Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kylmää terästä

Jäsenet
 • Content Count

  3 167
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

496 Excellent

Converted

 • 10km
  39.30 maantie
 • Puolimaraton
  1.34
 • Maraton
  3.18

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ei ole olemassa huonoja juoksukelejä. On vain huonoja juoksijoita.
 2. Meille satoi yöllä 10 cm lunta. Mitään ei ole aurattu, talvi kai yllätti kunnossapitäjät. On talvinen keli eikä ennusteessa näy isompia lämpöaaltoja. Maailmanloppu ei tullut ihan vielä.
 3. Aikas erikoinen kisa tuo suksienvaihtokisa tänään Oberstdorfissa. Ensi talvena tuolla jaetaan mm-mitaleja. Vähän hötkyilyn makua Niskasella. Ainakin rohkeutta riittää. Ehkä ensi talvena hän pääsee karkuun hyvissä ajoin. Noissa loppukahinoissa ei pärjää ihan mitaleille saakka, jos on enempi kavereita rinnalla. Hyvärisellä oli huonompi päivä, mutta Hakola lienee nousukunnossa.
 4. Jonkun täytyy pitää tämän maailman rattaat pyörimässä, jotta ne loput voivat viettää taiteilijaelämää...
 5. Vaikka pimeyttä/valoisuutta tai talviurheilumahdollisuuksia ei laskettaisi, onhan elämänmeno hieman leppoisampaa syrjäseudulla. Jos palkkatyötä onkin vähemmän, ei rahaa mene asumiseen samalla tavalla kuin stadissa. Ylipäätään landella raha menee enemmän hyvän auton hankintaan ja bensaan, koska palvelujen äärelle voi olla matkaa. Ja mitäpä sitä kaupungin sykkeestä, koska juoksemaan pääsee maallakin. Pimeällä laittaa otsalampun ja kuuntelee lenkkipolulla luonnon ääniä.
 6. Syyt ovat historialliset. Kun väki tuli Suomeen aikoinaan, liikuttiin vesiväyliä pitkin, koska teitä ei ollut, joten oli helpompi asettua rannikolle. Erämaa oli vaikeampi tavoittaa. Jos Itämeri olisi Suomen pohjoispuolella, väki asuisi pääosin pohjoisessa. Samoin teollisuus ja kaupankäynti ovat suosineet isojen vesistöjen läheisyyttä. Niin, kukapa tahtoisi asua periferiassa? No aika moni. Minäkin voisin muuttaa vielä joskus susirajan taa. Aikoinaan asuinkin syrjäseudulla, mutta naiset houkuttelivat sieltä pois. Toisaalta on hyvä että Lappi on harvaan asuttua ja sellaisena myös pysyy. Säilyy edes vähän erämaata maapallolla. Kun pakolaiset tulevat ilmasto- tai muista syistä, he asettunevat pääasiassa Etelä-Suomeen. Pohjoinen luonto säästyy kansainvaellukselta.
 7. Tänään on tullut pari senttiä lunta. Hyvin virkistävä juttu. Maisema on paljon valoisampi taas. Ei nyt ihan maagista muttei kaukanakaan siitä. Noh, lenkille ei ole asiaa kuitenkaan koska kurkku kipeä.
 8. Kyllähän meilläkin pystyisi jo juoksemaan koska jäät ovat sulaneet jalkakäytäviltä mutta pitkittynyt flunssa estää kaikki urheilut. Töistä ei kuitenkaan kehtaa jäädä pois kun kuumetta ei ole.
 9. Kylmää terästä

  Sää

  Mitenkäs porukka suhtautuu tähän melko kovaan tuuleen? Juostessa se kieltämättä vaikuttaa. Etenkin vetoja tehdessä vastatuuleen puskeminen on ikävää, kun muutenkin tekee tiukkaa. Ja tiukassa tuulessa se hulppea plussakelikin voi tuntua melkein jopa talviselta lämpötilalta.
 10. Kylmää terästä

  Sää

  No juoksufoorumin näkökulmasta on toki tärkeää, mitkä ovat juoksuolosuhteet. Muu on enemmän tai vähemmän toissijaista.
 11. Kylmää terästä

  Sää

  Viime juhannuksena en muistaakseni pitänyt pipoa päässä. Minulla se piporaja on jossain +10 asteen kieppeillä. Eli vuodet eivät ole ihan veljeksiä keskenään. Toivotaan että tulee viimeistään kesäkuussa tuulet sellaista suunnasta että hiihtolumet saadaan maahan.
 12. Kylmää terästä

  Sää

  Nykyään kun tuuli keksii puhaltaa jostain suunnasta, sille ei melkein löydy loppua. Samasta syystä voi esim. kokonainen kesä jäädä kylmäksi. Tuossa muutama vuosi sitten oli juhannuksena jotain +5 astetta. Viime yönä oli meillä yli tuon lämpötilan.
 13. Kylmää terästä

  Sää

  En ole ilmaston kannalta hyvä ihminen, joten olen lumettomat talveni kai ansainnutkin, koska olen saattanut lapsia tähän maailmaan. Onneksi nykynuoret ja nuoret aikuiset ovat valveutuneempaa porukkaa, eivätkä hulluttele lisääntymisen perään, vaan räpläävät mobiililaitetta. Ihminen kun on maailman pahin saastuttaja ja kasvihuonepäästöjen tuottaja, välittömästi sekä välillisesti.
 14. Kylmää terästä

  Sää

  Sähköautoilussa ja sähkölämmityksessä siis on oleellista, miten se sähkö tuotetaan. Ymmärtääkseni viimeisimmän uutisoinnin mukaan sähköautoilu vähentäisi päästöjä pitkällä aikavälillä. Periaatteessa pääsisin tykkiladulle hiihtämään, se on kestänyt, kiitos suht. otollisten marras- ja joulukuun, mutta olen sairastellut 2 viikkoa, ja sen takia suunnilleen kaikki liikunta on jäissä. Ärsyttävä tauti. Kuume ei nouse ja töistä ei kehtaa jäädä pois mutta hengityselimistö ei kestä urheilemista.
 15. Kylmää terästä

  Sää

  Norjassa joka on meitä kaikessa edellä ja parempi, on 60% myydyistä uusista autoista sähköautoja. Norjan teillä huristelee jo useampi sata tuhatta sähköautoa, vaikka kyseessä on öljyntuottajamaa. Kaipa nuo yleistyvät vähitelle täälläkin, kun maaperä tehdään sähköautoilulle suotuisammaksi. Täälläkin on kovin keväinen aamu. Jatkossa ei luvata tällaisia lämpöjä, mutta luntakaan ei käytännössä kai tule. Ostin optimistina pojalle uudet sukset. Niissä on kasvuvaraa mahdollisesti tulevallekin talvelle.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy