Jump to content
Juoksufoorumi.fi


hartsa_78

Jäsenet
 • Content Count

  75
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. hartsa_78

  Finntriathlon 2014

  130 e oli ensimmäinen hintaporras. Tässä kisasivuilta hinnat: [TABLE] [TR] [TD]Henkilökohtaiset sarjat: [/TD] [TD]1.9.2013-31.12.2013 130€[/TD] [TD]1.1.2014-31.3.2014 140€[/TD] [/TR] [TR] [TD]1.4.2014-31.5.2014 150€ [/TD] [TD]1.6.2014-31.6.2014 160€[/TD] [TD]1.7.2014- 13.7.2014 170€[/TD] [/TR] [/TABLE]
 2. Itse en ole crossfittiä kokeillut, mutta voisin kuvitella, että ei se määräviikkojen yhteyteen ainakaan mahtuisi hirveän hyvin... Maksimivoiman tekeminen myös ainakaan minulle ei sopinut hyvin yhteen pk määrien kanssa. Toissa talvena kun tein maksimivoima kauden, jolloin pari kertaa viikossa maksimi treenit puntilla, silloin jalat oli itsellä lähes kokoajan tukossa ja pk treeniessä jalat oli todella väsyneet. Ei pystynyt tekemään tehokasta pk kehittävää harjoitusta kun lihakset ovat liian väsyneet. Olen nyt keskittynyt lihaskestävyyden parantamiseen talven aikaan ja keväällä sitten ihmettelen saisinko mahdollista lihaskestävyyden parannusta siirrettyä lajivoimaksi. Frielin kirjassa on mielestäni hyviä liikkeitä joita kannattaa kokeilla salilla. Minä en tee oikeastaan minkään tietyn kaavan mukaan punttia, mutta seuraavia liikkeita tulee tehtyä ainakin aika useasti. Kyykky, askel kyykky, jalkaprässi, pohkeet seisten, ylätalja eteen, soutu, penkki, pystypunnerrus, straight arm pulldown (en tiedä mikä oikei suomenkielinen termi) sekä core liikkeitä joka punttikerralla. Myös kahvakuulalla tulee heiluttua puntin ohessa aika monesti.
 3. Spica, kyllähän sinä tyynellä kelillä uit selkeästi alle tunnin. Jos minulla meni uinti tuntiin, niin sinun voisin kuvitella menevän vähintään sinne 55 min hujakoille. Olethan sinä ollut tämän vuoden lyhyemmissä kisoissa sen verran paljon minua nopeampi. Juoksun reenaat sinne 3 h paikkeille niin kovaa tulosta teet ensi kesänä =) Vielä kun joku fiksu yritys sponssaisi sinulle Tri-pyörän niin olisi hieno nähdä mihin aikaa pääset puolikkaalla ja täydellämatkalla!
 4. hartsa_78

  Finntriathlon 2014

  Yksi mahdollinen ratkaisu SM paikkojen suhteen voisi olla, että tri seuroille annetaan ennakkoon kiintiöt SM sarjoihin todellisille SM mitalien mahdollisuuksiin omaavia varten. Seurat sitten ilmoittavat keväällä/alku kesästä osallistujat. Seuran sisällä voi sitten pitää harjoituskisoissa sisäiset karsinnat.
 5. hartsa_78

  Finntriathlon 2014

  Itse en ole ensivuonna menossa Joroisille, mutta harmillisen paljon vaikuttaa hinnat nouseva, mitähän ne on 2015 jolloin olisi tarkoitus olla mukana (jos SM kisat). Mielestäni SM kisoihin pitäisi pystyä ilmoittautumaan ilman pelkoa siitä että pystyykö juuri ilmoittautumispäivänä olemaan koneella, kun muuten vaarana että jää rannalle. Liitto voisi miettiä 2015 vuodelle toista vaihtoehtoista kilpailua puolimatkan SM kisaksi, jotta varmistettaisiin kaikki SM kilpailuihin osallistuvien pääsy kilpailuun. Finntriathlon myy varmasti täyteen ilman SM arvoakin.
 6. Minulla sama tilanne kuin sinulla. Ensimmäinen täysimatka takana ja tänä kesänä Joroinen Kööpenhamina setti takana. Keskisykkeet pyörällä: - Joroinen 144 - Kööpenhamina 133 Keskisykkeet juosten: - Joroinen 149 - Kööpenhamina 142 Kööpenhaminassa pyörän keskisyke oli tavoitetta hieman korkeampi. Olin ajatellut että sen olisi hyvä jäädä max 130 tuntumaan. Juoksun jaksoin kuitenkin viimeistä kymppiä lukuunottamatta ihan ok. Viimeisellä kympillä juoksun syke tipahti alle aerobisen kynnyksen kun lievä nestehukka hyydytti menoa.
 7. Mielenkiintoista nähdä kuinka nopeasti Köpiksen kisa myy ensivuodeksi. Eihän se ole minään vuonna ollut tietääkseni täynnä. Tänä vuonna oli 2600 joka on varmaankin aika lailla maksimi. Mutta jos muuttaavat uintireittiä ja tulee massalähtö niin silloin osallistuja määrään tulee rajoitus. Tänävuonna (kuten myös aikaisempinakin vuosina) uinti kulkee tekosaaren ja mantereen välissä. Mennään kolmen sillan ali molempiin suuntiin ja yksi osa sellaista kohtuu kapeaa kanaalia molempiin suuntiin. Joten massalähtönä tuolla uintireitillä ei voi uida, koska tilaa ei kaikissa paikoissa ole tarpeeksi. Kilpailu oli mielestäni oikein hyvin järjestetty, reitti hieno ja tunnelma oli huikea. Lähes koko matkan pyörällä oli kylissä kannustusta ja muutamassa kohtaa huikeasti porukkaa kuten Geels Bakke. Juoksuosuudella olikin sitten todella paljon porukkaa ja mahtava kannustus pienestä sateesta huolimatta. Ainoat miinukset mielestäni oli maaliin tulon jälkeen olisi voinut olla enemmän porukkaa saattamassa after race alueelle ja avustamassa, sekä suihkut oli sellaisessa rekassa johon joutui jonottamaan tihkusateessa (itse päätin lähteä kämpille suihkuun). Itsellä kisa meni paljon paremmin kuin olin osannut ajatellakkaan. Erittäin hieno ja unohtumaton kokemus.
 8. Yhtään täydenmatkan kisaa tekemättä vaikea tietty kommentoida, mutta voisin kuvitella, että lievästikin liian kova pyörävauhti (10-15min) voi kostautua monin kertaisesti juoksussa (1h). Kuntoilijoilla voisin kuvitella että pyörävauhdissa raja menee siinä, että kuinka paljon liikaa aerobisenkynnyksen yläpuolella menee tai kuinka monta ylämäkeä tempoo liian lujaa. Näillä polttaa sitten energiat/lihakset juoksua varten, jonka kuvittelisin olevan aika vaikea jos jalat on tyhjät. Puolimatkan voi vielä juosta lähes täysin tyhjillä jaloilla, hitaalla mutta säädyllisellä vauhdilla (kokemusta on), mutta mara on varmasti aivan eri asia tyhjillä jaloilla juosta. Tälläiset mietteet itsellä on ennen ensimmäistä täydenmatkan koitosta... joten maltilla yritän pyörällä mennä =)
 9. hartsa_78

  Triathlonkoulu

  Seurassa on suuri osa jäsenistä aivan perus kuntoilijoita. Seurakilpailutkin on aika mukavia rentoja tapahtumia joita voi ottaa joko rennommin harjoituksena tai sitten totisemmin kilpailunomeisena treeninä, jokainen tavallaan. Mutta kynnys Heltriin liittymisessä ja siellä porukan mukaan pääsemisen suhteen saa pitää hyvin alhaisena. Eikun messiin vain ja talvella seuran treeneihin mukaan! Itsekin liityin seuraan ensimmäisen noin 4h maratonin jälkeen ja seuraavalla vuodelle otin puolimatkan tavoitteeksi.
 10. hartsa_78

  Joroinen 2013

  Täysin sama mitta tuli mun gepsiin. Laitoin siis myös heti urheilutalon ovelta päälle, virallinen mitta oli todennäköisesti siinä kentälle tullessa, josta ilmeisesti vaihtoaikakin loppui. Yleensä minulla gps on näyttänyt hieman vähemmän kuin virallinen matka (oikaiseeko gps hieman tiukemmissa mutkissa...). Joten uskoisin matkan olevan aika lähellä todellista, jos ei jopa hieman ylimittainen. Palautuminen kisasta on sujunut hyvin vaihtelevissa tunnelmissa. Aikamoisen aaltoilevaa kulkua tuntuu olevan. isan jälkeisellä viikolla kävin keskiviikkona uimassa ja silloin oli uinti aivan karmeaa räpiköintiä. Torstaina sitten juoksulenkki kulki aika kevyen oloisesti. Lauantaina pyörällä kevyt 40 km lenkki oli aika raskaan oloiset jalat ja sunnuntaina sitten 57 km lenkillä taas tuntui olo jo aika hyvältä. Tällä viikolla sitten tiistaina uinti kulki todella kevyesti, kun taas eilen pyörä/juoksu yhdistelmä oli jalat taas täysin väsyneet. Näköjään ei vieläkään ole täysin palautunut Joroisen kisasta... Yleisolo on kuitenkin hyvä ja sykkeet pysyvät aisoissa, lähinnä lihaksiston palautuminen ottaa näköjään oman aikansa. Saas nähdä oliko järkevä käydä Joroisilla kisaamassa kun köpiksessä 2,5 vko päästä pitäisi olla hyvässä tikissä.
 11. hartsa_78

  Joroinen 2013

  Hieno kisa ja hyvin toimivat järjestelyt. Mielestäni myös peesivalvonta toimi hyvin tänä vuonna. Moottoripyöriä oli paljon liikeellä ja myös hajoittivat liian lyhyiä välejä aktiivisesti. Mitään rangaistuksia en nähnyt annettavan, joten valvojat olivat enemmän opastuslinjalla. Mutta mielestäni paljon siistimpää ajoa tänä vuonna kuin aikasempina vuosina. Omasta kisasta lyhyt kooste: Uinti karmea, aallokko yllätti täysin ja rytmi katosi totaalisti ja vedin pariin otteeseen kehkot täyteen vettä. Ensimmäinen 900 metristä puolet meni selkää uidessa ja vettä yskiessä =). No takaisinpäin käännöksen jälkeen sain rytmin päälle vasta-aallokkoon ja rupesin ohittelemaan porukkaa. Uintiaika 34 min oli pettymys. Ensimmäinen vaihto todella hidas kun puin irtohihat, tuuliliivin ja sukat, mutta en halunnut palella yhtään. Pyörä kulki sitten mallikkaasti. Jalat tuntui toimivan ajoittaisia vasemman jalan puutumisia lukuunottamatta hyvin. Suurimman osan matkasta yritin saada edessä kulkevaa ryhmää kiinni. Mutta en saanut, parhaillaan olin noin 200m päässä mutta sitten ryhmä kiihdytti tai itse hieman hyydyin. Pyöräaika 2.22.17 ylitti kaikki odotukset. T2 meni ihan hyvin, pientä häsläystä ensiksi pyörän saamisessa oikeaan paikkaan ja sitten vaihtopussin löytämisessä. Juoksun alussa vasen takareisi ja pakara meisi krampata ja alku oli otettava varovasti. Krampit men kuitenkin nopeasti ohi ja sain tehtyä tasavauhtisen juoksun. Itselle vielä ihan ok aikaan 1.41. Loppuaika oli 4.46 ja risat, mihin olen erittäin tyytyväinen ja sijoitus omassa sarjassa oli lisäksi positiivinen yllätys. Hieno kisa omalta kohdaltani ja kiitos kaikille kanssakilpailijoille, sekä yleisölle mahtavasta kannustuksesta. Missään triathlon kisassa (ja havoissa muissakaan lajeissa) en ole nähnyt näin paljon katsojia ja hyvin kannustavaa yleisöä! Ensivuonna jää Joroisen kisa välistä mutta ehkä nähdään taas parin vuoden päästä!
 12. Kyllähän se näytti niin olevan että tämän vuoden kisa on myös Ironman kisa. Lähetys pätki tosi pahasti varsinkin siinä kohdassa kun puhui tämän vuoden kisasta, eli en saanut selvää onko paikkoja tänävuonna konalle jaossa.
 13. Näyttäis olevan lehdistötilaisuuden taustalla ainakin teksti KMD IRONMAN...
 14. Vaikea kuvitella että kisaa ei järjestettäisi. Senhän pitäisi olla samalla Tanskan mestaruus skabat. Kisan peruuntumien toisi järjestäjille jonkunlaisen kasan vaateita kuluista. Lentoja ei pysty perumaan (halvalla kun ostaa) ja hotellivarauksista ei todennäköisesti saa enää kaikkia rahoja pois.
 15. Köpikseen tosiaan pitäisi olla menossa =) Sain sellaisen käsityksen, että kun WTC osti YWC Sports:n (Challenge Aarhuus ja Challenge copenhagen järjesetäjä) niin todennäköisesti sen takia Challenge Family on irtisanonut sopimuksen välittömästi. Aika ymmärrettävää sinänsä. Sen verran facebookissa kisajärjestäjät kommentoivat että kisat järjestetään ja lisätietoa pitäisi tulla tänään iltapäivällä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy