Jump to content
Juoksufoorumi.fi


BenDover

Jäsenet
 • Content Count

  456
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by BenDover

 1. Ei se muisti pätki... Liike Nytillä ja Sinisillä on kansanedustajia nyky eduskunnassa ja molemmilla taitaa olla teoriassa mahdollista saada 1-2 edustajaa läpi. Toinen asia sitten on miten paljon pystytään vaikuttamaan mihinkään yhden tai kahden hengen eduskuntaryhmällä. Katellaan sitten vaalien jälkeen menivätkö nuo äänet nyky eduskunnan ulkopuolella oleville puolueille hukkaan vai ei...
 2. Hallitus on tehnyt paljon virheitä, mutta ehkä jotain oikeinkin. Itse vähän epäilen onko Rinteen havittelema dream team SDP- Vasemmistoliitto-Vihreät yhtään sen parempi. En itsekkään kannata koulutuksesta leikkaamista, mutta jos esim Helsingin yliopistolta voidaan vähentää 1000 työpaikkaa, eikä tunnu vaikuttavan juuri mihinkään, niin ehkä siellä on ollut löysää?
 3. Valitettavasti muiden kuin suurimpien puolueiden äänestäminen on käytännössä hukkaan heitetty ääni. Äänikynnys ja gallupit pitävät huolen siitä että uudessa eduskunnassa on suunnilleen ne samat puolueet kuin aiemminkin.
 4. Kyllä toi äänestäminen on ennen toiminut ulkomailta suurlähetystössä...
 5. Aika suuri osa hybrideistä, ainakin pääkaupunkiseudulla, on työsuhdeautoja. Itselläkin sellainen ja johtuu ainakin osittain työnantajani linjauksista saatavilla oleviin autoihin
 6. Iivo kävi heittämässä pipon meille...
 7. Ja sehän tuossa se huolestuttavaa onkin. Veritankkaukseen ei ole mitään kunnollista testausta. Lasillinen suolavettä kisan jälkeen ja testi ok. Tulee mieleen Kimmo Porttilan ja Kalle Lassilan loppukevennys Seefeldissä viime sunnuntaina. Skoolasivat urheilujuomalla ja kommentti oli ”onpa suolaista” tms
 8. Jos nyt tarkkoja halutaan olla, niin kukaan ei kärynnyt Seefeldissä testeissä. Toihan oli poliisin tekemä ratsia, eikä liity testaamiseen mitenkään...
 9. Baltsulla ei liene juurikaan kokemusta oikeasta työelämästä. Mitä isompi päällikkö sen paremmin tuo malli, niin itse halutessaan, toimii. Esim. pääministerillä on erityisavustajia joille voi nakittaa aikaa vievät selvittely/rutiinitehtävät jne. Kaikkiin kissanristiäisiin ei tarvitse osallistua jne
 10. En ole koskaan keskustaa äänestänyt, eikä taida olla Sipilän äänestäminen edes mahdollista kun on Oulussa ehdolla. Fiksu kaveri, joka yritti laittaa yli varojensa elävän maan asiat kuntoon. Teki virheitä, kuten kaikki hallitukset tekevät. Mielenkiinnolla odotetaan seuraavan hallituksen aikaansaannoksia - toivotaan, että raha saadaan kasvamaan puussa.
 11. Se kommenttini pointti oli ehkä siinä, että kuinka tiukaksi tuota progressiota / verotusta kannattaa vetää? Parantaako se tilannetta jos enenevä osa hyvin koulutetuista ja hyvätuloisista muuttaa ulkomaille?
 12. Suomen pitäisi kai olla yrityksille ja ns osaaville työntekijöille kilpailukykyinen? Itse olin kymmenisen vuotta ulkomailla töissä. Palkka oli noin 1.7 kertaa Suomen palkkaa korkeampi, mutta siitä jäi käteen lähes 90 %. Suomessa jää pienemmästä palkasta käteen alle 50 %. Jos osaamista on, tänä päivänä on suht helppo siirtyä ulkomaille töihin.
 13. Oslo, Holmenkollen. Samalla kyydillä mieshiihtäjien ja yhdistetyn miesten kanssa...
 14. On kyllä tylsää hommaa ministereillä kun joka viikko on vaan tuota samaa eli aina vaan maanataista perjantaihin leikataan työttömiltä. Tosin en oikein täysin ymmärrä tuota termiä ”leikata” vastikkeettomien etuuksien yhteydessä. Oliskos tämä solidaarisuusvero osa noita veronkevennyksiä hyvätuloisille?
 15. Eiköhän tuo ollut potentiaalisille Kokoomuksen äänestäjille suunnattu. Ja merkityksellinen tälle noin 20 prosentin joukolle äänestäjistä. Samalla tavalla vasemmistoliiton tai vihreiden ns kohkaaminen koskee suht pientä joukkoa äänestäjistä.
 16. En tiedä mikä päävalmentajan rooli tarkalleen on, mutta näin TV stä katsellen suomalaiset antavat turhan paljon tasoitusta vapaan tekniikassa, erityisesti nopeassa luistelussa, laskutekniikassa ja kalustossa. Katselin eilen naisten kolmellakympillä esim Östbergin sauvoitta luistelua - aivan eri luokkaa suomalaisiin verrattuna. Luulisi että noista olisi otettu helpot sekunnit pois. Samoin kalusto, ei kai noi +10 C lämpötilat kenellekään yllätyksenä tulleet.
 17. Kova taso Norjalla ja Ruotsilla naisissa. 13 parhaan joukossa neljä norjalaista, neljä ruotsalaista ja yksi suomalainen. Suomalaisilla tuntuu olevan pakka täysin sekasin...
 18. Jos ja kun hiihdettiin vaan Ruotsia ja Ranskaa vastaan, niin miksei Iivo halunnut tulla kärjessä vaihtoon (ennen Norjaa ja Venäjää)
 19. Suomen huolto ei voi kovin paljon vaikuttaa siihen millainen suksikalusto kulloiseenkiin keliin hiihtäjällä on käytettävissä. Mutta ihan sama millä suksella olisi hiihdetty, niin ei oltaisi oltu eilen neljän parhaan joukossa. Tasoero kärkimaihin on joukkueena huima. Ruotsilla oli vielä reservissä sprintin nelonen ja kutonen, jotka ilman kolarointia finaalissa olisivat olleet ilmeisesti sijoilla 3 ja 4
 20. Naisissa myös Norjalla ihmeellinen valinta laittaa Johaug ankkuriksi. Nyt vapaan sprintin mestari Falla katseli katsomosta kun sprintin kakkonen Nilsson jätti Johaugin 3 sekunnilla loppusuoralla. Johaug kolmannella osuudella ja Falla ankkurina olisi antanut ainakin teoreettisen mahdollisuuden pärjätä skenaariossa missä Norja ei ole päässyt karkuun kolmella ensimmäisellä osuudella.
 21. Kyllähän miesten viestin pitäisi olla pelkästään Norjan ja Venäjän välinen. Vesi- tai räntäsade voi tietysti pitää porukkaa kasassa hieman pidempään. Hakolan nykyvireellä selkeä onnistuminen jos Suomi on perässä alle 40 sek ensimmäisessä vaihdossa. Veikataan, että Venäjä voittaa, Norja toinen...Suomi toivottavasti taistelee mahdollisimman pitkään Ranskan, Saksan ja Ruotsin kanssa sijoista 3-6. Norjan toki pitäisi teoriassa voittaa, mutta täältäpäin katsottuna siellä on potentiaalinen heikko lenkki Iversen avausosuudella. Norjalla tuntuu olevan runsauden pula hiihtäjistä ja samalla valinnoissa jonkunlainen ihmeellinen suosikkijärjestelmä. Lieneekö Iversenin isän kuulumisella Norjan valmennusjohtoon vaikutusta siihen, että poika hiihtää kaikki matkat.
 22. Mononen taisi olla paras suomalaisista tänään. Pärmäkoski jäi enemmän kärjestä omalla osuudellaan. Ensimmäisen osuuden jälkeen oltiin 18 sek kärjestä, maalissa 3 min 47 sek.
 23. Valitettavasti ennen kisaa oli jo kristallinkirkasta ettei Suomella ole mitään asiaa neljän parhaan joukkoon
 24. Ok, meni Ruotsin joukkuesta yksi nimi väärin...
 25. Pärmäkoski saattoi hävitä pronssin lähtöpaikkavalinnan myötä. En oikein ymmärrä miksi valitaan viimeinen lähtöryhmä +10 C lämpötilassa klo 15 alkavassa kisassa? Ruotsi voittaa naisten viestin joukkueella Kalla, Karlsson, Dahlqvist ja Nilsson. Norja toinen, Venäjä tai Saksa kolmas. Suomen joukkueessa kaksi varmaa Pärmäkoski ja Mononen.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy