Jump to content
Juoksufoorumi.fiNORDMAN

Jäsenet
 • Posts

  740
 • Liittyi

 • Last visited

About NORDMAN

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NORDMAN's Achievements

 1. Noniin. Saatiinhan me imuroitua se entisiä helpommin leviävä Intianvariantti, joka jonkin verran väistää rokotteita, imuroitua tänne Suomeen. Leviää Keski-Pohjanmaalla "kulovalkean tavoin". Samalla selvisi sekin miksi Keski-Pohjanmaasta tuli nopeasti Suomen pahin korona-alue.
 2. Etelä-Suomessa jotkin kunnat rokottavat perusterveistä tällä viikolla 35 vuotiaita ja jotkin toiset ikärakenteeltaan samanlaiset kunnat eivät rokota vielä 54 vuotiaita. - Onko sillä sitten yksilölle eroa alkukesän viettoon onko rokotesuoja kuukautta paria aikaisemmin vai ei?
 3. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Tässä esimerkiksi Jämsän jukolan hajontakaavio. Ankkureilla viimeiset kilometrit hajonnatonta "putkea", jotta viesti ratkeaa reilusti "mies miestä vastaan"-periaatteella. TV-kuvaa kaikilla osuuksilla käytännössä aina vain yhteisiltä rasteilta ja lähtö-vaihto-maalialueelta. Monesti kolme ensimmäistä pimeämpää osuutta ovat hajontapareja, joiden jälkeen kaikki joukkueet ovat juosseet samat välit. Kuntosuunnistajan kannalta on hyvä huomioida että kilpailijoita pyritään juoksuttamaan ristiin eri osuuksien ja eri hajontojen avulla, jotta maastoon syntyvät urat myös mahdollisimman paljon risteävät keskenään, eivätkä johda yksiselitteisesti rastilta toiselle. Napapiiri-Jukolassa kuntoilijan kannattaa ottaa jokaiselta rastilta lähtösuunta ja seurailla niitä valmiita edellisten suunnistajien tekemiä uria, jotka kulkevat mahdollisimman lähellä omaa rastiväliviivaa. Todennäköisesti niin myös pimeällä.
 4. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Lähempänä tapahtumaa julkaistaan tarkemmat ohjeet. Ne ovat samakaltaiset kuin edellisessä Jukolassa: https://jukola.com/2019/kilpailijat/kilpailuohjeet/ https://jukola.com/2019/kangasala-jukola-2019/nain-toimitaan-kangasala-jukolassa/
 5. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Ruotsin suurviesteissä, kuten 10Mila:ssa ja 25Manna:ssa, muodostavat suomalaisjoukkueet perinteisesti merkittävän osan osallistujista. Yhteislähdöllisiä ankkuriosuuksia on 10Milassa lyhennetty usein myös siksi jotta suomalaisjoukkueet ehtivät kotimatkalle laivaan. Lyhennetyn osuuden juosseet eivät tietenkään voi ohittaa täyttä matkaa juosseita.
 6. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Joo Jämsässä taisi olla kärjen mentyä pahimmillaan kolminumeroinen määrä miehiä änkeämässä samaan pisteeseen. 90-luvulla Tiomilassa syntyi kerran tilanne jossa valtava määrä viestinviejiä oikein painimalla paini päästäkseen rastipukin läheisyyteen tai sieltä pois. Pihtileimausaikaa oli se.
 7. Influenssaa ei Suomessa ole ollut viimeisen vuoden aikana käytännössä ollenkaan minään kuukautena. Syynä globaalit koronatoimet.
 8. Siinä kävi niin että influenssalla oli koronaan nähden niin heikot leviämismahdollisuudet, että kun koronarajoitustoimiin ryhdyttiin niin heppoisemmat kulkutaudit siinä sivussa lakkasivat kulkemasta kokonaan.
 9. Jos influenssa on kaikkinensa koronaan verrattuna yhtä suuri ongelma, niin miksi influenssa katosi tältä kaudelta käytännössä kokonaan ihmisiä sairastuttamasta, mutta korona ei?
 10. NORDMAN

  Napapiiri-Jukola 2021

  Venlojen kärkipään leimaaminen SalpaJukolassa käynnissä: Miehissä on joskus ollut rastipukilla paljon ahtaampaa ja roisimpaa menoa, mutta pimeys ja pöly toki kätki tilanteet.
 11. Tänään Viestiliiga juostiin. Miehissä 47 joukkuetta ja naisissa 45 joukkuetta. Sekaan vielä lisäksi samanaikaisesti kansallinen kilpailu. - Viestissä yhteislähdön letkat hajosi jo siten, että esimerkiksi ykkösosuuden puolivälissä minuutin sisään kärjestä mahtui enää 20 joukkuetta.
 12. Rokotustilanne Suomessa 16v.- : 2,0 miljoonaa rokoteannosta annettu. 7,2 miljoonaa rokoteannosta antamatta. Toki kaikki eivät rokotteita halua ottaa.
 13. Meidän seudulla Karkkila-Lohja on urheiluseuralaisista 1977-1981 syntyneistä perusterveistä osa jo hakenut 1. rokotteen. Neljäkymppisistä rupeaa täällä olemaan jo hyvä prosentti rokotettuna.
 14. Ei kai logistisilla haasteilla ole mitään tekemistä rokotushalukkuuden kanssa? (Siis selitys että joillakin alueilla edistytään hitaammin osin (mukamas) heikomman rokotushalukkuuden vuoksi, vaikka samalla nuoremmille ikäryhmille avataan sitä mukaa aikoja kun ajanvarauksessa tyhjäkäyntiä esiintyy. Tällöin rokotushalukkuudesta hidasteena voidaan alkaa puhua vasta kun kaikille rokotettaville ikäryhmille on annettu mahdollisuus rokottautumiseen.)
 15. Joo, mutta en usko rokotushalukkuudesta olevan vielä pulaa missäänpäin Suomea, jos nuoremmille avataan varausmahdollisuus sitä mukaa kun ajanvarauksessa tyhjäkäyntiä esiintyy.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy