Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Dogilainen

Jäsenet
 • Content Count

  19
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. Kiitokset kaikille vastanneille (ja pahoittelut siitä etten ole itse ehtinyt osallistua keskusteluun). Yritän selvittää asiaa hieman lisää, ja vastata minulta jotain kysyneille tässä yhdessä ja samassa postissa: Kipuja on tullut vain ja ainoastaan vasempaan polveen. Olemme viime aikoina yrittäneet "analysoida" sitä ja sen aiheuttajaa, mutta eipä se helppoa ole ollut. Viimeksi kävi niin, että polvi alkoi kipuilla pururadallakin, joten vaimennuksen määrästä tuskin on sittenkään kysymys. Kummalliseksi asian tekee se (ellei kyseessä ole vain sattumaa), että olosuhteiden pakosta rouva juoksi pari päivää sitten useamman kilometrin lyhytvartisilla lähinnä vaeltamiseen tehdyillä kävelykengillä (Columbia Tagori), eikä polvi vaivannut lainkaan. Askelluksesta mainittakoon vielä se, että epäilyksistä huolimatta askel tosiaan on sellainen, että paksukantaisillakin kengillä kantapää jää (juostessa) aavistuksen irti maasta. Lenkit eivät ole vielä olleet mahdottoman pitkiä, maksimissaan tuollaista kahdeksaa kilometriä, ja vauhti on ollut rauhallinen, 8 - 8,5 km/h. Juoksija on siis kohtuullisen pienikokoinen naishenkilö. Olemme antaneet monelta taholta kertoa itsellemme, että moisella askelluksella ei pronaatiotukea tarvita, ja alamme pikkuhiljaa uskoa siihen.. Rouva on kiertänyt kohta kaikki PK-seudun lenkkarikaupat, ja juoksennellut varmaan useita kilometrejä eri ostoskeskusten käytävillä Osa kengistä alkaa samantien vaivata polvea, osa ei. Osa suorastaan sattuu, ja osa tuntuu "hassuilta". Osa ei tunnu (polvessa) miltään, ja pitäisin itse moisia kenkiä parhaina vaihtoehtoina. Vaikka alkuun ajattelin itsekin Kayanojen (ja vastaavien) olevan ratkaisu ongelmaan, tähän asti kaksi kenkää jotka ovat tuntuneet selkeästi parhaimmilta ovat olleet Adizero Aegis 2 ja New Balance 827. Todennäköisesti jompikumpi em. kengistä menee hankintaan, kunhan niitä on vielä kerran testattu "peräkkäin". Scylla: Askellusta on tarkkaillut/ihmetellyt alunperin minä (potilaan mies), ja nyttemmin useampi urheilu/juoksukaupan myyjä. Eli vierestä katselemalla tuo on todettu, ei vain juoksijan omana arviona. Riniemi: Normaalisti käytössä on varmaan 95% kaikenmoisia mokkasiinejä Lähinnä siis täysin kannattomia ja vaimentamattomia läpysköjä. Lenkkarit ovat käytössä vain lenkeillä ja korkkarit muutaman kerran vuodessa jollain juhlilla. Talvisaappaissa on muutaman sentin korko, mutten millään usko, että ongelmassa olisi kyse siitä, että jalat ovat tottuneet korkoihin.
 2. Löytyisikö foorumilta harrastajia, jotka hölkkäävät/juoksevat puhtaasti päkiöillään? Pitäisi löytää kengät naisele, jolla on taipumusta lievään ylipronaatioon, ja joka juoksee päkiöillään. Kantapää ei askeleen missään vaiheessa edes ota maahan kiinni. Kenkien tulisi olla kohtuullisen hyvin vaimennetut, koska esim. Asicsen Gel-1160 aiheuttaa kipuja, ja kivut johtuvat (oletettavasti) siitä, että vaimennus on hieman turhan heppoisa. Pururadalla kipuja ei nimittäin tule, mutta kova alusta tekee hallaa heti jos vauhti yhtään nousee ja/tai lenkki on muutamaa kilometriä pidempi. Olin ajatellut ehdottaa testiin Brooksin Ravenna 2:sta sekä Asicsen GT-2160:stä / Kayanoa.. Mitään kokemuksia näistä? En sitten tiedä onko pronatoinnilla ylipäätään mitään vaikutusta kenkien valintaan, kun askellus on mitä on... ? EDIT: Netistä löytyi heti "tietoa" siitä, että Ravenna käytännössä vaatii sen, että käyttäjä on kanta-astuja. Ei siis ehkä paras vaihtoehto.
 3. Dogilainen

  Mistä uskaltaa tilata?

  Tuli tilattua (jenkkien) Amazonista kengät, joita ei tuoda eurooppaan laisinkaan. UPSilla toimitusaika 2-4 päivää, ja tilaamisen yhteydessä voi maksaa ALVit niin ei tarvitse tullin kanssa pelehtiä vaan kengät tulevat suoraan kotiin. Tullia ei yhdestä kenkäparista (ostohinta + postikulut < 150 euroa) kanneta. chainreactioncycles.comista olen myös aiemmin tilaillut, sekä kenkiä että muuta sälää, ja kaikki on aina toiminut ongelmitta.
 4. Laitetaas nyt vielä tänne, kun koskee yleisesti 610:aa: Jäin ihmettelemään eripituisia takuita, kunnes toinen tämän foorumin ketju selvitti asian minulle: http://www.juoksufoorumi.fi/vb/showthread.php?22240-Garmin-ulkomailta-(EU)-mites-takuut Eli takuu on 1 vuosi, jos laite on ostettu "mistä tahansa", ja 2 vuotta, mikäli se on "kotimaista maahantuontia" (tai ostettu EU-alueelta). Näin ainakin teoriassa.
 5. Pari tarkennusta ennen mahdollisen tarjouksen tekoa: 1) Eikö Garminin takuu ole 2 vuotta (ainakin mm. Verkkokauppa.com, Marinea ja Scandinavian Outdoor Store mainostavat ko. vekottimen takuun olevan kaksivuotinen)? 2) Onko voittamasi versio varustettu sykevyöllä?
 6. Dogilainen

  Kengät eriparijaloille

  Adrenaline 11 2E-lestillä osoittautui erinomaiseksi kengäksi. Kummallekin jalalleni, vaikka erimalliset ovatkin Ostaisin vielä noiden kaveriksi Trance 10 2E-lestillä, jos vain jostain sellaiset löytäisin (Adrenaline 11 ja Trance on on rakennettu täsmälleen samalle "platformille", vaimennus on vaan toteutettu hieman eri tavalla). Adrenaline toimii erinomaisesti hiljaisemmassa vauhdissa asfaltilla, mutta on painoiselleni (reilut sata kg) hieman turhan kevyesti vaimennettu reippaampaan juoksenteluun ihan kovalla alustalla. Ei esim. uskalla ottaa vetoja.. Onneksi juoksen pääosan lenkeistäni muulla kuin kivialustalla, jolloin kengät toimivat teki mitä teki. Kiitos avittajille tässä vaiheessa! Lenkit jatkuvat Adrenalineilla, ja päivittelen tänne taas jotain jos löydän nuo räpylämalliset Trancet jostain. P.S. Käyttämättömät Trance 10:t normilestillä myynnissä edelleen. Olin kevään reissussa, enkä ole vielä saanut palautettua niitä.
 7. Täällä räpyläjalkainen 100+ kiloinen. Brooksin Adrenaline GTS 11 2E lestillä toimii erinomaisesti. Haeskelen parhaillaan josko löytäisin kaupan/nettikaupan joka myisi minulle Trance 10 2E:t, vaan ei ole tältä mantereelta vielä löytynyt.. Trancessa on täsmälleen sama platform (lesti?) kuin Adrenalinessa, on vaan inasen enemmän vaimennettu. Adrenaline on tosiaan erinomainen kenkä, mutta kaipaisin asfaltille hieman enempi vaimennusta jotta vauhdin nosto ei kävisi niin rankaksi kintuille.
 8. Intersportin myyjä puhui näistä "kuntoutuskenkinä" eikä suositellut perus lenkkikenkäkäyttöön. En jäänyt tarkemmin kyselemään, enkä ole edes jalkaani koittanut.
 9. Kokeillaan kiinnostaisivatko ko. kengät ketään. Odottelen muutaman päivän ja lähetän sitten takaisin kauppiaalle mikäli eivät käy kaupaksi. Näillä ei siis ole kävelty, saati sitten juostu, askeltakaan. Eli käyttämättömät Brooksin lippulaivat uusinta mallia isojalkaisille. Koko US 13 / UK 12 / EUR 47,5 ja lestin leveys D, eli normaali. Hintaa 115 euroa. Ota yhteyttä YV:llä. EDIT: Malli on tietysti 10 eikä 11. Tulevan vuoden mallia en sentään vielä ole saanut käsiini :)
 10. Dogilainen

  Kengät eriparijaloille

  Jepulis. Pitää katsoa miten sopivat ja miettiä sitten mitä niille tekee jos eivät käykään. Brooksin kanssa kävin äsken sähköpostikirjeenvaihtoa, ja suosittelivat minulle Trancea 2E koossa, luonnollisesti koskaan näkemättä kinttujani. Adrenaline tuntui muuten hyvältä paitsi että oli kapea, joten tuo 2E malli voi hyvinkin natsata. Trancen taas on kirjoiteltu olevan ylipäätään tilavampi, joten sekin voisi istua. Ikävä kyllä olin senverran hätäinen, etten tajunnut etsiä mistään (nettikaupasta, oikeista kaupoista kun ei löytynyt edes perusmallia) Trancen 2E mallia ja tilata sitä, nyt posti tuo tavallisen D-lestillisen. EDIT: Pävittelen tänne sitten miten kävi. Myynti-ilmoituksen muodossa tai muutenvaan ;)
 11. Dogilainen

  Kengät eriparijaloille

  Enpä tiennytkään sitä tosiasiaa, etten olisi ostanut hyvältä tuntuvia kenkiä mikäli olisin semmoiset "kivijalkaliikkeestä" löytänyt, vaan olisin tilannut ne sieltä mistä se halvimmalla olisi ollut mahdollista. Kiitos että näit vaivaa huomauttaaksesi tästä asiasta, sillä näinhän minäkin olisin toiminut. Olisinhan?
 12. Dogilainen

  Kengät eriparijaloille

  Kyllästyin arpomaan ja tilasin sekä Brooksin Trancet että Adrenaline 2E:t sovittamatta kun kumpiakaan en PK-seudulta löytänyt yhdestäkään kaupasta.. kohta on varmaan kerran kokeiltuja kenkiä US13 koossa myynnissä Olen aika lailla kierrellyt urhelukauppoja ja myyjien puheet menevät kyllä niin ristiin että ohhoh. Osan mielestä mitä (pronaatio)tuetumpi sen parempi, osa taas vannoo neutraalien kiertojäykkien kenkien ja pohjallisten nimeen. Onpa käynyt niinkin että toinen myyjä sanoo että neutraali+pohjalliset ovat ainoa vaihtoehto ja toinen sovituttaa tuettuja minkä ehtii (seisoivat siis vierekkäin ja puhuivat yhtäaikaa ristiin) kunnes hetken päästä neutraalien kannalla ollut toteaa että pohjalliset on tosi kivat, mutta ei pronaatiotuesta itseasiassa ole mitään haittaa vaikka se kengässä olisikin ja jalka ei sitä tarvitsisi.. ota siinä sitten selvää.
 13. Dogilainen

  Kengät eriparijaloille

  Projekti jatkuu. Tänään sovitettu Lunarglidet ja Vomerot, kummatkin antavat jalan vajota ja taittua ihan liikaa sisäsyrjän puolelle. Samaten testailtu Nikeltä (lunar-sarjaa) ja Asicselta (nimbus, 2xxx) muutamat muut mallit, mutta tuloksetta. Adrenaline GTS 11 tuntui jalkaan oikein mukavalta, mutta vähän kapealta. Onko kukaan nähnyt missään E2-versiota, eli leveämmällä lestillä varustettua Adrenalinea? Samoin pitäisi löytää mesta jossa on välikokoja. (US) 12 on pieni vasempaan jalkaan ja 13 pyörii ympyrää oikeassa, tarviis päästä kokeilemaan olisiko 12,5 riittävän iso vasemmalle kanootille. Eli Adrenaline GTS 11 E2 kokoina 12,5 ja 13 kun löytyis jostain niin vois varmaan kaivella lompsaa esille Brooks Trancea olisin halunnut sovittaa, mutten löytänyt sitä mistään (Kävin Helsingissä kaksi stadiumia, neljä intersporttia, topsportin, 4runnersin, kaksi stokkaa ja yhden anttilan läpi).
 14. Dogilainen

  Kengät eriparijaloille

  En taida uskaltaa Mizunoihin, ainakaan tuohon malliin, kajota. Runnersworld kirjoittaa ko. kengistä näin: "We recommend this shoe for runners who need stiff arch support and are less concerned about impact protection" Vomeroa näytettiin suosittelevan alipronaatiosta kärsiville, sekä neutraalin askeleen omaaville. Nyt tsekkauslistalla Brooksin Adrenaline ja Trance sekä Niken Lunarglide. EDIT: Niken kenkävalitsin antaa Lunargliden ykkösvaihtoehdoksi siitä huolimatta, mitä vastaa jalan kaarta ja pronaatiota koskeviin kysymyksiin. Kunhan Male ja Road on valittu niin ykkösvaihtoehto pysyy sama riippumatta mitkä low/medium/high arch ja over/neutral/under pronaatio vaihtoehdoista valitsee :)
 15. Dogilainen

  Kengät eriparijaloille

  Onko kenelläkään kokemuksia Lunarglidesta, jota Niken Shoefinderi suosittelee ykkösvaihtoehdoksi mies/katu/lättäjalat/ylipronaatio yhdistelmälle? Cokekola: Juuri näin, eli olen tarkoittanut tuota jalkaholvin alla olevaa muhkuraa, kun olen puhunut siitä, että pronaatiotuki painaa jalkaa. Monen kengän kanssa ongelma on itseasiassa se, että kenkä on keskeltä huomattavasti kapeampi kuin jalkani, joka leviää pohjan yli, jolloin sisäpuolella oleva kovaa materiaalia oleva pohjan osa (pronaatiotuki?) painuu ilkeästi jalkapohjaan. Myös se, että muhkura painaa jalkaa väkisin mutkalle on pahasta, mutta tuo kengän pohjan läpi tuntuva kova reuna on monasti paljon nopeammin havaittavissa oleva ongelma.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy