Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Tumppi

Jäsenet
 • Content Count

  129
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

26 Excellent

About Tumppi

 • Syntymäpäivä 09.02.1980

Converted

 • Coopperi
  3160
 • Puolimaraton
  1.34
 • Maraton
  3.52

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jos sopivaa kenkää ei tahdo löytyä, niin yksi keino voi olla pienet korotuspalat kantapäiden alle (https://www.stadium.fi/naiset/naisten-kengat/kenkatarvikkeet/244825101/sidas.gel-heel-pad.blue). Ne nostavat kantapäät muutaman millin ylemmäs, jolloin kengän paine ei ehkä kohdistu juuri siihen "haastavaan" kohtaan.
 2. Tumppi

  Kangasala-Jukola 2019

  Yritän kyllä nukkua, mutta vaikeaa se on. 22 Jukolaa takana, mutta silti ennen juoksua jännittää liikaa, ja juoksun jälkeen menee muutama tunti, että pystyy rauhoittumaan. Korvatulpat tosiaan helpottaa nukkumista, ja pienikin torkahdus on parempi kuin ei mitään. Minulla tulee usein mahaongelmia, kun täytyy juosta aamuyöllä.
 3. Samaa ongelmaa on ollut mullakin Integratorien kanssa: kolme paria peräkkäin hajosi kolmen kuukauden käytön jälkeen. Nappulat irtoaa kokonaan ja nastat tietysti mukana. Aikaisemmin Integratorit kestivät minulla puolitoista vuotta. Syksyllä vaihdoin sitten merkkiä ja ostin Icebug Spirit7:t. Mutta niillä on vasta muutama lenkki takana, joten en osaa vielä sanoa, kestävätkö paremmin. Mallina tämä on ehkä vähän kapeampi kuin Integrator.
 4. Tumppi

  Movescount

  Saako Movescountista jotenkin kuvan, joka näyttäisi viikoittaiset harjoitustunnit tai -kilometrit vaikkapa viimeisen vuoden ajalta? Polar ProTrainer -ohjelmassa tuo oli aikanaan ihan perustoiminto, mutta Movescountista en ole onnistunut löytämään.
 5. Mikä tahansa uusi GPS-kello täyttää nuo vaatimukset. Itsellä Suunto Spartan Trainer, ja on toiminut suunnistuskäytössä hyvin.
 6. Tumppi

  Talvijuoksukengät ?

  DTS:llä olen juossut muutaman talven ja olen ollut tyytyväinen. Pitoa riittää ja sopii leveään jalkaan. Melko painavathan nuo ovat ja korkealla dropilla, eli sopivat akillesvaivaisille ja pitkille lenkeille, mutta kovassa vauhdissa tuntuvat vähän kömpelöiltä. Mainosten puhe "älynastoista" on täyttä höpöhöpöä: nastat eivät painu kumin sisään paljaalla asfaltilla juostessa.
 7. Ostin omaan Suunnon peukalokompassiini tuollaisen suurennuslasin, mutta en ole oikein oppinut käyttämään sitä. Suurennuslasilla näkee kyllä tarkasti pienen alueen, mutta heti kun haluaisi nähdä vähän isomman palan karttaa, niin suurennuslasi pitäisi kääntää pois tai siirtää kompassi sivuun. Ehkä siihenkin tottuisi, kun harjoittelisi, mutta toistaiseksi oma näkökyky riittää 1 : 10 000 kartan lukemiseen ilman suurennuslasia, kunhan malttaa pysähdellä pienipiirteisissä paikoissa. Huipuilla suurennuslasin käyttö johtuu varmaan siitä, että isoissa kisoissa pitkällä matkalla käytetään 1 : 15 000 karttaa, ja siitä ei sitten tahdokaan saada mitään selvää edes normaalilla näkökyvyllä. Kestävyydestä olen kuullut sanottavan, että sellaiset mallit kestävät paremmin, joissa on joustava kiinnitys peukaloremmin avulla. Joissain malleissa taas kiinnitys kompassiin on jäykällä tapilla, joka kuulemma katkeaa helposti.
 8. Korotuspalat kengissä kantapäiden alla yleensä helpottavat kipeällä akillesjänteellä liikkumista.
 9. Tumppi

  Brooks

  Brooks aikoo tuoda markkinoille 3D-skannauksen ja askelluksen mittauksen avulla personoitavat juoksukengät: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/juoksukenka-astuu-digiaikaan---joka-jalalle-jotakin/CYsFSbWw Suomalainen Left Shoe Company yritti samaa hommaa nahkakengille, mutta konkurssi tuli. Saa nähdä, onnistuuko Brooks paremmin juoksukenkien puolella. Karhulla oli aikanaan samantyyppinen idea Ortix-mallissa, ja tietysti yksilöllisiä pohjallisia tehdään monessa paikassa. Suomi ei varmaan ole ensimmäinen maa, johon Brooks tuo uuden tekniikkansa.
 10. Yleensä en kastele, mutta varsinkin talven aikana ne tuntuu kutistuvan, varmaan kuivan ilman takia. Oon tehnyt kastelun ihan niin, että kotona kengän kärkiosa vesihanan alle muutamaksi sekunniksi, pieni liraus vettä myös kengän sisään, annan imeytyä pienen hetken ja kaadan ylimääräiset pois. Sitten vaan muovipussiin ja kisoihin. Ei sitä vettä hirveän paljoa tarvitse, sen verran vaan, että kengän kärkiosan nahka on vähän kostea. Voihan ne kisapaikallakin kastella, vaikka juomapullosta tai jos löytää vesilätäkön niin astuu siihen.
 11. Suunnistusnastareita voi katsella vaikka täältä: https://www.suunnistajankauppa.fi/c6-nastarit-p1-fi.html ja täältä: http://www.icebug.fi/mallisto/ Kuivassa metsässä pärjää ilmankin nastoja, mutta märällä kelillä nastat on tarpeelliset. Pronaatiotuella ei ole metsässä juostessa merkitystä, kun jokainen askel on kuitenkin johonkin suuntaan vinossa epätasaisen pohjan takia.
 12. Tumppi

  Lahti-Hollola Jukola 2018

  Onneksi Jukola on kesäkuussa, silloin ei ole pilkkopimeää. Jos metsässä vierähtää useampi tunti, niin aurinko alkaa jo nousta :)
 13. Tietääkö kukaan, kuinka moneksi päiväksi eteenpäin GPS-kellot lataavat tuota "almanakkaa" eli satelliittien sijainteja? Eli kuinka usein kello kannattaisi synkronoida, että satelliitit löytyisivät aina mahdollisimman nopeasti?
 14. Tiejuoksua, hiihtoa, ja "kuivaharjoittelua" eli karttojen katselua, reitinvalintojen miettimistä ja viime kesän kisojen analysointia. Lumessa kahlaaminen tai lumikenkäily voisi toki olla hyvää kunnonkohotusta. Jotkut harrastelijatkin käyvät Portugal Orienteering Meetingissä talvella. Sprinttisuunnistuksen reitinvalintoja voi harjoitella Route Choice Gamella: https://www.routechoicegame.com/info.php
 15. Uutena mittari sammutti näytön, kun se oli jonkun aikaa täysin liikkumatta, vaikka pöydällä. Sitten pienikin liikahdus herätti näytön uudestaan. Tämä siis kellotilassa virran säästämiseksi. Nyt tuo näytön sammutus on loppunut. Näyttö on koko ajan päällä, ja akku tyhjenee nopeammin. Onko muut huomanneet tällaista? Johtuisiko jostain ohjelmistopäivityksestä, vai löytyykö tämä jostain asetuksista?
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy