Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Tumppi

Jäsenet
 • Content Count

  122
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

22 Excellent

About Tumppi

 • Syntymäpäivä 09.02.1980

Converted

 • Coopperi
  3160
 • Puolimaraton
  1.34
 • Maraton
  3.52

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tumppi

  Talvijuoksukengät ?

  DTS:llä olen juossut muutaman talven ja olen ollut tyytyväinen. Pitoa riittää ja sopii leveään jalkaan. Melko painavathan nuo ovat ja korkealla dropilla, eli sopivat akillesvaivaisille ja pitkille lenkeille, mutta kovassa vauhdissa tuntuvat vähän kömpelöiltä. Mainosten puhe "älynastoista" on täyttä höpöhöpöä: nastat eivät painu kumin sisään paljaalla asfaltilla juostessa.
 2. Tumppi

  Suurennuslasi kompassiin? Kokemuksia?

  Ostin omaan Suunnon peukalokompassiini tuollaisen suurennuslasin, mutta en ole oikein oppinut käyttämään sitä. Suurennuslasilla näkee kyllä tarkasti pienen alueen, mutta heti kun haluaisi nähdä vähän isomman palan karttaa, niin suurennuslasi pitäisi kääntää pois tai siirtää kompassi sivuun. Ehkä siihenkin tottuisi, kun harjoittelisi, mutta toistaiseksi oma näkökyky riittää 1 : 10 000 kartan lukemiseen ilman suurennuslasia, kunhan malttaa pysähdellä pienipiirteisissä paikoissa. Huipuilla suurennuslasin käyttö johtuu varmaan siitä, että isoissa kisoissa pitkällä matkalla käytetään 1 : 15 000 karttaa, ja siitä ei sitten tahdokaan saada mitään selvää edes normaalilla näkökyvyllä. Kestävyydestä olen kuullut sanottavan, että sellaiset mallit kestävät paremmin, joissa on joustava kiinnitys peukaloremmin avulla. Joissain malleissa taas kiinnitys kompassiin on jäykällä tapilla, joka kuulemma katkeaa helposti.
 3. Korotuspalat kengissä kantapäiden alla yleensä helpottavat kipeällä akillesjänteellä liikkumista.
 4. Tumppi

  Brooks

  Brooks aikoo tuoda markkinoille 3D-skannauksen ja askelluksen mittauksen avulla personoitavat juoksukengät: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/juoksukenka-astuu-digiaikaan---joka-jalalle-jotakin/CYsFSbWw Suomalainen Left Shoe Company yritti samaa hommaa nahkakengille, mutta konkurssi tuli. Saa nähdä, onnistuuko Brooks paremmin juoksukenkien puolella. Karhulla oli aikanaan samantyyppinen idea Ortix-mallissa, ja tietysti yksilöllisiä pohjallisia tehdään monessa paikassa. Suomi ei varmaan ole ensimmäinen maa, johon Brooks tuo uuden tekniikkansa.
 5. Yleensä en kastele, mutta varsinkin talven aikana ne tuntuu kutistuvan, varmaan kuivan ilman takia. Oon tehnyt kastelun ihan niin, että kotona kengän kärkiosa vesihanan alle muutamaksi sekunniksi, pieni liraus vettä myös kengän sisään, annan imeytyä pienen hetken ja kaadan ylimääräiset pois. Sitten vaan muovipussiin ja kisoihin. Ei sitä vettä hirveän paljoa tarvitse, sen verran vaan, että kengän kärkiosan nahka on vähän kostea. Voihan ne kisapaikallakin kastella, vaikka juomapullosta tai jos löytää vesilätäkön niin astuu siihen.
 6. Tumppi

  Suunnistus-/ polkujuoksukengät

  Suunnistusnastareita voi katsella vaikka täältä: https://www.suunnistajankauppa.fi/c6-nastarit-p1-fi.html ja täältä: http://www.icebug.fi/mallisto/ Kuivassa metsässä pärjää ilmankin nastoja, mutta märällä kelillä nastat on tarpeelliset. Pronaatiotuella ei ole metsässä juostessa merkitystä, kun jokainen askel on kuitenkin johonkin suuntaan vinossa epätasaisen pohjan takia.
 7. Tumppi

  Lahti-Hollola Jukola 2018

  Onneksi Jukola on kesäkuussa, silloin ei ole pilkkopimeää. Jos metsässä vierähtää useampi tunti, niin aurinko alkaa jo nousta :)
 8. Tumppi

  Nopeasti GPS-kontaktin ottava kello?

  Tietääkö kukaan, kuinka moneksi päiväksi eteenpäin GPS-kellot lataavat tuota "almanakkaa" eli satelliittien sijainteja? Eli kuinka usein kello kannattaisi synkronoida, että satelliitit löytyisivät aina mahdollisimman nopeasti?
 9. Tumppi

  Miten treenaatte talvella?

  Tiejuoksua, hiihtoa, ja "kuivaharjoittelua" eli karttojen katselua, reitinvalintojen miettimistä ja viime kesän kisojen analysointia. Lumessa kahlaaminen tai lumikenkäily voisi toki olla hyvää kunnonkohotusta. Jotkut harrastelijatkin käyvät Portugal Orienteering Meetingissä talvella. Sprinttisuunnistuksen reitinvalintoja voi harjoitella Route Choice Gamella: https://www.routechoicegame.com/info.php
 10. Tumppi

  Suunto Spartan Trainer Wrist HR

  Uutena mittari sammutti näytön, kun se oli jonkun aikaa täysin liikkumatta, vaikka pöydällä. Sitten pienikin liikahdus herätti näytön uudestaan. Tämä siis kellotilassa virran säästämiseksi. Nyt tuo näytön sammutus on loppunut. Näyttö on koko ajan päällä, ja akku tyhjenee nopeammin. Onko muut huomanneet tällaista? Johtuisiko jostain ohjelmistopäivityksestä, vai löytyykö tämä jostain asetuksista?
 11. Tumppi

  Päivän kevennys

  Ei ole tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä kysyjiä.
 12. Tumppi

  Uusi kirja suunnistuksesta

  Uusi kirja suunnistuksesta ilmestymässä: Suunnista kuin mestari http://www.kestavyysurheilu.fi/suunnistus/18725-uutuuskirja-johdattaa-suunnistuksesta-kiinnostuneet-perustaidoista-aina-kilpasuunnistajan-ajatusmaailmaan-asti
 13. Tumppi

  Akillesvaiva

  Voisiko olla Haglundin kantapää? https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=jal00124
 14. Yksi täti pyysi apua, kun se oli hiihtolenkin jälkeen jäänyt suksiinsa "jumiin": ei osannut avata siteitä Yritti avata sauvalla painelemalla, ja paikalla oli toinenkin nainen ratkomassa ongelmaa. Pääsin sitten neuvomaan, että side aukeaa nostamalla eikä painamalla. Tämä oli jo toinen kerta, kun minua pyydetään auttamaan samassa ongelmassa. En muista, oliko viimeksi sama nainen
 15. Teippaus tai nilkkatuki varmaan estää nyrjähdykset. Harjoittelemalla voi vahvistaa nilkkaa, jos jaksaa lähes joka päivä treenata: http://www.yths.fi/filebank/1752-NILKAN_LIIKEHARJOITTELU_vaihe2_031212.pdf
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy