Jump to content
Juoksufoorumi.firuiskarhu

Jäsenet
 • Content Count

  3 020
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  8

ruiskarhu last won the day on April 30 2018

ruiskarhu had the most liked content!

Community Reputation

2 906 Excellent

About ruiskarhu

 • Rank
  Vätys

Converted

 • 10km
  -----
 • Puolimaraton
  1.23.21 (Alicante 4/2018)
 • Maraton
  2.59.12 (Sevilla 2/2016)

Recent Profile Visitors

7 560 profile views
 1. ruiskarhu

  Garmin Connect

  Outoa, ettei tuossa kohtaa ole mahdollista käyttää valittua ajanjaksoa. Se vaikuttaa edelleen onnistuvan Reports - Progress Summary -toiminnolla.
 2. Puijon mäistä ja metsästä motia juoksuun oli teemana 4 viikon ajan. Hengitys- ja verenkiertoelimistö sekä lihaksisto sai myös uudenlaista ärsykettä hyvän annoksen. On mielenkiintoista testata kuinka juoksu alkaa kulkemaan tämmöisen mäkijakson jälkeen. Määrät oli toki vaatimattomia moniin verrattuna, mutta ikämieskatumaratoonarille mäkitreeniä ja nousua kertyi hyvin. Seassa oli ajallisesti pitkiä vk-treenejä, joita oli mukava tehdä. Monella lenkillä seassa oli myös vo2max-nousupätkiä, joissa sykkeet oli luokkaa 190-196, mutta josta vielä pystyi jyrkällä kävellen jatkamaan. Tänään meni juoksu-kävellen 8 nousu-laskua poluilla ja siirtymät. 3. nousulla oli jo vaikeaa, mutta nesteytys auttoi. Viimeinen nousu meni lopulta yllättävän hyvin. Nöyräksi tuo silti veti, ja kutosella alkavaan keskivauhtiin tuolla reitillä ja nousumetreillä, lopun siirtymiä osittain kävellen olen tyytyväinen. 22,51 km @ 6:55/km, 83% HRmax (91% HRmax), 2:35:58, nousua 1145 m. Puijolle nousuja kertyi 17 treenissä yhteensä 70 (125-135 nousumetriä), ja nousua siirtymineen reilut 10 000 m. Kisat juostaan syksymmällä, joten nyt oli hyvä aika tämmöiselle. Nyt on taas motia alkaa mättämään määrää.
 3. Ei muuta ku seuraavaan Urheilugaalaan ehdolle, esim. urheilussa toimimisen etiikan ja moraalin teemoista. Jos on varaa, ostakaa ennen kuin myydään loppuun. Itte otan riskin ja jätän tämän valmentamisen huipputeoksen lukematta. "Marko Yrjövuori on maailman parhaiden urheilijoiden luottomies, joka soitetaan paikalle, kun huipulla on ongelmia. Hän on valmentanut useita kriisiin joutuneita tähtiä uudelleen kiinni mestaruuteen. Hän päästää lukijan urheilumaailman kulissien taakse ja paljastaa menetelmänsä, joiden kulmakivenä on lepo. (https://www.suomalainen.com/products/mestareiden-rakentaja)".
 4. En tiedä moniko merkittävä brändi sallii taloudellisen hyväksikäyttönsä väärään tietoon perustuen, noin yleisesti. En tiedä voiko kukaan tällaista edes tosissaan miettiä. Jossakin voi joutua jopa vastuuseen moisesta. Ketjun tapaukseen liittyen, en tiedä mitä amerikkalaiset (monikossa) ovat hyötyneet suomalaisen toimista Suomessa. Voi olla, etteivät ole olleet asiasta tietoisia.
 5. Suomen ja oikeastaan koko maailman urheiluskenen mestarista esim. täällä (perustuu STT:n juttuun): https://www.is.fi/nba/art-2000006494156.html . Kun on Koben juomia kantanut, voikin elämänkerroissaan kirjoittaa vastanneensa kaikesta..... no toki muutakin on tehnyt, mutta vaikuttaa semmoiselta vedätykseltä toiminta Suomessa, että siksi voimakas reagointi asiaan. edit: YLE:llä myös juttu https://yle.fi/urheilu/3-11332478 .
 6. Tänään juoksu-käveltiin kaverin kanssa reilu verttitonni. Ajatuksena oli tehdä lenkki mahdollisimman koronavapaalla vyöhykkeellä, ja Puijontiellä tiesin liikkuvan suht vähän ihmisiä. Sitä 8x nousu-lasku ja siirtymät. Parhaimmillaan nousumetrejä oli yksittäisessä treenissä kertynyt aikaisemmin luokkaa 750, ja hieman jänskätti, että miten treeni mahtaa onnistua. Varsinkin, kun 4 viimeistä kalenviikkoa tämä viikko mukaan lukien oli mennyt 143,7 kilsalla ennen tämän päivän treeniä. Keskivauhti yllättävän hyvä, kävelyä oli suht paljon, lopussa normitiestölläkin. Ainakaan vielä kunto ei ole aivan surkea. Täytyy pyrkiä tekemään lenkkejä edes muutama viikkoon. 24 km meni @ 6:17/km, jonka jälkeen kävelyä enimmäkseen. Yhteensä 25,01 km @ 6:22/km, 83% (93%) HRmax, 2:39:16, nousua 1075 m, kilsat skaalalla 4:33 - 8:29.
 7. Kuopioon ois hyvä mittauttaa ns. testipätkä seurojen ja juoksijoiden käyttöön. Esim. Vänäri - Haapaniemi 2,5 km suuntaansa, yhteensä 5 km tai vähän enemmän, riippuen onko kasinon lenkki mukana. Tuota vois juosta riittävän monta kertaa. Kisamatkojen esim. 21,1 km lisämatka vois myös olla mitattuna ja merkittynä. En tiedä onko virallisia mittaajia miten seudulla, mutta onhan maratonin ym. kisojen matkatkin jotenkin mitattu. Tarvittaessa kerätään kolehti.
 8. Jeh. Toki luin jutun. Aika vaikeaa on tehdä 3. kohdan yli 60 minuutin intensiivisiä treenejä liian usein tai ollenkaan, jos noudattaa edellisen kohdan < 60 % HRR maltilla treenaamista aina. Luulen, että juttu ei aivan vastaa sitä, mitä asiantuntija on puhunut.
 9. Tarkoittanee % HRR (Heart Rate Reserve). Ovat harjoitusintensiteetin määrityksessä tuota käyttäneet Karvosen kanssa aiheeseen liittyvässä kirjallisuudessa ja tutkimuksissa.
 10. Väsymystä on ollut mullakin, eikä juoksu ole älyttömästi kiinnostanut. Ajallinen yhteys on aika selvä siihen, kun hyvin alkaneen maraohjelman ensimmäisten viikkojen jälkeen tiesi, että keväällä ei maratoneja juosta. Tämän jälkeen aika heti tajusi, ettei juosta kyllä todennäköisesti alkukesästäkään. Vielä medioista vähän koronauutisia jne. masentavaa, ni alkaa riittämään. Ei muuta ku tsemiä @Seppo. Parempia aikoja kohti tässä edetään joka tapauksessa, kun ei vaan aivan mahdottomaksi mene.
 11. Lopulta reilu tonni tänä vuonna juostu. Normiaikataululla ois mennyt jo viikkoja sitten, mutta ei tässä ole ollut syytä riehua viime aikoina. Viime ja tällä viikolla yhteensä hurjat 5 lenkkiä, ja noin 75 km.
 12. CLOSED CASES 148,709 Cases which had an outcome: 124,564 (84%) Recovered / Discharged 24,145 (16%) Deaths Tappaja vaikuttaa koronavirus olevan. Closed cases -luvuissa kuolleisuus on aika korkea, mutta tämä tietysti vääristää asiaa, koska avoimia tapauksia on paljon, eikä niiden outcome ole vielä tietenkään selvillä. Yhtä lailla kuolleisuusosuus todetuista tapauksista so far voi olla väärä, aivan samasta syystä. Lienee myös huomattava määrä selvinneitä, joille testiä ei koskaan ole tehty. Tässä mielessä kuolleisuuden tutkiminen lukumääränä on helpompaa. Tämä on silti hyvä sivusto https://www.worldometers.info/coronavirus/. Voi katsoa esim. miten Suomi hiljalleen nousee paremmille sijoille, kun todettujen tapausten tai kuolleiden määrä suhteutetaan asukaslukuun, tarkemmin / 1M pop.
 13. Helsinki Spring Marathon HSM ja Saul sm puolimaraton tapahtumat siirtyvät toiseen ajankohtaan korona epidemian takia. Asiasta tiedotetaan myöhemmin lisää (HSM Facebook).
 14. Jääkö Suomelta futiksen EM-kisat pelaamatta? Casagrande uskoo, että Huuhkajien saavuttama EM-kisapaikka pysyy voimassa, vaikka turnaus siirrettäisiin (YLE).
 15. JNS Run siirretään. No se onnistunut maraton siirtyy syksyn tavoitteeksi. Tai sit voi siirtyä jo pelkästään valmennushommiin, siinä ohessa rentoa hölkkää. edit: tuskin juostaan Vänärillä SM-maantietäkään
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy