Jump to content
Juoksufoorumi.fi
EeroK

Jäsenet
 • Content Count

  1 498
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About EeroK

 • Syntymäpäivä 28.01.1984

Converted

 • Coopperi
  2890 m (oma lenkki 09/12), 5 km 22:45 (oma lenkki 02/13)
 • 10km
  46:48 (03/13)
 • Puolimaraton
  1:48:38 (07/12)
 • Maraton
  4:05:19 (Freiburg '13)
 • Tavoite
  80 km du Mt. Blanc kunnialla maaliin

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mulla jää nyt tänä vuonna tämä reissu sitten väliin. Käydään ensvuonna treeniä hakemassa samana viikonloppuna Saksan puolella Zugspitzin rinteiltä sikäläisen Ultratrailin muodossa ja katsellaan sitten 2016 uudestaan, josko sujuisi. Pakko tuonne kyllä on uudestaan päästä!
 2. Chamonix'n reissu meni penkin alle, mutta eespäin ja ensvuonna uudestaan! Ottanut tässä pientä taukoa poluilta ja viime viikot pistänyt lähinnä uudella fillarilla menemään ja jotain pientä asfalttilenkuraa siihen päälle. Ihan hyviä n. 6-10 h treeniviikkoja (sis. työmatkaliikunnat) saanut alle, tosin juoksua ollut tuosta alle puolet. Tuli laitettua pariksi kuukaudeksi nimi alle täysipäiväiseen työsoppariin, että saa vähän pätäkkää tilille, ja kun töissä sen 40+h viikossa (pahimmillaan 65h/vko) pistää tossua toisen eteen ja on jaloillaan niin jotenkin tuo fillari on tuntunut paremmalta töiden jälkeen. Lokakuussa alkaa opinnot, joten sitten taas aikaa ihan eri tavalla juoksemiseen. Viime viikolla tuli heitettyä eka vähän pidempi lenkki "uudella" (oikeasti 20 vuotta vanha) katupyörällä: 132 km Reininjokilaaksossa sekä Saksan että Ranskan puolella. Hyvin mäni ja tän kuun puolella pitäisi ehkä ekaa satamailista lenkuraa testata. Uusi vaihdepakka pitänee ostaa taakse tosin, kun tuo nykyinen sopii lähinnä tasamaan kaahailuun ja täällä olisi tuota mäkimaastoa silleen paremminkin tarjolla. Tämän hetken plääni on vetää tällä meiningillä vielä tämä kuu ja syyskuussa vaihtaa fillari lenkkareihin, kun on kuun verran vapaaehtoista työttömyyttä edessä. Lokakuussa mahdollisesti joku 50K kisa hölkkäillen läpi, mikäli vaan aikataulut natsaa. Tuon mittaisia "kylähölkkiä" on tarjolla täällä ihan hyvin, eli eiköhän sieltä joku löydy Hyvillä fiiliksin mennään. Kunto selvästi noususuunnassa! Leposykkeetkin alkaa olemaan pitkästä aikaa siellä 45 paremmalla puolen.
 3. EeroK

  Suunto Ambit3

  Mulla tökkii tuossakin Ambitissa edelleen kaikkein eniten tuo käyttöliittymä ja visuaalinen ilme ylipäätään. Aivan kamala fontti omaan silmään. Lyhenteiden käyttö siellä tässä ("notificat..." jne., olisiko se oikeasti mahdotonta suunnitella niin, että ne loputkin kirjaimet mahtuisi kerralla näkyviin?). Ja kaikki tuommoinen pikkuasia. MovesCountissa taas menty toiseen suuntaan: visuaalinen puoli on hanskassa, vielä kun saisi käytettävyyden kuntoon. Varmasti hyvä kello noin muuten, ei sen puoleen.
 4. EeroK

  Garmin Fenix 2

  Pitää uusien päivitysten jälkeen sanoa, että olen 98% tyytyväinen nykyään tähän laitteeseen. Ainoastaan se UltraTracin ANT-vamma ketuttaa, mutta tuon hommaamani minikokoisen "lisäakun", jolla lataa sen lähes 4 x täyteen, ei ole jaksanut asiasta enempää murehtia. Tulee nykyään jopa työmatkat träckättyä, kun se on niin helppo vain törkätä nappia pyörän selkään hypätessä.
 5. Meitä on monenlaisia. Toiset vetää alta nelosen ekalla maralla, kun heittänyt muutaman kovemman kympin lenkin ja ehkä jokusen pitkiksen alle. (Jotkut heistä myös haukkuu laiskoiksi niitä, jotka tähän ei kykene, mutta siihen ei nyt tartte mennä ;) ) Toiset taas vetää säännöllistä treeniä pitkän kaavan mukaan ja siltikin jää joka maralla sen pari minsaa tavoitteestaan. Vaikka tekisi isojakin määriä. Maraohjelmat on aika pitkälti sillä ajatuksella tehty, että niitä noudattamalla keskivertokaveri vetäisee sen suurinpiirtein siihen aikaan. Jos ohjelmassa enempi treeniä kuin toisessa, niin ehkä se vähän keskivertoa huonompikin kaveri siinä onnistuu. Toisella toimii kun tekee enempi hidasta nylkytystä, toinen vetää mieluummin vähän kovempaa, mutta harvemmin. Kolmas jotain siitä keskeltä. Eli ei muuta kuin kokeilemaan. Jos ei ohjelma toimi, niin uutta yritystä! Ei ne marat kesken lopu, joka vuosi tulee uusia ;)
 6. Mainio blogautus! Kiitoksia raportista. Le Buetiin johtavan laskun juoksettavuudesta tosin olen hieman eri mieltä (poislukien ne pari vähän pidempää pätkää alussa ja se tiellä juostu osuus), mutta se lienee vain omasta kömpelöydestä kiinni ;) Tänään tipahti mailiin järjestäjältä viestiä, jossa pahoiteltiin 80 km sähläyksiä sekä korostettiin, että reittiä ei noissa olosuhteissa tarkkaan voi mitata, mutta pyrkivät sitäkin parantamaan. Ilmeisesti kahdelta asemalta oli myös häntäpäältä vedet uupunut ja tämä oli loppuvaiheessa johtanut jopa keskeytyksiin. Tämän valossa oma keskeyttämispäätös tuntuu entistä paremmalta, kun siihen häntäpäähän nimittäin olisin 100% varmuudella kuulunut. Lupaavat "virheetöntä organisointia" vuodelle 2015. Pitänee jo ihan tästä syystä laittaa laput uudestaan vetämään ;)
 7. Näyttäisi USA:n naiskolmikko Kimmel, Kremer ja Enman ottavan kolmoisvoiton. Tässä odotellaan heitä justiinsa maaliin. Melkoisen kaulan ehtineet tekemään muihin, joten tuskin ehtii ketään väliin enää. EDIT: No ehtihän sieltä italiatar nimeltään Elisa Desco jostain huitaisemaan koko porukan eteen ja otti voiton. Oliko seurannassa jotain häikkää, vai ottiko oikeasti jonkun tajuttoman kirin, sitä en tiedä.
 8. Kilian Jornetti huiteli just meitin parvekkeen ali. Maalissa ajassa 3:23, loput kärjestä pari minuuttia myöhemmin. Startissa en koko miestä edes nähnyt. Siinä oli niin iso härdelli, että hän ei vissiin eturiviin päässyt. Jengiä kun tuli molemmin puolin starttiin, eli edestä lähti porukkaa, joka ei sinne olisi kuulunut.
 9. Tsekkasin vielä kertaalleen vanhat ja uudet listat ja olet muuten oikeassa. Ei ollutkaan puuttuvaa juomapistettä. Olin jotenkin päässäni sotkenut nimet ja se yhden juomapisteen täti antoi "hieman" liian optimistisen etäisyyden Le Buetin pisteelle, joten täten oletin, muutaman muun kanssa, että siitä välistä jotain uupui. Mutta siis pisteiden tarjoilusta, vapaaehtoisista reitin varrella, reittimerkinnöistä jne. ei jäänyt kyllä muutoin mitään pahaa sanottavaa. Tarjoiltavat oli hyvät, porukka oli todella ystävällistä ja avuliasta. Tuota lopettamispäätöstä tehdessäkin järjestäjän edustaja, joka tunsi reitin hyvin, tuli siihen meille juttelemaan oikein kannustavaan sävyyn, mutta kuitenkin asiallisesti kertoi, että helvetin tiukkaa tulisi tekemään tuo seuraava nousu ja lasku jäljelläolevaan aikaan meidän vauhdilla selättää. Sanoi, että hän ei ketään liputa ulos, miettikää rauhassa ja tulkaa sitten kertomaan mitä tehdään. Tuo reitin väitetty ylimittaisuus minua vähän mietityttää. Oma fiilis oli, että tuossa alkupätkällä tuli ehkä jonkin verran enempi matkaa kuin mitä järjestäjä ilmoitti. Nyt tsekkasin tänään tuolta live trackingin palvelusta reittikartan, niin siellä väitettiin tuon olleen jopa 86,7 km matkaltaan. Kuuluttaja myös jossain vaiheessa mainitsi "vajaa 86 km". Tiedä sitten mikä on totuus ja millä tarkkuudella nyt ylipäätään näitä reittejä voi mitata. Tietääpähän kuitenkin ensivuonna, että laskee omiin suunnitelmiin jokusen kilsan marginaalia.
 10. Mulla ei olisi mitään sitä vastaan, että kaikki tiedotus olisi ranskaksi ja piste. Kyllä sitä sanakirjan ja Google translaten kanssa pärjäisi, mutta kun on kahdet erikieliset nettisivut, jotka on olevinaan identtiset, mutta toisella on eri info kuin toisella. Tämä on se ongelma. Noh, ensivuonna tietää, että ei usko sanaakaan mitä siellä toisella puolen kerrotaan. Lauantain arvonnat oli kanssa yksi hässäkkä. Arvontalipuissa luki, että ne pitää pudottaa aukiolla olevaan uurnaan klo 14 mennessä, ja sitten aletaan samantein. Oltiin siinä joku kymmenen minuuttia etukäteen. Reilu 40 min arvonnan ilmoitetun alkamisen jälkeen tulee joku lavalle kertomaan, että niin arvonta on tosiaan vasta viideltä ja sitä ennen tulee vielä kympin, crossin ja 80 km kisan palkintojenjako. Lähdettiin kaffelle ja tultiin tsekkaamaan 80 km palkintojenjako. Arvonta alkoi lopulta joskus ennen kuutta. Siinä meni sitten paras pala päivää odotteluun. Kävin juuri tsekkailemassa maratonin startin. Startissa ei kovin pahasti satanut, mutta ihan pari minsaa sen jälkeen alkoi enemmän tai vähemmän kaatosade. Reitti varmaan aika tappavan liukas. Maali siirtyi myös reittimuutosten myötä tuhat metriä alemmas keskustaan, joten säästyypä ainakin meiltä katselijoilta hissilipun hinta. Selvästi osa juoksijoita ei tiennyt muutoksesta mitään ja pientä sekoilua oli startissa. Mutta siis lähinnä huumorilla tähän kaikkeen sekoiluun on tässä tullut suhtauduttua. Helkkarin hieno reissu kaiken kaikkiaan ja vaikka oma matka kesken jäikin, niin ihan oikea päätös oli silti tuo matka valita. Tarkoitus oli lähteä itseään haastamaan pituuden sekä nousujen puolesta, ei vauhdin puolesta. Oma pahin moka oli se oletus, että alamäissä saa aikaa kirittyä takaisin. Eipä vaan saanut ja siellä tuli jotain reiluja 15 min/km myös useampi. Varsinaisia juoksupätkiä ei montaa kilsaa tuohon mahtunut. Nytpähän ainakin tietää mitä ensivuodelta odottaa. Kyllä tuo vielä selätetään!
 11. Maratoni siirretty säiden takia vähän alemmas rinteitä. Kiertää laakson, eikä nouse yli 2000 metriin, kuten piti. Infoa löytyy ranskankieliseltä sivulta. Englantia puhuvat eivät ilmeisesti moisella tiedolla mitään tee.
 12. DNF/DNS-prosentti näyttäisi olevan tulosten perusteella aika rapsakka 44%. Kaksi suomalaista löytyi silmämääräisesti listoilta etsien maaliin päässeet. Onnittelut! Ihan putkeen ei mennyt tänään 10 km kisakaan: Eka ryhmä lähti painamaan baanalle, toinen ryhmä aseteltiin viivalle ja pari minsaa ennen lähtöä tulee kuulutus: Keltainen ryhmä ohjattu vahingossa reitille väärinpäin ja sen lisäksi heidät oli ohjattu vielä jossain toisessa kohtaa väärään suuntaan. Ensin infoiltiin, että juostaan sitten kaikki reitti peilikuvana, mutta sitten selvisi tuo toinenkin moka ja tehtiin päätös: Kisa lyötiin poikki n. 20 min startista. Heille annettiin uusi lähtö reilu tunti myöhemmin. Ei tämä nyt "tultiin tänne juoksemaan kivoihin maisemiin joku pieni kisa"-porukoita haitannut ja ihan naureskellen moni suhtautui, mutta oli siinä jokunen eteläeurooppalainen nyrkki pystyssä kuuluttajakopin edessä, kun eturivin porukka ei oikein innostunut toisesta lähdöstä, kun paukut oli lyöty ekaan. Jotain kompensaatiota lupailivat, mutta eivät vielä sen kummemmin tienneet mitä se olisi. Huomisen sääennuste näyttäisi olevan paranemaan päin, joten maratoni päästäneen starttaamaan. Vähän jo välissä näytti sen verran myrskyisiltä ennusteet, että pientä riskiä peruuttamisesta oli ilmassa.
 13. Vituiks mäni, mutta ensvuonna ehdottomasti uudestaan! Ei mitään turhan radikaalia, pienien asioiden summa: - Ekan juomapisteen (ja täten cut-offin) sijainti oli 3 km pidemmällä, kuin infomonisteessa, jonka printtasin kolme päivää sitten. Järjestäjillä oli kyllä uudet hienot listat, mutta eipä niitä tietenkään lappua hakiessa kellekään jaettu. itse olisi pitänyt osata tieto hakea. - Tämän lisäksi eka cut-off oli tunnin tiukempi kuin mitä em. monisteessa kerrottu. Tämäkin oli johonkin lappuun korjattu, mutta ei tietenkään siihen, minkä englanninkieliseltä sivulta saa ladattua. - Sen lisäksi puuttui yksi juomapiste alkupäästä. Edellisen juomapisteen täti tosin tästä ei ollut tietoinen. - Reitti oli myös reilusti ylipitkä, kuuluttajan mukaan lähes 86 km. Ylläolevista aiheutui se, että himmailin ihan liikaa ekassa nousussa. Otin videota, fiilistelin maisemia, juttelin kanssajuoksijoille. Vauhdissa olisi ollut reilusti kiristämisen varaa, mutta ajattelin säästellä. Kympin kohdalla oletin vielä olevani about 2 h cut-offia edellä ja checkpointin pitäisi olla ihan mutkan takana. Ei ollut ei ja lopulta olin jotain vartin luokkaa cut-offin paremmalla puolella (joka oli siis tunnin tiukempi kuin minun monisteessa), pisteellä joka oli tosiaan sen 3 km kauempana kuin piti. Sitten seuraavat: - Kympin nurkilla pyörähti vasen nillkka ekan kerran. Ekaa kertaa koko juoksu-uralla. - Sama toistui n. 5 km myöhemmin. (EDIT: Mainittakoon, että molemmat ihan lähes tasamaalla ja sora-alustalla, edelleen mysteeri miten siinä onnistuin. Olisi ollut paljon helpompiakin paikkoja nillkojaan teloa, esim. jyrkin kilsa jolle tuli mukavat 233 m pudotusta) - Tämän toistamisen välttämiseksi oli pahemmissa alamäissä pakko ottaa vähän varovaisemmin, näitä louhikkoja oli alaspäin suuntaavasta matkasta leijonanosa. Ylämäissä sitä ei edes huomannut. - Pullot oli juotu tyhjäksi (sieltähän tulee se seuraava piste ihan pian, eksnii), aurinko porotti kirkkaalta taivaalta. - Reilu pari tuntia ilman pisaraakaan juotavaa. Tultiin isommalla porukalla tokalle cut-offille, etenemistä takana 7 h, kolmatta tonnia nousua ja kilometreissä n. 25-29 km (riippuen uskooko mihin lukuihin). Oltiin siinä jo osa vetämässä kamoja takaisin päälle, kun yksi porukasta huomasi, että me ollaan prikulleen cut-off -ajassa kiinni. Seuraavasta selvittäisiin vain jos tuleva etappi vedettäisiin kovemmin kuin edellinen. Pätkä tulisi olemaan vähän lyheempi, tosin enempi nousua ja laskua, eli varsin mukavasti jyrkempi. Järjestän edustaja kertoi sen olevan ehdottomasti reitin pahin osuus. Ylämäkeen ei olisi ollut mitään ongelmaa nostaa vauhtia, mutta alamäkiinn ei olisi kyllä päässyt yhtään kovempaa. Laskettiin myös, että vedettäisiin vikat 6 h pimeässä, koska oltaisiin kaikki ihan hilkulla 24 h ajassa (jos ylipäätään se seuraava cut-off päihitettäisiin, johon meistä ei uskonut kukaan). Istuimme alas pariksi minuutiksi palaveeraamaan. Pienen neuvottelun jälkeen siihen jäi meidän lennosta muodostettu Suomi-USA-Englanti-Saksa -tiimimme. Mentiin lähihotlalle juomaan colat ja soitettiin taksi. Baarissa selvisi, että poppoossa oli mm. UTMB:n ja Leadvillen ongelmitta läpijuosseita veteraaneja. Kuulemma tämä oli pahin reitti mitä ikinä nähneet. Sinänsä muu ei vituta, kuin se, että menovettä olisi ollut tankissa vielä ihan kivasti. Jos seuraava cut-off olisi ollut edes 30 min löysempi, niin ei olisi ollut puhettakaan lopettamisesta. Mutta ei vaan noilla eväillä kannattanut lähteä. Mieluummin lopetti tuonne laaksoon. Silti ihan mahtava reissu. Ehdottomasti siistein reitti jota ikinä maisemiltaan juossut. Ensivuonna uudestaan. Enempi helvetin teknistä alamäkijuoksua ja parempi ranskankielentaito, niin eiköhän sitä maaliin tulla! EDIT: Se piti vielä sanoa, että ei ollut tosiaan hetkeäkään edes käynyt mielessä lopettaminen ennen tuota toista check-pointia. Ihan siinä fiilistelin ennakkoon häämöttävää maaliin tuloa ja pohdiskelin mitä söisin. Sitten vasta faktat lävähti naamalle.
 14. Pikkuhiljaa alkaa olemaan kamat paketissa. Ylihuomenna starttaa auto kohti Chamonix'a. Pari vinkkiä kanssajuoksijoille jotka tuli tässä vastaan sivuja plärätessa: - Englanninkielinen varustelista sisältää nettisivuilla 10 pakollista tavaraa. Ranskankielinen kuusi plus kolme suositeltua. Mukit ja housut voinee siis jättää kotiin, halutessaan. - Ranskankielisellä sivulla on listattuna nyt erisääolosuhteiden reitit karttoineen, profiileineen ja check pointeineen. Englanninkielisellä vain se yksi reitti. Google Translate on ystävä.
 15. Aamulenkillä kapealla metsäpolulla tuli n. neljävuotias poika linkkuveitsi kädessä vastaan. Tämä noin puolisen kilometriä lähimmältä tieltä. Naama mudassa ja muutenkin vähän nuhjaantuneen näköinen. En pöllämystykseltäni edes tajunnut pysähtyä vaan köpöttelen ohi. Päätin, että käännyn takaisin jos ei potentiaalisia vanhempia kohtuullisen matkan päästä löydy. N. 100 metriä kauempana mutkan takaa ilmestyi joku lapsiryhmä kahden miehen kanssa. Istuivat siinä maassa ja jotain puuhasivat. Nappasin napit pois korvilta, tervehdin ja kysäisin kohteliaasti ovat tietoisia siitä, että yksinäinen lapsonen huitelee sata metriä käteni osoittamaan suuntaan yksinään metsässä. Vastauksena sain naurahduksen ja "joo, tiedetään kyllä, mutta kiitos kun kerroit". Eipä siinä mitään jatkoin matkaa. Edelleen kyllä kotona vähän nämä saksalaiset lastenkasvatusmetodit ihmetyttää. Toisaalta polulla ei ole risteyksiä kovinkaan lähellä ja maasto aika rehevää, joten tuskin muksu eksymäänkään pääsee. Mutta silti. Se linkkuveitsi myös vähän arveluttaa. Näinköhän sittenkään oikein? En kyllä keksi mikä muukaan se olisi voinut olla.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy