Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Vasala

Jäsenet
 • Content Count

  232
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

Converted

 • Maraton
  2.32.11
 • Tavoite
  Kehittyä

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kilometripaalut olivat lähivuosien SM-kisojen humoristisimmat. En tiedä, mikä sen teki, mutta kyse ei voi olla mistään pienestä säätövarasta. Viimeksi SM-kisoissa huonosti merkattuja tolppia on ollut HCM:llä 2011. Mutta nämä oli ripoteltu täysin randomilla. En halua toki nipottaa, onneksi joku järjestää SM-kisojakin vielä. Mutta parannettavaa jäi.
 2. Varmuuden vuoksi mainittakoon, että tuo pjh:n taideteos ei todellakaan ole siltä suunnalta viikon ihmeellisin asia. Käykääpä (taiteilijan) blogissa, jos tällä foorumilla ei muuten ole asiasta mainittu. En tiedä onko. Homma menee näin: 50+50+50+50+50 ja jatkuu? ;) Ottaa hattua päästä.
 3. Vasala

  Douping ketju

  En kaikkia ketjuja ehtinyt tsekata, mutta ainakin tässä oli sivuttu Pöyhösen Markusta. Oli tosiaan tiistaina aamuteeveessä puhumassa doping-käryistä. Olin aika yllättynyt. Katsoin vielä areenasta uudestaan ja tosiaan: kukaan ei viitannut Markuksen omaan doping-selkkaukseen. Toki toimittajana oli M. Sannikka, joka ei ihan urheilupuolen tietäjä liene eikä mikään ilkein kriitikko. Kuitenkin kysyi, oliko Pöyhösellä houkutusta oman uran aikana käyttöön. Tulkitsin, että YLE ei tiennyt tai ottanut selvää vieraastaan ja taustasta. Jos muistan oikein, niin Pöyhönen ei siis jäänyt koskaan testissä kiinni, mutta narahti steroideista uransa jälkeen tai jäähdyttelyvaiheessa ja sai rikostuomion ei dopingtuomiota. Joten tarkkaan ottaen ei ole douppaaja... Silti aika erikoinen valinta d-kommentattoriksi. Tämmöistä tuli mieleeni katsellessani.
 4. Kevennyksenä ketjuun mainittakoon, että voihan kalorinkulutusta seurata myös toiseen suuntaan. Eli ei välttämättä tarvitse olettaa, kuten tulkitsen edellä oletetun. Toki en itse ole "kaloriataulukoiden" asiantuntija, mutta tuli mieleen. ja Rookien avatarista tuli mieleen Uuno T, joka söi banaaneja kuorineen ja iski voita kyytiin, "ettei suu turhaan jauha kaloriköyhää". ;)
 5. Ehkä tuossa cooperissa on semmoinen näkökohta vielä, että tavallaan on helppo arvioida, että kun on kovemmassa kunnossa niin tulos paranee niin ja niin paljon. Kuitenkin oman kokemuksen mukaan tuo jyrkkenee aika nopeasti, kun puhutaan 3500m ylittävistä tuloksista. Tietysti yksi syy on se, että 12 minuuttia on niin lyhyt aika. Tämä siis ihan heittona ja tietämättä mitään Bottaksen kyvyistä. En löisi vetoa, että Bottas vetää päälle 3500m, mutta en kyllä iskisi rahaa toiseenkaan suuntaan. ;) Tai siis jotakin yritin tässä sanoa...
 6. Laitetaas tänne omia kommentteja. Olen huomannut, että oikeaa vastausta ei olekaan nasta-asiaan. Aiemmat talvet olen vetänyt normilenkkarilla ja ei ole ongelmia paljon ollut. IceBugin piikkikengät ovat olleet kaapissa ja käytössä korkeintaan 5 kertaa/talvi vk-lenkeillä. Täksi talveksi Sarvan Zerot hommailin. On paras nastari, mihin olen törmännyt, mutta ei herkullinen juostava tuokaan. Yleisesti nastareissa on raskauden lisäksi liikaa pohjaa ja omaan jalkaan usein liian kova ja jäykkä lesti. Nastojakin hieman liikaa. Nyt tilasin Ruotsista irtonastoja kesäkenkiin, mutta eivät ole vielä tulleet. (Katsotaan mitä ne sanovat, kunhan saapuvat.) Ostin perinteiset mummonastat siksi aikaa ja iskin kevyeen kisakenkään. Muistin, että on täysin käyttökelvottomat aikaisempien vuosien perusteella. Mutta kisakenkä+mummelinasta olikin heti todella hyvä ratkaisu, kun pehmeä ja kevyt kisakenkä saa kuusi nastaa ja vähän kumia alleen. Modasin vielä nastaremmiä poistamalla kannan nastat, jotka kipeyttivät kantapäätä. En muutenkaan tykännyt kannan nastoista pidon kannalta. Eli modauksen jälkeen kisakenkä on hyvin piikkarimainen, mutta pito on oikein hyvä neljällä päkiänastalla. Aloin vetää myös peruslenkit nastoilla, koska tuntuma on niin hyvä. Jos irtonastat joskus ylittävät tuon merenlahden, niin sitten koitetaan laittaa samaan kenkään 4-5 nastaa päkiän alle ja verrataan mummoihin. VK-lenkit on nyt ainakin pelastettu!
 7. Vasala

  Projekti Sparthatlon

  Itsekin aloin tarkkailla ruokalistaani ja p####le vetäisin tosiaan töiden päälle kaksi laskiaista. Nyt on jäljellä FG:lle vain yksi kysymys: hillo vai manteli? - Itse olen ehdoton hillomies. Muokkaus: Ja anteeksi, jos foorumilla jo on laskiaispullaketju. En ole tutustunut kaikkiin erikoisketjuihin. ;)
 8. Vasala

  Projekti Sparthatlon

  Et kai sentään päästänyt painoa laskemaan samaan aikaan? ;)
 9. Tuo Viren-dokkari on ihan legenda. Tuskin tuon parempaa motivaattoria löytyy mistään. Itellä on tuo myös kuunnelmana levyllä, kun olen kelannut videon niin monta kertaa. Ymmärrän kyllä, mitä tarkoitatte edellä vertailulla Pre-elokuviin, mutta minusta tilanne on päinvastoin. Tietenkin asia on juuri niin kuin edellisessäkin viestissä jo tuli ilmi. Eli Viren-doku motivoi erilaisin keinoin... Keneen puraisee ja keneen sitten ei. ;)
 10. Vasala

  Liittyminen Enduranceen

  Tämä olikin kiinnostavaa luettavaa. Olen tiennyt, että seurasiirto on mutkikas yleisurheilussa. En kuitenkaan ole ottanut selvää asiasta kovin tarkasti aikaisemmin, vaikka periaate kiinnostaakin jo ihan teorian tasolla. Etsin sullin sivuilta sääntö-pdf:n ja tulkitsin niin, että (kuten Xcaliber jo edellä kertoikin) siirto todella olisi A-luokan saavuttaneella urheilijalla tehtävä jo "vanhan vuoden" puolella. Tästä huolimatta joutuisi maksamaan tuon 480 euroa. Hieman epäilyttää, koska tuo summa kuulostaa niin isolta että sen ymmärtäisi rangaistusmaksuna. Tarkistetaan siis vielä, koska varmasti palstalla on asian tuntevia (kuten Xcaliber). Onko tuo 480 euron maksu todella se helpoin ja ainoa tapa vaihtaa seuraa, jos on alittanut maratonin A-rajan, joka sinällään on melkoisen matalahko verrattuna moneen muuhun lajiin? En toki ole seuraa vaihtamassa, mutta kovalta tuntuu. Varmaankin moni seura maksaa tuollaiset pähkinät monestakin A-luokan tekijästä, mutta harvasta maran A-luokkalaisesta varmaan kukkaro avautuisi. Säännöissä oli toki viittaus, että kerran kaudessa voi 2kk:n karenssillakin heinäkuuhun mennessä vaihtaa klubia, mutta sen hintaa en osannut kaivaa. Maksanee mansikoita sitten. Mahtaako tonni riittää? ;) Kiitoksia, jos joku osaisi valaista vielä tästäkin.
 11. Minusta tuohon on vaikea laittaa nimeä näillä taustatiedoilla. Muutenkaan en usko, että liitto olisi tahallaan urheilijoita ja valmentajia vastaan. Mutta seuraillaan asiaa. Ehkä tästä tulee juttuja johonkin mediaan vielä lisääkin. Olen molempien puolella ja juoksu-urheilun kehittämisen kannalla. ;)
 12. Hei! Kiitos hirveästi tiedosta. Arvelinkin, että ei tuolla varmaan kukaan ala muovipusseja pöllimään. ;) Laittelen vaikka järjestäjille postia tässä. Olin jo junassa tuolloin 16.30. Mutta siis paljon kiitoksia tästä tiedosta...
 13. Heipähei! Kiitos järjestäjille. Hakkasi viime vuoden SM-kisan järjestelyiltään kaikilla osa-alueilla. Olisipa SM-kisat aina Vantaalla. Tavoitekin täyttyi, joten reissu oli onnistunut. Ainoa harmi on, että jätin s-kaupan muovipussissa kahdet kisakengät verryttelyn ajaksi katsomon c-osan ylärivin istuimella. Vartin aikana ne olivat siitä hävinneet. Jos joku vahingossa lakaisi muovipussin omaan reppuunsa, kun tavaraa oli leviällään useallakin siinä, niin olisin innoissani saadessani kengät takaisin! Samoin, jos halliin jää yksi pussillinen kenkiä ja joku järjestäjistä semmoisen bongaa. Kyselin kyllä infot ja muut paikan päällä. Voin kertoa tuntuomerkit, jos joltakin löytyy. Kengät kateissa tai ei, niin iso kiitos reitin ohjaajille ja radan merkanneille. Olisipa aina yhtä hyvää työtä. Näki, että kisat on juoksija järjestänyt!!
 14. Tattis! Kiitän tiedosta. Ja nopeudesta.
 15. Hei! Jos joku paikallinen osaa sanoa kohtuullisen matkan päässä juna-asemasta tai kisakeskuksesta olevan hotellin, niin kiitän. Urheilupuiston hotelli oli jo täpö. Toki selvittelen asiaa netin ihmeellisessä maailmassa itsekin, mutta nopeat vastaukset muistetaan lämmöllä. ;)
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy