Jump to content
Juoksufoorumi.fi

kkuukkeli

Jäsenet
 • Content Count

  609
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by kkuukkeli

 1. kkuukkeli

  Pitovoiteiden toimivuus

  Mikä tuon Roden Super Giallan kelialue on? Purkissa on -1 <> - 5, mutta tuolla alueella violet multigrade(p46), tai ihan perus violet(p40) toimii yleensä hyvin. Joskus tuli ostettua purkki tuota super giallaakin, mutta eipä ole tullut kokeiltua. Roden purkissa oleviin asteisiin on oppinut suhtautumaan varauksella, varsinkin kun vanhemmissa purkeissa on vain keskieuroopan lämpötilat.
 2. kkuukkeli

  "Silkatun"suksen toiminta

  Vähän aiheen vierestä, mutta Fillarifoorumilla on ketju voitelusta ja siklaustakin siellä sivutaan.
 3. Tietääkö joku Oulun seudulla paikkaa, jossa voisi siklauttaa suksensa? Ei viitsisi itse ensimmäistä paria ruveta turaamaan tai siklejä hommaamaan, mutta yhdet pertsan purkkisukset voisin kokeiluun uhrata. Vaikka siklaus ainakin kokeilumielessä kiinnostaakin, välillä ottaa nuppiin yksittäiset "matkasaarnaajat" jotka haukkuvat kaikki muut kuin siklaajat vähä-älyisiksi tms. Tällä en tarkoita nyt täällä foorumilla varsinaisesti ketään, vaan yksittäisiä tapauksia eri foorumeilla.
 4. Ei niitä suksia taulukoista tai suksen tarroja katsomalla valita. Luota ammattilaiseen, jos et itse sellainen ole.
 5. Mulla on skiselectorin avulla valkattuja(onhan niitä asiantuntija puristellutkin, mitannut perinteisellä mittarilla ym skiselectorin lisäksi) suksia useammat ja yhdet Tompan valkkaamat. Ei ole huonoja pareja nämä muutkaan, mutta mukavin pari hiihtää on tämän "Tompan" valkkaamat. Sattumalta tämä "Tomppa" oli eräässä paikallisessa liikkeessä, kun kävin siellä ja valkkasi pyynnön mukaiset sukset. Jälkikäteen vasta kuulin kuka tämä valkkaaja olikaan. Ajankohtakin vaikutti varmasti onnistumiseen, taisi olla lokakuun puoliväliä ja varastot täynnä suksia. Ja tähtien asennot, eihän myyjä/suksien valitsija tiedä yleensä ostajasta mitään.
 6. kkuukkeli

  Voiteluohjeita kaivataan

  Ei ole päivät veljeksiä. Lämpötila sama kuin eilen(+1), mutta lumi todella märkää ja uutta lunta satoi koko ajan. Voiteena sama kuin eilen, mutta pitoa ei pätkääkään. Meni tasurin työntämiseksi ja mäet piti luistella. Oliskohan liisteri ollut paikallaan tänään.
 7. kkuukkeli

  Voiteluohjeita kaivataan

  Just kun pääsin asiasta itkemään, löytyikin se seinä heti seuraavalla lenkillä. Keli oli kyllä nyt 0-+1 ja suht kostea uusi lumi alla. Voiteena ohut kerros -1 - +2 -kelin pitoa ja päkiästä eteenpäin 15 cm toinen kerros samaa tököttiä. Ihan loistopito ja hyvä luisto. Välillä meinasi pehmeimmissä kohdissa latua tarttua lunta pitoalueelle.
 8. kkuukkeli

  Voiteluohjeita kaivataan

  Seinäpitoa etsimässä osa x. Omistan kahdet pertsan pikkupakkasen sukset. Kilot molemmissa paino/2 + 2 kg. Pitoa noihin löytyy vuorohiihtoon ja loiviin nousuihin hyvin. Jyrkempiin nousuihin sen sijaan en tahdo saada riittävää pitoa, menee käsillä roikkumiseksi tai kävelyksi. Yleensä tulee käytettyä Roden 0-2 multigradea, kun pikkupakkasilla hiihdän. Alla pohjavoide ja pitoa 3-6 kerrosta. Yleensä 2-3 kerrosta lenkin jälkeen lisää. Koskaan ei ole vielä ns tökännyt suksi liian voiteen vuoksi. Pitääkö tässä siirtyä pitoteippiin, vai mitä tässä kannattaisi kokeilla?
 9. Voi vaatia rikosilmoituksen tekoa, mutta hyvin todennäköisesti kaupan kamerat ovat tallentaneet rosvohenkilön tekoset. Riippuu kyllä jurppimisasteesta, mitä tuossa kannattaa tehdä.
 10. kkuukkeli

  Suunnistus

  Onko tuollainen rastimääritekotelo kyynärvarressa must Jukolassa? Rasteja on ilmeisesti paljon.
 11. kkuukkeli

  Suunnistus

  Mulle napsahti kolmososuus, toivottavasti ei sentään täysin pimeässä tartte lompsia menemään. Taitaa riittää haastetta muutenkin tuossa maastossa. Kunpa itsekin olisi kerran päässyt tuollaiseen maastoon harjoittelemaan, helpottaisi jännitys hieman. Näköjään kun on joukkueessa mukana, jännitys nousee potenssiin x.
 12. kkuukkeli

  Suunnistus

  Ensimmäinen Jukola edessä ja heti tuohon "alppipuistoon". Meinaa vähän jänskättää, ehkä eniten tuon maaston vuoksi.
 13. Nyt loppui hermo tuon p*ska rannekkeen kanssa. Kesken juoksun irtosi about seitsemättä kertaa alle vuoden aikana. Lasi halki. Tähän asti kello on tippunut hihaan(yleensä), metsään tms, mutta nyt sitten halkesi lasikin tuon takia. Onneksi googlaamalla löytyi nyt kohtalontovereitakin ja ilmeisesti ratkaisukin. Kerranhan ranneke on jo vaihdettu, mutta samaa kuraa tuli tilalle. Minulla on ilmeisesti noita ensimmäisiä sekundaksi todettuja rannekkeita. Saas nähdä mitä tuon lasin kanssa tehdään. https://forums.garmin.com/showthread.php?t=19675&page=2
 14. Taitaa olla hiihdot täälläkin hiihdetty, 1120 km mittarissa.
 15. 50 km vapaalla, josta 15 km tytön kanssa. Oli kevään paras keli luiston ja ulkoilun suhteen, koko matka meni vähän kuin varkain.
 16. kkuukkeli

  Suksien (etä)osto

  Tässä olen samaa mieltä. Itsellä on X-celelatorit kaksissa suksissa ja eivät ole niitä mukavimpia siteitä avata kovilla pakkasilla. Onneksi juuri perinteisen suksissa, joilla hiihtelen kovemmilla pakkasilla, on siteinä r4. Muuten tykkään kyllä x-celelatorista, on jämäkkä, ei jumittele ym, mutta avaus voisi olla helpompaa.
 17. kkuukkeli

  Suksien (etä)osto

  Olen vuoden sisään tilannut hyvällä menestyksellä(ainakin omasta mielestäni)kuudet sukset toisesta jäsen ollin mainitsemista kaupoista. Molemmat antavat vielä vaihtotakuun tietyn hinnan ylittäville suksille. Tähän vuodenaikaan liikkeiden suksien valkkaajille on kylläkin selvästi syksyä suppeampi valikoima mistä valita sukset. Jos kelvollista paria ei löydy, hyvä kauppias kyllä kertoo senkin.
 18. 19 km pertsaa aamutuimaan. Oli samalla tällä erää viimeinen lenkki Vuokatin maisemissa. Loistava keli ja hyvät ladut innostivat hiihtämään 155 km seitsemään päivään, joka on kyllä allekirjoittaneelle hyvä suoritus.
 19. Aamusta 13,5 km luistelua Kempeleessä ja illalla 13 km Vuokatissa. Kummassakin paikassa jäiset baanat -> varovasti sai mennä.
 20. Tietääkö joku, näkyykö Vasaloppet Eurosportilla? Ohjelmatiedoista tuo ei näyttänyt ainakaan selviävän.
 21. Kauheita mättöjä porukka vetää päivästä toiseen. Olivat vihdoin tehneet Kempeleessä viikon päästä hiihdettävän Pertin hiihdon ladutkin, josta innostuin hiihtämään talven pisimmän: 30 km ja jotain päälle.
 22. 27 km vapaasti. Paljon oli porukkaa liikkeellä, aurinkokin näyttäytyi.
 23. kkuukkeli

  Voitelun autuudesta

  Missä Jauhojärvi tuollaista on kertonut?
 24. kkuukkeli

  Voitelun autuudesta

  Tuli luettua tuo ohje ensin huolimattomasti, eli jäähdytetään se suksi siinäkin ennen lopullista harjausta,vaikka väliharjaukset ja siklaukset tehdäänkin lämpimään sukseen. Huh, ei tartte omia uskomuksia ihan romukoppaan heittää. Tuo onkin vissiin tarkoitettu helpottamaan varsinkin junnujen kisavoitelua. Montako paria suurinpiirtein tuollaisella fluoripuristeella muuten voitelee? Kattelin Rexin videon tuon puristeen käytöstä, niin homma näytti helpommalta kuin pulvereiden käyttö.
 25. 7,5 km pertsaa ja 17 km vaparia kahden asteen pakkasessa. Oli tosiaan mahtava keli ja baanatkin kunnossa. Samat voiteetkin oli perinteisellä pohjassa kuin jäsen Oppressorilla. Suksikin oli Xium, tosin vain luistelussa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy