Jump to content
Juoksufoorumi.fijerry

Jäsenet
 • Content Count

  616
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tiputetaan hintaa, vaikka viikonlopun kunniaksi, 60 eurolla uudet kisakengät kesäksi!
 2. Myydään uudenveroiset hiilikuitupohjaiset trikengät, koko 46, HP. 70€ Vastaa aika hyvin Shimanon kokoa 46, minulle kuitenkin aavistuksen isoja, varsinkin ilman sukkia, ostin 45:t tilalle. Kokeiltu muutaman kerran sisällä, trainerillä, ei siis kertaakaan ulkokäytössä. Pieni tussimerkintä sisäsyrjällä, saanee pois jollain aineella, jos se taiteellista silmääsi häiritsee. Kts. kuva. SPD-SL yhteensopiva ainakin, klosseja ei tule mukana. Melko ohutta, joustavaa nahkaa, joten mukautuu hyvin jalkaan. Eri paksuisilla pohjallisillakin voi hienosäätöä tehdä, näissä ainakin ohuemmat kuin Shimanon maantiekengissä. Löytyy tarvittaessa etelä-espoosta viikolla. Voin postittaakin, kunhan saan rahat tilille. Vastaukset YV:llä. http://www.bike-discount.de/en/buy/gaerne-carbon-g.-kona-white-16673 Â
 3. No ei todellakaan ollut tarkoitus kenellekään vidduilla, mutta kun tuntuu siltä että GPS-mittareiden tuloksiin uskotaan nykyään niin herkästi. Varmaan reagoin itsekin sitten herkemmin. Mittaus on siis tehty, niin kuin kuuluu tehdä, eli näin: -Teräsmittanauhalla kalibrointirata, kaksi kertaa ja siitä keskiarvo, myös lämpötilan vaikutus teräksen laajenemiseen on otettu huomioon. -Ennen varsinaista reitinmittausta ajettu kalibrointirata läpi 4 kertaa, että saadaan Jonesmittarin yksikköpituus määriteltyä senhetkiselle renkaanpaineelle, lämpötilalle ja ajotyylille. Siitä keskiarvo. -Varsinainen reitinmittaus heti sen jälkeen -Mittauksen jälkeen heti uusi kalibrointikierros, taas neljä kertaa. Ja lopullinen matka määritellään siis kaikkien 8 kalibroinnin keskiarvoilla. -Tässä tapauksessa on vielä varmistettu mittaus kahdella GPS-mittarilla, tulokset yllä. -Kilometrien laittamisen yhteydessä on myös käytetty kalibroitua Jones-mittaria, samalla kokonaismittaa tarkistaen ja käytetty GPS:ää varmistuksena. Tässä tapauksessa on siis moninkertaisesti varmistettu oikea pituus.
 4. Niin, mutta lähdet nyt siitä että sinulla on maailman tarkin GPS-mittari ja poikkeavat lukemat ovat virheitä, kaikissa tilanteissa. Ja tiedätkö oikeasti miten Aktian reitti on mitattu? Ja oletko varmasti juossut mitattua linjaa? Kyllä Siuntion kymppikin on mitattu 10010 metriin, niin kuin kaikki maantiekympit kuuluu mitata. Miksi muuten minun GPS-mittarini ilmoittamat 9,98 km ja 10,07 km olisivat huonommat kuin sinun 10,2? Kyllä tämä sama V800 mittasi syksyllä Aktian 10,0:ksi, mutta en minä ainakaan ole varma että juoksin siellä mitattua reittiä pitkin, enkä todellakaan sen perusteella lähtisi tekemään mitään pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Siuntion ns. rantakierroksen pituutta on muuten mitattu virallisesti useampaan kertaan, uskallan väittää että se on oikeasti 1577 metriä +- metri-pari. Erimerkkisten GPS-mittareiden kanssa olen kiertänyt tuota lenkkiä aina silloin tällöin, yhteensä kymmeniä kertoja. On ollut Garminia, Polaria, TomTomia ja tulokset vaihtelevat 1,56 ja 1,63 välillä, heittoa siis jopa 50 metriä. Tänään V800 näytti 1,59 kaksi kertaa peräkkäin. En siis usko yhtään että GPS:llä pääsisi luotettaviin lukuihin toistuvasti, joskus osuu, joskus ei. _GPS:llä_ päästään siis suunnilleen oikeaan mittaan.
 5. Spring Cup ketjussa oltiin näköjään sitä mieltä että kymppi olikin 10,2 km, huutoäänestyksen jälkeen. Eilisissä nuorten SM-kisoissa käytettiin samaa reittiä, kuten myös aikuisten puolikkaalla. Asia kiinnostaa ihan henkilökohtaisesti, koska minä olen näitä mitannut. Olen muutenkin osallistunut järjestelyihin, joten minulla on aika hyvä näkemys siitä, mitä on mitattu ja mitä on juostu. Olen kyllä valmis keskustelemaan yksityiskohdista ja vaikka en tietenkään pysty aukottomasti todistamaan että reitti on oikean mittainen, niin voin kuvailla itse mittausprosessia tarvittaessa. Olen siis vahvasti sitä mieltä että reitti on oikean mittainen :-) Olen virallisen mittauksen lisäksi mitannut näitä reittejä myös GPS-mittareilla ja tulihan kympillä heti n. 100 m heitto Polarin ja Garminin välillä. Sama kymppi on mitattu kalibroidulla Jones-mittarillakin kaksi kertaa. Eroa näiden mittausten välillä oli 90 cm. Kymppi GPS:llä: Polar V800, juosten: 10,07 km Garmin Edge 510, pyöräillen: 9,98 km Puolikas GPS:llä Garmin Edge 510, pyöräillen: 21,15 km Poikkeaako muiden tulokset eilisessä kisassa selvästi näistä?
 6. jerry

  Polar V800

  Piti poistaa/uudelleenasentaa Flow app ennen kuin 1.4:n synkkaus alkoi toimia kunnolla. Sen jälkeen kaikki ok, tulee tekstiviestit ja kalenterimuistutukset kellolle, n. 45 merkkiä mahtuu. Ihan siistiä, ainakin näin alkuun. Paljon tärkeämpi uutinen oli toki parempi tehomittarituki, kunhan nyt vain myös 4iiii ja Stages saisi korjatun ohjelmistonsa ulos.
 7. jerry

  Polar V800

  Kuvittelin että ideana oli että se tekee nimenomaan molempia kerralla. Vai voiko Flow-synkkauksen laittaa pois päältä erikseen? Anteeksi tyhmät kysymykset, en nyt jaksa asentaa, kun tuo v800_downloader toimii omiin tarpeisiin hyvin.
 8. jerry

  Polar V800

  Eikö tuo Bipolar synkkaa samalla Flowiin? Jos sinne ei siis halua mitään, niin kannattaa käyttää v800_downloader version tuosta. Siirtää siis tiedostot kellosta vain omalle koneelle. https://github.com/profanum429/v800_downloader/releases Voi aina valita kaikki tiedostot, ohjelma osaa itse kopioida vain uudet, ei siis tule tuplia. Ennen kuin sitten päivittää firmwarea V800:een, niin kannattaa tietysti poistaa kaikki harjoitukset kellosta. Ettei ne siirry siinä vaiheessa sitten. Jos oikeasti haluaa 'pois verkosta'.
 9. jerry

  Polar V800

  Ja lisää hyviä uutisia, samasta paikasta: "Basically Stages had some outstanding concerns with the standard, and how Polar was looking to implement it. They've now resolved those outstanding concerns/questions and Stages will release an update "soon" (no exact timeframe) that will be compatible with Polar's planned update."
 10. jerry

  Polar M400

  Niin ja sitten on vielä tämä hieno ominaisuus että Flow:sta viedyn tcx-tiedoston aikaleimat ovat paikallista aikaa, mutta aikavyöhyketietoja ei ole, joten muut palvelut tulkitsevat niitä sitten GMT:nä. Meillä siis suoritusaikoihin tulee aina 2 tuntia lisää. Tätä bugia eivät ole katsoneet aiheelliseksi korjata, näin ollut jo puoli vuotta. v800_downloaderillä saa paremmat tcx-tiedostot aikaiseksi V800:sta, mutta en tiedä toimisiko M400:n kanssa: https://github.com/profanum429/v800_downloader Releases-linkin alta löytyy binäärit OSX/Linux/win:lle
 11. jerry

  Polar V800

  Vihdoinkin tarkempaa tietoa, eilen sanoi DCR näin: http://www.dcrainmaker.com/2015/01/smartphone-notifications-v800m400a300.html#comment-1175528 "1) V800 3rd party PM support: They'll be adding in validated support for KICKR and PowerTap at the end of the month with the planned V800 service update. For Stages, they're saying it's currently on Stages to fix, but that Polar has done "their half" of things to address incompatibilities. I'll shoot an e-mail over to Stages here in a second to get their side of the story. 2) V650 Power Meter Support: This is currently still planned for April."
 12. jerry

  Polar V800

  Tai siis V650:ssä paljon huonommat speksit. Ja jos triathlonia tms harrastaa, niin en näe miten voisi ostaa V650:n. V800:een pitää saada koko suoritus ja BLE-antureita voi yhdistää vain yhteen laitteeseen kerralla. Kannattaa siis hankkia vain niitä dual-BLE/ANT versioita ja pistää ANT-mittarin pyörään, V800 käteen. Pyöräillessä on kuitenkin tosi hankalaa kellosta seurata yhtään mitään, siis silloin kun mennään vähän kovempaa. Jos nyt ymmärsin oikein, niin moniyhteys tulee BLE-puolelle vasta 4.1:ssä ja se taas vaatii uutta rautaa, eli tullee V900:een vasta. Ei ole Polar ainakaan osannut kertoa että asiat olisi toisin. Menen nyt siis ostamaan 510:n (jossa on ollut paljon bugeja... :-) ), en muuta ratkaisua näe. Ettei menisi ihan solvaamiseksi, niin V800 on kyllä aina kädessä, paitsi nukkuessa. Allasuinti on minulla toiminut miltei täydellisesti, muu peruskäyttö kutakuinkin ongelmitta, joten ei tämä paha ostos ollut. Mielenkiintoista nähdä kuitenkin että kuinka valmiiksi saavat tämän, ennen kuin siirtyvät tekemään seuraavaa. Kai Polarinkin mallit vaihtuu parin vuoden välein ja nyt on jo kohta ensimmäinen vuosi takana.
 13. jerry

  Polar V800

  PPT.com/PT5-siirrot ja juoksuharjoitusohjelmat siirretty reilusti eteenpäin, Q3 tarkoittanee syyskuussa. No, ei hlökohtaisesti haittaa yhtään, hyvä niin. Avovesiuinnin myöhästyminen sen sijaan harmittaa vähän, Q2 = juhannusviikolla? http://updates.polar.com/2015/03/schedule-updates-on-the-upcoming-feature-releases/ Mitäköhän siellä on tekeillä parhaillaan, SMS/puhelu-ilmoitukset ja (parempi) tehomittarituki, V650:n viimeistely?. Mitenköhän Strava/TP-synkkauksen kanssa käy. Jos on IT-resurssiongelmia, niin siirtävät ainakin noiden avaamiset tulevaisuuteen ja avaavat vasta sitten kun alla on tehokkaammat palvelimet.
 14. jerry

  Polar V800

  c3a230c57d357420c0fef757068d6799
 15. jerry

  Polar V800

  Kokeilin itse eka kertaa navigointia vähän aikaa sitten ja toimi ennestään tuntemattomassa kaupungissa oikein hyvin. Tällä hetkellä pitää löytää valmis suoritus (oma tai ei) Flow:sta, tallentaa se suosikiksi ja synkata V800:een. Sieltä voi sitten valita reitiksi, ohjaa myös reitin alkuun nuolen ja etäisyysmittauksen avulla. Ihan yes. Jos nyt vain saisivat edes tiedostoimportin aikaiseksi, niin voisi suunnitella reitit muilla työkaluilla ja viedä Flow-suosikeiksi. Sellainen ongelma tuossa tuli vastaan, että oma suoritus näkyi vasta kaapelisynkkauksen jälkeen, iOS-synkkaus ei riittänyt. Sent from my iPad using Tapatalk
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy