Jump to content
Juoksufoorumi.fi


BenDover

Jäsenet
 • Content Count

  500
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

187 Excellent

Recent Profile Visitors

979 profile views
 1. Taitaa olla aika yleinen käsitys. Mulla muutama ero eli puheenjohtajiksi Keskusta: Saarikko tai Kaikkonen jos Saarikko äitiyslomalla Kokoomus: Lepomäki SDP: Marin Vihreät: Ohisalo RKP: ihan sama - kannatus on aina se sama 4-5 % PS saattaa jäädä oppositioon, mutta voi nousta sieltä suurimmaksi kilpailemaan kokoomuksen kanssa. Päähallituspuolue häviää lähes aina vaalit...
 2. Vanha tarina sosialismista ja ”meillä taitaa olla yhteinen lompakko” ajatusmaailmasta... "Erään yliopiston taloustieteen professori totesi taannoin, ettei ollut koskaan reputtanut yhtään opiskelijaa, mutta sitten reputtikin kokonaisen vuosikurssin kerralla. Kyseinen vuosikurssi oli inttänyt, että sosialismi toimii ja siinä kukaan ei olisi köyhä eikä kukaan rikas, vaan tasa-arvo vallitsisi. Professori sanoi siihen opiskelijoille: "OK, kokeilkaamme sosialismia tällä vuosikurssilla. Kaikista arvosanoista lasketaan keskiarvo ja jokainen saa saman arvosanan, jolloin kukaan ei saa hylättyä ja kukaan ei saa vitosta." Ensimmäisen välitentin jälkeen arvosanoista todellakin laskettiin keskiarvo ja jokainen sai nelosen. Opiskelijat, jotka olivat päntänneet kovasti, olivat tuohtuneita, kun taas vähän lukeneet opiskelijat olivat iloisia. Toisen välitentin lähestyessä ensimmäiseen vähän lukeneet opiskelijat pänttäsivät vielä vähemmän ja paljon päntänneetkin halusivat päästä vähällä, joten hekin lukivat vähemmän. Toisen välitentin keskiarvo olikin vain kakkonen, eikä kukaan ollut enää iloinen! Sama meno jatkui ja kolmannesta välitentistä jaettiinkin jo kaikille hylätyt arvosanat. Tenttien jatkuessa arvosanat eivät enää parantuneet, mutta kinastelu, syyttely ja nimittely sen sijaan lisääntyivät ja johtivat yleiseen pahaan mieleen ja kenenkään haluttomuuteen opiskella muiden hyväksi. Suureksi yllätyksekseen opiskelijat saivat kaikki vuosikurssista hylätyn ja professori kertoi, että myös sosialismi epäonnistuu aina lopulta, koska silloin kun palkinto on suuri, onnistumiseen vaadittava työmäärä on myös suuri, mutta kun valtio ottaa palkinnon pois, niin kukaan ei enää yritä tai edes halua onnistua. Tarinaan liittyy viisi opetusta: 1. Köyhiä ei voi rikastuttaa köyhdyttämällä rikkaat lainsäädännöllä. 2. Mitä yhdelle annetaan ilman työntekoa, sen on jonkun muun täytynyt työllä tehdä. 3. Valtio ei voi antaa kenellekään mitään, mitä se ei ensin ottanut pois joltain toiselta. 4. Varallisuutta ei voi monistaa jakamalla sitä. 5. Kun puolet ihmisistä ajattelee, ettei heidän tarvitse tehdä töitä toisen puolen huolehtiessa heistä ja kun toinen puoli ajattelee, ettei heidän kannata tehdä töitä, koska joku muu saa siitä hyödyn, niin se on minkä tahansa kansakunnan lopun alku."
 3. Niin se tarkoittaa sitä, että tulot ja menot on tasapainossa. Nämä siniset takakontissa jne on lillukanvarsia isossa kuvassa.
 4. Sipilä eroaa. Taitaa olla ainoita suoraselkäisiä poliitikkoja. Lupasi laittaa talouden ja työllisyyden kuntoon, mutta eihän se kelvannut äänestäjille... Ei saanut rahaa kasvamaan puussa, vaativat että sen eteen pitäisi työikäisen ja työkykyisen tehdä jotain.
 5. Kukin tyylillään. Olen mielelläni väärässä tässä asiassa. Laita tänne vuoden tai muutaman päästä raporttia ja kerro miten päivittäinen tekeminen on toiminut...
 6. Jos on ikää, ylipainoa ja pitkä tauko niin voisi ainakin teoriassa myös olla välimuotoja "pari kertaa 15 min viikossa" ja päivittäisen tekemisen välillä.
 7. En ole koskaan ymmärtänyt tuota puhemiehen paikan hienoutta. Ok on oma autonkuljettaja ja ikäänkuin hieno asema, mutta samalla kaikesta käytännön tekemisestä ulkona...
 8. Toivon, että Kokoomus olisi kerrankin tiukkana hallitusneuvotteluissa. Orpo voisi jäädä sivummalle ja antaa Zyssen ja Lepomäen neuvotella ja mennä hallitukseen vain omilla ehdoilla. Ellei kelpaa SDP lle, voivat yrittää persujen ja Keskustan kanssa ja ellei sekään onnistu vaihdetaan hallitustunnustelijaa. Rinne on varmasti se ensimmäinen tunnustelija, mutta ei todellakaan ole neuvotteluissa vahvimmassa asemassa.
 9. BenDover

  Tunnustan...

  Tunnustan, ettei naisten jääkiekko tai jalkapallo kiinnosta yhtään. Olen joskus muutamaa ottelua yrittänyt katsoa, mutta ei... MM-kisat saa hyvin näkyvyyttä, mutta kotimaiset sarjapelit ei kyllä kiinnosta muitakaan
 10. En usko, että Keskusta lähtee hallitukseen hävittämään loputkin kannatuksestaan. Kahdeksan vuotta sitten 2011 Keskustalle murskatappio ja menettivät 16 paikkaa - neljä vuotta oppositiossa ja 14 paikan voitto. Demarivetoisessa hallituksessa tuskin kerätään lisää kannatusta talouskasvun hidastuessa
 11. Ei se satavarmaa ole että SDP on hallituksessa, toivotaan että Kokoomus, Keskusta ja PS pelaavat demarit ulos hallituksesta. Eiköhän PS löydy tarvittaessa 4-5 ministeriä. Hakkarainen ja Brother Christmas voivat keskittyä valiokuntatyöhön. Näin Silvia Modigin jossain TVn keskusteluohjelmassa aikoinaan...täytyy sanoa etten jää kaipaamaan.
 12. Aika lähelle meni. Rinne epäonnistui oletetusti viimeisten viikkojen tenteissä, mutta matka loppui kesken... SDP tarvitsee jonkun kolmesta Kokoomus, PS tai Keskusta mukaan hallitukseen... tulee mielenkiintoiset neuvottelut kun Rinteelle sanellaan ehtoja eikä toisinpäin.
 13. Kokoomus sai yhden paikan lisää. Paikat ratkaisee...
 14. Esitän sen faktana, että tuloverotus on keventynyt. Tämä käy tekstistä hyvin selville.
 15. Verotushan on keventynyt suhteessa eniten pienituloisilta. Veronmaksajat.fi mukaan esim. 16000 Euron vuosituloilla vero % 2018 oli 11.4 % ja nyt hallitus kun on kiristänyt "verotusta" se on 2019 10.6 %. Jos ja kun veronkevennykset menee suoraan kulutukseen se pitää osaltaan pyörät pyörimässä ja tämä toimii myös toiseensuuntaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy