Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Ben!

Jäsenet
 • Posts

  692
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by Ben!

 1. Vasen alakulma eli parallel squat taitaa olla lähinnä.
 2. Jonkun verran olen seurannut kestävyysjuoksijoiden painoharjoittelua. Nuo mainitut 10x60-80 kg ovat aikoinaan riittäneet Suomen ja Euroopan mestaruuksiin. Ei lisävoimasta haittaakaan ole, mutta ei vastaavaa hyötyäkään. Triatlon on sitten pyöräilypainotteisena taas eri asia…
 3. Ihan hyvä tavoite, mutta veikkaisin kestävyysjuoksijalle optimiksi / riittäväksi 10x60-80 kg kyykkysarjat. Optimi tässä liittyy lähinnä tarvittavaan voimaan, lihasmassaan ja loukkaantumisriskiin.
 4. Hieman epäurheilijamainen kuva jää tästä ranskalaisesta kaverista…
 5. Paljon on harjoiteltukin. 10-v jo 100 km viikkoja, 14-v 140 km viikkoja jne. Eli ihan poikkeuksellinen kyky kestää harjoittelua. Ei ehkä Suomessa kovin suosittu mielipide, mutta nuorena pitää tehdä todella paljon määrää. Monipuolista, mutta pääosin kevyttä tai leikinomaista
 6. Tapiolan Elixiassa ainakin on näitä muistaakseni 4-5 kappaletta.
 7. Myös lämpimällä ilmalla voi juosta tasasykkeisen lenkin. Silloin vaan esim PK lenkin vauhti on hieman hitaampaa. Jos tarkoitus on juosta PK lenkkiä aerobisella alueella, niin kyllä sykkeen nousuun on hyvä reagoida. Varsinkin jos PK lenkki alkaa tuntua tukalalta. Eli jos PK lenkillä syke nousee voimakkaasti, yleisin syy lienee liian kova vauhti kuntoon nähden tai vaan yksinkertaisesti huono kunto. Toki paljon mielyttävämmältä ehkä tuntuu ajatus, että syynä olisi jotain muuta.
 8. Ei aina. Yleisin syy huomattavaan sykkeen nousuun PK lenkeillä on huono kunto.
 9. Hyvältä kuullostaa. Itsellä nyt ylimenokaudella 3 x aerobista ja 3 x kuntosali per viikko. Tuosta sitten lähdetään säätämään tarvittaessa
 10. Omakohtaista kokemusta: Harjoittelumääriä kannattaa esim tauon jälkeen nostaa hyvin varovasti. Itsellä max 10% per viikko, lisäystä max 2 viikkoa peräkkäin ja väliin kevyempi viikko. Alussa kaikki tuntuu vaikealta, mutta pikkuhiljaa kunto kehittyy. Oma kehitykseni seuraa hyvin tuota liitteenä olevaa Jack Danielsin harjoitusvastekäyrää. Eli minulle kohtalainen juoksukunto vaatii 3-4 tuntia ulkoilua viikossa, jolla päästään tuolla ylemmällä käyrällä 50% paikkeille. Maraton menee sujuvasti läpi 75% kohdilla. Alempi käyrä kuvaa loukkaantumisriskiä. Pahoittelut, jos meni hieman ohi aiheesta.
 11. Mun mielestäni peruskuntoilija voi hyvin lenkillä kävellä lyhkäisiä pätkiä varsinkin jos maasto on raskasta ja/tai juoksuvauhti tuntuu putoavan liian alas. Vähitellen kävelyn osuus kyllä vähenee. Itse venyttelen pohkeet rappusissa aina lenkin jälkeen ja uskon sen hieman helpottavan jumia pohkeissa.
 12. Vanhoja ketjuja lueskelen. Kaikkea hyvää Baltsulle, mutta ei häntä esimerkkinä kannata kenellekkään kannata käyttää. Kaveri on tehnyt kai lähes kaikki mahdolliset virheet oppimatta niistä oikeastaan mitään.
 13. Valheenpaljastaja: Dunning-Kruger-efekti selittää netin amatööriepidemiologien itsevarmuutta | Media- ja digitaidot | Oppiminen | yle.fi
 14. Hiihtokausi paketissa ja päivitetään nyt tätäkin kommenttia tammikuulta. Itselläni ongelma korjaantui nopeasti syynä oli hiihtokunto tai ehkä osin tottuminen hiihtämiseen sekä vapaan tekniikka. Jo helmikuussa PK sykkeet oli selvästi alempana ja muutamalla lenkillä keskisykkeet yllättävänkin alhaalla, sykkeen pudotessa nopeasti alamäissä ja helpoilla osuuksilla.
 15. Paras tulos taitaa tulla kun halu urheiluun tulee lapselta itseltään. Silloin niitä tarvittavia tunteja tulee nuorena ikäänkuin leikinomaisesti ja pakottamatta. Käymällä pelkästään seuran harjoituksissa 3-4x viikossa ei kovin pitkälle riitä.
 16. "Treenaamatta" on hieman epämääräinen käsite. Oman mielikuvan mukaan sekä Virenillä että Ulmalalla oli taustalla paljon liikuntaa nuoruudessaan. Itse juoksin "reenaamatta" 1000m 3.02 14-vuotiaana. Käytännössä liikuntaa tuli kuitenkin kaikenlaisesta höntsäämisestä vähintään 3-4 tuntia päivässä... kesällä yleensä aamupäivällä pyöräillen urheilukentälle ja siellä kaikkea mahdollista. Illalla sitten muutaman kerran viikossa sarjakilpailuja tai peli yms.
 17. Tästä EU-hörhöilystä hyvä esimerkki Maahanmuuttaja­nuorten kotouttamiseen jaettu jättisumma suli puuhasteluksi: Vantaa sai EU-rahoilla aikaan vain kahden kilometrin juoksukisan - HS-Vantaa - Ilta-Sanomat
 18. Meillä on pääministeri joka haluaa luoda itsestään kuvaa koko maailmaa parantavana "valtiomiehenä". Itseäni tässä huonossa elvytyspaketissa hieman ärsyttää vihervasemmiston vasta-argumentit "arvostelet elvytyspakettia, olet siis EU vastainen jne". Olen periaatteessa EU myönteinen, mutta olisi aika pitää isot YT-neuvottelut ja samalla kerrata sovitut pelisäännöt... Jäsenmaksuja voisi leikata reippaalla kädellä ja sopeuttaa toimintaa vastaavasti leikkaamalla kaikki turha hörhöily pois.
 19. Jostain syystä Suomessa tuntuu olevan vaikea saada nostettua nuoria naisia kansainväliselle tasolle lähes lajissa kuin lajeissa (tai ainakin lajeissa joita itse seuraan). Ruotsissa tilanne vaikuttaa paljon paremmalta...
 20. Voi olla että muistan väärin, mutta eikös karsinnan nro 10 aloita erävalinnan. Jos lähtöpaikka olisi 20/60 ja muutama norjalainen/ruotsalainen olisi mennyt voisin huutaa esim "ota rennosti loppu, olet 3 sek Kläboa edellä"
 21. Eikö sprintin karsinnassa valmentajat huuda väliaikoja? 10 sek hitaamalla ajalla olisi oltu karsinnassa vielä sijalla 12
 22. On tapahtunut, mutta ainoastaan ollessani ns hyvässä kunnossa ja PK vauhdeilla.
 23. Tekniikan kertaus itsellä menossa. Kuinka jyrkkään ylämäkeen sauvoitta luistelua pitäisi pystyä tekemään jotta potku olisi tehokas? Esim pitäisikö Oittaan jyrkkä alkunousu mennä ilman sauvoja?
 24. Itseäni hieman ihmetyttää hallituksen passiivisuus monessakin asiassa. Esim uutisten mukaan Israelin pääministeri soitti Phizerille 17 kertaa varmistaakseen rokotetoimitukset. Suomessa Marin ja Kiuru ovat lähettäneet samasta aiheesta kirjeen EU: lle.
 25. Mallioppilaan on vaikea sanoa vastaan mistään, mutta ehkä Sanna lähettää taas kirjeen...
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy