Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Kuusirinne

Jäsenet
 • Posts

  28
 • Liittyi

 • Last visited

Kuusirinne's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Nyt on koossa 733 km perinteistä ja hiihtokelit jatkuvat yhä. Tavoite ei ole korkealla, sillä 750 km:iin pyrin tänä talvena. Aiemmin 1500 kilometriäkään ei ole ollut kaukana, mutta nyt olen hiihtänyt vain neljänä päivänä viikossa ja silloinkin suhteellisen lyhyitä lenkkejä. Ladut ovat kohtalaisen hyvässä kunnossa, mutta roskia on yhä runsaasti. Uusi kevyempi hiihtopuku on tullut tarpeeseen lämpimimmillä keleillä ja myös Bliz-hiihtolasit ovat olleet todella hyvät.
 2. Poikkean joukosta sikäli, että aktiivikuntoilijana en numerolappua rintaani halua laittaa. Vieroksun kilpailua, sillä hiihto on minulle vain harrastus harrastusten joukossa. Lintujen tarkkailu on esimerkkinä hyvin mielenkiintoista touhua, vaikka mikään bongari en olekaan. Mukava on liikkua metsässä myös kameran kanssa. Vieroksun joukkotapahtumia ja mieluiten hiihtelen yksikseen, mutta mukava on rupatella toki taukopaikalla toisen samanhenkisen kanssa. P.S. 670 km tuli täyteen tänään ja hienot pääsiäiskelit jatkuvat. Loistava hiihtopääsiäinen täällä Lapissa!
 3. Tänään kävin kauniin aurinkoisessa säässä lyhyehkön, vain noin 11 km:n mittaisen lenkin helpohkolla ladulla. Pito ja luisto olivat hyviä, joten hyvä oli hiihdellä, kun tuultakaan ei ollut juuri lainkaan. Viikonloppuna kävin myös ensi kerran Kemijoen jäällä. Kuten tavallista, niin mennessä puhalsi tuuli mukavasti selän takaa vauhdittaen menoa, mutta palatessa tämä sama tuuli oli tietysti vastainen. Kävin myös ohessa pienen metsälenkin Pöyliövaarassa, joten kilometrejä kertyi reilut kaksikymmentä. Muita aurinkoisesta säästä nauttijoita oli runsain joukoin liikkeellä hiihtäen, kävellen, moottorikelkkaillen, pilkkien, laavulla tulistellen jne. Kilometrejä on perinteisellä koossa nyt noin 640.
 4. Noin 610 km perinteistä nyt takana. Kelit ovat olleet hyviä, mutta tuuli on heittänyt laduille runsaasti roskia. Varsinkin viimeistä edellisellä lenkillä kaarnanpalat tarttuivat pahasti pitovoiteeseen Sinettäjärvelle hiihtäessä. Eilen samaa ongelmaa ei ollut, kun latukone oli kunnostanut ladut. Hiihtokelejä riittää ja kilometrejä kertyy vähän kerrallaan. Tänään on taas koiran ulkoiluttamisen vuoro Ounasvaaran talvikävelyreitillä, jota on tullut tallattua laskelmieni mukaan noin 300 km, joten 1000 km tulee täyteen näinkin. Koiran kanssa ulkoilu on todella hauskaa! Toki hiihtäminenkin on sitä!
 5. Eilen tuli täyteen 520 km. Oli muuten raskasta hiihtää nihkeässä uuden lumen pakkaskelissä kovaan vastatuuleen (tuuli pohjoisesta). Palatessa myötätuuli auttoi! Olosuhteet Roissa ovat hyvät ja ainakin Iltalehden hiihtosääennusteen mukaan kelit jatkuvat erinomaisina. Yöllä on toistakymmentä astetta, mutta kevätaurinko lämmittää päivälämpötilat sopiviksi. Voitelu on ollut helppoa, ei ongelmia! Ostinpa uudet halvahkot hiihtolasit, Bliz-merkkiset. Mahtavatko toimia huurtumatta? Ilman aurinkolaseja on kuitenkin vaikea auringonkilossa hiihtää.
 6. Olen edennyt maltillisesti tänä talvena hiihtämisen suhteen. Nyt koossa on hieman yli 450 km perinteisellä tyylillä. Lapissa ovat kelit vielä hyvät, joten eiköhän mittariin tule hieman lisää. Koiran ulkoiluttamista harrastan kävellen, mutta en ladulla!
 7. Minullakin paino putoaa hiihtokauden aikana. Varsinkin kevätpuolella teen hieman normaalia pitempiä lenkkejä ja mukavaa on. Kunto pysyy kohdillaan ja muutama kilo tippuu. Ongelmana minullakin on tuo painonnousu sulan maan aikana. Kävelen paljon metsissä ja muuallakin, mutta juoksu ei oikein ole minun lajini. Jalat kipeytyvät. Uintia harrastan myös aina silloin tällöin.
 8. Uusi Rovaniemi -lehden mukaan Jokkavaaran lenkki on nyt hiihdettävässä kunnossa; hienoa! Myös jääladut ovat kunnossa, joten hiihtokilometrejä ja hiihtopaikkoja nyt Roissa riittää. Lunta on tullut paljon, mutta nyt näyttää sää muuttuvan ja pääsemme hiihtämään väliin vanhalla lumella. Hyvää hiihtokevättä kaikille!
 9. Minulla myös vanhempi pari Fischerin RC5 -pertsanmonoja on jo "heikossa hapessa". Kenkien kärkien pintamateriaali on pahasti halkeillut ja ongelmia on ollut myös toisen monon vetoketjun kanssa. Tässä monossa myös lumisuojus on revennyt. Uudempi pari on vielä hyvässä kunnossa. Niissä haittana on erittäin liukas (vaarallinen) pohja; tehty kovemmasta muoviseoksesta. Parkkipaikalla olen ollut pari kertaa varomattomuuttani nurin näiden kenkien kanssa. Hintaan suhteutettuna laatu voisi todella olla parempi! Omat kenkäni olen tosin hankkinut kevään tarjouksista kohtuulliseen hintaan.
 10. Eilen kävin jälleen Sinettäjärvellä ja huomasin, että Mellalammen jälkeen tulevan risteävän metsäautotien jälkeen latua ei oltu ajettu. Hauskaa oli kuitenkin se, että vanhalla ladulla luisto oli huomattavasti parempi. Pakkasta oli noin -15 astetta ja ilmankosteus suuri. Pää oli kauttaaltaan huurteessa lenkiltä palattuani. Puutteena em. ladulla on valojen puute, joten kovin aikaisin aamulla ei kannata liikkeelle lähteä. Kävin viikolla Sierijärvellä lenkin ja ladut ovat Oukulla pääosiltaan hyvässä kunnossa. Loppunousun paannejääkin on jäämässä vähitellen lumen alle!
 11. Kävin aamulla lenkin Mäntyvaaran uudelta asuntoalueelta Sinettäjärvelle. Latu oli kohtalaisen hyvässä kunnossa, vaikka risuja näkyi siellä täällä. Eniten ne haittaavat varmasti luisteluhiihtäjiä. Pakkasta oli noin -15 astetta, joten luisto ei ollut aivan maksimaalinen, mutta pito oli loistava! Paluumatkalla latukone tuli vastaan Mäntyvaarassa, mutta vanha latu oli liukkaampi, joten hiihtelin sitä. Jokkavaaran lenkille pääsyä pitänee vielä odotella, mutta kohotellaan kuntoa sitä ennen! Nuo Syväsenvaaran ladut ovat myös minulle tuttuja. Olen ajanut Napapiirille ja lähtenyt sieltä Olkkavaaraan.
 12. Erään reitiltä eksyneen luutnantin näin kerran hiihtävän latu-uraa armeijan suksillaan. Hiihdän itsekin mielelläni metsäsuksillani mm. pilkkireissuilla ja teen latuni yleensä itse. Moottorikelkkauraa on joskus hyvä edetä, jos ei ole kyse varsinaisesta moottorikelkkareitistä.
 13. Päätin aloittaa tämän ketjun, koska Ounasvaara Rovaniemellä on tunnettu talviurheilukeskus. Täältä on tullut monia kuuluisia talviurheilijoita; hiihtäjistä mainittakoon Pirjo Muranen, Mona-Lisa Malvalehto ja Hannu Manninen. Mäkihyppääjät tulevat vielä sitten erikseen. Ounasvaaran Isorakan, Sierijärven ja Ounasrinteen suunnan ladut ovat nyt kunnossa. Sama koskee Pöyliövaaraa. Korkalovaaran ja Mäntyvaaran laduista en tiedä vielä, sillä en ole käynyt tutustumassa tilanteeseen. Eilen kävin Sierijärvellä ja niin on tarkoitus tehdä huomennakin. Varoitan varsinkin perinteisen hiihtäjiä paannejäästä (suoranaisesta vedestä), joka voi jäätää sukset noustaessa sairaalan noususta ylös jäähallin parkille! Näin kävi minulle ensimmäisellä lenkilläni. Toisella kertaa hiihdinkin sitten takaisin Isorakan kautta.
 14. Tänään kävin vasta talven ensimmäisen hieman pitemmän lenkkini Ounasvaaran kuntoladuilla. Viime päivinä satanut runsas lumi on tehnyt mahdolliseksi hiihtää jo muuallakin kuin vain ensilumen ladulla. Hienoa! Keli oli hyvä ja pito loistava Vauhdin punaisella pikapidolla. Luistosta vastasi suksihuolto, jossa käytän sukseni ennen kauden alkua. Sukseni olivat vanhin parini Peltosen Zenith Classic -suksia. Niissä jäykkyys on kohdallaan. Siteet on kerran vaihdettu uusiin, kun vanhat (Rottefella R3 Classic) yksinkertaisesti hajosivat. Näillä suksilla kilometrejä on kertynyt runsaasti, sillä ne ovat yli kymmenen vuotta vanhat! Pakkasta oli noin -1 aste, joten pakkaset ovat hellittäneet. Toivottavasti lämpötila pysyisi miinuksen puolella, vaikka kovia pakkasia en kaipaa. Hyvää Alkanutta Vuotta 2013 hiihtokansalle!
 15. Tuo viimeinen vihje koskee tavallista pitovoiteluakin. Sukset kannattaa jäähdyttää ennen lenkkiä. Näin pitovoiteen lämpötila ja lumen lämpötila ovat lähempänä toisiaan eikä lumi tartu pitoalueille niin helposti.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy