Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Jesmond

Jäsenet
 • Content Count

  7
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Profile Information

 • Gender
  Male

Converted

 • Tavoite
  35k vuoriseikkailu, puolikas sub 90
 1. Jesmond

  Maastojuoksukengät

  No nyt on tilanne sellainen, että lomamatkalle näyttäisi sattuvan 35 kilometrin vuorijuoksukisa, eikä mitään hajua mitä laittaa jalkaan. Vuori on Kreikassa, mutta treenit pääkaupunkiseudulla. Millaista monoa jalkaan? s lab ultraria suositeltiin Intersoprtissa. Onko siinä vastaus vai mihin suuntaan pitäisi tähyillä? t.maantiemenijä
 2. Eilen Helsingin raikkaassa illassa juostu, elämäni ensimäinen kymppi, kirvoitti haaveilemaan tästäkin rajasta. Aikaa kului MidnightRunissa 42.37, mikä oli positiivinen yllätys. Mitään todellisia odotuksia ei ollut ja Garminin lopetettua yhteistyö 4 minuutin jälkeen ei ollut mahdollisuuksia omaa etenemistä edes seurailla. Tämä tietenkin harmitti jonkin aikaa, koska voin myöntää olevani mittarin orja ja tykkään kyyläillä vauhteja pitkin suorituksen. Pakko kuitenkin tunnustaa, että olisin saattanut juosta hiljempaa, jos olisin tiennyt millaista vauhtia sitä tuli edettyä. Voimia jäi vielä hiukan varastoon, mikä ilmeni lennokkaana loppukirinä. Tai lennokkaalta se tuntui ainakin omasta mielestä! Yhteenvetona en voi silti olla muuta kuin tyytyväinen, hieno reissu! Maratouhut tässä toki päälimmäisenä mielessä, mutta viimestään ensi vuoden tapahtumassa tuo 40 minuuttia olisi tarkoitus rikkoa. Saas nähdä kuin äijän käy.
 3. Oma ekakerta on nyt myös takana ja hieno fiilis jäi hommasta. Eli Tukholman tuulessa ja tuiskussa kellot pysähtyivät aikaan 3.57.58 ja tämä projekti sai päätöksensä. Suoritukseen olen erittäin tyytyväinen, kun en vielä kisa-aamunakaan ollut varma, pääsenkö 5km pistettä pidemmälle jo pari kuukautta vaivanneen säärikivun takia. Onneksi oli juoksujumalat lauantaina puolella. Muutenkin valmistautuminen ei ollut optimaalinen kun en pystynyt kahteen edellis viikkoon juuri juoksemaan ja viimeisen puolentoista kuukauden treenit jäi muutenkin vähälle sen pirun säären takia. Pitkät lenkit kävin aina silti taistelemassa, joten niiden tärkeyden kyllä allekirjoitan täysin. Järjestelyt toimi kuin unelma, ainakin näin jälkeenpäin muistellessa. Evästä riitti matkanvarrella ja kaiken mahdollisen syöminen osoittautuikin omalta kannalta hyvinkin tarpeelliseksi. Nyt sitten jaloille ansaittu lepokausi käyntiin ja näitä juoksuhommia voi sitten miettiä toivottavasti jo kuukauden tai kahden päästä. Sekavaa settiä, mutta olkoon. Onnea kaikille kanssamatkaajille hyvistä vedoista. Hieno fiilis!
 4. No niin, vihdoin taas saanut terveen treenailla, niin voi pientä päivitystä Homenin ohjelman jouhevuudesta sepustella. Hiukan tullut sairasteltua ja siis viikon olenkin ohjelmaa perässä. tänään oli sitten vihdoin 20k testilenkin aika. Pikkuisen pelotti kuinka homma tulee menemään eikä edellinen yökään kauheasti rohkaisut vajaan 5 tunnin unisaldon ansiosta. Mutta kuinkas kävikään. Lenkki maistui ja 5.17/km tuli tuo lennki juostua läpi, eli hiuka tavoite vauhtia 5.20/km kovempaa. Koko lenkin pystyin pitämään tasaista vauhtia yllä ja lopun koittaessa olisi voinut vielä jatkaa menoa ihan mukavasti. Nyt tuon testin perusteella päätin siis jatkaa tuolla Jannen 3:45 ohjelmalla. Tuossa sairastellessa tuli jo mietittyä ohjelman vaihtoa ja tavoiteajan uudellen asettamista jos tuo testilenkki olisi ollut kovempi suoritus. Eli toistaiseksi voin siis sanoa että täällä Holmen näyttäisi toimivan, ainakin toistaiseksi. Toivottavasti saamme kaikki lönkötellä kevään terveempinä. Ikävää puuhaa tuo satunnainen sairastelu.
 5. Tähän liittyen kyselisinkin viisaamilta lenkkimäärien lisäämisestä. Eli olen myös tuota Jannen 3:45 ohjelmaa tahkonnut tässä muutaman viikon. Noista hitaiden lenkkien hyödyistä tullut täältäkin lueskeltua ja mietinkin, olisiko tuohon Jannen ohjelmaan mitään järkeä lisätä yhtä, juurikin 6-7min/km lenkkiä per viikko? Ja jos kuulostaa fiksulta, niin kuinka pitkä tuon lenkin tulisi olla? Ensimmäiselle maratonille tässä siis tähtäilen ja näin ollen kokeneempien neuvot ovat tervetulleita!
 6. Joo, tarkoitus oli alkaa kirjoitella tänne enemmänkin nyt projektin käynnistyttyä kunnolla. Itseä tuossa Holmenin ohjelmassa kiehtoi tuo 3 kertaa viikossa juoksu ehkä kaikkein eniten. Tuossa kun olen joitain muita keskusteluja seurannut Holmenin ohjelmista niin välillä tullut vähän ristitiitaisia ajatuksia omasta valinnasta. Toisaalta tähän asti on kulkenut tosi mukavasti, niin en näe syytä lähteä vaihtamaankaan. Katsotaan sitten kun ne 30+ lenkit alkaa että miten kroppa kestää rasitusta. Tarkempaa raporttia edistymisestä varmasti kolmen viikon sisään. Silloin olisi toivottavasti kaksi 20k lenkkiä takana, joista jälkimmäinen testijuoksu.
 7. Terve vaan kaikille! Eli uusi palstalla ja ensimmäinen mara olisi edessä Tukholmassa. Holmenin 3:45-ohjelmalla on laitettu vuosi käyntiin ja toistaiseksi fiilis on loistava. Alle 4:n tunnin aikaan olisi tarkoitus päästä, mutta eiköhän se pelkkä läpipääsykin saa hymyn naamalle. Koillis-Englannissa juoksentelen tällähetkellä. Täälläkään ei ihan noihin Texasin olosuhteisiin pääse, mutta ulkosalla saa shortsissa kuitenkin pääosin vipeltää.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy