Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tumppi

Jäsenet
 • Posts

  158
 • Liittyi

 • Last visited

About Tumppi

 • Syntymäpäivä 09.02.1980

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tumppi's Achievements

 1. Tumppi

  Napapiiri-Jukola 2021

  Viime vuoden Jukola-ennakkovideo on nyt ajankohtainen, vaikka valaistus onkin erilainen:
 2. Tumppi

  Suunnistus

  SportIdent Touch Free -leimausjärjestelmä. Suomessa käytetään Emitiä, monissa muissa maissa sen kilpalijaa SportIdentiä. Arvokisoissa näköjään varmistuksena toinenkin tikku, jos toiseen tulee joku vika.
 3. Tumppi

  Suunnistus

  Samoilla kuvausohjeilla kartoitetaan, mutta eri maissa on vähän erilaisia kartoitustyylejä. Suomessa yleensä pikkutarkemmat kartat kuin vaikkapa Ruotsissa. Ja tietysti maasto vaikuttaa, esim. kivikkoisessa maastossa pienemmät kivet jätetään pois kartasta, vähäkivisessä pienempiäkin kiviä piirretään. Ja Pohjanmaan tasaisissa maastoissa korkeuskäyrien väli 2,5 metriä, muualla 5 metriä.
 4. Tähän Suuntokin selvästi tähtää Movescountin lakkauttamisella: harjoitukset voi synkronoida Suunto Appistä johonkin kolmannen osapuolen maksulliseen palveluun, jonka kuukausimaksusta todennäköisesti osa menee Suunnon tilille. Taitaa vaan käydä niin, että Suunnon ahneuden takia kellot jäävät kokonaan myymättä.
 5. Suunnolla oli aikaisemmin hyvä web-palvelu harjoitusten analysointiin, Movescount. Mutta tänä vuonna lakkauttivat koko Movescountin, ja nyt kaikki analyysi täytyy tehdä puhelimen pienellä ruudulla Suunto App -sovelluksen kautta. Sen takia harkinnassa on vaihto Polariin tai Garminiin. Polarflowta ja Garmin Connectia en ole käyttänyt. Voiko niitä käyttää tietokoneen isolla näytöllä, hiirellä ja näppäimistöllä, vai toimivatko nekin pelkästään puhelimessa?
 6. Tumppi

  Napapiiri-Jukola 2021

  Tällainen ensikertalaisten Jukola-opas on kyllä kirjoitettu, mutta voi olla vähän vaikeasti löydettävissä: https://www.jukola.com/wp-content/uploads/2018/01/Jukola-opas_2018.pdf
 7. Oma helppo ratkaisuni oli vaihtaa Suuntoon. Mutta nyt Suunto lakkautti Movescountin Polariin en suostu palaamaan tuon infrapuna-adapteri-sekoilun takia, joten Garmin taitaa olla ainut vaihtoehto. Haluaisin kyllä käyttää suomalaista mittaria, mutta Polar ja Suunto tahallaan karkottavat asiakkaat pois.
 8. Rainmakerin tekstin lopussa hieno uutinen: "in this same app update there is now the ability to export as a GPX file. Previously it was just FIT files."
 9. @kari.t Joko kokeilit Hantan vinkkiä aiemmin tässä samassa ketjussa: "kirjaudu samoilla SuuntoApp tunnuksilla https://www.sports-tracker.com/ valitse aktiviteetti -> edit -> export"
 10. Tumppi

  Tiomila 2020

  Jos Jukola pystytään juoksemaan, niin siitä ei välttämättä tule kovin kansainvälinen. Suomen koronatilanne on paljon parempi kuin Ruotsissa. Ihan hyvät kisat saataisiin niin, että ulkomailta tulisi vain muutama huippujoukkue. Mutta onhan se mahdollista, että Jukolaa ei juosta ainakaan kesäkuussa. Matkustaminen Etelä-Suomesta Rovaniemelle täysissä junissa ja busseissa on tartuntariski, ehkä pahempi kuin itse kisapaikka ulkoilmassa...
 11. Tumppi

  Kantapää...

  Muutaman millin korotukset kantapäiden alle voi myös helpottaa. Nostavat jalkaa sen verran ylemmäs, että kengästä tuleva paine osuukin vähän eri kohtaan. Kannattaa laittaa molempiin kenkiin, muuten toinen jalka tuntuu lyhyemmältä.
 12. Tumppi

  Movescount

  Movescountin lakkauttamiselle aikalisä: "Taataksemme parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen kaikille asiakkaillemme olemme päättäneet siirtää suunniteltuja muutoksia koskien Movescount appia, SuuntoLinkiä ja Moveslink2:sta vuoteen 2021." https://www.suunto.com/fi-fi/Content-pages/suunnon-digitaaliset-palvelut/
 13. Kiitos, tuo näyttää toimivan. Joo, Suunto App ei osaa ulostaa standardinmukaista gpx:ää. Suunnistuksen reittihärveleille Suunto Appin gpx ei kelpaa ollenkaan.
 14. Sain homman toimimaan niin, että perustin tunnukset Stravaan ja synkroinoin harjoitukset Suunto Appista sinne. Stravasta taas saa gpx:n, joka kelpaa suunnistuksen Reittihärveleille ja muille. Mutta kömpelöä tuo toki on verrattuna Movescountiin. Strava vaikuttaa muuten ihan hyödyttömältä, kun se ei edes tunnista suunnistusta urheilulajiksi ja monet toiminnot ovat maksullisia. Mutta gpx:n sieltä saa ulos ilmaiseksi. Huhut kertovat, että Suunto Appin ulostaman fit-tiedoston voisi jotenkin muuntaa gpx:ksi, mutta en ole löytänyt keinoa, miten se onnistuu. Minulla myös vaihtumassa Suunnon kello Garminiin, vaikka mielellään käyttäisin kotimaista laitetta. Movescountin lakkauttaminen oli karmea virhe Suunnolta. Suunto ei enää tarjoa mitään palvelua, jossa harjoituksia voisi katsella tietokoneella isolla näytöllä.
 15. Jos haluaa korkeampaa droppia kuin kengistä löytyy, niin aina voi kokeilla korokepaloja kantapäiden alla. Tämän tyylisiä: https://stadium.fi/lapset/lasten-kengat/kenkatarvikkeet/244825101/sidas.gel-heel-pad.blue
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy