Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Morningstar

Jäsenet
 • Content Count

  111
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. Morningstar

  Ironman Hawaii 2014

  Ketäs suomalaisia tuolla on kisaamassa?
 2. Päätin tuossa pari viikkoa sitten ilmoittautua Finlandiaan. Homma tuli tehtyä hetken mielijohteesta kun tossu tuntuu tällä hetkellä kulkevan melko notkeasti. Ja tietty vähän viime tingassa näinkin hieno idea tuli mieleen. Mulla ongelmana on, että pitkikset on jäänyt koko kesän ajalta väliin ja nyt sitten viime hetkillä on pitänyt yrittää ajaa noita sisään. Viimisen parin viikon aikana noita on tullut vedettyä kerta/vko (pk-sykkein tasavauhtisina), mutta nuokin mitaltaan alle parikymppisiä. Mulla homma menee siihen, että olosuhteiden pakosta viimeinen pitkis tahkotaan ensi lauantaina, josta kisaan on enää viikko aikaa(!). N. 22...25 kilometrisen olen tekemässä, mutta kysymyksenä on lähinnä että miten se kannattaisi tehdä? Hitaalla vauhdilla tasavauhtisena, vaiko kenties loppua kohden kiihtyvänä? Vaiko maran tavoitevaudilla (n. 4:50/km) koko setti? Itse olisin kääntymässä jälkimmäisen vaihtoehdon kannalle, noita maravauhtisia kun ei ole tullut tehtyä juuri minkään mittaisina. Lähinnä arveluttaa että onkohan tuollaisesta treenistä hyötynäkökohta paras mahdollinen, kun jalat eivät ole vielä pitkiin tottuneet. Mielipiteitä?
 3. Ei noin. Treeni treeninä ja siirtymä pakollisena hukka-aikana. Itse lasken uinnissa treeniksi sen kun olen altaassa ja painan kellosta ajanoton päälle. Uinti kieltämättä on ajankäytöllisesti vaativaa kun pitää ajella hallille, pukeutua, peseytyä jne. Jos tuossa ajankäyttöä haluaisi tehostaa treenin suhteen, niin ainahan voi juosta/pyöräillä hallille jne. Mutta kun se ainakin itselle on niin kovin vaikeaa. :-)
 4. Morningstar

  Finntriathlon 2014

  Mitä tuo Joroisten hinta nyt oli?
 5. Morningstar

  Kalajärvi 17.8.

  Iso kiitos järjestävälle taholle! Ammattimaisesti hoidettu kisa, ja varsinkin kisainfon selkeys jäi mieleeni. Oli hienoa että sai audiovisuaalista kuvaa tykiltä. Keli oli surkea, mutta silti jäi hyvä mieli plakkariin! Blogista voi käydä lukemassa meikäläisen kisarapsaa.
 6. Riippuu hyvinkin pitkälti missä päin majailet. Pirkanmaalla päin ainakin vaikuttaa Aquaplus, josta löytyy käsittääkseni sekä ryhmä -että henkilökohtaista valmennusta. Löytynee googlesta...
 7. Morningstar

  Kalajärvi 17.8.

  Ok, lakeuksilla näyttää lakealta, kuten vähän osasi arvellakin. Nyt vaan toivotaan sitten komeeta keliä! :wink-new: jvi, Mä en saanut oikein kiinni noista rappusista, onko ne siis juoksussa joka kierroksella vai vaihtoalueelta juoksuun lähdettäessä?
 8. Morningstar

  Joroinen 2013

  Pikku offarina kysymys: sen ymmärrän että pyöräilyssä mp3 ei ole oikein hyvä formaatti, mutta miksi musan kuuntelu pitää juostessa kieltää?
 9. Morningstar

  Kalajärvi 17.8.

  Avataas tälle Kivitipun manttelinperijälle uusi ketju. Kävin katsomassa kisan sivuja (http://www.ssu-triathlon.fi/?sivu=kalajarvi), mutta muuta ei kerrota, kuin että kisamuotoina on puolikas ja "pikatriathlon". Onkos tänne ketään foorumilaisia menossa? Osuu aika pahasti Nastolan kinkereiden kanssa limittäin, mutta mikäli täysmatkaa ei ole kalenterissa, olettaisin tälle olevan enemmänkin kiinnostuneita? Ainakin viime vuonna saman järjestön organisoima Kivitippu-triathlon oli erittäin mielekäs kokemus, joten oma mielenkiintoni tapahtumaa kohtaan on korkealla. Mikäli tällä foorumilla liikkuu SSU:n puuhailijoita, niin olisi mukava jos edes pyörä -ja juoksureitistä heruisi jotain tietoa etukäteen. Ihan säkissä ei sikaa viitsisi lähteä ostamaan.. :friendly_wink:
 10. Morningstar

  Joroinen 2013

  Auts! Tuo on kyllä tosi harmillinen tauti. Toivotaan pikaista paranemista, tuohan voi pahimmillaan pitkittyä kuukausien mittaiseksi.
 11. Moi, Kyllähän tuota pitäisi jokaisesta hieman dedikoituneemmasta pyöräliikkeestä löytyä. Ei välttämättä Tufon omaa teippiä, mutta myös muut ajanevat saman asian. Ja jos välttämättä Tufon teippiä haluat, niin ainakin Signature Tampereella kauppaa. Googleen vaan hakusanaksi "tufo teippi", niin tuloksia pitäisi löytyä. On muuten hyviä hinta/laatusuhteeltaan nuo Planet-X:n kiekot. Yhdet omistan ja halvalla en luovu. :smiley:
 12. Tähän kompit! Mä meinasin myös ekalla kierroksella mennä kertaalleen metsäpolulta harhaan, onneksi joku kanssakisaaja opasti mut oikeaan suuntaan. Järjestelyt pelasi muuten kyllä mainiosti, tätä kisaa voi harkita vakavasti myös ensi vuonna. Oma kisarapsani löytyy blogilinkistä.
 13. Mulla sama mittari ja matka 1.91 km. Ootkos kiertänyt ylimääräisen poijun? :friendly_wink:
 14. Tämä lähenee! Kisaajiakin alkaa olla sekä perusmatkalla että puolikkaalla ihan hyvin. Viimeksi eilen katsoessani puolikkaalla oli jo yli 80 kisaajaa viivalla... Sääennuste näyttäisi molemmille päiville viikonloppuna oikein hyvältä! Aurinkoa ja hieman alle hellerajaa. Tokihan tuo ehtii vielä monta kertaa muuttumaan.
 15. Jooei. Tietysti hieman riippuu mitä tarkoitetaan "kuntoilijalla", mutta jos nyt ajatellaan että lehden määrittelemä muutaman vuoden kokemus kestävyysliikunnasta sisältää muutakin kuin koiran ulkoiluttamista ja kerran viikossa parin kilometrin pyörälenkin paikallispubiin, niin komppaan kyllä edellisiä. Mulla kestävyystouhu lähti liikenteeseen neljä vuotta sitten (-09) työpaikalla pomon ideasta juosta maratoni seuraavana kesänä. Pohjia oli potkupallosta, mutta mitään kestävyysurheiluun viittaavaa en ollut kokeillut. Syksyllä ensimmäinen koitos oli puolimaraton. Selvisin hengissä. Seuraava kesä tuli ja juoksin maratonin. Se oli niin kivaa, että juoksin syksyllä vielä toisenkin. Sitten alkoi kiinnostamaan vaihtelu, ja ostin polkupyörän. Ajelin sillä aina silloin kun juoksu ei jostain syystä innostanut. Jokunen työporukassa innostui triathlonista ja kyselivät mukaan seuran toimintaan. No, polkupyörä kun oli jo (maasturi), niin mikä jottei. Menin seuran treeneihin, tällöin elettiin talvea 2010/2011. Minua opetettiin siellä kroolaamaan, ensin 25metriä, ja siitä pikku hiljaa pidemmälle. Keväällä ostin maantiefillarin, ja ensimmäisen puolikkaani kisasin Aulangolla elokuussa 2011. Check. Sitten iski olo, että mitä nyt? Aloin suunnittelemaan ironmanille osallistumista seuraavalle vuodelle. Syyskuussa 2012 tein unelmastani totta Barcelonassa. Treeniä tuohon pitkälle matkalle tuli tehtyä vuonna 2012 n. 340 tuntia, eli alle 10h viikkokeskiarvolla. Itse kisa meni oman elämän top5 kokemuksiin heittämällä, ja vaikka juoksuosuudella joutuikin jo hieman kärsimään, niin nautin täysin rinnoin elämäni pisimmästä päivästä. Ymmärrän kyllä että lääkäri toppuuttelee satunnaista kuntoilijaa asettamasta itselleen ultimaattisia tavoitteita. Meitä on moneen junaan, ja itse olen syntynyt siihen onneliseen osuuteen väestöstä, joilla paikat kestää tehdä tällaisia suorituksia. Kaikille ei sitä ole suotu. Ironman on suorituksena kuitenkin elimistölle äärimmäisen kova rasitus, ja joku (lääkäri tämäkin) on väittänyt että "hyvälaatuisen" liikunnan rajapyykki menee maratonissa. Eli sitä pitemmät matkat ovat pituutensa ja ajallisen kestonsa takia jopa haitallisia elimistölle. Tiedä häntä. Mutta joo, mikäli kroppa tuntuu kestävän ja saat omat sosiaaliset kuviosi sovitettua, niin suosittelen ehdottomasti tekemään ironmanista itsellesi sen seuraavan koetinkiven. Treeniä ja tahtoa se vaatii, mutta ei todellakaan ole mikään mahdoton juttu saavuttaa.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy