Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kylmää terästä

Jäsenet
 • Content Count

  2 694
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

366 Excellent

Converted

 • 10km
  39.30 maantie
 • Puolimaraton
  1.34
 • Maraton
  3.18

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kyllähän jotain formulaa voisi joskus katsoa, vaikka se ei ehkä oikeaa urheilua olekaan. Aika ei vain tahdo riittää, ja kun on pakko valikoida katsomisiaan, tulee katsottua ylen talviurheilulähetyksiä ja kesällä tietysti yleisurheilua. Joskus areenasta tulee katsottua elokuvia ja dokumentteja. Olen keskittynyt siis yleen. Saankohan paljonkin vasemmistolaista propagandaa sitä kautta?
 2. Menee ohi ketjun aiheesta, mutta Häkkisen aikoihin tuli seurattua formuloita melko suurella mielenkiinnolla. Senkin jälkeen tuli nukahdettua sunnuntai-iltapäivisin olohuoneen ruskealle nahkasohvalle F1-kisojen pyöriessä telkussa. Jossain vaiheessa mielenkiinto laski sen verran alas, että kisojen seuraaminen jäi. Muutama vuosi sitten tuli fiilis, että voisipa jälleen vilkaista tuotakin menoa. Avasin telkkarin ja etsin, miltä kanavalta F1-lähetys tulisi. Ei tullut miltään kanavalta kuin ehkä jonkinlaisena jälkilähetyksenä. Selvisi että oli mennyt maksulliselle puolelle.
 3. Sarajevon talvikisoissa 1984 Suomi oli suksilajien paras maa. Asiat voidaan aina nähdä niin kuin ne haluaa nähdä. Mitalittomuus lajissa voidaan tulkita niin, että lajilla menee heikosti. Toisaalta kansalla on edelleen kosketuspinta talviurheiluun. (Ilmeisesti jääkiekkoa ei enää lasketa talviurheiluksi)
 4. No joo. Yle näyttää talviurheilua läpi talven ja katsojia kai riittää. Olin Jyväskylän massahiihdossa. Osallistujia oli satoja. Poika oli paikallisessa hippohiihdossa. Nassikoita oli ladulla kuulemma 500. Paikallisessa laskettelurinteessä on väkeä mustanaan hyvillä talvikeleillä. Ok. Mäkihypyllä menee huonosti ja ampumahiihto näivettynee Mäkäräisen lopetettua. Jokin lumilautailu lienee ottanut mäkihypyn paikan. Ampumahiihto puolestaan ei ole meillä kukoistanut kuin 70-luvulla, ja oikeastaan Mäkäräinen ja Yle ovat sen viime vuosina herättäneet henkiin.
 5. Samoin kuin juokseminen olisi pitänyt meillä lopettaa jo kauan sitten. Viimeistään Moskovan olympialaisten jälkeen. Sen verran on heikkoa ollut ja pettymyksiä nähty. Harmittaa.
 6. Luonto kärsii mutta ei ehkä kannata maalailla kovin synkkiä piruja seinille. Taantumassa ei eletä, eikä romahdusta ole näköpiirissä ihan lähiaikoina. Länsimaisessa historiassa Rooma on ainoa merkittävä romahdus. Muuten on oltu käytännössä kehityksen tiellä.
 7. Fuusiovoimala voi olla melko kaukana tulevsisuudessa mutta käsittääkseni Ranskaan on rakenteilla koevoimala. Jos fuusiovoimala toteutuu, se muuttaa energiantuotannossa kaiken.
 8. Paikallisia eroja on paljon ja muutokset voivat olla hitaitakin. Uskon kuitenkin tilastoihin. Lähes jokainen vuosi maailmassa peräjälkeen 2000-luvulla on ollut mittaushistorian lämpimin, ja mittaushistoria ulottuu muistaakseni pitkälti toista sataa vuotta taaksepäin. Jos itse muistelee, niin 70-80-luvuilla oli esim. aina lunta jouluisin. Tällä vuosikymmenellä Keski-Suomessa on joka toinen joulu keskimäärin ollut lumeton. Luonnonladulle pääsi 90-luvulla suunnilleen viimeistään marras-joulukuun vaihteen tienoilla. Viime vuosina noin kuukautta myöhemmin. Kun siis omaa aikaa ja elinpiiriä on tarkastellut, suuntaus on melko selkeä. Talvet lämpenevät.
 9. En oikeastaan näe muuta vaihtoehtoa kuin että tekniikka pelastaa maailman. Saasteeton fuusioenergia saattaa ratkaista maailman energiaongelmat. Hiilidioksidia voidaan kerätä tulevaisuudessa pois ilmasta jne. Ihminen tuskin helposti tinkii saavutetuista eduista.
 10. Mäkän osalta odotettua toimintaa. Yhteislähdön varassa menestys lepää jälleen kerran. Tuntui että kisan alussa ammuttiin enemmän ohi. Olosuhteet muuttuivat ilmeisesti helpommiksi loppua kohden. Lähtöpaikka olisi ehkä kannattanut valita loppupäästä. Etukäteen odotin että Dahlmeier voittaisi mutta meni ampumaan yhden pummin.
 11. En nyt ihan tarkoittanut ettei tarvitsisi välittää. Henk. kohtaisesti olen melko huolissani. Elämme kuitenkin viileässä maassa jossa on pitkät välimatkat, joten moni tarvitsee esim. autoa. Jos ajatellaan suurvaltojen toimia, vaikkapa Trumpia joka mitätöi sopimukset, Suomen päätökset ja päästöt ovat matemaattisessa mielessä pisara meressä.
 12. Paras keino vähentää luontoon kohdistuvaa kuormitusta on varmaan vähentää ihmisten määrää. Mutta kortsu heikentää herkkyyttä, ja nykyään on vähän hankala vetää piuhoja poikki vasten kenenkään omaa tahtoa. Ainoastaan diktatuuri pystyy komennon kautta vähentämään lapsilukua. Diktatuureja riittää, mutta toistaiseksi vain Kiina on pystynyt em. toimintaan.
 13. Joo. Asialla tehdään politiikkaa, ja ihmiset on hyvä pitää pelossa. Muistan kun 80-luvulla oli jossain määrin ahdistava tunnelma ydinsodan uhan takia. Ilmastonmuutos... Onhan se ilmasto muuttunut vuosituhansien saatossa. Nyt kyse on kai siitä, miten se muuttuu ja kuinka nopeasti. Asia ei ehkä ole ihan yhdentekevä. Onko ympäristön mahdollinen tuhoutuminen suotavaa, tapahtuupa se omalla tontilla tai jossain muualla? Katsokaa ympärillenne, miten paljon luonnonvaroja on uhrattu kaikkeen turhaan krääsään. Palstalla on ollut paljon puhetta pakolaisista. Tämä maa lämpenee nopeammin kuin useimmat muut, mutta jo ennestään lämpimät maat voivat tulla liian tukaliksi. Popula lähtee taas liikenteeseen... No, suomalaisten käsissä tämä ei paljonkaan ole.
 14. Taas joku poliitikko on päästellyt sammakoita suustaan. Eikä ollut edes kepulainen. Tieteen ja tekniikan perusasiat ovat toki vähän hankalia sisäistää
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy