Jump to content
Juoksufoorumi.firuiskarhu

Jäsenet
 • Content Count

  3 032
 • Liittyi

 • Days Won

  8

ruiskarhu last won the day on April 30 2018

ruiskarhu had the most liked content!

Community Reputation

2 915 Excellent

About ruiskarhu

 • Rank
  Vätys

Converted

 • 10km
  -----
 • Puolimaraton
  1.23.21 (Alicante 4/2018)
 • Maraton
  2.59.12 (Sevilla 2/2016)

Recent Profile Visitors

7 617 profile views
 1. Teho-paino –suhteella on merkittävä vaikutus juoksussa. Tuohon voi lihakset vaikuttaa sekä hyvässä että pahassa.
 2. Ilmeisesti ollut vähän yli 90 kg cooperin aikaan paino (punttijuntin YouTube-kommentista tämä tieto), joten vähän rauhoittuu sentään tuo arvio absoluuttisesta vo2maxista (noin 5 l/min). Edelleen on hyvät arvioidut lukemat silti. Enemmän juoksukunnosta tiedetään 8 viikon päästä. Ei muuta ku tsemiä haasteeseen!
 3. Punttijuntilla, kuten YouTubessa on itsestään puhunut, tosiaan kulkee juoksukin ihan hyvin, mutta ehkei mistään överilahjakkuustasosta voida silti puhua. Jottei jää mitään ylikriittisyyden vaikutelmaa, mainittakoon, että olen kyseistä YouTube -kanavaa seurannut jo aikaisemmin, ja tätä kautta tiedän, että mistään huonokuntoisesta bodarista ei ole kyse, vaan terveestä nuorehkosta miehestä, jolla on juoksun lahjakkuustaso väestötasoisesti tarkasteltuna oikein hyvä. 2016 puolikas mennyt 1:56 ja viime vuonna reilusti ennen tärkeitä bodauskisoja cooperissa vähän yli 3000 m (aikaa jäi 15 s). Cooperin kuntotasoon verrattuna tämän vuoden 11 kilsalla ei ollut mitään yllättävää siinä mielessä, että ilman tuota lihaksistoa ja massaa se olisi mennyt joitain minuutteja lujempaa ko cooperia vastaavalla kuntotasolla. Treeneistä tuo pitkä lenkki on ollut selvästi yllättävin, etenkin kun juomatta meni.
 4. Nopeutta kehittäessä suosittelen 300 m vetoja, esim. 60 s palautuksin. Aloittaen esim. 6x ja viikoittain volyymia lisäten. @Seppo aikaisemmin tekemät 3 min vedot ovat ajallisesti 3x pitempiä vetoja, eikä vauhdit voi kummoisia olla, jos volyymia on vähänkään enemmän. 300 m vetoja sen sijaan pystyy vähän hitaampikin juoksemaan 3:15-3:40/km. @Spica vihjasi lyhyemmistä vedoista jo aikaisemmin. Palautusta en silti lyhentäisi älyttömän lyhyeksi.
 5. Ois kiva tietää mikä firma on noin ylimielisesti sponssiasiaa kommentoinut. Aina voi kilpailuttaa niitäkin. Etusijalla hieman myönteisemmin urheiluun suhtautuvat. No Suomi on junttila tässäkin asiassa.
 6. Jesaria kannattaa myös hommata. Laitteisto ku on sillä ympäriinsä teippailtu, ni ruuvit jää talteen.
 7. Ja oisko vielä järkeä testata miten vauhtijuoksu onnistuu suolla käymättä, esim. ensi viikolla. Ei välttämättä ole ollut hermotuksen kannalta hyväksi. Jalat on hitaat, vaik miten riuhtois.
 8. Verraa kenties juoksi. Jos ennen vetoja tms, samalla mahdollisesti matkaa mitaten ja miettien mistä mihin juoksee tarkkaan samanmittaiset vedot.
 9. Kesän 2017 Nuuksion lenkki @OlliL kanssa kävi tänään mielessä, kun poluilla alkoi katumaratoonarin meno hiipua, joskus 2,5 tunnin jälkeen. Tunnin jälkeen vedin jo lipat, ja kääntöpaikalla Käärmelahden uimarannalla hieman putsailin käsiä ja naamaa. Polvea en alkanut huuhtomaan järvivedellä, se kun vaikutti ihan hyvältä. Totesin jossain vaiheessa kahdelle lenkkikaverille, että vähän olen oppinut kolmeen vuoteen ;). Jälkeenpäin jo tiedän, että liian vähän join. Veti olon sekavaksi enkä tiennyt onko kyse verensokereista vai mistä. Kun raaskin lopulta juoda vähän enemmän (jäi yli 0,5 l suolaista vettä säiliöön), alkoi elimistö toimia, ja energia kelvata. Loppua kohti taas juoksukin onnistui. Mukava reissu Siilinjärven poluilla, metsäteillä ja harjumaastoissa. Haastavissa aurinkoisissa olosuhteissa, vaik lämpötila oli siedettävä. En usko, että eilisellä Puijon lenkillä (16,67 km @ 6:39/km, 685 m nousua) oli paljoa vaikutusta tämän päivän jaksamiseen, mutta vähän saattoi vaikuttaa. 34,24 km @ 6:36/km, 3:46:28, 445 m nousua, kilsat skaalalla 5:35.5 - 9:23.1 . Mulla kello oli käynnissä vain matkan edetessä. Muutama lyhyt tauko oli, ja kaveri kellotti 4:04 tms ajaksi. Tuossa ajassa kannattaa kesällä jo vähän juoda, vaik ei liikkuis metriäkään.
 10. En tiedä. 10 min voi riittää aivan hyvin. Monestikaan en juokse yli 2,5 kilsaa, jos lenkki on ollut reilusti pitempi, luokkaa 28-34 km. Vk-lenkkien tai vetojen jälkeen taas menee monesti reilu 5 km veryttelynä. Siksi kommentoin tuon 2,5 - 4 km, että se voi olla ketjun juoksijalle jo oikeampaan suuntaan kuin tuo 5 km, jos lenkit ovat pitempiä. @AnttiSn ei ollut tarkoitus moittia vihjettäsi tms. Kommentoin asiaa vain maratonjuoksijan näkökulmasta, sillä tiedän, että sulla ja muilla triathlonisteilla on aivan eri lajin harjoittelusta kyse. Nämä ovat silti yksittäisten treenaajien kommentteja. Se mikä on optimaalista kellekin sitten palautumisen näkökulmasta tietynlaisen harjoituksen jälkeen tai seuraavana päivänä, kevyt liikkeellä olo koko ajan vai esim. täyslepo, on myös aika haastava asia pohdittavaksi. Siinä on monta asiaa kehossa palautumassa ja adaptoitumassa, ja jonkin asian edelle laittaminen voi heikentää muita jne. Suorituskykyyn vaikuttaa kokonaiskuormituksen hallinta ja tila tältä osin sekä tietysti myös neuromuskulaarinen osasto.
 11. Maratonjuoksijan mutu taas suosittelee kevyttä loppua kiihtyviin pitkiin, aivan kuten muissa kovemmissa harjoituksissa on veryttely lopuksi. Jalat ovat tällä systeemillä nopeammin taas juoksuvalmiit, kun taas tauolla ennen veryttelyä jalat voi mennä jo aika jumiin. Lyhentäisin tuosta vitosesta esim. 2,5 - 4 kilsaan, ja vauhti voi olla siinä määrin kevyttä, ettei tarvitse raahustaa.
 12. ruiskarhu

  Garmin Connect

  Outoa, ettei tuossa kohtaa ole mahdollista käyttää valittua ajanjaksoa. Se vaikuttaa edelleen onnistuvan Reports - Progress Summary -toiminnolla.
 13. Puijon mäistä ja metsästä motia juoksuun oli teemana 4 viikon ajan. Hengitys- ja verenkiertoelimistö sekä lihaksisto sai myös uudenlaista ärsykettä hyvän annoksen. On mielenkiintoista testata kuinka juoksu alkaa kulkemaan tämmöisen mäkijakson jälkeen. Määrät oli toki vaatimattomia moniin verrattuna, mutta ikämieskatumaratoonarille mäkitreeniä ja nousua kertyi hyvin. Seassa oli ajallisesti pitkiä vk-treenejä, joita oli mukava tehdä. Monella lenkillä seassa oli myös vo2max-nousupätkiä, joissa sykkeet oli luokkaa 190-196, mutta josta vielä pystyi jyrkällä kävellen jatkamaan. Tänään meni juoksu-kävellen 8 nousu-laskua poluilla ja siirtymät. 3. nousulla oli jo vaikeaa, mutta nesteytys auttoi. Viimeinen nousu meni lopulta yllättävän hyvin. Nöyräksi tuo silti veti, ja kutosella alkavaan keskivauhtiin tuolla reitillä ja nousumetreillä, lopun siirtymiä osittain kävellen olen tyytyväinen. 22,51 km @ 6:55/km, 83% HRmax (91% HRmax), 2:35:58, nousua 1145 m. Puijolle nousuja kertyi 17 treenissä yhteensä 70 (125-135 nousumetriä), ja nousua siirtymineen reilut 10 000 m. Kisat juostaan syksymmällä, joten nyt oli hyvä aika tämmöiselle. Nyt on taas motia alkaa mättämään määrää.
 14. Ei muuta ku seuraavaan Urheilugaalaan ehdolle, esim. urheilussa toimimisen etiikan ja moraalin teemoista. Jos on varaa, ostakaa ennen kuin myydään loppuun. Itte otan riskin ja jätän tämän valmentamisen huipputeoksen lukematta. "Marko Yrjövuori on maailman parhaiden urheilijoiden luottomies, joka soitetaan paikalle, kun huipulla on ongelmia. Hän on valmentanut useita kriisiin joutuneita tähtiä uudelleen kiinni mestaruuteen. Hän päästää lukijan urheilumaailman kulissien taakse ja paljastaa menetelmänsä, joiden kulmakivenä on lepo. (https://www.suomalainen.com/products/mestareiden-rakentaja)".
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy