Jump to content
Juoksufoorumi.fi


veekoo

Jäsenet
 • Posts

  229
 • Liittyi

 • Last visited

About veekoo

 • Syntymäpäivä 24.01.1963

veekoo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. veekoo

  Suunnistus

  Tuolla tuloksella olisi päässyt virallisella listalla sijalle 1218 eli perään jäi vielä 15 täyttä joukkuetta (+muutama sata hylättyä/keskeyttänyttä) :thumbsup:
 2. veekoo

  Suunnistus

  Onkos tietoa tästä Jouni Nurmisesta, joka hesarin mukaan on saanut järjestäjiltä poikkeusluvan yrittää Jukolan juoksemista läpi yhden miehen joukkueena. Pääsikö läpi ennen maalin sulkeutumista?
 3. Nyt tässä käy valitettavasti niin, että minä vetäydyn tästä porukasta. Juokseminen on jäänyt talvikautena vähiin ja muuta touhua tuppaa kesäkuulle... Tässä vapautuu siis paikka vetäjälle, joka jaksaa kerätä muutamat puutuuvat suunnistajat mukaan.
 4. Minä voin ottaa taas käytännön järjestelyt hoitaakseni. Jos kiinnostaa tulla mukaan, niin pistäkää minulle YV:tä. Vaikka tämä lähteekin jälleen liikkeele endurancen nimissä, niin jäsenyyttä ja/tai 100km ultraa ei suinkaan vaadita. Olkoon vaatimuksena mieluummin terve (tai mahdollisesti joissain tapauksissa epäterve) kiinnostus kestävyysjuoksua ja suunistusta kohtaan. Tuossahan tuli jo 5+minä kiinnostunutta, joten yksi joukkue saadaan varmasti kasaan. Parhaassa tapauksessa saadaan kaksi joukkuetta kasaan jolloin tosimenijät ja naatiskelijat voivat juosta omissa joukkueissaan.
 5. Ei välttämätt niin kauhean kauan, kun tarvittavia palikoita löytyy nyt jo kaupasta. Katso vaikkapa http://www.maepro.com/ tai http://www.led1.fi/ .
 6. Minulla on tuollaiset kaapissa, mutta niiden käyttö on jäänyt paremminkin kokeiluasteelle. Jos tarkoitus on juosta kuivissa oloissa (pakkaslumi lasketaan kuivaksi), niin neopreenisukat ovat ehdottomasti ylitse ampuva ratkaisu. Niissä jalat hikoavat varmasti. Sama tilanne on goretex:in kanssa. Tilanne muuttuu heti, jos etsii varusteita myöhäisen syksyn märkiin metsälenkkeihin. Ensisijaisesti noita neopreenisukkia taitavagt käyttää suunnistajat. Talvilenkkeilyyn paljon parempi ratkaisu on hommata toiset kengät, joista tuuli ei puhalla suoraan läpi. Tuollaisissa kengissä riittää talvellakin normaali/paksu juoksusukka. Talvilenkkareissa voi olla lisäksi pitävämpi pohja lumessa juoksemista varten.
 7. veekoo

  Rogaining

  Pitänee kurkata teidänkin reittiä yrittää ottaa oppia. Järjestäjien väliaikalaskurin mukaan me kuljimme saman matkan ja jäimme pisteissä pitkälle jälkeen...
 8. veekoo

  Rogaining

  Rogain-kisat Karulan kansallispuistossa etelä-Virossa ovat nyt takana. Minä osallistuin kisaan amerikkalaisen Frank Boscoen kanssa. Olimme melkoisia aloittelijoita molemmat mikä tuli 24 tunnin aikana selville. Alkuun kisa meni ihan mukavasti, rasteja löytyi ja matka eteni. Maasto oli monelta osin rämeistä/soista joten kuivista kengistä ei ollut toivoakaan. Aikaa kului välillä ojien ylityspaikkojen etsimiseeen, koska uiminen ei meillä kuulunut ohjelmaan. Klo 21.00 palasimme Hash House:lle syömään (borsh-keittoa ja makaronilaatikkoa, kuuluu hintaan) ja vaihtamaan lämpimämpää varustusta päälle yötä varten. Tämä kostautui pisteissä koska ainoa tapa saada reilusti pisteitä kasaan on jättää kisakeskuksessa käynnit väliin, jolloin pystyy ulottamaan reitin myös alueen ulompiin osiin. Yö oli tarkoitus ottaa varman päälle ja yrittää löytää sellainen reitti, jossa voi nojautua polkuihin eikä tarvitsisi mennä kovin pahoihin paikkoihin. Ratamestari ei tietenkään tällaista vaihtoehtoa ole erityisesti tarjonnut, joten homma meni kävelyksi mutta pisteitä ei tahtonut kertyä. Tilanteen kruunasi aamulla hieman ennen auringonnousua yksi rämerasti, jonne etenemeninen oli hidasta ja loppujen lopuksi koko rastia ei pimeässä löytynyt. Toisen huoltopysähdyksen kisakeskukseen sentään jätimme väliin, vaan jatkoimme kiertämistä ja palasimme maaliin ajassa 22:54. Päivällä lämpöä oli kai 10 astetta ja yöllä n. 4 astetta. Tilannetta pahensi vielä tuuli, joka tasaisen tappavasti veti viimeisetkin lämmöt jonnekin kauemmas. Tämä ei ollut ongelma silloin kun pysyi liikkeellä, mutta taukoja ei ollut varaa pitää, kun kylmyys puri heti ytimiin. Kun puolet kisasta oli takana, alkoivat rakot tuntua jalkapohjissa, ja niiden kanssa sitten piti elää loppukisa. Välillä ehti tulla mieleen, että kaikenlaiseen juuttuun sitä pitääkin sekaantua. Pisteitä kertyi lopulta 121, jolla sijoitus oli avoimessa luokassa 246/336. Seuraavaan kisaan pitääkin sitten valmistautua paremmin. Kesä oli mennyt laatuaikaa viettäessä perheen kanssa ja kuntopohjakaan ei ollut vahvin mahdollinen.
 9. veekoo

  Rogaining

  Onneksi keli ei ole mitään extremeä. Pikkuisen viileää (7-10 astetta), mutta sadetta ei päitäsi tulla. Etelä-virossa on kuulemma satanut elokuun ja maa on "pikkuisen" märkä. Voipi tossut kastua. http://www.foreca.fi/Viro/tasmasaa/Tartto
 10. veekoo

  Rogaining

  Menossa ollaan. Minä lähden Viroon jo torstaina ja tapaan parini ensi kerran siinä illalla. Virittelemme perjantaina kisasuunnitelmia kuntoon Otepäässä. Tulen kisapaikalle järjestäjän bussilla lauantaina aamulla. Palaan takaisin sunnutaina klo. 21.00 laivalla. Valmistautuminen on jäänyt pikkuisen vähiin, joten saa nähdä miten kisassa sitten käy....
 11. veekoo

  Rogaining

  Minä olin viikonlopun Ruovedellä n. 20km kisapaikalta. Sade alkoi lauantai-aamuna n. klo 11 ja sadetta riitti siitä eteenpäin. Välillä satoi vähemmän, välillä enemmän, mutta vettä tuli koko ajan. Ja tuli sekin todettua, että metsä näyttää tosi pimeältä ja kylmältä kun sitä katsoo pilvisenä ja sateisena yönä rantaterassin katoksen alta. Pakosta siinä ihmetteli, millaiset tunnelmat mahtavat porukalla mahtaa olla, kun 12 märkää tuntia on takana, ja siihen vielä säkkipimeys päälle..... 8 tai 24h metsässä on kokemus sinänsä mutta vielä ylimääräinen hatunnosto kilpailijoille, jotka jaksoivat painaa noissa olosuhteissa.
 12. veekoo

  Rogaining

  Kommentti tämän vuoden MM-kisojen (WRC 08) kisan johtajalta tuli nopeasti: "In my interpretation of the rogaining rules swimming in the lake/river/ditch during the competition is not prohibited. (One could say that jumping off the cliff during the rogaine – the feet will also not touch the ground for a while – is also not prohibited.) However, it is strongly advisable not to do that! " Koko kommentti löytyy osoitteesta: http://8wrc2008.rogain.ee/feedback.php?tid=118 .
 13. veekoo

  Rogaining

  Minä en oikein usko, että tuo sääntökohta kieltää ylitystä uimalla. Ainakin yksi suomalainen rogain pari kertoi vanhoissa kisoissa uineensa jokien yli. Valitettavasti en vaan löytänyt nyt netistä mitään kättä pidempää tämän vahvistukseksi, joten pistin kyselyn eteenpäin. Ilmoittelen sitten kun/jos saan asiasta lisää tietoa.
 14. Huomasin juuri (jälleen pikkuisen myöhässä), että radiossa Yle 1:llä tulee Reseptori-ohjelmassa sarja urheiluvammoista. Esitysaika on torstaina klo 11.00. Ensimmäisen osan nimi oli "Yleisimmät urheiluvammat säären seudulla". Ohjelma tulee varmaankin netin kautta kuunneltavaksi, koska muutkin tuon sarjan ohjelmat tuntuvat olevan siellä. Vielä ei kuitenkaan linkit toimineet. Voitte kokeilla vaikka näitä: http://areena.yle.fi/hae?keyword=reseptori http://lyhytlinkki.net/?wlu8o1ny
 15. veekoo

  Rogaining

  Ei 8h kisaa kannata mennä pilkkomaan pieniksi lenkeiksi, ne arvokkaimmat rastit kun tuntuvat olevat jostain syystä kaukana kisakeskuksesta. Me vedimme viime syksynä 8h kisan (Tallinna) yhtenä lenkkinä. Sovitimme reitille kaksi järjestäjän vesipistettä, mutta toisenkin niistä ohi oikaisimme. Tosimiehet vetää 24h kisan yhtenä lenkkinä, mutta meillä suunnitelmissa on n. 3x8h, jolloin varusteiden tarkistus/täydennys sattuu juuri sopivasti ennen yöosuutta. Tämä ei kuitenkaan ole kokemuksen syvällä rintaäänellä annettu ohje. Koskaan en ole vielä 24h kisaa juossut.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy