Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

Kylmää terästä

Jäsenet
 • Content Count

  2 952
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

443 Excellent

About Kylmää terästä

Converted

 • 10km
  39.30 maantie
 • Puolimaraton
  1.34
 • Maraton
  3.18

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jos ajatellaan kansainvälisiä arvokisoja eri lajeissa, lajien tai matkojen määrä on pikemminkin vuosi vuodelta lisääntynyt. Tuskinpa juoksumatkojen määrää lähdetään karsimaan, kun esim. uinnissa matkoja eri tyyleissä riittää lähes loputtomiin. Näkisin että juoksussa olisi tilaa esim. jonkinlaiselle sekaviestille. Matkojen lisäystä on riittänyt myös ns. pienten lajien arvokisoissa kuten hiihdossa. Suomessa voi toki olla että yleisurheilu kuihtuu kun ikäluokatkin pienenevät. Ja kun menestystä arvokisoissa ei tule, kansa vieraantuu lajista. Tosin ei kai mikään ole niin maanläheistä urheilua kuin kilpajuoksu. Kun muksu oppii kävelemään ja sitten juoksemaan, hän kohta ottaa juoksemalla mittaa muista tenavista hiekkalaatikon ympäri. No, vuoden parin päästä tenavalle onkin jo sidottu hokkarit jalkaan ja maila asetettu kouraan.
 2. Voisi nyt diktatuurinen maa marssittaa katsomon täyteen vaikkapa sotilaita siviiliasuissa, niin homma näyttäisi ulospäin hyvältä.
 3. Siitä ei ole montaa vuotta kun uimahallien miesten suihkuosastoilla näkyi naispuolista siivousväkeä. Ei niin, että se häiritsisi, mutta voisiko kukaan kuvitella toisin päin? Tasa-arvosta paljon puhutaan.
 4. Tuosta on puhuttu jo iät ja ajat. Uimahallissa ei tule hygieniasyistä käyttää shortseja vaan uimapöksyjä tai uimapukua. Muuten tulee pöpöjä altaaseen. Hassu ilmiö on myös se, kun jotkut pitävät juoksulenkillä trikoiden päällä löysiä shortseja. Liittyykö sekin häveliäisyyteen? Ei ole kiva jos karu totuus paljastuu ulkopuolisille.
 5. Jos olisi mukana koko USAn parhaimmisto, olisi kamppailu kai suht. tasainen. Tällöin ottelun muoto olisi jo varsin perusteltu. Ei sentään hallitseva yleisurheilumaa vs. muu maailma, vaan paras maa vastaan paras maanosa.
 6. Oliko niissä kisoissa, kun Marita Koch juoksi 400 metrin ME:n?
 7. Kenttälajien suorituksia tosiaan oli esillä mukavasti, vaikka keihäänheitto vähän kätkettiinkin. Harmittaa kyllä hieman perinnelajien 5000 metrin ja 10000 metrin puolesta. Ne kuuluisivat settiin. Toivotaan että kyseinen maaottelu järjestetään vastakin. Vaikkapa joka toinen vuosi mm-kisavuosina. Joskus muinoin, muistan, että oli yleisurheilun maailmancup, jossa oli joukkueet eri maanosista, ja lisäksi nähtiin usa:n, Neuvostoliiton, ddr:n jne. omia joukkueita. Se taisi olla vähän hengetön tapahtuma.
 8. Seurasin Eurooppa-USA -maaottelua. Hyvä tapahtuma, vaikka USAn huippuja puuttui monia. Kisa päättyi hassuun sekaviestiin. Siitäkö uutta lajia myös arvokisoihin. Uinnissahan taitaa sekaviestejä jo olla. Kestävyysmatkat alkavat karsiutua pois tällaisista mittelöistä. Kympin ohella myös vitonen taisi puuttua ohjelmasta. Kestävyysjuoksu on tylsää katsottavaa?
 9. En kai kirjoittanut että karsinnan tulisi olla ronskimpi. Suuntaus vain on, että kisat kasvavat. Ehkä se on kaikki pelaa -hengen mukaista. Olisi mukavaa, jos Suomi pääsisi kerrankin miesten arvokisoihin. Yleisurheilun tai hiihdon kisoissa jokin 100 kilpailijaa ei kai ole iso ongelma, koska kisan kesto ei siitä hirveästi veny verrattuna pienempään määrään. Tärkeintä, että tilaa olisi kaikille. Yhteislähdössä takaa lähtevä kärsii, etenkin kapeilla baanoilla. Siksi väliaikalähtö on kätevämpi, mielestäni.
 10. Aasialaisista maista ainakin Armenia on syystä tai toisesta mukana. Ja sitten on tämä kummallinen Englanti-Skotlanti-Wales-PI - systeemi. Joka tapauksessa karsinta ei ole kovin ronski. Muistan kun alun alkaen EM-kisoihin otettiin jotain alle 10 joukkuetta.
 11. Euroopassa on nykyään 51 valtiota, joten melkeinpä puolet kisoihin pääsee, joten matemaattisesti ajatellen saavutus ei olisi kovin iso. Toisaalta arvokisapaikasta on puhuttu paljon vuosien saatossa, tai siis siitä, että Suomi ei ole päässyt kisoihin. Siinä mielessä paikka olisi jonkinlainen merkkipaalu, ja pienen juhlan arvoinen seikka. Tavoitteen karkaaminen käsistä puolestaan vahvistaisi myyttiä Suomesta jalkapalloilun takapajulana.
 12. Ei varmaan tuolloin ajateltu että tulos säilyy SE:nä saatikka PE:nä seuraavat 47 vuotta ja ties kuinka kauan siitäkin eteenpäin. Se oli toki tuolloin yksi maailman kovimmista tuon matkan tuloksista ja olisi ollut mitaleille oikeuttava tulos monissa sen jälkeisissä arvokisoissa, joten ei sitä helpolla rikota. Lisäksi matkaa juostaan harvakseltaan parhailla mahdollisilla kokoonpanoilla, ja silloin olisi oltava olosuhteet kohdallaan jne. Kestihän Vainionkin PE yli 40 vuotta ja kymppiä kuitenkin juostaan useammin kuin 4x400m.
 13. Ajattelisin että sinä päivänä 1972 Munchenissä moni asia osui kohdalleen. Ja kisoissa muutenkin oli suomalaisilla henki päällä kuten tunnettua. Harmi ettei kyseisestä juoksusta löydy kuvamateriaalia kuin muistaakseni pikku väläys maaliintulosta jossain Youtube- katkelmassa. Tarvitaan neljä suhteellisen tasokasta 400 metrin juoksijaa tai voi olla aitureja, 200 metrin tai 800 metrin menijöitä, mutta pienistä Pohjoismaista ei löydy kovin monta kyllin kovaa sellaista kerrallaan.
 14. Onko suomalaisilla hallussaan nyt sitten miesten juoksumatkoilla enää 110 metrin aitojen pohjoismaiden ennätys, en muista varmaksi. Joka tapauksessa 4x400 metrin ennätys taitaa olla meikäläisillä edelleen.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy