Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Recado

Jäsenet
 • Posts

  22
 • Liittyi

 • Last visited

About Recado

 • Syntymäpäivä 25.12.1982

Recado's Achievements

 1. Itse hankin aikoinaan paljasjalkakengät ihan vaan jokapäiväistä kävelyä varten, ja sen myötä juoksuaskelkin nousi kuin vahingossa päkiälle. Uskon, että tämän muutoksen myötä jo kertaalleen vammojen takia kuopattu "juoksu-ura" on saanut jatkua 🙂
 2. Recado

  Garmin Connect

  Ei ole mullakaan toiminut viime aikoina upload classic versiossa. Vanhoista treeneistä ei myöskään jostain syystä näe reittiä, sykekäyrää yms. Expressillä lataus onnistuu, ja modernissä kaikki näkyy niin kuin pitää.
 3. Recado

  Merrell barefoot kengät

  Zalandolla www.zalando.fi näkyy olevan myynnissä Pace glove 2:sta. Itse ehdin just sieltä tilata alesta toisen parin ekaa mallia, no oli ainakin varma valinta.
 4. Recado

  Karhu M-sarja

  Siis hetkinen... kävin tänään ostamassa kokeeksi Karhun M ykköset Prsimasta. Kengät ovat ne kullan väriset, ja kaupassa en huomannut mitään outoa, mutta kotona hoksasin, että toisen kengän pohja on musta-ruskea ja toisessa harmaa-oranssi?!? Onkohan tässä nyt sattunut joku moka jollekin..? Onhan nuo Karhun lenkkarit aika radikaalin värisiä, mutta luulisi olevan sentään yksi pari saman värinen vai...?
 5. Joskus mulle sanottiin, että -20 on sellainen hyvä pakkasraja. Jonkin verra siitä kyllä tulee luistettua, varsinkin jos aurinko paistaa ja on tyyntä. Eilenkään 22 astetta ei tuntunut missään. Tänään tuli itsesuojeluvaisto vastaan, kun mittari näytti -35.. Kovaa en juokse, mikäli elohopea laskee alle -15.
 6. Osanottoja myöskin minulta. Luopuminen on aina raskasta, sen olen useamman kerran itsekin joutunut kokemaan. Viimeisimpänä viime lokakuussa oli tehtävä raskas päätös 19-vuotiaan ikinuoren kissani kohdalla, joka ei yhtäkkiä enää ollutkaan niin nuorekas. Vanhuuden tuomat vaivat iskivät, ja vaihtoehtoja ei paljon ollut. Koville se otti, varsinkin kun olin melkein koko elämäni tuon kissan kanssa viettänyt.
 7. Recado

  Jalkakipu

  Kuulostaa vähän samantapaiselta vammalta mistä itsekin kärsin kesällä. Jalkapöytä kipeä, turvonnut jne. Mitään lopullista diagnoosia en vaivaan saanut, mutta luultavasti se oli jännetulehdus tms. Tuota murtuman mahdollisuutta ei varmaan voi täysin poissulkea, voi viedä 1-3 viikkoa ennen kuin kuvissa jotain näkyy. Itse sain hoitona sain Arcoxia-tulehduskipulääkettä, kortisonipiikin, voltaren emulgeliä sekä kylmähoitoa useita kertoja päivässä. Ja tietenkin lepoa, jota kesti kaikkiaan neljä viikkoa. Syksyllä alkoi toinen jalkapöytä oirehtia, työapaikkalääkärini suositteli käymään askelklinikalla alaraajatutkimuksessa. Siellä sitten selvisikin että toisessa jalassa holvi on madaltunut ja voimakkaampi pronaatio kuin toisessa -> oman jalan mukaan tehtyjä tukipohjallisia piti suositeltavina, ja niitä nyt sitten tässä odottelenkin. Tuosta vielä että, jos sinulla on lenkkareissa pronaatiotuki, ei niissä kannatakaan käyttää lisätukia, vaan hommata neutraalit lenkkarit ja laittaa tarvittavat tuet niihin. Näin ohjeistettiin askelklinikalla.. Suosittelisin sinullekin käymään askelklinikalla tai muulla jalkoihin erikoistuneella fysioterapeutilla.
 8. Näköjään omallakin kohdalla on riippuvuutta juoskuun havaittavissa, mutta tieteellisesti en sitä osaa syytä sille selittää.. Kesällä oli kuukauden pakkolepo jalkavamman takia, jo viikon jälkeen aloin totaalisesti hyppiä seinille ja masentuneisuuttakin oli selvästi ilmassa kun ei lenkille päässyt. Ei paljon apua ollut korvaavista lajeista. Vähintään yhtä tuskallista oli nyt syksyllä kun toinen jalka kipeytyi, vaikka vähemmällä levolla selvisikin. Muutenkin, jos jostain syystä yksittäinen treeni jää syystä tai toisesta väliin, tuntuu kuin olis isonkin rikoksen tehnyt. Jos taas ohjelmassa on lepopäivä, niin silloin kyllä levätään ilman vieroitusoireita ja omantunnontuskia.
 9. EHKÄ tullaan jos rasittunut jalkani antaa myöten . Tänään ainakin meni vähän niin ja näin veeällä tuon koipeni takia, kun ei oo vielä ihan kunnossa. Harmi, kun tää olis ollut lauantaina, olis muutenkin kova lenkki silloin.
 10. Juoksu-uralle mahtuu toistaiseksi vain yksi merkittävä vamma. Kesällä iski jalkaan rasitusvamma kuin salama kirkkaalta taivaalta, kesken kisan mutta onneksi kesti maaliin asti. Siinä ei paljon vaihtoehtoja ollut kuin siirtyä kuukaudeksi pyöräilyyn ja uintiin, sen verran kipeetä teki pelkkä kävelykin. Nyt on alkanut oireilla toinen jalka, samasta kohtaa. Ei pahasti vielä mutta kuitenkin. Nyt näköjään mennään sillä kyllä se siitä -asenteella. Kadutaan sitä sitten kun tulee taas pakkolomaa...
 11. Mitään varsinaista lepojaksoa en ole pitänyt, mutta menneen kuukauden aikana harjoittelu on ollut huomattavasti kevyempää. Ensi viikolla sitten alkaa mulla taas tositoiminen harjoittelu. Tulihan tuota jo kesällä huilittua jalkavamman takia :)
 12. Kiinnoistaisi kyllä tulla paikan päälle.. Lauantaina mulla tosin kisat, mutta voisihan muuten vain poiketa. Miksei juostakin jos siltä tuntuu. Jos nyt ei mitään ihmeempää ilmene sunnuntaille.
 13. Kehittyä juoksijana. Treenata ilman loukkantumisia, toisin kuin tänä kesänä kiusasi jalan rasitusvamma, joka lopetti lupaavasti alkaneen kilpailukauden kesken. Parantaa ennätyksiä kasilla ja tonnivitosella. Tavoiteltavaa olisi myös lihaskunnon puolella... Jos saisi ees kerran viikossa tuota kuntopiiriä aikaiseksi... Ettei menis aina niin, että jos sitten huomenna tekis:).
 14. Hyllystä löytyy kuin löytyykin kilin-kalin-colin ralli, joten sitä tai muuta pelaillessa tulee toisinaan rentouduttua . Jos ei muuta niin sitten pelataan vaikka Aapelissa. Tai muuten vaan netissä surffaillen. Toisinaan nostan jalat ylös ja luen jotain hyvää kirjaa. TV:n ääressäkin rentoudun silloin, kun kohdalle osuu Teho-osaston kaltainen hyvä sarja, tai hyvä leffa.
 15. Ilman mittareita treenataan täälläkin, ja hyvällä menestyksellä. Voi olla että sykemittari tulee joskus hankittua mutta en aio koko ajan sen armoilla juosta. Lähinnä hyötyä vois olla pk-lenkeillä, kun joskus meinaa huomaamatta vauhti karata käsistä askeleen tuntuessa kevyeltä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy