Jump to content
Juoksufoorumi.fiNORDMAN

Jäsenet
 • Content Count

  553
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Loppusuora on viimeisen kierroksen viimeinen suora ja päättyy aina maaliviivaan. Käyttivät päivällä uutisissa sanaa loppusuora ja että se on alkanut. Heti perään sanoivat että huomenna astuu voimaan joitakin valtioneuvoston asettamia koronarajoituksia, jotka jatkuvat heinäkuun alkuun asti. Siis ainakin neljän kuukauden loppusuora. Enkä jaksa uskoa lähellekään että maaliviiva olisi siinä. Käyttäisivät edes oikeita termejä jos välttämättä haluavat verrata koronatilannetta juoksemiseen.
 2. Uuden Seelannin pääministeri on myös 80-luvulla syntynyt ja nainen. Ote koronatoimiin kuitenkin aivan toinen kuin Suomen pääministerillä.
 3. Joo, pitävä ilmalukko maahan saapuville tarvitaan. Olisi tarvittu jo hyvän tovin. Pari skenaariota: -Syntyy kokonaan rokotuksien antaman suojan väistävä vaikea virusmuunnos. Sellaisen muunnoksen valtaanpääsyn todennäköisyys kasvaa samaa tahtia kun rokotukset maailmalla etenevät. -Syntyy herkästi leviävä entisiä selvästi vaarallisempi virusmuunnos. Tälläisenhän ei pitänyt olla todennäköistä, mutta niin vain uudet valtaan päässeet muunnokset ovat olleet kaikin puolin hankampia. Jos jonkinlainen kuvion kokonaan muuttava uusi virusmuunnos ilmaantuu, niin toivotta
 4. Kaavailevat laadinnassa olevien määräysten muodossa kansalaisille ulkonaliikkumiskieltoa. Pitäisikö ensin kaavailla vaikkapa vierastyövoimalle erimaidenvälilläliikkumiskielto. Kolmen viikon "sulkua" varmasti jatketaan jos merkkejä tartuntojen vähenemisestä ei synny. Tähän mennessä tartunnat ovat noudattaneet koululaisten lomarytmiä. Ei niin että lomakaudet lisäisivät tartuntoja vaan päinvastoin, lomakaudet ovat vähentäneet tartuntoja. Väittävät kuitenkin ettei kouluissa ja päiväkodeissa tapahtuisi juuri ollenkaan tartuntoja ja nimenomaan lomat ovat suuri riski epid
 5. Sulkutila. Mitä sanaa käytetään sitten kun merkittäviä tiukennuksia tulee? Entä sitten jos otetaan käyttöön tila, jota Euroopan maissa nimitetään sulkutilaksi, kun vain apteekit+ruokakaupat ovat auki ja esimerkiksi koulut kokonaan kiinni? Kynnys siirtyä tukahduttamistilaan on hallituksella suuri. Silloin myöntäisi virheensä. Että on sätkitty kohta kokonainen vuosi turhaan, kun koko asia olisi ollut kaiken aikaa hoidettavissa samaan lopputulokseen, kotimaan rajoitusten avaamiseen rokotuksia odotellessa. Ulkomaan henkilöliikenteen tiivis kontrolli on edelleen pyhä asia.
 6. Valvottuja pakkokaranteeneja vaadittiin jo hyvissä ajoin ennen esimerkiksi brittimutaatiota. Miten kävi? Maailmalla varmuudella muhii uusia mutaatioita, lievempiä ja pahempia.
 7. Nyt kun maailmalla viikoittain pompsahtelee uusia, välillä myös entistä vaarallisempia, koronaviruksen mutaatioita, olisi välttämätöntä ottaa rajoilla käyttöön heti karanteenihotellit. Toimimalla ajoissa olisi aikaisemmiltakin virusmuunnoksilta vältytty. - Sanovat että tämä on maraton ja nyt on aika ottaa loppukiri. Ihmeellinen vauhdinjako. Eikö kansalaisten henkinen kantti kestä jos sanotaan rehellisesti että otetaanpas tähän rakoon välikiri? Tai että tämä nyt on tämmöistä vauhtileikittelyä. Raaka-Rolle sen sijaan sanoi aikanaan että hän saa ukosta kuin ukosta tuloskunnon esille kolmen viik
 8. Nyt kun mahdollisimman pikaista kolmen viikon "sulkua" pidetäänkin hyvänä toimintamallina, niin toivottavasti päättäjät tulevat vielä järkiinsä ja tekevät sen kunnolla "kaikki mahdollinen seis"-periaatteella. Muutoin hyöty jää laihaksi tai sulun päättymispäivää joudutaan siirtelemään eteenpäin. Ja rajoille pakkomääräykset + valvonta.
 9. THL:n tammikuussa julkistamat mallinnukset tilanteen kehittymisestä menneet täysin pieleen. Siis ne, joiden mukaan rajoitusten höllentämistä/kiristämistä on ennakoitu. Itse asiassa ne eivät vastanneet todellisuutta edes silloin kun ne esiteltiin. Ja taas ollaan tosiaan yllättyneitä tilanteesta. Huomisista näpertelyrajoituksista seuraa venkoilua. Kuvainnollisesti: Jos vaikkapa huomenna pääkaupunkiseudulla määrättäisiin suljettavaksi yksityiset kuntosalit. Osa porukasta siirtyy treenaamaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Viruksen leviäminen tehostuu. Seurauksena koko Uudenmaan kunt
 10. Olen samaa mieltä. Ja mielipiteeseen suurin syy on varmuus siitä ettei erittäin jyrkkiä toimenpiteitä nopeasti tehdä/tehty. Ajopuuna mennään.
 11. Tällä palstalla pitäisin kevään ja kesän osalta hyvänä tavoitetilana jo sitä että kaikki kuntourheilutapahtumien urheilulliset osuudet saataisiin vietyä normaalisti lävitse.
 12. Mahdollisuudet kyllä kapenevat kaiken aikaa. Suomi on nyt Euroopan maista, joissa korona on prosentuaalisesti eniten lisääntynyt viimeisen viikon aikana, kolmen kärjessä Puolan ja Unkarin kanssa.
 13. Uusi-Seelanti toteutti mallinsa tavoitteella, jossa tähdätään määrittämättömän pitkään tautivapaaseen tilaan ilman rokotteita. Siellä tulokset syntyivät käytännössä jo 3 viikossa. Meillä riittäisi nyt jopa pelkästään huhti- ja toukokuulle syntyvä alhainen tilanne, jolloin kesän vaikutuksesta kesäkin olisi helppo ja syksyllä rokotukset alkaisivat vaikuttaa.
 14. Eri toimintavaihtoehdoista olisi hyvä kertoa mediassa avoimesti. Siten syntyy kansan puolelta painetta päättäjiä kohtaan. Suomalainen mielenlaatu saattaisi sopia hyvinkin vaikka parin viikon päälläseisomiseen, jos koko urakka on pääosin siinä. Tähän saman ratkaisumallin esittämiseen on päätynyt mm. HUS:n diagnostiikkajohtaja. Käytännössä se tarkoittaa samaa mitä onnistuneissa maissa on rajojen sisällä tehty. (2-4 viikkoa säännöstellysti vain apteekki, ruokakauppa jne.) Ja parin viikon ilmalukko kaikille rajoilla palaaville. Löysää rahaa meillä moiseen näyttää olevan. (
 15. Jos tammikuussa olisi tukahdutettu, niin nyt elettäisiin Suomessa jo normaalia elämää. Jos nyt alettaisiin tukahduttamaan, niin pääsiäisenä elettäisiin Suomessa jo normaalia elämää.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy