Jump to content
Juoksufoorumi.fiJesmond

Jäsenet
 • Content Count

  24
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

30 Excellent

Converted

 • Tavoite
  puolikas sub 90

Recent Profile Visitors

186 profile views
 1. Jesmond

  Kotirataultra 2020

  Olihan reissu! Ei pitäisi huonokuntoisten lähteä tällaiseen hupailuun mukaan ollenkaan. Ei ollut oikein kulkupäivä, mutta se ei harmittanut kuin ensimmäiset 1,5 tuntia. Sitten tuli nautiskeltua retkestä seuraavat 2 tuntia. Viimeiset 1,5 tuntia olikin sitten aikamoista. Oli kiva olla taas kotona! Mitä tästä opimme. Jäi nälkää uuteen suoritukseen. Jos meinaa juosta mukavasti vähän pidempään, pitäisi lenkilläkin viihtyä joskus vähän pidempään. Espoon rantaraitti on ihan kiva. Kauas on pitkä matka. Lähelle vähän lyhkäsempi.
 2. Jesmond

  Garmin Fenix 6

  Joo, en nyt täydellistä hetkellistä nopeutta odotakaan. Mutta sellainen tasavauhtinen hiippailu, karvan alle kutosta, yleensä menee mittarink8n mukaan +-30 sekunnin tarkkuudella. Tässä on vaan viimeaikoina monesti heiluttu pitkiäkin aikoja 12+min/km ajoissa. Ja piirtää ihme lenkkejä karttaan. Toisin päin sitten sellasella reilun neljän minuutin vauhdissa juostulla rykäisyllä antoi 3.16 kilsan. Ei tällaista ollut ikinä 735xt kanssa. Päivitykset on ok ja muutaman bootin myös tehnyt. Kai se pitää tehdasasetuksille vetää vielä ennen huoltoon lähettämistä. En osaisi edes olla näin kriittinen ja pettynyt, mutta kun vanhempi ja halvempi vehje toimi paljon paremmin, on kontrasti turhan selkeä. Kun ei ihmeemmin muita kohtalotovereita ole ilmaantunut, epäilen vahvasti maanantaikappaletta.
 3. Jesmond

  Garmin Fenix 6

  Eipä voi vieläkään kehua 6 X Pro:n GPS-ominaisuuksia. Oikeastaan joka lenkillä vauhtia ei parane mittarista vilkuilla, kun lukemat mitä sattuu. Väliajat usein kuitenkin aika ralistiset. Mutta tämän lisäksi nyt on parilla edellisellä, ns. perusreitillä juostulla lnekillä alkanutantaa aivan liina pitkiä kilometrejä ja vastaavasti aivan liian lyhyitä. Nämä eri kerroilla ja eri kohdassa lenkkiä. Onko kaikki muut Kutosen käyttäjät tyytyväisiä GPS:ntoimivuuteen? Mietin vain, että onko omani maanantai kappale vai pitääkö tässä alkaa harkita mittarin vaihtoa. Vanhan 735XT:n kanssa ei ollut käytännössä koskaa tätä ongelmaa ja aivan samoja katuja ja ratoja tulee edelleen juostua. Eli kyse ei ole siitä etteikö GPS voisi täällä ylipäänsä toimia. Sijaintina Töölö/Keskuspuisto ympäristö Helsingissä.
 4. Jesmond

  Kotirataultra 2020

  Ei pitäisi lueskella palstaa näköjään tällaisina aikoina. Alkoi myös kutkuttaa josko pitäisi tällaista hulluttelua kokeilla. 2,5 tuntiset on itselläkin viime aikoina pisimmät, eikä niitäkään nyt ihan mahdottomia ole. Tälle vuodelle varmaan joku 1000 km hölkkää, sellaisina n 70km viikko annoksina. Viimeiseen 12kk n. 3k. Minkäslaista suoritusta konkarit suosittelee näillä spekseillä? Pidempänä, ainakin aluksi, PK-hölkkänä vai jonkin asteisena aikakokeena? Pienellä valmistautumisjaksolla puolikas menisi varmaan johonkin 90minuutin hujakoille ja maraspesifellä jaksolla mara sinne 3.10-3.15 tietämille. Tähän ei juuri enää valmistella 😄
 5. Jesmond

  Ylläs nyt

  Tilanteet tuntuu muuttuvan nyt oikein vauhdikkaasti, joten ei varmaan kukaan tiedä mitä ensi viikolla tapahtuu. Tulin itse sieltä juuri kotiin perjantaina ja viime viikon siellä sai ainakin hiihdellä vielä oikein mukavissa oloissa.
 6. Tuli eilen eksyttyä tähän ketjuun ja bongailin täältä jonkun takuu vetosetin. Olihan se mentävä illalla vielä radalle kikkailemaan, vaikkei kymppi tässä tähtäimessä olekaan. Ei ole tullut vetoja ihan kamalasti tehtyä aikoihin, joten olihan tuo aika haipakkaa normi vauhteihin verrattuna. Itse toteutus oli 5*1k n. 2 min kävely palautuksella. Eli aina se 200m takaisin viivalle. VAUHTI/AVGHR/MAXHR 3:48 - 169 - 177 3:47 - 171 - 181 3:46 - 174 - 183 3:45 - 176 - 186 3:43 - 178 - 187 Kyllähän siinä sai jo juosta, mutta kivaa oli. En osaa yhtään sanoa mihin noiden sykkeiden pitäisi osua tällaisissa vedoissa, kun oma anakynnys oli loppu syksystä siinä 177 pintaan ja maksit varmaan reilussa parissasadassa. Osaako tietäjät sanoa osuuko tuo 5*1 hyvin juuri kympille? Onkohan tuo vähän lyhyt harjoitus, jos tähtäin on ennemmin puolikkaalla?
 7. Jesmond

  Garmin Fenix 6

  Itse iteäni lainaten. Tuli taas eilen raahauduttua radalle ja nyt oli tarkempi mittaus päällä. Ihan ei vieläkään mielestäni päästy samaan tarkkuuteen, kun 735xt:n kanssa, mutta ehkä maltillisempi virhe kuitenkin. En jaksanut napsauttaa Lapia kun tonni tuli radalla täyteen vaan annoin mennä autolapilla. Tein viisi tonnia ja kaikki meni muutaman metrin pitkäksi, arvioisin, että noin kaksi sekuntia per veto kesti ns. liian pitkään. Kuitenkin niin, että ihan ehti jo alkaa odottamaan koskahanveto loppuu. Tällä kertaa en myöskään juossut aivan radan sisäreunaa, vaan koitin olla lähempänä radan keskiosaa, jottei tuota virhettä tulisi niin paljon. Yhteenvetona, GPS tarkkuutta parantamalla tuli pieni parannus, mutta ei tämä vielä pärjää Garminin vanhoille kelloille.
 8. Jesmond

  Garmin Fenix 6

  Kiitos tästä. Oli tuo tallennus tuossa Smart Recording tilassa. Vaihdoin kokeeksi nyt tuohon tiuhempaan päivitysväliin.
 9. Jesmond

  Garmin Fenix 6

  Molemmissa tosiaan GPS+Glonass päällä, mutta tästä Fenixistä en löytänyt paikkaa josta tuota tallennusväliä olisi päässyt käpistelemään. Muuten tuo ihmettelyni johtui juurikin siitä, että vanhalla mittarilla tuo homma oli kyllä aina aika jiirissä. Korkeintaa plussa metrejä tuli, jos ei juossut ihan radan reunassa. Fenixillä se heitto sitten toiseen suuntaan.
 10. Jesmond

  Garmin Fenix 6

  Nyt en ymmärtänyt ihan mitä hait takaa? En mä osaa normi lenkeistä niin huolestua. Toistaiseksi ne nyt on olleet edes sinne päin. Voi kai niissäkin jotain pientä heittoa olla, mutta se voi olla jo kuun ja tähtien asennostakin kiinni. Tuo radalla tullut ero taas osui niin selkeästi silmään, kun ei vanhalla mittarilla ollut koskaan vajaita kirroksia ja nyt oli kaikki. Otanta tosin aika pieni vielä.
 11. Jesmond

  Garmin Fenix 6

  Pari viikkoa on tullut nyt hölkättyä Fenix 6X Pro ranteessa ja pääosin olen ollut tyytyväinen. Toki vielä on ominaisuuksia olemassa, joihin en ole koskenutkaan. Eilen kävin normaaliin helmikuiseen tapaan tekemässä ratavetoja Eläintarhassa ja GPSn tarkkuus iski nyt ikävästi esiin. Siinä missä vanhalla 735xt:llä kasin vedot oli mittarin mukaan hiukan yli, ellei ihan radan reunassa onnistunut menemään, niin Fenix antoikin sitten jotain ihan muuta. Veto 750m/Palautus 370m, 750/370, 750/380, 780/390, 780/390. Onko muut huomanneet tällaista heittoa? Mielestäni tuo 50 metriä alkaa kasilla, varsinkin rataolosuhteissa olemaan aika paljon. Mitä GPS yhdistelmää muuten muilla Fenix6 käyttäjillä on mittarissa käytössä? Varsinkin pääkaupunkiseutulaisilla, jos sillä on edes mitään väliä-. Itsellä näkyy olevan GPS+Glonass.
 12. Jesmond

  Harjoitusohjelma

  Kesällä tuli seurailtua tällaista: https://www.helsinkimarathon.fi/wp-content/uploads/2019/01/HM_2019_treeniohjelma3.pdf En koskaan päässyt osallistumaan tavoitekisaan, mutta tuon pohjalta tuli tehtyä viimeistä paria kuukautta.
 13. Onko tuo UD Fastpack vesitiivis? En löytänyt sivuilta äkkiseltään mitään mainintaa.
 14. Sykevyö on aina lenkillä tai kisoissa mittaamassa. Sivuhuomiona, mittailin omalla mittarilla ranteesta tuossa testissä ja näytti käytännössä samaa, kuin testin vyöllä mitatut lukemat läpi testin. Eli mittarin piikkiin ei tätä saa millään.
 15. Tämä aihe kiinnostaa kovasti, sillä tässä uskossa olin itsekin. Kuitenkin Vantaalla taivalsin puolikkaan n.90 minuuttiin ja tuosta ajasta olin kynnyksen päällä 89 minuuttia. Keskisyke tuossa rykäisyssä oli 186 ja kuukautta aikaisemmin RunnersHighn testistä saatu kynnys oli kuitenkin 177. Olin sairastellut tuossa ennen kisaa jonkun verran ja suoritus ei ollut ihan optimaalinen ja sykkeen tosiaan paukusta ihan katossa. Kisan aikana mietinkin että, tunnin tienoolla varmaan tulee noutaja. Vähän reilu tunti siinä meni ja vauhti hyytyikin muutamaksi kilometriksi ihan reilusti. Todetaan nyt vielä, että kesällä meni 15k kisa n.60 minuuttiin keskisykkeen ollessa 176. Mitä tästäkin sitten pitäisi ajatella?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy