän (ehkä sopivan) selityksen. Minulla on poikkeuksellisen korkea jalkapöytä, joten nauhoitus painaa jalkaterän yläosaa (ja kaiketi jotain hermoja), mikä vetää varpaat tunnottomaksi. (Sama homma pyöräilykengässä, koska siinä veto tapahtuu ylös päin ja näin ollen kenkä painaa samalla lailla). Onko siis suosituksia, mikä kenkä mahtaisi sopia parhaiten korkealle jalalle. Mahd vaimennettu malli. Vai onko jotain kikkaa miten saisin Hokien nauhat solmittua niin, etteivät painaisi, mutta ettei kenkä kuitenkaan jää liian löysään. Tiedoksi vielä, että kengän koko on sopiva, ja lestikin tuntuu ok:lta. T:Minna
 2. Mulla on ollut ongelmia oikean jalka kanssa jalkapöydän luista lonkkaan asti. Ongelmat ovat melkein selätettynä taas kerran. Nyt uutena vaivana on kyljen "krampit" (juuri tuolla oikealla puolella) aina vk tai intervallilenkillä. Kylki ei koskaan satu kovalla sykkeellä juostessa, mutta esim heti vk lenkin jälkeen palauttavalla vaudilla tai Intervallin kävelyosuuksilla kylki kramppaa niin kovin, että pitää vetää ittensä kyyryyn. Ja taas kun lähden juoksemaan kovemmalla sykkeellä niin kipu katoaa. Kipu on melko samanlaista ku perinteinen pistos mutta paljon kovempaa ja ihan suoraan kyljessä (ei siis vatsan eikä selän puolella vaan sivulla). Onko jollain ollut samanlaisia tuntemuksia? jotenkin tuntuu, että tämä on jatkoa tuolle oikeanjalan kipuilulle...
 3. siinä ei oo oikeen repsottavaa osaa, kun on noin puoli senttiä tyvestä halki (poikittais suunnassa). Kuinka kauan tollanen kynsikipu mahtaa kestää? ei oikee pää anna periksi jättää pitkistä kauheen pitkäksi aikaa pois.
 4. Ongelmana on se, että kynsi on kosketus arka, enkä saa sitä siksi poistettua.
 5. Mulla lohkesi mustunut kynsi lauantaina futsalpelissä melkein tyvestä puolen kynnen leveydeltä. Tänään olisi edessä 2 h lenkki, mutta pienikin kosketus kynteen tekee todella kipeää (tavallisen kengän kanssa kävelykin tekee kipeää, lenkkaria en ole vielä kokeillut). Onko mielessä jotain apukeinoja, joka lievittäisi kipua, onko esim teippauksesta apua?
 6. Jep, kuvista päätellen kipu on juurikin siellä. Eli venyttelyn pitäisi auttaa vaivaan?
 7. Hei, Minulle tulee kipua vyötärön alapuolella olevaan luuhun (lantioluu? lonkkaluunharja?) oikealle puolelle juoksusta. Itse juoksun aikana kipua ei tunnu, mutta pitkän istumisen tai autolla ajon jälkeen luu on erittäin arka ja kävelykin tekee hetken kipeää. Yhdistän kivun juoksuun, koska pidin tuossa kuukauden tauon juoksusta (juoksijan polvi vasemmassa jalassa), ja lepokuukauden loppupuolella kipua ei tuntunut. Kun aloin taas varovasti lenkkeillä, kipu palasi. Googlettamalla tuli vain limapussitulehdus, mutta kuvasta katsottuna kipualue olisi ylempänä mitä kuvassa. Onko kokemuksia mikä tämä voisi olla? Voiko juoksijan polvi ja tämä olla yhteydessä toisiinsa vaikka ovatkin eri puolella? Väärä juoksuasento? Pitäisikö mennä lääkäriin, tai fyskalle? Vastauksia odotellen.
 8. mile

  Polvi reistailee edelleen....

  Kyselin tuossa aikaisemmin polven paukahtelusta (paukahtelee edelleen ja paukahduksen aikana tekee kipiää). Kävin näyttämässä lääkärille, sanoi:mikään ei ole rikki, ja paukahtelua vain tapahtuu. Paukahduksen seurauksena jalka voi joskus kipeytyä viikoksi, mutta tämä kuulemma on normaalia, eikä pitäisi haitata vaikka jalkaa rasittaa kivun ollessa päällä. No polven takaosa siis tulee näköjään noin kerran kuussa viikoksi kipeäksi. Sattuu kun yrittää istua polvillaan, kävelee rappusia alas (kun jalan suoristaa niin, ettei painoa ole päällä), tai salilla takapotkussa pienelläkin painolla. Olen tottunut jo tähän. Nyt kuitenki ilmestyi uusi vaiva kipuviikolle. Jalkapallossa spurtteja ottaessa polven takaosassa muljahtaa joku ikävästi ja spurtti pysähtyy siihen (vaikka olen yrittänyt kasvattaa kipukynnystä, sattuu niin perhanasti, ettei vaan pysty jatkamaan), myös äkkipysähdykset ja nopeat vääntöliikkeet aiheuttavat (muljahtavan) kivun polven takaosaan. Tavallinen höntsähölkkä, jalkkiksen kuljettelu tai salitreeni ei satu. Nyt olenkin epävarma, pitäisikö vaatia polven magneettikuvausta lääkäriltä, vai onko tosiaan niin, että kivun kanssa pitää vain pystyä elämään? Inhottavaa on, etten tiedä mikä kuukausittaisen kivun aiheuttaa.. onko se jalkapallo, salitreeni, vai pieni vääntöliike. Onko kokemuksia?
 9. mile

  polvi paukahtelee

  Sain keväällä iskun polven ulkosyrjään, polvi kipuili aikansa juostessa, mutta kipu meni ohi. Veikkaisin, että tästä jäi pieni vaiva (tai sitten tullut jostain muusta syystä). Polvi paukahtelee silloin tällöin. Kysymys ei siis ole normaalista naksumisesta, vaan paukahdus on kova. Paukahduksen aikana polveen iskee kipu, mikä kestää muutaman sekunnin. Ikävintä tässä on, että polven paukahdus tulee kun polvea koukistetaan niin että paino on sen päällä (ei siis joka kerta kuitenkaan), esim. rapuissa tai kyykkyyn mennessä. Kun näin käy, sen muutaman sekunnin ajan, en pääse tästä koukku asennosta minnekkään. En viitsisi vaivautua lääkärille, koska kyse on muutaman sekunnin kivusta, joka tapahtuu noin kolme kertaa viikossa. Kellään kokemuksia tai tietoa mikä tämän voisi aiheuttaa?
 10. Itselläni oli samanlaista kipua (molemmissa jaloissa eri aikoihin).Kipu ei ollut mahdottoman kova, mutta haittasi askellusta sen verran, että ajattelin käydä näyttämässä lääkärillä. Minulle todettiin Jonesin murtuma, joka kummastakin jalasta leikattiin (vaati pitkän toipumisen). Itselläni murtumat johtuivat jalan rakenteesta (erittäin korkea jalkaholvi, joka aiheutti tietysti akseltamisen pelkästään ulkosyrjällä), tukipohjalliset määrättiin leikkauksen jälkeen. Toivon, ettei sinulla tällaista vaivaa ole, mutta mielestäni kannattaisi käydä röntgenissä kuvauttamassa jalka. Tämän tapainen murtuma ei välttämättä parane pelkällä levolla.
 11. mile

  Juoksijan polviko?

  Minulla tuntuu polven ulkosyrjässä kipua (ihan kuin juoksijan polvessa). Oireiden ilmeneminen ei sovi kuitenkaan täysin juoksijan polveen (luin netistä). Ensimmäisen kerran polvi alkoi reistailemaan puolen toista tunnin rauhallisen lenkin jälkeen. Polvi siis ei tuntunut juostessa, mutta juoksun ja venyttelyn jälkeen kävely teki todella kipeää muutaman tunnin ja rappusten alasmeno teki kipeää pari päivää. Pidin viikon taukoa juoksusta, venyttelin ja rullailin IT-jännettä. Nyt polvi alkaa tuntua/ välillä sattua heti lenkin alkuvaiheessa (ei siis 20-30 min jälkeen vaan heti), jonka jälkeen kävely tekee kipeää. Eilisissä jalkapallotreeneissä polvi ei tuntunut kauheasti (illalla kuitenkin kylmähoitoa), mutta tänä aamuna kävely oli hankalaa ja pyöräily sattui polveen ensimmäisen 10 minuutin ajan. Nyt (n.3 tuntia pyöräilystä) vain portaissa kävely on hankalaa, kävely ei tuota kipua. Mitä mieltä, onko kyseessä kuitenkin juoksijan polvi, vaikka oireet eivät täysin täsmääkkään netistä luettuihin oireisiin?
 12. mile

  Alhainen hemoglobiini

  Ongelmanani on yhtäkkiä laskenut hemoglobiini. En ole muuttanut ruokailutottumuksiani, enkä liikuntatottumuksiani radikaalisti. Hemoglobini on aina ollut alhainen n.125, mutta nyt se on laskenut 100. Syitä selvitetään. Voiko juoksulenkit laskea hemoglobiinia? (n. 4 X1h lenkki /Vko, vauhti n 7min/Km). Ja voiko alhaisella hemoglobiinilla lähteä lenkkeilemään, vaikka olo on vähän hölmö. onko siitä siis hyötyä? Entäpä kuntosalitreeni? Onko treenistä hyötyä jos on alhainen hg?
 13. mile

  Maraton läpi -harjoitusohjelma

  Heippa, Ajattelin ensi vuoden kesällä juosta maratonin (tai ainakin kokeilla, jos paikat kestää treenin.) Maraton läpi -harjoitusohjelmassa on paljon lepopäiviä, onko nämä välttämättömiä? Vai voinko korvata lepopäivän esim. uinnilla, jumpilla tai jalkapallolla. Olen juossut muutaman puolikkaan ja näihin reenatessa olen pitänyt vain yhden kokonaan liikunta vapaapäivän viikossa. Onnistuuko tämä yhden lepopäivän taktiikka maratonille harjoittelussa, vaikka lenkit ovatkin pitempiä?
 14. mile

  Juoksijan polven hoito

  Ymmärtääkseni siskoni rullaa ITB jännettä päivittäin, laittaa kylmää sekä venyttelee. Lihasten pitäisi olla myös kunnossa, koska hän jumppaa niin paljon.Siskollani vaiva alkoi pitkällä lenkillä lumisella tiellä, jossa jalka oli koko ajan huonossa asennossa (vinossa). Haluaisi saada jalan kuntoon, että pystyttäisiin alkaa treenaa kokonaiselle.
 15. mile

  Juoksijan polven hoito

  Kirjoittelen tänne siskoni puolesta, joka kärsii juoksijan polvesta. Vaiva on jatkunu jo pari kuukautta. Puolikkaan hän juoksi HCR:llä teipin ja särkylääkkeen voimalla. sitä ennen piti jalkaa levossa (kävi lenkillä, mutta lopetti juoksemisen heti kun kipu alkoi tuntua) Nyt hän on pitänyt viikon taukoa juoksemisesta, ja ajatteli olla vielä ensi viikon juoksematta. Fyssari sanoi, että tauko on melko lyhyt kylläkin. Eli osaatteko sanoa miten kannattaa tehdä: onko fiksua juosta lenkkejä ja lopettaa lenkki, kun kipua alkaa tuntua vai käydä kokeilee kerran ja jos alkaa tuntua niin jatkaa taukoa taas viikon tai pari?
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy