Jump to content
Juoksufoorumi.fiTeemu S

Jäsenet
 • Content Count

  335
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

268 Excellent

Contact Methods

 • Website URL
  http://kauasjapitkalle.blogspot.fi

Converted

 • Coopperi
  3200m
 • 10km
  -
 • Puolimaraton
  1.28.58 (maran puoliaika)
 • Maraton
  2.58.34
 • Tavoite
  -

Recent Profile Visitors

1 137 profile views
 1. Vauhtia ei tällä kertaa löytynyt nimeksikään, mutta kokonaisuudessaan oli hieno reissu, kuten aina Kolilla. https://kauasjapitkalle.blogspot.com/2019/10/vaarojen-maraton-65km-2019.html
 2. Pistekriteerit määrittyy laskukaavalla, johon vaikuttavat vain matka ja vertti. Reitin teknisellä vaativuudella ei siis ole merkitystä pisteisiin. Laskukaavat ja pisterajat löytyy i-tran sivuilta, mutta en nyt jaksa etsiä linkkiä. Ehkä tuolla kiristyneellä aikarajalla on tarkoituksena vähän karsiakin osallistujia. Tänä vuonna keskeytysprosentti oli aika kova, mikä varmaan ainakin osittain johtui siitä, että siellä oli mukana jengiä, joilla ei oikeastaan vielä olisi ollut asiaa satamailiselle. Enpä tiiä, mutta jos ei tuo 15,5h cutoff riitä puoliväliin, niin ehkä sitten kannattaa vielä pitäytyä pykälää lyhyemmillä matkoilla.
 3. Luulisi noilla eväillä pärjäävän, kunhan on joku käsitys mahdollisesta loppuajasta, niin eväitä on riittävästi matkassa. Siinä on kuitenkin eroa, että onko 8 vai 12 tuntia reissussa 😉 Itse lähden litran juomavarastolla ja geeleillä liikkeelle. 2 geeliä tunnissa ja ehkä varuuksilta vähän jotain kiinteämpää energiaa mukaan. Jos geelit alkaa tökkimään (yleensä ei), niin on hyvä olla joku vaihtoehto.
 4. Ihme homma, kun joka kisassa tuntuu tulevan jotain sakkaamista näiden reitilläpysymisten suhteen. Meillä on aikoinaan leikkimielisissä fillarihupailuissa ollut DNS:n ja DNF:n lisäksi käytössä käsite DFU (did fuck up), eli tavalla tai toisella mokaat homman. Se on yhtä kuin hylkäys. Voitaisiin lanseerata polkujuoksuunkin. @vmaksille isot onnittelut! Kyllä on moottori kunnossa.
 5. Itse juoksin aikoinaan ekan Nuuksion kisan n. 50km polkujuoksukokemuksella. Ei se helppoa ollut, mutta ei mahdotontakaan. Eli sen puolesta mukaan vaan, kunhan etukäteen hyväksyt, että useampikin paikka saattaa mennä kävelyksi. Polkujuoksukengät tarvitset. Jos/kun on märkää, niin katukengällä olet kyllä hätää kärsimässä. Sauvoja ei missään nimessä ja juomavyöllä tuolla pärjää ihan hyvin. Juomahuolto on n. 10km välein. Eli tänään kenkäkauppaan, pari sisäänajolenkkiä polulla ja lauantaina viivalle.
 6. Teemu S

  UTMB 2019 26.8 - 1.9

  Jotain raportin tynkää https://kauasjapitkalle.blogspot.com/2019/09/utmb-2019.html
 7. Teemu S

  UTMB 2019 26.8 - 1.9

  Meni viimeiseen nousuun asti hyvin. Siihen mennessä olin ~31h vauhdissa. Sitten loppui jaloista vääntö ja pötsikin oli vähän sekaisin. Vatsa asettui, lihaksisto ei. Meni sitten lähemmäs 33h
 8. Teemu S

  Hoka One One

  Tänään katselin, josko Runningwarehouseen olisi tullut jo Evo Mafate 2:sta punamustana ja oikeassa koossa. Ei ollut. Oli sen sijaan tullut Evo Speedgoat. En ollut tuommoisesta kuullutkaan, mutta koska SG2:t räjähtivät juuri käyttökelvottomiksi Espanjan reissulla ja SG3:t siirtyvät nyt päivittäiskäyttöön, joten oli siis täysin oikeutettua tilata tuo EvoSG kisakengäksi. Juuh.
 9. Viime kesänä, kun oli todella kuuma ja oli ollut jo pitkään, ei luonnonvesiä ollut saatavilla koko reitiltä.
 10. Tulee peruutuspaikkoja myyntiin. Viimeistään syyskuussa niitä alkaa tipahdella tänne ja eri kaupunkien facen polkujuoksuryhmiin. Veikkaisin, että kaikki halukkaat ovat aina osallistumisoikeuden saaneet kunhan vaan on vaan ollut kärsivällisyyttä odotella.
 11. Teemu S

  UTMB 2019 26.8 - 1.9

  Nyt, kun tuli harjoituskisa onnistuneesti hoidettua, voinee ilmoittautua tänne ja aloittaa orientoitumisen. Treenit saavat vielä 1,5 viikkoa odottaa ja juhannuksen jälkeen aletaan taas takomaan. Tavoitteena on tietty ensisijaisesti päästä maaliin, mutta jos vaikka vaan 25% häviäisi @vmaksille, niin ois jo aika kova. Mites nuo ikäryhmät nyt taas meneekään? 42-vuotiaana oon vissiin VH1:ssa?
 12. I'll get my coat. Enpä mitään tiedotetta edes lukenut, joten puutteellisilla tiedoilla kävin näköjään kommentoimaan. Noh, tuo kuulostaakin fiksummalta.
 13. Rohkea yritys kyllä ja kaipa tuossa markkinatutkimuskin täytyy taustalla olla, että on katsottu tällaiselle lehdelle tilausta olevan. Pelkään kyllä pahoin, että ei pidemmän päälle ota tulta alleen. Polkujuoksu on kaikesta huolimatta melko marginaalinen laji verrattuna katujuoksuun, joten ihan valtavaa lukijamassaa tuskin on luvassa. Vaikka itse koen kuuluvani selkeästi kohderyhmään, niin ei tuo suurempaa kiinnostusta nyt herätä. Lisäksi, kun huomioidaan paperilehtien yleisesti laskeva merkitys tiedonlähteenä näin digitaalisella aikakaudella, niin vaikeaa on. Eiköhän asiasta kiinnostuneet ole esim. Jornetista lukeneet jo kaiken mahdollisen internetin puolella. Ehkä fiksumpaa olisi ollut tehdä Juoksija-lehden alla vaikkapa vuosittainen polkujuoksu-erikoisnumero kokonaan oman lehden sijasta. En tiiä, katellaan.
 14. Teemu S

  NUTS KK 24.-25.5.2019

  Sauvoja ei tarvi, jos ei ihan lähtökohtaisesti ole menossa retkeilemään. Jos pyrkimyksenä taas on juosta, niin sitten jättäisin sauvat kotiin. Varsinkin, jos ei aiempaa käyttökokemusta ole. Etenee matkakin nopeammin, kun ei ole kokoajan jotain mihin nojailla. Varpaiden (tai varpaanvälien) rasvaaminen vähentää ainakin itselläni rakkojen kehittymistä. Erityisesti kuivissa ja pölyisissä olosuhteissa (kuten viime vuonna KK:lla ja YPH:lla). Jos on märkä tai mutainen keli, niin Hautajärveltä on mukavampi lähteä kylmään(?) yöhön kuivilla sukilla. Itse olen ottanut taktiikaksi vaihtaa sukat ja pohjalliset, mikäli tarvetta on ollut. Kuiva sukka on kuiva suunnilleen minuutin ajan, jos kenkä/pohjallinen on märkä. Eipä siitä kevyesti ensiapupakkauksesta mitään haittaakaan dropbagissa ole. Kannattaa toki etukäteen selvittää itselleen, mitä on tekemässä, jos moiseen operaatioon päättää kisassa ryhtyä. Sen neulan/veitsen kanssa sorkkiminen voi aiheuttaa pahempia ongelmia, jos tuollaisten vaurioiden ensiapu kenttäolosuhteissa ei ole ennestään tuttua.
 15. Teemu S

  Hoka One One

  @vmaksi ainakin osannee vastata. Tekisi mieli Evo Mafatea, mutta sitä ei taida täältä Turun seudulta löytyä. Kysymys kuuluukin, että miten tuon mallin koko suhtautuu muihin Hokiin? Mulla on kaikki kengät US9 (myös Clifton 3 ja 4), mutta Speedgoat 2 poikkeuksellisesti US9,5 kapeahkosta kärjestä johtuen. Noudatteleeko tuon Evo Mafaten koko siis enempi normimitoitusta vai pitäisikö mennä tuolla SG2:n koolla?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy