Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kylmää terästä

Jäsenet
 • Content Count

  2 777
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

384 Excellent

Converted

 • 10km
  39.30 maantie
 • Puolimaraton
  1.34
 • Maraton
  3.18

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Toivottavasti vauhti kiihtyy vielä tuosta, eikä se ollut kuntohuippu. Tai ehkä tullaan näkemään kahden huippukunnon piikki kauden aikana, kun syksyllä lienee päätavoite kaudelle. No, Raitasen kunnosta en ole kovin huolissani. Kunhan hän saa olla ehjänä. Muistan kun Keskisalon kohdalla sitä aina oli tottunut odottamaan, että pian uutisoidaan kauden päättymisestä kesken kaiken.
 2. Joskus taisin lukea noista unkarilaisista metodeista 50- ja 60-luvuilla. Muistaakseni niissä painotettiin vahvasti intervalleja, mikä taisi olla vähän ajan henki. Lydiardin menetelmät pohjautuvat puolestaan enemmän määräharjoitteluun, mikä on pääosin johtanut parempiin tuloksiin.
 3. Harrastajien aseet kai harvemmin päätyvät terrorin välineiksi. Pimeiltä markkinoilta saa välineitä... Yleensä aselakien kiristykset osuvat suunnilleen kaikkein tunnollisimpaan sakkiin yhteiskunnassa. Useimmissa Euroopan maissa aseiden omistajat on todettu jollain tavalla soveliaiksi omistamaan tussarin. Ja harrastajahan pitää yleensä huolta harrastusvälineistään. No, ehkä kuka hyvänsä ei sovi aseen omistajaksi, mutta ainakin yksi joukkosurma meilläkin on tehty kotikutoisella pommilla. Netistä löytyy ohjeita.
 4. Ilmeisesti vihreillä ja vasemmistolla alkaa olla runsaasti valtaa yleisesti Euroopan sisällä, koska hoplofobian kärki tunkeutuu jo Sveitsiin. En ole EUn hajoamisen kannalla millään muotoa, mutta aika outo episodi tuo Sveitsin taipuminen. Olen kunnioittanut sveitsiläisten ehdottomuutta olla sitoutumatta. Meillä historiallinen ja taloudellinen näkökulmia on kohtalaisen toisenlainen.
 5. Ero ei pelastaisi maatamme EUn terrorilta. Jopa itsenäistäkin itsenäisempi Sveitsi on joutunut nöyrtymään EUn edessä ase- ja verolakien osalta.
 6. Kyse ei ole puolueellisuudesta tai muusta liitosta. Suomalainen on aina huolissaan mitä muut tuumaavat, vaikka asuisi Tyynenmeren kaukaisella saarella.
 7. Valtamedia on toki hieman kallellaan vasemmalle. Olisi Kekkonen joka sanoi että asiat ovat sitä miltä ne NÄYTTÄVÄT. Vaikka rangaistukset on lusittu, ja on yleisessä tiedossa, että tyyppi on tuomittu, eikä sitä unohdeta. Leima pysyy. Jonkun taviksen kohdalla tuomiot eivät ehkä tule ilmi työpaikkaan valittaessa, kuten niiden ei tarvitsekaan tulla ilmi, mutta julkkiksen tai poliitikon kohdalla asiat ovat toisin. Mielikuvat ratkaisevat.
 8. Kansainvälinen maine toisella kädellä ja demokratia toisella... Tietenkin suomalainen ajattelee ensin, mitä muut hänestä tuumaavat. Mutta jos PS olisi ollut vaaleissa suurin puolue, eikö Halla-Aho olisi nyt Rinteen tilalla hallitusta muodostamassa? Tai ainakin siitä olisi lähdetty. Ymmärtääkseni kuitenkaan suurimman puolueen johtajasta ei välttämättä tule pääministeriä.
 9. Joo. Joka vuosi joku huipuista naisten ampumahiihdossa lopettaa. Koukalova lienee lopullisesti sivussa ja nyt vähän yllättäen myös Dahlmeier. Mäkäräinen sentään jatkaa vuodesta vuoteen. Ehkä heikohko menestys arvokisoissa pitää nälkää yllä.
 10. Otollinen aika olisi kuitenkin ottaa PS mukaan hallitusneuvotteluihin, koska ainakin gallupien mukaan kyseessä on tällä hetkellä maan suosituin puolue. Kansan tahto... No vaikeat neuvottelut. Sehän tiedettiin jo kuukausia ennen vaaleja.
 11. Voi olla että Keskusta vetäytyy. Ihan hyvä niin. Tosin hallituksen kokoaminen voi kestää ja kestää. Suomi lienee yksi parhaista paikoista maailmassa homoille ja maailman paras paikka ruotsinkielisille - Ruotsi mukaan luettuna. Paitsi ilmeisesti jos paremmille tienesteille haluaa.
 12. Voisiko tehdä sellaisen johtopäätöksen, että ulkomaille muutetaan nykyään muiden syiden takia kuin kiristyneiden asenteiden takia? On kaiketi totta, että maahanmuuttovastaisuus on voimistunut ja ruotsinkielisten (etu)oikeuksien puolesta voi olla hieman huolissaan, mutta eiköhän raha ole ratkaiseva tekijä. Jos puhuu äidinkiekenään ruotsia, on matalampi kynnys mennä Ruotsiin kuin muunkielisenä. Ja koska lähtöä pitää perustella jotenkin, on ylevämpää sanoa, että ikävän ilmapiirin ja koventuvien asenteiden takia läksin, en suinkaan rahan takia.
 13. Minulle tuo tietoinen intervalliharjoittelu ei oikein ole koskaan sopinut. On ollut aina mäkistä maastoa, missä olen asunut, ja vauhteja ja sykkeitä on ollut vaikea kontrolloida. Nuorempana pääsin mukavasti ylikuntoon kun väkisin yritin tehdä intervalleja. Edes sykemittari ei ole tarjonnut merkittävää apua. Olen tyytynyt tekemään kovat reenit pitkähköinä vauhtikestävyyslenkkeinä vaihtelevassa maastossa. Tällä systeemillä on kuitenkin päästy kuntoon, jossa maantiekympillä on mennyt alle 40 min ja maratonilla alle 3.20h parhaimmillaan. Ehkäpä sitten olisi mennyt kovempaakin onnistuneen intervalliharjoittelun kautta.
 14. Eikös se ole niin että vihreät on nykyisin pikemmin vasenta kuin oikeaa. Keskusta ainakin Hesarin mukaan on "palaamassa alkiolaisille juurilleen" Sipilän jälkeen eli matkalla vasemmalle. Ja RKP myötäilee jotta ruotsinkielisten edut varmistuvat.
 15. Vaalitulos ei kai edellytä kuvatun kaltaista vasemmistolaista kokoonpanoa. Joi, eihän peli välttämättä ole vielä selvä. Olen maakuntien ja syrjäseutujen puolella. Vihervasemmisto kuulostaa aika lailla kaupunkilaiselta, ja demaritkin ovat usein cityihmisiä. Ja keskusta on heikentynyt.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy