Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Siperia

Jäsenet
 • Content Count

  2 237
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

124 Excellent

About Siperia

 • Rank
  4323 kilometriä takana

Converted

 • Coopperi
  3280 m
 • Puolimaraton
  1.25.36
 • Maraton
  3.28.49

Recent Profile Visitors

761 profile views
 1. Ljublana syksyllä kiinnostelisi. Minkälainen reitti on? Jostain internetistä luin, että se voisi olla nopea, mutta kolmenkympin kieppeillä näyttäisi maratonin sivujen profiilin mukaan olevan parinkymmenen metrin nousu. Osaatko sanoa, miten muuten järjestelyt toimivat?
 2. Tuomo Lehtinen ei tunnistanut Yhdysvaltain Desi Lindeniä, joka juoksee kärjessä. Onneksi selostaja kuitenkin tunnisti. Edit. En veikkaa muuta kuin että Hyryläinen vetää taas hyvän maratonin ja ennätyksen.
 3. Mites toi Kratochvilovan ME? Semenya nyt kuitenkin on tänä vuonna kahden sekunnin päässä siitä. Mikä toki on paljon kasisatasella.
 4. Näin se menee. Juoksua aloitellessa oikeastaan aina hyvä suunta on peruskunnon kasvattaminen. Siihen rauhalliset lenkit niin, ettei ala hengästyttämään, toimivat hyvin, ja tällöin ei rasituskaan kasva liian suureksi. Vähän korkeilta nuo sykkeet tuntuvat, vaikka kuinka olisi henkilökohtaiset syketasot suhteessa korkeat.
 5. Eipä oo mullakaan Rio-Areena toiminut. Muuten kyllä Areenasta pystyy katsomaan. Firefoxia käytän. Voiko kyse olla selaimesta? Kai tuolla pitäisi systeemit olla sillä tavalla kunnossa, että ihan normaalisti pystyisi katsomaan.
 6. Ainakin puolikkaan väliajan perusteella Stubbilla lienee ollut kolmen tunnin alitus tähtäimessä. http://www.kestavyysurheilu.fi/kestavyysjuoksu/11338-alexander-stubb-paransi-maratonennatystaan-frankfurtissa
 7. Kaivoin ensimmäisen foorumiviestini esiin, kun muistin laittaneeni sen tähän ketjuun. Eilen tavoite alle 3.30 toteutui. Kaarinan syysmaratonilla juoksin 3:28:49 parantaen kahden vuoden takaista Berliinin ennätystäni liki kymmenen minuuttia. Juoksua on nyt loppuviimeksi aika vähän takana. Mikä kuitenkin mahdollisti melko reilunkin enkan on varmaan tähän mennessä karttunut peruskuntopohja. Olisihan tuo mennyt aikaisemminkin, esim. viime syksynä, mutta tuli kokeiltua vasta nyt. Kaarinassa on hyvin ja asiantuntevasti järjestetty kisa ja hyvä reitti. Eilen oli oikein juoksijan unelmasää; viileä mutta vähätuulinen ja aurinkoinen päivä. Ennen reissua ei oikein ollut tuntumaa kilometrien vähyydestä johtuen, että mitä vauhtia voi lähteä tahkoamaan. Kaveri lähti kuitenkin 3.30-jäniksen kyytiin, joten ei kai sitä voinut muuta kuin kokeilla itsekin, josko kunto riittäisi. Ekat kiekat menivät mukavasti. Tankkaus oli onnistunut hyvin. Yritin lisäksi syödä geelin per kierros ja noin kympin kierroksen päätyttyä maalihuollosta ottaa jotain mukaan. On tuo muuten syöminen maratonilla ihan tietoista tekemistä: täytyy yrittää syödä, vaikka ei maistuisi. Meillä oli kohtalaisen iso porukka 3.30 juoksijoita, joita vasta oikeastaan kolmannella kierroksella alkoi joukosta tippua. Jotkut tekivät oman ratkaisunsa ja ottivat irti porukasta matkan edetessä. Itselle vauhti tuntui sopivan kohtuullisen hyvin, vauhdikasta, mutta ei mitenkään mahdotonta. Tiesin, että vikalla kiekalla katsotaan, riittääkö paukut loppuun saakka. Viimeisen reilun kympin kierroksen alkaessa jänön vetämä joukko oli supistunut kolmeen neljään juoksijaan, joiden kanssa painettiin eteenpäin. Nyt alkoi tuntua jo kierroksen pienet ylämäetkin. Olin miettinyt, voisiko lopussa olla varaa karata jänikseltä ja varmistaa hieman reilumpi tavoiteajan alitus. Viimeisen juottopisteen kohdalla lopetin kyttäilyn ja lähdin menemään sen verran, kun tuntui irtoavan. Edessä asfalttisuorilla näkyi juoksijoita, tosin selkiä ei tullut vastaan ehkä kuin yksi. Viimeisiä kilometrejä sai laskea huolella, mutta tiesin juoksun tulevan näin loppuun asti. Sitten maalikaaren alta, ja ohi oli. Juostessa ei ollut janontunnetta, mutta maaliin tuntua nestettä meni ja vaikka kuinka. Jalat, erityisesti pohkeet ja toinen etureisi oli aika finaalissa, ja kävely pian tosi hankalaa. Porukallakin omat juoksut yhtä lukuun ottamatta onnistuivat hyvin. Pienten tankkailujen ja suihkujen kautta autolle ja kohti himaa. Kokonaisuutena siis onnistunut reissu, hyvä fiilis ja parannus enkkaan. Tuli jopa otettua sarjan seitsemäs sija. Jahka kilometrejä alkaa saada alle, sitten seuraavia tavoitteita kohti.
 8. Siperia

  Läskikerho

  Turha sitä on miettiä, tuleeko menetetty paino joskus takaisin. Voihan se olla, että ensin on lähtenyt enemmän nestettä, mutta kyllä se siitä pikku hiljaa tasoittuu. Hyvä meininki.
 9. Hi. Maybe you could check what the Facebook has to offer in terms of running groups in Helsinki. A quick search resulted in finding at least these: https://www.facebook.com/groups/helsinkirunningcrew/?fref=ts; https://www.facebook.com/rchelsinki?fref=ts ; or even https://www.facebook.com/groups/RunningMyllypuro/?fref=ts Good luck for finding a club or sorts here in Helsinki!
 10. Siperia

  Spartathlon 2015

  Jännittävää. En pienellä selaamisella löytänyt linkkiä liveseurantaan tai streamiin. Oisko jollakulla heittää ne tänne?
 11. Siperia

  100 km MM- & EM-kisat

  Henri Ansio maalissa 30. ajassa 7:07:13!
 12. Hehkuttelen edelleen näiden World of O'n juttujen analyyttistä otetta. Tuossa on naisten sprintin kilpailun kulku käyty: http://news.worldofo.com/2015/08/03/quick-gps-splits-analysis-of-woc-2015-sprint-women/ Kritiikkiä tulee väliaikaisten aitojen puuttumiselle. Eipä tuolla mitään erityisiä pummeja tai virheitä Kaupilla ole, muutamia välejä vähän vain jäljessä (muitakin kuin Almia).
 13. Voidaan sanoa, että ollaan kaikki oikeassa, kokonaisuus ratkaisee. Silti mun mielestä on väärin sanoa, että kaatumiseen kaatui tuo, koska mies olisi voinut juosta oikeasta kohdin aiemmin ja kuitenkin kaatua hötäkässään. Silti ei olisi menettänyt voittoa.
 14. Jos luitte ton WorldofO'n analyysin, niin aitaan kaatuminen ei ollut syynä mitalin menettämiseen. Kyseisellä rastivälillä rastille 15 mennessä Michiels oli 4 sekuntia voittaja Leanderssonia hitaampi. Sitä edellisellä umpikujalle juoksulla hän hävisi 13 sekuntia sen rastivälin parhaalle. Onhan se näyttävä kaatuminen, ja yksi, jota media voi näyttää suurelle yleisölle ja kysellä, menikö mitali tähän. No ei mennyt, meni muualla. Kuten tuossa analyysissä sanotaan, Michiels ei edes ollut lopussa hitaampi kuin muut vaan juoksi lopun suurin piirtein samaa vauhtia.
 15. Siis suunnistuksen MM-kisat nyt 2015 Invernessissä Skotlannissa. Tässä on ohjelma kisoille: http://www.kestavyysurheilu.fi/suunnistus/10571-suunnistuksen-mm-kisat-televisiossa-tassa-ohjelma suomalaiset suunnistajat http://www.mm2017.fi/suunnistus/10343-tassa-on-skotlannin-mm-kisoihin-matkaavat-suunnistajat Lukasin tuossa World of O'n analyysin sprinttikisasta http://news.worldofo.com/2015/08/03/big-gps-splits-analysis-of-woc-2015-sprint-men/ Näyttää olevan kiinnostava lähde seurata kisauutisointia. Urheiluruudussa Mårten Boströmin neljäs sija ja Minna Kaupin kuudes sija käytiin valitettavasti alle minuutin juttuna. Ylen nettisivut mainostavat Yannick Michielsin kaatumista aidalla syynä mitalin karkaamiseen, mutta tuolta näkee - ja kisalähetyksestä jo näki - että virhe tapahtui aikaisemmin. Måre häviää koko ajan pikkuisen matkalla. Naisten sprintin analyysiä tuolla ei ainakaan vielä ole.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy