Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Tarkki

Jäsenet
 • Posts

  841
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Tarkki

 1. Ikävä tilanne, mutta ei toisaalta ihme, kun haaste oli sellainen. Toivotaan että menee pian ohi. Suunto foorumeilta opittua: laita kelloon päivällä mitattu leposyke älä esim yön minimisykettä. Ettei vaan näyttäisi liian helposti stressiä. Mulla näyttää töissä "stressaantunut", mutta jo ruokatunnilla tulee puolituntia palautusta.
 2. Tarkki

  Suunto 9 Baro

  Veikkaan että joku uusi malli on tulossa pian. Nyt on Suunto 3, 5 ja 9. Seiska puuttuu välistä.
 3. Tarkki

  Suunto 9 Baro

  Ei saa... Ei nyt sentään vielä ambitin veroinen ;) En ole päässyt vielä juoksun testaamaan. Palautumisen ja unen seurannasta on minulle migreenikkona kuitenkin ollut jo hyötyä...
 4. Tarkki

  Suunto 9 Baro

  Toivottu päivitys tuli!!! https://www.suunto.com/fi-fi/Uutiset/suunto-9-on-nyt-entistakin-parempi--uusi-ohjelmistopaivitys-saatavilla/ Olin yksi aktiinen palautteenantaja Suunnon suuntaan. Hienoa, että meitä kuunneltiin. En myykään omaa kelloani :)
 5. Ja Kaisa Sali podiumille, Suomi EM-kisoihin... huhhuh mikä päivä tulossa! :D
 6. Tarkki

  Suunto 9 Baro

  Kello muistaa viimeiset lajisi, ja ne on aina järjestyksessä ensimmäisinä, kun menet valitsemaan harjoituksen. Ei siis syytä piilotella mitään. Salibandykin löytyy suoraa kellosta "muista" lajeista, ja jää muistiin seuraavaa kertaa varten. Sykealueet määritetään kellosta intensiteettialueista, ja ne säilyy. Aiemmat Suunnon kellot on kai päivittäneet aktiivisesti niitä harhoittelun mukaan, mutta mielestäni näin ei enää tapahdu. Oma aktiviteettitaso täytyy kai edelleen käydä säätämässä Movescount palvelusta, jos haluaa EPOC ja palautumisajat menemään oikein. Aktiivisuustaso on yhtä kuin METS ja saat sen laskettua tarkasti jakamalla V02Maksisi luvulla 3,5.
 7. Minäkin. Ei ole oikein että perinteisin ja harrastetuin laji jää paitsioon. Ensin vietiin maastojuoksun SM-kisat ja sitte vielä Kalevan Kisojen kymppitonni.... 😕
 8. 200 metriä ennen maalia kello näytti 7.24.8 ja maalissa 7.52.8 eli 28 sekuntia viimeinen 200 metriä. Ei huono 😄 Keskisalolla Göteborgissa 29 sekuntia viimeinen 200 ja vielä pari estettä (tosin matka saattaa olla vähän lyhyempi vesiesteen takia). Mutta aika samoissa on tällä hetkellä kiriominaisuudet
 9. Jotta liike tapahtuu oikein, niin myös lihashermotus on tärkeää. Tukilihasten hermotukseen olen kokenut saavani apua, ja siihen fyssarini sitä käyttää. Ei kannata tuomita jos ei ole kokemusta esim kivun aiheuttamasta lihashermotuksen puuttumisesta. Toinen mihin sanotaan auttavan on nestekierto. Tästä ei ole kokemusta, mutta saattaisi vaikuttaa noiden tulehduksellisten vaivojen hoidossa. Kipeä polvi on tullut kivuttomaksi minulla aina muutamassa päivässä. Toki samalla on ollut myös kisaan valmistava harjoittelun keventäminen. Itse juoksutapahtumissa se tuo varmuutta siihen että polvi ei kipeydy kesken suorituksen. Eli... placebo, nestekierto ja lihashermotus... riittävästi syitä mulle uskoa. Moneen muuhun suhtaudun kriittisemmällä insinööriasenteella.
 10. Hieno juoksu! Camillalla on kestävyys ja juoksutekniikka hallussa. Harmi ettei ole minkäänlaista loppukiriä, niin ei tule arvokisamenestystä.
 11. Tarkki

  Alelaari

  Intersportissa lisäale -20%. Valmiiksi alennuksessa olleet Nike Pegasus 36 ja NB 890v6 nyt 80 eurolla. Menin ostamaan Pegasuksia mutta päädyinkin taas New Balancen leiriin 🙂
 12. Tarkki

  Suunto 5

  Mitenhän ryhmän "ammattilaiset" kokee tämän? Esim @vmaksi kaipaatko running indeksiä enää, joka sinulla oli päikyssä polarin aikaan. Ambitissa vastaava oli performance rate, garminissa fitness level (kai). Minulle tuo taso ja sen kehitys oli tärkein motivaattori kun se alkoi kesän tullen nousta! Ja olen siis täysi harrastelija 😉 PS. Fanittaakseni ostin Suunnon parhaan kellon saadakseni korvaajan Ambitille, ja kun siihen luvattiin panostaa kehitystyössä. Nyt on tullu fanille märkä rätti päin näköä.
 13. Tarkki

  Suunto 5

  Suunto vastasi kyselyyni, miksi näitä ominaisuuksia ei tuoda Suunto 9:n: "Suunto on katsonut, että kuntotaso ja stressistä palautuminen eivät ole Suunto 9:n kohderyhmälle tarpeellisia tietoja, sillä ne kiinnostavat enemmän harrastelijoita."" 😄 😄 Siis olenko ostanut harrastelijana vain ammattilaiselle tarkoitetun laitteen. Ja ammattilaisethan ei kärsi ylirasituksesta eikä mene ylikuntoon, eikä ole kiinnostunut oman kuntonsa kehityksestä!!! Johan oli selitys. Maksoin turhasta. On ikävä Ambit 3:sta 😕
 14. Tarkki

  Suunto 5

  Suurin mielenkiinto tässä lanseerauksessa kohdistuu mielestäni siihen, mitä tulee Suunto 5:n ja Suunto 9:n väliin. Olen aika varma, että tulee piankin Suunto 7, joka olisi sitten triathlonisteille sopiva laite. Trainerissa... eiku siis 5:ssa ei ole sisäuintiominaisuuksia, eikä triathlon lajinvaihtoa kesken tallennuksen. Suunto 7:ssa on todennäköisesti myös nuo Firsbeat-analytiikat sisällä. En ymmärrä miksi niitä ei voida jälkikäteen lanseerata Suunto 9:n. Varmaan koska niitä on myyty ehkä satoja tuhansia, ja lisenssimaksu on /kpl. Mutta luulisi, että jo myytyjen mallien osalta voisi sopia jonkin könttähinnan. Suunto 5:n valikot on täysin samat kuin Suunto 9:ssä paitsi, että nuo ominaisuudet on lisätty. Eli ohjelmistokoodikin olisi jo valmiina.
 15. Tarkki

  Suunto Spartan Ultra

  Et ollenkaan, mutta voi olla että perusmatkalla ei enää aivokapasiteetti riitä liittämään piuhaa, kun on riittävästi "tiloissa". ;D Ja mainittakoon että olen kuulopuheiden varassa. En itse ole kokeillut.
 16. Tarkki

  Suunto Spartan Ultra

  Ota vara-akku mukaan ja lataa kelloa lennossa. Eikös piuhan saa vaikka ranteen ja kellon väliin, ja vyöttää akun käsivarteen?
 17. Tarkki

  Suunto 5

  Eikun niistä on hajonnut kellon rungossa oleva kiinnityskohta. Eli pahempaa. Seuraan facebookissa "Suunto talks by Andrew Nugged" -palstaa ja siellä on ollut lukuisia esimerkkejä, joissa kellosta on tullut käyttökelvoton. Ilmeisesti takuuaikana Suunto korvaa uuden kellon, mutta entä sen jälkeen? Ihmettelen vaan etteivät ole tehneet sitä uudella tavalla.
 18. Jep tennisosastolta olen omanikin löytänyt. Oli vaan kaikki liian pieniä. Puristaa! Hikipanta on nykyään out, kun kaikki käyttävät buffia. Niitä saa Buff Trail Tourilta. Kaikkihan niissä käy! (itselläni vain 3 kpl) 😉 Buffin saa taiteltua pannaksi, ja vain hieman lämpöisempi kesälläkin
 19. Tarkki

  Suunto 5

  Näkyy olevan Fitness level Suunnon sivuilla olevissa kuvissa, eli sama kuin vanha Suorituskyvyn taso tai Running Index jossain toisaalla. En voi käsittää, että tätä ei ole eikä tule Suunto 9:n, joka pitäisi olla lippulaivamalli! Suunto 5 näyttää samalta kuin Trainer. Onkohan yhtä heikko rannekkeen kiinnitys kelloon? Trainereita on hajonnut, enkä uskaltaisi käyttää esim suunnistuksessa!
 20. Tarkki

  Suunto 5

  Eilen oli kuvia, missä kellotaulussa luki "fitness level". Onkohan tässä sitä vai ei? Linkin takana olevassa Suunnon sivustossa ei ole tästä mainintaa. Eli onko Firsbeatin analytiikkaa vai ei? Olen turhautunut, kun Suunto 9:ssä ei ole sitäkään, ja halvemmassa Suunto 3:ssa on. 600 euroa maksavassa kellossa olettaisi olevan enemmän toiminnallisuuksia.
 21. Tarkki

  Suunto 5

  Tulihan se julki. Meinasin jo eilen postata, kun tuo video oli jo vuotanut ulos! Ajattelin kuitenkin säästää julkaisun virallisille tahoille! 😄
 22. Nyt on aikaan 2.13.15. Loppuverryttely menossa Tällä vaihdilla 3.23 loppuaika. Läpäisy enää varmaan vaan tavoitteena, jos juoksee loppuun
 23. "Ryppyotsaisuus lisää vastatuulta", Eero Suvilehto aforismeja 😉 Tuota on myös hyvä muistella pitkällä matkalla (mun suosikki aforismi)
 24. Tarkki

  New Balance

  NB 890 v7 Juoksija lehden tubekanavalla: Tulkitsen, että taas on palattu vanhaan 890 henkeen, eli keveämpi ja kiertolöysempi malli. Todellisuus tietysti paljastuu vasta kun kokeilee. Versio 6 oli ihan toista maata ja iso pettymys.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy