Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Ben!

Jäsenet
 • Posts

  680
 • Liittyi

 • Last visited

About Ben!

Recent Profile Visitors

1 916 profile views

Ben!'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

297

Reputation

 1. Valheenpaljastaja: Dunning-Kruger-efekti selittää netin amatööriepidemiologien itsevarmuutta | Media- ja digitaidot | Oppiminen | yle.fi
 2. Hiihtokausi paketissa ja päivitetään nyt tätäkin kommenttia tammikuulta. Itselläni ongelma korjaantui nopeasti syynä oli hiihtokunto tai ehkä osin tottuminen hiihtämiseen sekä vapaan tekniikka. Jo helmikuussa PK sykkeet oli selvästi alempana ja muutamalla lenkillä keskisykkeet yllättävänkin alhaalla, sykkeen pudotessa nopeasti alamäissä ja helpoilla osuuksilla.
 3. Paras tulos taitaa tulla kun halu urheiluun tulee lapselta itseltään. Silloin niitä tarvittavia tunteja tulee nuorena ikäänkuin leikinomaisesti ja pakottamatta. Käymällä pelkästään seuran harjoituksissa 3-4x viikossa ei kovin pitkälle riitä.
 4. "Treenaamatta" on hieman epämääräinen käsite. Oman mielikuvan mukaan sekä Virenillä että Ulmalalla oli taustalla paljon liikuntaa nuoruudessaan. Itse juoksin "reenaamatta" 1000m 3.02 14-vuotiaana. Käytännössä liikuntaa tuli kuitenkin kaikenlaisesta höntsäämisestä vähintään 3-4 tuntia päivässä... kesällä yleensä aamupäivällä pyöräillen urheilukentälle ja siellä kaikkea mahdollista. Illalla sitten muutaman kerran viikossa sarjakilpailuja tai peli yms.
 5. Tästä EU-hörhöilystä hyvä esimerkki Maahanmuuttaja­nuorten kotouttamiseen jaettu jättisumma suli puuhasteluksi: Vantaa sai EU-rahoilla aikaan vain kahden kilometrin juoksukisan - HS-Vantaa - Ilta-Sanomat
 6. Meillä on pääministeri joka haluaa luoda itsestään kuvaa koko maailmaa parantavana "valtiomiehenä". Itseäni tässä huonossa elvytyspaketissa hieman ärsyttää vihervasemmiston vasta-argumentit "arvostelet elvytyspakettia, olet siis EU vastainen jne". Olen periaatteessa EU myönteinen, mutta olisi aika pitää isot YT-neuvottelut ja samalla kerrata sovitut pelisäännöt... Jäsenmaksuja voisi leikata reippaalla kädellä ja sopeuttaa toimintaa vastaavasti leikkaamalla kaikki turha hörhöily pois.
 7. Jostain syystä Suomessa tuntuu olevan vaikea saada nostettua nuoria naisia kansainväliselle tasolle lähes lajissa kuin lajeissa (tai ainakin lajeissa joita itse seuraan). Ruotsissa tilanne vaikuttaa paljon paremmalta...
 8. Voi olla että muistan väärin, mutta eikös karsinnan nro 10 aloita erävalinnan. Jos lähtöpaikka olisi 20/60 ja muutama norjalainen/ruotsalainen olisi mennyt voisin huutaa esim "ota rennosti loppu, olet 3 sek Kläboa edellä"
 9. Eikö sprintin karsinnassa valmentajat huuda väliaikoja? 10 sek hitaamalla ajalla olisi oltu karsinnassa vielä sijalla 12
 10. On tapahtunut, mutta ainoastaan ollessani ns hyvässä kunnossa ja PK vauhdeilla.
 11. Tekniikan kertaus itsellä menossa. Kuinka jyrkkään ylämäkeen sauvoitta luistelua pitäisi pystyä tekemään jotta potku olisi tehokas? Esim pitäisikö Oittaan jyrkkä alkunousu mennä ilman sauvoja?
 12. Itseäni hieman ihmetyttää hallituksen passiivisuus monessakin asiassa. Esim uutisten mukaan Israelin pääministeri soitti Phizerille 17 kertaa varmistaakseen rokotetoimitukset. Suomessa Marin ja Kiuru ovat lähettäneet samasta aiheesta kirjeen EU: lle.
 13. Mallioppilaan on vaikea sanoa vastaan mistään, mutta ehkä Sanna lähettää taas kirjeen...
 14. Hieman asian vierestä, mutta pidemmässä ylämäessä alkaa ensimmäisenä takareidet hapottamaan - etureiteen ei vielä tässä vaiheessa mitään tuntumaa. Heikot takareidet vai tekniikkavirhe? Oman tuntuman mukaan tämä tulee liukuvan ponnistuksen loppusuikkauksesta eli yrityksestä viedä potku loppuun asti.
 15. Kun aikoinaan opettelin luisteluhiihtoa niin ohjeena oli että ylämäet mennään tiheällä frekvenssillä ja enemmän ikäänkuin askeltaen portaita ylöspäin - liuku lyhyenä ja tasaisena ja uusi askel ennekuin liuku loppuu.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy