Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

Ben!

Jäsenet
 • Content Count

  612
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

258 Excellent

Recent Profile Visitors

1 125 profile views
 1. Voi olla urbaanilegendaakin...tosin lahjakkaalle urheilijalle ei mahdoton. 4000 m taitaa vastata noin 15.30 tulosta vitosella. Sillä oltiin muutama vuosi takaperin piirikunnallisissa ns joukonjatkona.
 2. Ei nyt ihan suoraan liity aiheeseen, mutta kun nyt tuli mieleen... Sami Elopuro oli palloilijaksi kohtuullisen hyvä juoksija. Muistelin noin 3800 m tulosta, mutta Squash lehden mukaan jopa 4030 m olisi parhaimillaan mennyt. http://www.squash.fi/lehti/wp-content/uploads/2014/3/Squashlehti_3_2014_netti.pdf
 3. Tässä taisi olla kyse kaverista joka tekee 15 tuntia lajiharjoittelua viikossa. En ole ihan varma onko tuo ”perinteinen maratonharjoittelu” paras mahdollinen ohje tähän paikkaan. Yksilöllisiä asioitahan nämä on, mutta itse juniorina ratamatkoja juosseena, sanoisin että nopeuden kautta lähestyminen ei ole huonoin vaihtoehto keskimatkojen harjoitteluun. Kun pystyin juoksemaan nopeusharjoittelun avulla vaikkapa 200 metriä rennosti 26-27 sek niin kaikki pidemmätkin matkat kulki kohtuullisen hyvin ilman happovetoja tai suurempia viikkokilometrejä. 3500 ei tosiaan ihan mahdoton tavoite ole. Täältäpäin katsottuna tässä ko tapauksessa tuon 15 tuntia pitäisi riittää kattamaan suurimman osan peruskuntoharjoittelusta. Jos juoksemista on mahdollista tehdä vain muutama kerta viikossa voi olla hyvä käyttää suuri osa juoksemiseen käytetystä ajasta ”laadukkaaseen” harjoitteluun eli käytännössä intervalliharjoitteluun sekä juoksutekniikan ja perusnopeuden parantamiseen. Ja selvennyksenä vielä: ei mitään suuria viikkokilometrejä vastaan. Päinvastoin erittäin suositeltavaa, varsinkin maratonille valmistauduttaessa. Kaikille se vaan ei ole aina mahdollista...
 4. Taitaa olla yleinen väärinkäsitys, että ”aitojen ylikävely” estäisi muuta tekemistä esim happovetoja, nopeusharjoittelua, vauhtikestävyysharjoittelua tms.
 5. Rentoa askelta hyvällä hyötysuhteella haetaan, ei niinkään räjähtävyyttä. Kuormitus on vähän erilaista eli kannattaa aloittaa tässäkin rauhallisesti ja lisätä vetojen määrää pikkuhiljaa. Edit. Koordinaatioharjoituksia löytyy netistä...
 6. Jos kysyisit neuvoa maratonille valmistatumiselle, vastaukseni olisi täysin erilainen. Paljon kilometrejä matalalla teholla, iskutukseen totuttautumista jne. Nyt kuitenkin kysy Coopper tuloksen maksimoinnista henkilölle joka tekee 15 tuntia jonkinlaista aerobista lajiharjoittelua. Koordinaatio/nopeusharjoittelulla tarkoitan esim tunnin harjoitusta jossa teet tyypillisiä pikajuoksuharjoitteita eli muutama sarja peruskoordinaatioliikkeitä + 50-60 metrin hallittuja kiihdytyksiä lähes täyteen vauhtiin. Nämä harjoitukset parantavat juoksutekniikkaasi, tuovat väljyyttä juoksuun ja parantavat juoksun hyötysuhdetta. Eli uskon, että jonkinlainen peruskunto on olemassa tuolla 15 tunnin tekemisellä, pitää oppia siirtämään se maksimaalisesti 12 min matkalle. Varsinaiset kovemmat tehotreenit pitäisi aloittaa keväällä ja jatkaa hyvällä progressiolla kohti kesän Coopperin testiä. Aina parempi jos pystyt nostamaan juoksumäärät 40-50 km per viikko. EDIT: pitäisi varmaan tietää taustoista enemmän...
 7. Vähän erilainen neuvo...Jos teet tuota lajitreeniä 15 tuntia viikossa, niin pitäisin juoksumäärän suunnilleen samalla tasolla 20-30 km ja jakaisin sen kolmelle päivälle. Yksi koordinaatio/nopeusharjoitus, yksi kevyt PK, yksi PK sisältäen vaihtelevasti vauhtileikittelyä kaudesta riippuen. Viimeistely ennen Coopperia sitten kovilla esim 400m intervallivedoilla. Tämä malli pohjautuu osittain kokemuksiin, juoksin 1500m 4.05 / 3000m 8.40 / 5000m 15.40 juoksemalla keskimäärin 30-35 km viikossa + käymällä 1-2 kertaa viikossa kuntosalilla. Tämä malli perustui puhtaasti nopeus-, voima- ja tekniikkaharjoitteluun.
 8. Täähän nyt ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Mä olen insinööri ja ajan bemarilla. Naapurissa muutama insinööri lisää, niilläkin bemarit... En oikein usko että urheilusponsoroinnin tarkoitus on myydä pelkästään pyöriä tai tossuja tms. Esim Topi Raitasta voi sponsoroida lähes mikä tahansa yritys joka haluaa assosioida Topin omaan yritykseensä.
 9. Voisin itsekin pitää hieman taukoa. Tämän 20-30 min päivässä voisi käyttää johonkin muuhun hyödyllisempään...
 10. 5-6 kpl + 1 ennen starttia. Pyrin välttämään viimeisen viikon liiallista tankkaamista ja siihen liittyvää kikkailua
 11. Ben!

  Cooper

  Cooper voisi olla Kalevan Kisoissa vaikka täytelajina, niin saataisiin hieman suhteutettua noita tuloksia. Nyt kun kympillä kärki juoksee 30 minuutin pintaan eli 2.5 x 4000 metrin Coopperin putkeen, kommentit on yleensä suht vähätteleviä. Sitten kun Sami Jauhojärvi juoksee Coopperin 3520 metriä...”paineli hurjaa vauhtia” ”juoksi kovan tuloksen”. Ja selvyyden vuoksi 3520 on ihan kelpo tulos, mutta esim 2.24 maratoonarit juoksee sen 12 min väliaikana.
 12. Ben!

  Cooper

  Voi olla että muistan väärin, mutta jostain on jäänyt mielikuva että hiihtää edelleen 4000-5000 km per talvi. Hiihto ei tietenkään vastaa juoksua, mutta aika hyvin tuon pitäisi ylläpitää peruskuntoa. Pienemilläkin hiihtomäärillä on joskus juostu kohtuullisesti Coopperia.
 13. Ben!

  Cooper

  Itse uskoin, että tuo 3750 olisi ollut mahdollinen tuolla taustalla. No, ehkä tulee verrattua liikaa Kirvesniemen poikkeuksellisen hyviin juoksutuloksiin.
 14. Ben!

  Polar Ignite

  Vähän kun vielä kehität tuota ajattelutapaasi, niin saatat päästä ihan oikeaan työpaikkaankin...
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy