Jump to content
Juoksufoorumi.fi


ToniT

Jäsenet
 • Content Count

  701
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

35 Excellent

About ToniT

 • Syntymäpäivä 01.01.1976

Converted

 • Coopperi
  2860 (2009)
 • 10km
  9x (+2*1/4IM) - PB 45:02 (Aktia Cup 2015-2016 #2)
 • Puolimaraton
  9x (+2*½IM, +2*Trail) - PB 1:44:12 (Pääkaupunkijuoksu 2015)
 • Maraton
  6x (+2*IM + 3*Trail) - PB 3:54:32 (Vantaa 2016)

Recent Profile Visitors

993 profile views
 1. ToniT

  NUTS Pallas 2016

  Jaahas ilmoittaudun (x2 - vaimo myös) mukaan tänne karkeloihin. Lähetään juoksemaan tuota 26 + 55 matkaa, eli perjantai iltana se 26km ja seuraavana päivänä 55km matka. Suunnitteilla ottaa rutosti offia mukaan ja sen verran pitkiä mäkiä näyttää olevan, että sauvat lähtee kantoon myös.
 2. ToniT

  Suunto Ambit3

  Se vielä tuosta RunningPerformancesta että se toimii tasasella itsellä ihan johdonmukaisesti, mutta antaa tosi alhaisia tuloksia polkujuoksussa tai mäkisessä maastossa, koska ei tiedä maastonmuodoista, eli käytetystä tehosta mitään.
 3. ToniT

  Suunto Ambit3

  Tuon linkin takaa löytyvä firstbeatin whitepaper kuvaa laskentamallin ja siinä mainitaan että algoritmi ottaa jotain taustatietoja. Ei spesifioida kovin tarkasti että mitä, mutta aktiisivuustasolla on vaikutusta VO2 laskentaan niin miksei myös VO2MAX laskentaan. ( https://www.firstbeat.com/app/uploads/2015/10/white_paper_VO2max_11-11-20142.pdf?_ga=1.126990026.615186705.1435232738 ) mainitaan laskentamallin vaiheista seuraavaa (sivu 3): Calculation steps The following calculation steps are used for VO2max estimation: 1) The personal background info (at least age) is logged 2) The person starts to exercise with a device that measures heart rate and speed 3) The collected data is segmented to different heart rate ranges and the reliability of different data segments is calculated 4) The most reliable data segments are used for estimating the person's aerobic fitness level (VO2max) by utilizing either linear or nonlinear dependency between the person's heart rate and speed data.
 4. ToniT

  Suunto Ambit3

  Ok kuulostaa olevan kohillaan. Itsellä siis max mitä olen saanut scoreksi on 51, ja max suoritukset 2900m cooper, 45min 10k, 1:44 puolikas, maraton 3:59. Eli on tuo lukema siellä päin ainakin.
 5. ToniT

  Suunto Ambit3

  Mitä sulla on Seppo movescount asetuksissa aktiivisuus-tasona (Settings-->Body Metrics-->Activity class) ? Tuo kyseinen asetus vaikuttaa ainakin EPOC ja VO2 parametreihin, vaikuttaisiko myös tuohon Running Performanceen. Omalla kohdalla tuo Running Performance vastaa erittäin hyvin todellista perffiä eikä se ole heittänyt tuollalailla kymmenellä hetkessä, joka viittaisi, että se on sinulla ehkäpä alle todellisen aktiivisuustasosi.
 6. Minäkin sitten eilen möngin maaliin 82km matkalta - 14:45 meni aikaa, mutta se oli ensimmäisen vaihdon jälkeen aika tasaisen hidasta, muttei hyytynykkään enempää ja tuli siellä loppupuolella selkiäkin vastaan kaikista sarjoista. Ihan mahtava reitti, sää teki peräpäässä monelle temput ja jaoin suolatabletteja parillekkin henkilölle kun niitä vielä oli. Itsellä ei ollut suurempia vaikeuksia, mitä nyt yhdet kuperkeikat tuli heitettyä. Edellisenä yönä ennen kisaa heräsin kivasti noin puolenyön aikoihin hikimärkänä pohjekramppiin. Sitä piti vähän jännittää aamulla, että mitenhän ne jalat kestää. Kesti ne, suurin ongelma oli se että sään takia tankkasin koko 2l rakon täyteen ja täydet 0.5l ja 0.4l geelipullot ensimmäisessä huollossa, niin lisäpaino yllättävän paljon hankaloitti juoksua. Hattua nostan noille 160km kisaajille. Zaikovan kanssa tuli 3-4km juostua ja siinä yhdessä laskeskeltiin että hyvin menee alta cutoff ajan. Sitten tuli vastaan yksi 53 juoksija ja he jatkoivat Zaikovan kanssa kait loppuun asti? Mutta kyllä ne on kovia ihan jokikinen 160km juoksija.
 7. ToniT

  Suunto Ambit3

  Joskus se on itellä epäonnistunut, jos ei ole hyvää sykekontaktia, silloin on mitta-alueen kastelu auttanut.
 8. Jaahas tsemppiä kaikille sitten viikonloppuun. Itsellä on nyt mennyt sitten loppuviimeistelyt aivan penkinalle. Paraikaa flunssa päällä - poispäin menossa onneksi, mutta vielä ei edes varman viikonloppuun kunnosta, päivä kerralla tästä edetään. Että hyvät lähtökohdat ensimmäiselle 80km polkukoitokselle. No ei voi mitään, perjantaina teen vasta päätöksen että starttaanko vai en, todennäköisesti kyllä mutta ehkä en. Ja jos starttaan niin aika hissua täytyy edetä että 17h siinä taisi olla aikaa :-/ Varustesuunnitelmat on tehty ja se on seuraava: Inov8 reppu + rakko. Etutaskuissa 0.5l lötköpullo geeliä (ei ehkä ihan täysi). Pari patukkaa lisäksi ja salomonin-lötkömuki. Salt-stick suolatabuja riittävästi + pakolliset varusteet + pientä lääketarviketta rakkolaastaria, pari paracetamolia jne. Pähän lippis, varalle buffi ja lisäksi ambit3 ja sykevyö. Ihan tarkka vaatetus arvotaan vasta perjantain säätiedotuksen mukaan. Drop bagissä vaihtokengät, täysi vaihtovaatekerta + takki, lippis, jne. Ruokapuolta erilaisia patukoita ja Pasta Provencale kenttämuona jos oikein nälättää (tod.näk ei). Lisäksi vaihto 0.5l geelipullo ja 0.3l lötköpullossa kofeiinigeelejä. Ekalla pätkällä ei varmaan mene 0.5l geeliä, mutta helppo vaihtaa koko pullo kerralla drop-bagistä. Patukoita otetaan myös kantoon muutama ylimääräinenkin drop-bagistä.
 9. ToniT

  Hyvä juoksumatto?

  Höpöhöpö. Minusta sateessa juoksu on turhaa kun on matto. Itse hölkkään mielellään kesäsateissa mutta lokakuussa en Miksi ei voi hölkkiä kun junnut paikalla? Ainakin meillä silloin tuommoset 1-3v oli aika huonoja olemaan tulematta jalkoihin pyörimään tms ne tarvitsi jotain huomiota joka tarkoitti jatkuvia keskeytyksiä juoksuun.
 10. ToniT

  Hyvä juoksumatto?

  Meillä kun joskus oli juoksumatto, niin eniten sitä käytti lapset liukumäkenä; kaltevuus täysille ja matto päälle, siitä sitten etupuolelta matolle ja liukumaan. Vieläkin ne monen vuoden jälkeen muistelee, että miksei meillä enää ole juoksumattoa, vaan toi tyhmä kuntopyörä. Olisihan siinä hyvä tehdä kohdennettuja treenejä, mutta meillä ainakin jos lapset oli paikalla ei juuri voinut juosta ja toisekseen tarvii paljon tuuletusta ja ilmatilaa jotta siinä viihtyy. Ja tosiaan se on kyllä aika hyvä vaateteline.
 11. Minulla tullut noin 60km viikkoja, tammi-helmikuussa vähemmän. Koko vuonna n 750km juoksua + uintia 50km palauttavana. Yksi 50km lenkki pari 4.5h maastolenkkiä, aika monta 3h maastolenkkiä. Minimeillä mennään työ ikävästi verottanut treeniaikaa, saas nähä miten 80km käy, aikatavoitetta ei onneksi ole, kunhan maaliin pääsee.
 12. ToniT

  Suomalaisten kaudenavaus

  Kyllä veikkaan, että olisi löytynyt. Se mun mielestä oikein loisti Kaisan katseesta siinä 30km jälkeen juoksussa, se voittajan katse, vaikka varmasti raskasta oli, niin siitä vaan näki että ei tule päästämään ketään ohi. Mieletön päättäväisyys. Kyllä tulee jännä Kona IM tänä vuonna. Kaisalla on ihan podium mahdollisuudet siellä. Tämä oli vasta Kaisan toinen IM kisa vielä.
 13. ToniT

  Suomalaisten kaudenavaus

  Tämä IM South Africa on vielä Konaa ajatellen hyvä simulaatio, nyt on kuumuudestakin jo vähän kokemusta ja ei näytä hidastavan Kaisaa. Hyvän näköstä kun Kaisa tikkaa yli päätä lyhyempänä AG juoksijoista ohi hirmusta vauhtia. Ja Kaisa voitti!!! Ihan mahtavaa!!!
 14. ToniT

  Suomalaisten kaudenavaus

  Lehtonen on kärjessä IM South Africassa ja kasvattaa vain eroa yli 30km jo juostu. Siis aivan mieletöntä! Uskallan sanoa, että Kona paikka on jo siinä.
 15. ToniT

  Suunto Ambit3

  Onko sulla oikea asetus barometrissä päällä? Siellähän on se yksi automaattiasento, mikä pitää korkeuden samana, ellei muutokset ole varsin nopeita ja merkittäviä. Eli joku 15 nousumetriä varmaan rekisteröityy, mutta viisi ei. mistähän toi löytyy en löytänyt, kävin kattomassa tarkempia tietoja niin ambit3 näyttää että tunti menty flat ja vartti ylös ja vartti alas, ambit näyttää että 5 min menty flat ja muuten ylös tai alas, voiko ambit3 olla gps korkeuden varassa mistä sen näkee ? Ambit3S:ssä ei ole barometriä, on gps korkeuden varassa. A3 Peakissa ja uudessa Verticalissa on barometri.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy