Jump to content
Juoksufoorumi.fi


dick

Jäsenet
 • Content Count

  5
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Converted

 • Puolimaraton
  Yes x 3
 • Maraton
  x 2
 1. dick

  Triathlonkesä 2008

  Hei, siis kyllähän ensi kesänäkin on varmasti piiiiiiiiitkän matkan kisa,eri asia sitten on se, että onko se SM-kisa vai. Liitto on jostain syystä omahyväisyydessään päätynyt siihen että tässä maassa on liikaa (SM-) kisoja. Mutta voihan näitä kisoja järjestää ilman liittoakin, jos liitto on esteenä. Mutta, toivotaan parasta ja pelätään pahinta, toivotaan että liiton uusi hallitus on toimintakykyisempi ja osaavampi triathlonin markkinoinnissa. Alku ainakin kuulostaa hyvältä, sillä kokouksen alla on pidetty paneelikeskustelu Suomen triathlon 2012. Tosin tämä taitaa olla sen edellisen hallituksen järjestämä.
 2. dick

  3 mm märkäpuku

  Moi Miguel Märkäpuvun lämmittävyys ei perustu niinkään puvun paksuuteen kuin siihen että puvun olless tyköistuva/tiukka (ei puristava) sisään jokapuolelle menee hieman vettä joka lämpenee hetkessä kehosi vaikutuksesta ja pitää sinut lämpöisenä. Puvun ollessa tyköistuva vesi ei vaihdu puvun sisällä kuin hyvin hitaasti. Paksuudella on taas merkitystä kelluttavuuden suhteen. Triathlonkisoissa puvun sallittu maksimipaksuus on 5 mm, joten kaikki pintauintiin valmistetut puvut ovat tätä luokkaa keskivartalon ja reisien osalta. Hihat ja kainolot ovat ohuet käden vapaan liikkuvuuden takaamiseksi. Mielestäni paras pintauintiin tehty on se, joka istuu parhaiten. Näin ainakin kuntouimarille ja harrastelija/kuntotriathleetille. Kalliimmissa puvuissa on istuvuus huippuluokkaa ja samoin puvun pinnoite on liukkaampi uintinopeuden lisäämiseksi. Varmistu että puku on tehty pintauintiin. Pukuja voi myös vuokrata (vokant.fi9 ja täten kokeilla pukujen ominaisuuksia. Ei muuta kuin menestystä kesän uintisäpinöihin (olet puvun jo varmaan hankkinutkin).
 3. Eipä kannattais paljon murehtia toisten vauhtia. Juokse itsellesi. Ei se vauhti tässäkään lajissa harrastelijalle ole tärkeintä, vaan tekeminen ja nauttiminen Kirmaat silleen kun jaksat. Ja kun on tarpeeksi kauan juossut tasavauhtia, niin sitten voi joskus rykäistä vähän kovempaankin, jos haluaa, kyllä siinä kyky juosta petraantuu. Tiedän kokemuksesta että juoksutapahtumassa tehdä oma juoksunsa ja oman vauhdin pitäminen ensimmäisten kilometrien aikana on hiukka vaikeeta, mutta siihenkin oppii. Tsemppiä, pääasia että juokset, ja kun juokset, niin jaksat vaikka mitä...
 4. dick

  Valmiiksi nastoitetut kengät

  Olen juossut kaksi talvea Sarvoilla ja hyvin on mennyt. Lievästi pronatoiva askellus, mutta tärkein pointi on että kenkä on tukeva. Ei mitään ongelmia, vaikka mulla on vanhemmat Sarvat, saatan tänä talvena vaihtaa uudempiin, ovat paranneltu versio. Näissä kenkissä on se etu että ne on tehty talvioloihin (=kylmään) ja ne ovat lämpimämmät kuin mitä on jälkeenpäin nastoitettu "kesä"kenkä. Tässä kohtaa ei kannata säästää että nastoittaa vanhat kesäkengät, ostaa sitten vaikka uudet jossa on vähän jotain kalvoa tai muuta suojaamassa jalkaa kylmältä. Kokemukseni mukaan jälkikäteen nastoitetussa kengässä on yleensä (syystä jota en tiedä) lyhyemmät nastat. Mutta vertailuparissa eli jälkikäteen nastoitetussa kengässä oli 18 nastaa (lyhyttä) ja näissä mun 2 vuotta vanhoissa 15 nastaa ja 6 nastaa oli kantapäässä, ulkosyrjässä. Että sillai.
 5. dick

  Karhu M-sarja

  Hankin viikko sitten M1 ja joudun varmaan toistamaan monia jo aiemmin täällä kirjoittaneita että hyvät ovat. Olen juossun viitisen vuotta ja aina joko New Balanceilla tai Asicsilla. Ja jäykillä kengillä. Ongelmia oikean jalan kanssa. Nilkka mennyt pari kertaa sulkapallossa. Korjailtu on ortopedien ja fysioterapeuttien kera. Nyt tuntuu hyvältä, ei kipuja, ei polvessa eikä lonkassa. Olen juossut n 40 kilsaa näillä M1:llä ja tällä hetkellä tuntuu että nyt ei tarvitse enää etsiä. Minulla on ne keltaiset (vihreät tai jotain), sillä kun koitin punaisia M1, niin tuntui siltä että nilkka muljahtaa yli, jolloin myyjä (Halonen/Sello) tarjosi näitä (leveämpää - mediumv) vihreänkeltaisia ja jo tuntui hyvältä ja että nyt pysyy pystyssä. Sain numeron 085. Kengän hinta oli 179 miinus 15%. Näissä kengissä on yksi heikko kohta ja se on nilkan tukipallukat, jotka menevät herkästi myttyyn jos ei huolella (kenkälusikalla) pue kenkiä jalkaansa. Vertailtuani juostua matkaa (T6) sain matkaksi Karhulla n 8% lyhyemmän matkan kuin samanlaisella kelillä ja vauhdilla juostu sama matka New Balancen 1221 kengillä. Mitä lie kertookaan? Mutta aion ostaa kyllä toiset keltaiset M1 heti kun jostain vaan saan. Ja näillä näkymin juosta niillä Berliinin maratonin. :juoksu
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy