Jump to content
Juoksufoorumi.fiJamo57

Jäsenet
 • Content Count

  2 260
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  4

Jamo57 last won the day on November 7 2018

Jamo57 had the most liked content!

1 Follower

About Jamo57

 • Syntymäpäivä 04.11.1957

Converted

 • Puolimaraton
  1:41:30
 • Maraton
  3:40:06

Recent Profile Visitors

934 profile views
 1. Nyt on kulunut 4 kk leikkauksesta. Hyvinkin monentyyppiset treenit menee jo ihan hyvin. Salilla teen keskivartalon treenien lisäksi jalkoja jo aika tehokkaasti. Juoksua 20 - 35 km/ viikko. Ei oo enää ihan toivotonta, alussa oli kun juoksutaukoa tuli melkolailla puoli vuotta. Hamstring kirraa hieman, istuinkyhmy sillointällöin. 6 kk on varovainen kuntoutusvaiheen kesto jos kaikki menee hyvin. Oon jakanu juoksun ja salitreenin eri päiville, ei juosten peräkkäisinä päivinä. Treenitunteja viikossa 6-10.
 2. Kohta alkas olla 5 vk leikkauksesta. Tällä viikolla aloittelin sali/crossaritreenit. 4 treenikertaa @ 1.5h. salilla keski- ja yläkroppaa, crossarilla yht 3 h jumalattoman iisisti. Haavan alue pinnasta tunnoton ja välillä hiukan turvonnut, jalan liikkuvuus on jo tasolla "sukka jalkaan ja suht normi askel". Saikku loppuu 03.12. voi olla jopa että se riittää. Huomenna LPG hoito, hyppy tuntemattomaan.
 3. Pari vuotta oon kuntouttanut hamstring vaivaa. Fysioterapiaa, vahvistamista, korvaavaa treeniä, opiskelua aiheesta yms yms. Parhaimmillaan pääsin tilaan jossa kevyt hidas juoksu toimi ihan ok. Yhtään ei voinut vauhteja vaihdella, no siitähän tuli sitten mm. juoksijan polven tapaisia vaivoja. Nyt kesällä vaiva taas paheni ja kyllästyin siihen. Magn kuvassa näkyi selkeä repeämää, ei älyttömän iso mutta kuitenkin. Hamstring leikkaus tehtiin 23.10. Neo Mehilääinen, Turku. Revennyt lihas ankkuroitiin istuinkyhmyyn kahdella ankkurilla ja alempaa reidestä availtiin kalvoja. Nyt on 2
 4. Nyt on 15 vrk leikkauksesta, sauvat jää tänään pois. Haava ok, tikit pois 10 vrk kohdalla, tukiteippaukset vielä kuitenkin. Istuminen ei ole vielä mahdollista, haava on just istunkyhmyn kohdalla ja siitä n. 10 cm alaspäin, yksi pystyviilto ( 5 v sitten toisessa jalassa kaksi viiltoa, vaaka ja pysty ). Selkä jumissa makoilusta ja olkapää kipeä kepeistä. Molempia oon jumppaillu ja jonkun verran jopa onnistunut. Fiilis erinomainen, hankalimmat viikot takana, ehkä.
 5. Hamstring vaivat palasi, yhtä huonona kuin pari vuotta sittenkin. Pää oli jo täynnä erilaisia kuntoutusjuttuja, en enää kestänyt niitä. Hamstring leikattiin tiistaina 23.10. Neo Mehiläinen, Turku, Lasse Lempainen. Tuli jo muutamaa viikkoa aiemmin selkeä tunne hänen vastaanotollaan että tieto ja ymmärrys tuosta vaivasta oli siihenastisista paras. Leikkaus oli rento, n. 1.5 h . Ankkuroitiin revennyt lihas kahdella ankkurilla istuinkyhmyyn ja alempaa availtiin kalvoja myös. Kaikki mitä oli tarkoitus tehdä tehtiin ja varmaankin onnistui. Samana päivänä kotiin, Jolkku kävi hakemassa. Nyt muu
 6. Kauhajoki 24 h olikin pahempi kolaus mitä luulinkaan vielä keskeytyshetkellä. Kaikki se mitä oltiin tehty hamstringille ja kierukkapolvelle oli onnistunut. Kumpikaan vaivoista ei noussut pintaan, päinvastoin, juoksu oli kivaa. Ihka uusi vaiva, juoksijanpolven tyyppinen pistävä kipu ulkosyrjään ei enää mahdollistanut edes kävelyä. Nyt pari viikkoa myöhemmin sitäkään vaivaa ei tunnu. Pidän nyt juoksusta taukoa, oon jo fillaroinut tällä viikolla n. 13 h ja ok. Pääkoppa miettii tulevaa, ei varmaankaan kannattais. Palaan tänne foorumille kun tauko ohi.
 7. Viikko 25 60,36 km / 7 h 09 / nousuja 1231 m Ihan hyvin tuo nyt menee, täytyy vaan muistaa etten voi reippaasti juosta, siihen palataan syssymmällä.
 8. No nyt tää toimii. Viime viikko oli viimeinen normiviikko, 144 km, 15 h 33 Nyt kolme kevyttä ja tod.näk. Kauhajoki täytyy käydä kokemassa. Huomasin tänään tiistaina että minun pitää olla tarkkana nyt noitten reippaampien vauhtien kanssa. Alle kutosen vauhdit pitää jättää edelleen pois. Heti kävi hamsteriin kun muutaman kilometrin menin n.5.30 vauhtia.
 9. Joo, on otettu neljä vuotta sitten, nyt oireet hieman erilaiset, oisko vaurio laajentunu, ehkä, vie ehkä aikaa että se taas "hioutuu". Nilkkalukko tuo aina vaivan esiin, joko sisäsivulle ja/tai polvitaipeeseen. Nyt siihen tehtiin semmonen juttu jota oon karttanut, kortisonipiikillä yritetään ajaa tulehdus/turvotustilaa pois.
 10. Viikko 23 Juoksut 123,03 km. 13 h 26. Nousumet 923. Nyt taas vähän parempaa, ei kylläkään ok. Hamstring tosin on ok. Polvi ei.
 11. Viikko 22 Huono viikko, polvi ei ollutkaan ok. Muutama lepopäivä keskelle viikkoa helpotti tosin, vähän outo toi polvi nyt vaan on, uudella tavalla. Juoksut 50,47 km. 5 h 19 Nousumetrit 307.
 12. Viikko 21 Juoksut 129,08 km 13 h 47 nousumetrit 649 Aikalailla parempi alkaa nipistellyt polvikin olla, hamstring menettelee kunhan vauhdit pysyy hitaana. Eilen jopa hieman porrastreeniä, tänään Paloheinämaraton, 4 h 28 aikaan l. 6.21 vauhti. Helppo ja kivuton, loppunostolla 🙄
 13. Polvi ei ole vielä ok. Osteopatia ja piikki toi helpotusta mutta vielä se nipistelee. Viikko 19 48,90 km / 5 h 13 Hamstringille akupunktio, on auttanut. Polvelle piikki ja osteopatia, nilkka oli lukkotilassa. Viikko 20 Juosten 111,37 km. 12 h Nousumetrejä 1100. Sain jopa tehtyä kuntorata- ja vastaavia mäkisenpiä lenkkejä. Polvi ei vielä ole ok. Huomenna osteopatiaa ja akupunktiota. Hamstring on taas mennyt ihan kelvolliseksi ja jos kierukkapaskanapolvi menee kuten ennen niin se rauhoittuu kyllä joskus myös.
 14. Viikko 18 Juoksut/kävelyt 100,45 km. 11 h 14min Hamstring parempi mutta kierukkapolvi huonompi, huomenna osteopaatti , keskiviikkona ostenil piikki ja torstaina normihieronta, hölkän osalta rauhallisemmin, polvi pitää saada paremmaksi.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy