Jump to content
Juoksufoorumi.fi

NORDMAN

Jäsenet
 • Posts

  845
 • Liittyi

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NORDMAN's Achievements

 1. Lentokone on vähänkään pidemmillä siirtymillä ympäristöystävällisin joukkoliikenneväline. Maainfran kokonaiskulutus esimerkiksi autoilussa moninkertainen. Toki päänsä voi pitää pensaassa ja tarkastella ainoastaan itse kuljetusvälineen polttoaineenkulutusta liikkuessaan.
 2. Tähän Linkola esitti propagandista tapaa lakkauttaa maamme puolustusvoimat ja julistautua maailman silmissä suuresti rumpua lyöden ensimmäisenä länsimaana luopuvansa sotilaallisesta varustautumisesta ja YK:n puitteissa toimia nobel-palkintojen tyyppisenä rauhantunnustustenjakajana tehden jatkuvasti asiaa tunnetuksi kaikilla tahoilla. Kaikki tämä Linkolan mukaan hankkisi Suomelle sellaisen kansainvälisen suosion ja huomion, että pelko jonkin suurvallan kidnappauksesta suursodan ulkopuolella voitaisiin hylätä. Hän lisäsi että suursodan puhjettua nämä propagandalaskelmat menettäisivät merkityksensä, mutta silloin armeijammekin joka tapauksessa olisi lopulta vailla merkitystä.
 3. Taitaa olla niin että urbaani nykyihminen kategorisoi kaikki ohjelmat epärealistisiksi, jotka eivät johda ihmiskunnan kannalta suureen katastrofiin.
 4. Jos kolme tietyn maan keihäänheittäjää heittää karsinnoissa tuloksiksi 71m, 88m ja 93m, niin voidaanko sanoa että kaikki kolme heittäjää ovat siis erittäin hyviä ja heistä kuka tahansa kelpaa edustamaan maatansa siinä missä toinenkin.
 5. Linkola esitti konkreettisen ohjelman ihmiskunnan ja elinympäristön pelastamiseksi. Se julkaistiin aikanaan Suomen Kuvalehdessä nimikkeellä "Voimmeko jäädä eloon? - Muuan hallitun tulevaisuuden malli"
 6. Itse nuorempana huomasin rautakuurin nostavan hemoglobiinia tilapäisesti keskimäärin 5-10 yksikköä vaikka rautavarastot kunnossa. Oikein ajoitettuna merkitystä hapenottokykyyn. D-vitamiinia söin pimeään vuodenaikaan, ja sinkkiä, b-vitsmiinia ( ja monivitamiinia ), niillä voi olla monipuolisen ravinnon lisänäkin tietyissä tilanteissa vaikutusta palautumiseen.
 7. Suomen kansaa oikein kehoittamalla kehoitetaan alkamaan elämään normaalisti. Ihmiset ovat kuitenkin varmuuden vuoksi vielä piilossa katsoakseen ensin kuinka naapurille käy kun hän alkaa vapaammin jo liikkua kylillä. Ja sittenkin vielä ensin kokeillaan kepillä kahdesti ennen syöttiin tarttumista. Ei liene epäselvää mikä on aikaansaanut muihin maihin nähden pienet kuolinluvut kotimaassamme, kehoitukset, suositukset, rajoitukset vai kansanluonne. Ehkä ihmiset vapautuvat vasta kun saavat lukea normalisointiin tähtääviä uutisia Saulista ja Jennistä kahviloissa, uimahalleissa ja konserteissa.
 8. Uutisoinnin älykkyys ylittää taas itsensä: "Hurja luku: Näin monta prosenttia koronan takia tehohoitoon joutuneista on ollut kokonaan rokottamattomia. Luku kertoo, että rokotus suojaa erittäin hyvin tehohoitoa vaativalta vakavalta tautimuodolta." Joopa joo. Luku ei kerro yhtään mitään jos prosentit on laskettu epidemian alusta lähtien.
 9. Siinä tilanteessa hallitus määräsi sulkutoimet. Niinkuin määräsi vuotta aikaisemminkin. Määrääköhän vielä jos tilanne toistuu rokotuksista huolimatta?
 10. https://thl.fi/documents/533963/585618/Sairaalahoidossa+FI+(40).png/1bde1254-806b-6065-39a0-c50d04e9c25c?t=1631700970707 Eli tuosta tuon sinisen viivan kehitystä pitäisi tarkkailla? Nyt ollaan sen suhteen samassa tilanteessa kuin viime vuodenvaihteessa.
 11. Luuppi voi olla isompikin että näkee jopa koko rastivälin. Joko otsapannasta silmille käännettävä tai hisutelinetyyppisesti levynä edessä, voi taittaa rinnalle ylös. Voimakkaasti ikänäköisen kannattaa lukea karttaa harvemmin mutta katsoa kerralla informaatiota enemmän. Keskittyä siis mielikuvan terävyyteen. Suunnistuksen ei tulisi olla millään muotoa näkemiskilpailu. Nykymenetelmin olisi jopa suotavaa että kukin kilpailija saisi hyvissä ajoin ilmoittautuessaan valita karttansa mittakaavan. "Yllättäen" normaalin näönkin omaavat valitsisivat isomman kartan koska siitä näkee selkeämmin, jopa pitkien reitivalintavälien kustannuksella. Jotkin kartoittajat eivät eri mittakaavojen pointtia ymmärrä, vaan rupeavat änkeämään mittakaavamuutoksen myötä vapautuneelle karttatilalle yhä enemmän uutta tavaraa ja jälleen kartasta ei saa vauhdissa selvää. Joskus ei edes kirjoituspöydän ääressä. Näin tapahtui monilla kartoilla (kartoitusohjeiden vastaisesti) mm. kun 1:10 000 kartat tulivat 1:15 000:n rinnalle. Oma lukunsa on monet eri seurojen itseoppineet kartantekijät, jotka jättävät kartoituksen viimeisen vaiheen, pelkistämisen, kokonaan tekemättä pitäen mahdollisimman yksityiskohtaista karttaa ihanteena ja ikänäköinen ei saa niistä syheröistä mitään tolkkua. On koomista että älykkäiden lajina pidettävän suunnistuksen tärkeintä välinettä, karttaa, joutuvat jopa terävänäköiset huiput suorituksen aikana tutkimaan suurennuslasilla nähdäkseen mitä symboleja siellä oikein on piirretty. Ei varmaankaan kuulosta hirveän fiksulta lajin ulkopuolisen silmin.
 12. Mikähän tarkoitusperä on koronauutisoinnilla, "Tanska poisti kaikki rajoitukset" ja "Tanskassa koitti vapaudenpäivä" , jossa Suomessa luodaan kuvaa kuinka Tanskassa siirryttiin koronan osalta takaisin kokonaan normaaliin eloon? Tanskassa on yhä toistaiseksi voimassa mm. seuraavia koronaan liittyviä asioita: -Rajavalvonta, jossa koronapassi/testi/10vrk karanteeni -Yli 12v koululaiset testataan 2 kertaa viikossa -Lähityöntekijät testataan 1 kerta viikossa jos ei rokote/sairastanut -Lentokentillä maskipakko -Useat työpaikat vaativat negatiivisen testituloksen -Kaikki positiiviseksi testatut asetetaan karanteeniin
 13. Useimmiten poranjäljet kivessä tai kalliossa etäämpänä teistä ja asutuksesta kallioalueiden liepeillä ovat jäänteitä vuosisata kaksi sitten tapahtuneesta rakennusten lohkottujen peruskivien hankkimisesta. Jos kyseessä yksinäinen kivi etäämpänä kallioista tai muista kivistä, syytä voinee vain arvailla malminetsinnästä aina vanhan ajan käsin sepelitekoon asti.
 14. Nyt tänä syksynä ihmisten estot alkavat höltyä ja rokotteet suojata niin paluu normaalimpaan lienee edessä. Nuorien ryhmääntyessä, nuorissa perinteiset flunssat jylläävät voimakkaammin kuin vanhemmassa väestössä, koska nuoret joutuvat flunssien kanssa alkuvuosinaan ensikosketuksiin, kun koko väestö taasen reagoi niihin jo vastustuskykyisemmin. Sensijaan korona on ollut kaikille ennen rokotuksia taudin ensikosketus ja siksi kasvualusta otollinen. Tilanne toki nyt tasoittuu aalto aallolta.
 15. 7 miljoonasta suurin osa kävijöistä on oireettomia todistuksen tarvitsijoita, matkaajia, varmistuksia ja altistuneita ym. Hengitystietulehduksen oireet omaavia murto-osa testissä käyneistä. Heistä suuri osa on ollut koronaa. Peräänkuulutin talvella että olisi tärkeää tietää kuinka suuri osa testeissä käyvistä on oireisia, niin suhteellisuuden taju säilyisi.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy