Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Teemu S

Jäsenet
 • Content Count

  339
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

273 Excellent

Contact Methods

 • Website URL
  http://kauasjapitkalle.blogspot.fi

Converted

 • Coopperi
  3200m
 • 10km
  -
 • Puolimaraton
  1.28.58 (maran puoliaika)
 • Maraton
  2.58.34
 • Tavoite
  -

Recent Profile Visitors

1 165 profile views
 1. Aasialaisia oli jo nyt UTMB:lla aivan älyttömästi, eikä määrä varmasti ole vähenemässä. Tuloslistoista varmaan voisi kaivaa osuudet joku tilastonikkari esille, mutta jos nyt lonkalta heitän, että 20% osallistuneista oli Aasiasta, niin ei mene varmaan ihan hirveän pahasti pieleen. Naisissa osuus oli todennäköisesti jopa suurempi. Osallistujapaikkojen lisääminen tuskin on vaihtoehto, sillä se ei ainakaan (yleis-)tasoa nosta, vaan todennäköisesti lisää porukkaa vaan sinne häntäpäähän, missä muutenkin on jo tungosta. Joku varmaan ottaa herneen nenään, mutta ottakoon, kun sanon, että yleisesti ottaen taso on tuolla aika heikko. Toki tulosten aikahaarukkaa vääristää se, että voittaja on aina ihan maailman ehdotonta eliittiä, eli vertailukohta on normaalia kovempi, mutta silti. 2019 voittoaika oli ~20,5h ja itse oli sijalla 194 ajalla 32:40. Hävisin siis yli 12h voittajalle, mutta olin silti kaikista lähteneistä parhaan 8% joukossa. Enkä todellakaan ole mikään kummoinen tekijämies, vaan aika peruspolku-ultraaja. Maaliin tuli ~1500 ja 1000 keskeytti. Noista 1500 maaliintulleesta n. 900 käytti matkaan aikaa yli 40h, mikä on oikeasti jo aika paljon, vaikka matka onkin pitkä ja nousua riittää. Uskoisin, että järjestäjänkään intressinä ei ole saada tuonne enempää yli 40h juoksijoita, sillä se porukka kuormittaa selkeästi enemmän/pidempään huoltoja ja muuta kisaorganisaatiota kuin vaikkapa 4-5h nopeammat juoksijat, jotka väistämättä joutuvat huollot menemään aika nopeasti läpi. Jos tuolla joskus käy vaikka ihan turistina tutustumassa kisaviikon aikana, niin ymmärtää kyllä, että hommat on jo nyt aika isolla, eikä kasvattamisen varaa juurikaan enää ole. Chamonixin majoituskapasiteetti on täynnä ja lähikylätkin varmaan aika pitkästi. Lisäksi tapahtuma kestää kokonaisuudessaan jo nyt viikon ja siihen osallistuu ~10 lähikaupunkia/-kylää, joten on tuo ihan älytön kisaorganisaatio, eikä logistiikan yms. suhteen ole mitenkään vertailtavissa vaikkapa isojen kaupunkien maratoneihin. Ja loppupeleissä järjestäjä ei ole mikään yleishyödyllinen taho, joten jos ne haluaa tehdä fyrkkaa lisää, niin helpoimmalla pääsee nostamalla hintoja. Jos sinne paikan saa, niin tuskin osallistuminen siihen pysähtyy, että maksaako osallistuminen 280e (kuten 2020) vai 350e.
 2. 2021 on vielä päällekkäisyyttä vanhan järjestelmän kanssa, kun kaksi hylsyä (2019,2020) ottaneet pääsevät suoraan sisään. Uusi systeemi on yksinään toiminnassa vasta 2022 ja ne, jotka nyt, eli 2020 kisaan, aloittivat arvontarumban, ovat siis uuden järjestelmän piirissä. Uudessa järjestelmässä ei enää tuota "kolmannella kerralla suoraan sisään"-optiota ole.
 3. Vauhtia ei tällä kertaa löytynyt nimeksikään, mutta kokonaisuudessaan oli hieno reissu, kuten aina Kolilla. https://kauasjapitkalle.blogspot.com/2019/10/vaarojen-maraton-65km-2019.html
 4. Pistekriteerit määrittyy laskukaavalla, johon vaikuttavat vain matka ja vertti. Reitin teknisellä vaativuudella ei siis ole merkitystä pisteisiin. Laskukaavat ja pisterajat löytyy i-tran sivuilta, mutta en nyt jaksa etsiä linkkiä. Ehkä tuolla kiristyneellä aikarajalla on tarkoituksena vähän karsiakin osallistujia. Tänä vuonna keskeytysprosentti oli aika kova, mikä varmaan ainakin osittain johtui siitä, että siellä oli mukana jengiä, joilla ei oikeastaan vielä olisi ollut asiaa satamailiselle. Enpä tiiä, mutta jos ei tuo 15,5h cutoff riitä puoliväliin, niin ehkä sitten kannattaa vielä pitäytyä pykälää lyhyemmillä matkoilla.
 5. Luulisi noilla eväillä pärjäävän, kunhan on joku käsitys mahdollisesta loppuajasta, niin eväitä on riittävästi matkassa. Siinä on kuitenkin eroa, että onko 8 vai 12 tuntia reissussa 😉 Itse lähden litran juomavarastolla ja geeleillä liikkeelle. 2 geeliä tunnissa ja ehkä varuuksilta vähän jotain kiinteämpää energiaa mukaan. Jos geelit alkaa tökkimään (yleensä ei), niin on hyvä olla joku vaihtoehto.
 6. Ihme homma, kun joka kisassa tuntuu tulevan jotain sakkaamista näiden reitilläpysymisten suhteen. Meillä on aikoinaan leikkimielisissä fillarihupailuissa ollut DNS:n ja DNF:n lisäksi käytössä käsite DFU (did fuck up), eli tavalla tai toisella mokaat homman. Se on yhtä kuin hylkäys. Voitaisiin lanseerata polkujuoksuunkin. @vmaksille isot onnittelut! Kyllä on moottori kunnossa.
 7. Itse juoksin aikoinaan ekan Nuuksion kisan n. 50km polkujuoksukokemuksella. Ei se helppoa ollut, mutta ei mahdotontakaan. Eli sen puolesta mukaan vaan, kunhan etukäteen hyväksyt, että useampikin paikka saattaa mennä kävelyksi. Polkujuoksukengät tarvitset. Jos/kun on märkää, niin katukengällä olet kyllä hätää kärsimässä. Sauvoja ei missään nimessä ja juomavyöllä tuolla pärjää ihan hyvin. Juomahuolto on n. 10km välein. Eli tänään kenkäkauppaan, pari sisäänajolenkkiä polulla ja lauantaina viivalle.
 8. Teemu S

  UTMB 2019 26.8 - 1.9

  Jotain raportin tynkää https://kauasjapitkalle.blogspot.com/2019/09/utmb-2019.html
 9. Teemu S

  UTMB 2019 26.8 - 1.9

  Meni viimeiseen nousuun asti hyvin. Siihen mennessä olin ~31h vauhdissa. Sitten loppui jaloista vääntö ja pötsikin oli vähän sekaisin. Vatsa asettui, lihaksisto ei. Meni sitten lähemmäs 33h
 10. Teemu S

  Hoka One One

  Tänään katselin, josko Runningwarehouseen olisi tullut jo Evo Mafate 2:sta punamustana ja oikeassa koossa. Ei ollut. Oli sen sijaan tullut Evo Speedgoat. En ollut tuommoisesta kuullutkaan, mutta koska SG2:t räjähtivät juuri käyttökelvottomiksi Espanjan reissulla ja SG3:t siirtyvät nyt päivittäiskäyttöön, joten oli siis täysin oikeutettua tilata tuo EvoSG kisakengäksi. Juuh.
 11. Viime kesänä, kun oli todella kuuma ja oli ollut jo pitkään, ei luonnonvesiä ollut saatavilla koko reitiltä.
 12. Tulee peruutuspaikkoja myyntiin. Viimeistään syyskuussa niitä alkaa tipahdella tänne ja eri kaupunkien facen polkujuoksuryhmiin. Veikkaisin, että kaikki halukkaat ovat aina osallistumisoikeuden saaneet kunhan vaan on vaan ollut kärsivällisyyttä odotella.
 13. Teemu S

  UTMB 2019 26.8 - 1.9

  Nyt, kun tuli harjoituskisa onnistuneesti hoidettua, voinee ilmoittautua tänne ja aloittaa orientoitumisen. Treenit saavat vielä 1,5 viikkoa odottaa ja juhannuksen jälkeen aletaan taas takomaan. Tavoitteena on tietty ensisijaisesti päästä maaliin, mutta jos vaikka vaan 25% häviäisi @vmaksille, niin ois jo aika kova. Mites nuo ikäryhmät nyt taas meneekään? 42-vuotiaana oon vissiin VH1:ssa?
 14. I'll get my coat. Enpä mitään tiedotetta edes lukenut, joten puutteellisilla tiedoilla kävin näköjään kommentoimaan. Noh, tuo kuulostaakin fiksummalta.
 15. Rohkea yritys kyllä ja kaipa tuossa markkinatutkimuskin täytyy taustalla olla, että on katsottu tällaiselle lehdelle tilausta olevan. Pelkään kyllä pahoin, että ei pidemmän päälle ota tulta alleen. Polkujuoksu on kaikesta huolimatta melko marginaalinen laji verrattuna katujuoksuun, joten ihan valtavaa lukijamassaa tuskin on luvassa. Vaikka itse koen kuuluvani selkeästi kohderyhmään, niin ei tuo suurempaa kiinnostusta nyt herätä. Lisäksi, kun huomioidaan paperilehtien yleisesti laskeva merkitys tiedonlähteenä näin digitaalisella aikakaudella, niin vaikeaa on. Eiköhän asiasta kiinnostuneet ole esim. Jornetista lukeneet jo kaiken mahdollisen internetin puolella. Ehkä fiksumpaa olisi ollut tehdä Juoksija-lehden alla vaikkapa vuosittainen polkujuoksu-erikoisnumero kokonaan oman lehden sijasta. En tiiä, katellaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy