Jump to content
Juoksufoorumi.fiBen!

Jäsenet
 • Content Count

  636
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

265 Excellent

Recent Profile Visitors

1 244 profile views
 1. Suhteutin noita tavoitteita näin juoksufoorumilaisen näkökulmasta. Pakkotoistolla tilanne on varmaan toisinpäin. Nuorempana tuo alle 3h maraton olisi varmaan mennyt 2-3 lenkillä per viikko, ei enää.
 2. Liekö yksilöllistä, mutta kyykky 2x omalla painolla tuntuu paljon kovemmalta kuin 3h maraton. Tämä säännöllisellä 2-3x saliharjoittelulla
 3. Jos kestävyysjuoksijoista puhutaan, niin esim jalkakyykyssä 10 toiston sarja x omapaino lienee jo ihan riittävä voimataso. Kuntolijalle jopa vähemmän, en usko että jää 70-80 kg kuntoilijalla esim kolmen tunnin maraton voimasta kiinni jos pystyy tekemään 10 toiston 50-60 kg kyykkysarjaa puhtaasti. Jos kyykkääminen tuntuu vaikealta, vaikka liikkuvuuden kannalta, niin esim. jalkaprässi ja askelkyykyt käsipainoilla on hyviä vaihtoehtoja.
 4. Olihan siellä toisaalla mielenkiintoista tekstiä. En ole tosin koskaan mieltänyt tätä kirjoittajaa mitenkään ”älyköksi”. Pikemminkin päinvastoin... Siellä on käsittämättömät metodit käytössä ja käytännössä kaikki nämä kirjoittajat ovat työläisiä. Olen huomannut asiaa tarkemmin selvittäessäni, että totuus taitaa olla se, ettei juoksun haluta keskiluokkaistuvan. Heitä ärsyttää se, etteivät ”älyköt” pysy esim. golfin tai tenniksen parissa. Lisäksi kun olen seurannut esim. kahviloissa työläisiä, niin olen saanut sellaisen käsityksen, että heidän elämänsä pyörii viinan ympärillä. Joko ryypätään tai ollaan tipattomalla ja yritetään siis päästä viinasta eroon. Niinpä tällaiset mannermaiset elämäntavat omaavat ihmiset, joilla ei ole brenkun kanssa ongelmia, ovat sellaisia, jotka menevät työläisten käsityskyvyn yli.
 5. Onneksi olkoon tavoitteen saavuttamisesta. Ei tuo juoksu omaan silmään huonolta näytä. Kadenssi on suht kohdillaan ja vauhti 6.00 paikkeilla = askel on lyhyt. Jos tekniikkaa haluaa parantaa: vauhdikkaampi juoksu aika ajoin, keskivartalon ja pakaralihasten vahvistaminen on yleensä hyvä alku tähän.
 6. Näkemyksiä on erilaisia, mutta mielestäni ei täällä yhtään enempää moderointia ole tarvittu. Potentiaalisten mielenterveyspotilaiden takia tuntuu suht turhalta jaella kirjoituskieltoja muille kirjoittajille.
 7. Ehkä ei lue kaikkea, mutta yli kymmenen vuotta eri foorumeille kirjoittaneen henkilön voisi luulla oppineen mitä tarkoittaa moderointi, moderointijono, IP bannaus yms perusasiat jotka hän kokee salaliitoksi itseään kohtaan.
 8. Tällä foorumilla ko. mestaria on käsitelty ns. silkkihansikkain, sikäli verrataan omiin kirjoituksiinsa ja tarinoihin vuosien varrelta.
 9. Ben!

  1500m harjoittelu>

  Tuo ns R vauhti on mielestäni tärkeää ympäri vuoden. Siihenkin saa rakennettua hyvän progression jos aloittaa syksyllä-talvella 100 metrin vedoista ja nostaa toistoja ja vetojen pituutta niin että pääsee 8-10x400 metrin vetoihin.
 10. Järkevä juoksu ja ilmeisen hyvä valmistautuminen olosuhteisiin. Jäi vähän reilut 2 min ennätyksestään.
 11. On lapsia ja ovat käytökseltään selvästi isäänsä fiksumpia. Kiitos siitä kuuluu paljolti lasten äidille. En ole saanut koskaan palautetta koulukiusaamisesta tms enkä oikein siihen jaksa uskoakaan, sikäli yhtään tunnen lasteni luonnetta ja arvomaailmaa. Teoriani lähiympäristön vaikutuksesta lapsiin ei ole pelkkää arvausta. Aiheesta löytyy netistäkin paljon materiaalia, en jaksa niitä tähän linkkailla.
 12. Ja sama vielä selkokielellä, kiitos!
 13. Ja miten tämä liittyy aiempaan viestiini siitä että lapset oppivat käyttäytymismalleja lähiympäristöstään tai suht epäasiallisiin kommentteihisi ko naisurheilijan ulkonäöstä?
 14. Kyllä kai noita toimintamalleja opitaan aika paljon kotona. Siellä kotona voidaan myös luoda tai olla luomatta valmiuksia joita lapsi tai myöhemmin aikuinen tarvitsee tullakseen toimeen ryhmässä.
 15. Oletko vaihtanut tossuja viimeaikoina? Itsellä ollut polvivaivoja pari kertaa. Ensin väärän tossuvalinnan vuoksi - erehdyin kokeilemaan pronaatiotuettuja Asics Gel Kayanoita. Toisella kerralla aloitettuani salilla askelkyykyt / syväkyykyt ja polvet jäi alussa hieman liikaa sisäänpäin. Ensimmäinen vaiva hävisi palaamalla neutraaliin tossuun ja toinen keskittymällä tekniikkaan.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy