Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Jesmond

Jäsenet
 • Posts

  32
 • Liittyi

 • Last visited

Converted

 • Tavoite
  Joku SM raja. Sub 3 mara välipalana

Recent Profile Visitors

278 profile views

Jesmond's Achievements

 1. Omat tulokset näyttää olevan suunnilleen linjassa ja parannusta on tarkoitus hakea oikeastaan kautta linjan. Pisti silmään tuon PK2 puolipitkä. Onko tuo avainharjoitus ja mikä siinä on se tärkein tavoite? Kysymys sillä taustalla, että pitkään juoksin liian korkeilla sykkeillä, niin kuin varmasti me kaikki ollaan joskus tehty. Kun vihdoin sain itseni ymmärtämään myös kevyen menon, jäi PK2 oikeastaan kokonaan pois. Nykyään tulee mentyä pääosin PK1 vauhteja ja sitten VK alueella enemmän alueen yläpäässä. Jäin vain pohtimaan, olisiko tuolla PK2 vedolla myös paikkansa omassa harjoittelussa. Jos vielä mennään syvemmälle, niin onko PK2 tarpeellisuudessa eroa tähtääkö maralle vai lyhemmille matkoille (5k-puolikas)? Näihin on toki monia eri näkemyksiä, mutta ei ole pahitteeksi välillä miettiä omaakin tekemistä. Jos vaikka saisi virikkeitä.
 2. Ei mennyt alle. Nelisen minuuttia meni pitkäksi. Miesflunssa vei syksyn parhaimman huipun ja vähän se harmittaa, mutta kai tässä pitää kokonaisuuteen olla tyytyväinen. Vuodelta 2014 ollut ennätys parani n. 40 minuuttia, joka oli myös edellinen mara.
 3. Tähtäin oli asetettu HCM:lle ja kaksi viikkoa ennen kisaa alkoi olla nousukunnon merkkejä ilmassa. Siihen heti alkoikin sitten sitkeä nuha joka vei nousukunnon ja kisan. Nyt olisi lappu sisällä Vantaalle ja sub3 olisi tähtäimessä. Itseluottamus on hyvin karissut tässä sairastelun ja ehkä liian kovan edellisen viikon myötä, mutta tavoitetta ei ole syytä lähteä vaihtamaan. Onko muita liikkeillä saman suuntaisin tavoittein?
 4. Onnea hyvästä vedosta. Oli mielessä jos olisin itsekin ollut viivalla kokeilemassa parannusta, mutta olin sitten vain huoltajan ja katsojan roolissa paikalla. HCR ja Vantaa oli minullakin mielessä, vielä tuon eilisen lenkin lisäksi, mutta nyt näyttää tunnusmerkit sitä että saatan tyytyä tälle vuodelle tuohon kesän ennätysvetoon ja kokeilla kokonaista HCM:llä. Tämä toki voi vielä muuttua, kunnes on ilmo sisällä. Tuntuu että eri visioita tulee lähes joka viikko.
 5. Jesmond

  Garmin Fenix 6

  Et missannut. Ihan normaalilla Run-tilalla olen mennyt. Itseasiassa, kesällä tuli juostua kierros tuolla Track modella ihan höntsä mielessä. Se ei jotenkin silloin vakuuttanut, joten päätin jättää käyttämättä. Täytyy ehkä käydä kokeilemassa tuo "kalibrointi".
 6. Jesmond

  Garmin Fenix 6

  Tulipa eilen mentyä taas radalle. Jotenkin huonot muistot näistä edellisistä reissuista oli saanut tekemään vedot tiellä. Asiaan. Agendalla oli 7x800 400 palautuksella. Kenttänä Eltsu niin kuin noissa edellisissäkin. Nyt meni kaikki vedot 790 / 400. Tämä on jo siedettävää, kun edelliset Yassot tuppaisvat olemaan 750 metrisiä. Voi mennä uudestaankin.
 7. No niin. Se kymppihän tosiaan kulki oikein mallikkaasti, samalla kuitenkin sain kehitettyä juoksijanpolven. Oireet alokoivat pikkuhiljaa kymppiä seuranneella viikolla. Vika saatiin korjattua omatoimisella jumppailulla, mutta aikaa meni pari kolme viikkoa. Peruivat toki Suvi-illankin. Tuo met:n ohjelma jäi vielä kiinnostamaan ja pääsinkin aloittamaan sen sopivasti niin, että tähtäin asetettiin Helsinki Maratonin puolikkaalle elokuussa. Ohjelmassa olisi ollut viime lauantaille toinen testi kymppi. Pari viikkoa sitten kun tuon huomasin, kävin vähän mahdollisia kisoja läpi. Bongasin Mansikkamaratonin Säkylästä. Pienen pohdinnan jälkeen testi kymppi vaihtui puolikkaaseen ja otin ohjelmasta käyttöön viimeiset kaksi viikkoa. Olipa kiva päästä pitkästä aikaa viivalle. Kiva kisa ja oma suorituskin lämmitti kovasti, vaikkei ketjun otsikko vielä tullut kuitatuksi. Virallinen aika 1:25:52, eli 4:03-4:04 tietämille taisi vauhti asettua. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn koitoksia! Onko muita saman tavoitteen metsästäjiä liikkeellä?
 8. Sunnuntai aamuna bongasin että Suvi-ilta juostaan kesäkuussa, ainakin tällä tietoa. Siitä intoutuneena vaihtui sunnuntain pitkis kympin testiin, joka yllätykseksi meni kelpo aikaan 38.03. Puolikkaan tavoite on ollut tässä vähän hakusessa, kun ei ole tarvinnut kisoissa aikoihin juosta. Tuon testirykäisyn jälkeen alkoi kuitenkin itämään ajatus jopa ketjun otsikon mukaisesta suorituksesta. Mahtaakohan olla vain kaukainen uni vai jopa mahdollisuuksien rajoissa? Nyt pitäisi keksiä joku fiksu viimeistely seuraaville vajaalle neljälle viikolle. Yhtenä ideana katselin tähänkin ketjuun Met:n postaamaa puolikkaan ohjelmaa. Tässähän alkaa ihan jännittää jos vaikka pääsisi ihan oikeaan kisaan taas.
 9. Jesmond

  Kotirataultra 2020

  Olihan reissu! Ei pitäisi huonokuntoisten lähteä tällaiseen hupailuun mukaan ollenkaan. Ei ollut oikein kulkupäivä, mutta se ei harmittanut kuin ensimmäiset 1,5 tuntia. Sitten tuli nautiskeltua retkestä seuraavat 2 tuntia. Viimeiset 1,5 tuntia olikin sitten aikamoista. Oli kiva olla taas kotona! Mitä tästä opimme. Jäi nälkää uuteen suoritukseen. Jos meinaa juosta mukavasti vähän pidempään, pitäisi lenkilläkin viihtyä joskus vähän pidempään. Espoon rantaraitti on ihan kiva. Kauas on pitkä matka. Lähelle vähän lyhkäsempi.
 10. Jesmond

  Garmin Fenix 6

  Joo, en nyt täydellistä hetkellistä nopeutta odotakaan. Mutta sellainen tasavauhtinen hiippailu, karvan alle kutosta, yleensä menee mittarink8n mukaan +-30 sekunnin tarkkuudella. Tässä on vaan viimeaikoina monesti heiluttu pitkiäkin aikoja 12+min/km ajoissa. Ja piirtää ihme lenkkejä karttaan. Toisin päin sitten sellasella reilun neljän minuutin vauhdissa juostulla rykäisyllä antoi 3.16 kilsan. Ei tällaista ollut ikinä 735xt kanssa. Päivitykset on ok ja muutaman bootin myös tehnyt. Kai se pitää tehdasasetuksille vetää vielä ennen huoltoon lähettämistä. En osaisi edes olla näin kriittinen ja pettynyt, mutta kun vanhempi ja halvempi vehje toimi paljon paremmin, on kontrasti turhan selkeä. Kun ei ihmeemmin muita kohtalotovereita ole ilmaantunut, epäilen vahvasti maanantaikappaletta.
 11. Jesmond

  Garmin Fenix 6

  Eipä voi vieläkään kehua 6 X Pro:n GPS-ominaisuuksia. Oikeastaan joka lenkillä vauhtia ei parane mittarista vilkuilla, kun lukemat mitä sattuu. Väliajat usein kuitenkin aika ralistiset. Mutta tämän lisäksi nyt on parilla edellisellä, ns. perusreitillä juostulla lnekillä alkanutantaa aivan liina pitkiä kilometrejä ja vastaavasti aivan liian lyhyitä. Nämä eri kerroilla ja eri kohdassa lenkkiä. Onko kaikki muut Kutosen käyttäjät tyytyväisiä GPS:ntoimivuuteen? Mietin vain, että onko omani maanantai kappale vai pitääkö tässä alkaa harkita mittarin vaihtoa. Vanhan 735XT:n kanssa ei ollut käytännössä koskaa tätä ongelmaa ja aivan samoja katuja ja ratoja tulee edelleen juostua. Eli kyse ei ole siitä etteikö GPS voisi täällä ylipäänsä toimia. Sijaintina Töölö/Keskuspuisto ympäristö Helsingissä.
 12. Jesmond

  Kotirataultra 2020

  Ei pitäisi lueskella palstaa näköjään tällaisina aikoina. Alkoi myös kutkuttaa josko pitäisi tällaista hulluttelua kokeilla. 2,5 tuntiset on itselläkin viime aikoina pisimmät, eikä niitäkään nyt ihan mahdottomia ole. Tälle vuodelle varmaan joku 1000 km hölkkää, sellaisina n 70km viikko annoksina. Viimeiseen 12kk n. 3k. Minkäslaista suoritusta konkarit suosittelee näillä spekseillä? Pidempänä, ainakin aluksi, PK-hölkkänä vai jonkin asteisena aikakokeena? Pienellä valmistautumisjaksolla puolikas menisi varmaan johonkin 90minuutin hujakoille ja maraspesifellä jaksolla mara sinne 3.10-3.15 tietämille. Tähän ei juuri enää valmistella 😄
 13. Jesmond

  Ylläs nyt

  Tilanteet tuntuu muuttuvan nyt oikein vauhdikkaasti, joten ei varmaan kukaan tiedä mitä ensi viikolla tapahtuu. Tulin itse sieltä juuri kotiin perjantaina ja viime viikon siellä sai ainakin hiihdellä vielä oikein mukavissa oloissa.
 14. Tuli eilen eksyttyä tähän ketjuun ja bongailin täältä jonkun takuu vetosetin. Olihan se mentävä illalla vielä radalle kikkailemaan, vaikkei kymppi tässä tähtäimessä olekaan. Ei ole tullut vetoja ihan kamalasti tehtyä aikoihin, joten olihan tuo aika haipakkaa normi vauhteihin verrattuna. Itse toteutus oli 5*1k n. 2 min kävely palautuksella. Eli aina se 200m takaisin viivalle. VAUHTI/AVGHR/MAXHR 3:48 - 169 - 177 3:47 - 171 - 181 3:46 - 174 - 183 3:45 - 176 - 186 3:43 - 178 - 187 Kyllähän siinä sai jo juosta, mutta kivaa oli. En osaa yhtään sanoa mihin noiden sykkeiden pitäisi osua tällaisissa vedoissa, kun oma anakynnys oli loppu syksystä siinä 177 pintaan ja maksit varmaan reilussa parissasadassa. Osaako tietäjät sanoa osuuko tuo 5*1 hyvin juuri kympille? Onkohan tuo vähän lyhyt harjoitus, jos tähtäin on ennemmin puolikkaalla?
 15. Jesmond

  Garmin Fenix 6

  Itse iteäni lainaten. Tuli taas eilen raahauduttua radalle ja nyt oli tarkempi mittaus päällä. Ihan ei vieläkään mielestäni päästy samaan tarkkuuteen, kun 735xt:n kanssa, mutta ehkä maltillisempi virhe kuitenkin. En jaksanut napsauttaa Lapia kun tonni tuli radalla täyteen vaan annoin mennä autolapilla. Tein viisi tonnia ja kaikki meni muutaman metrin pitkäksi, arvioisin, että noin kaksi sekuntia per veto kesti ns. liian pitkään. Kuitenkin niin, että ihan ehti jo alkaa odottamaan koskahanveto loppuu. Tällä kertaa en myöskään juossut aivan radan sisäreunaa, vaan koitin olla lähempänä radan keskiosaa, jottei tuota virhettä tulisi niin paljon. Yhteenvetona, GPS tarkkuutta parantamalla tuli pieni parannus, mutta ei tämä vielä pärjää Garminin vanhoille kelloille.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy