Jump to content
Juoksufoorumi.fi

JussiM

Jäsenet
 • Posts

  2 578
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  2

JussiM last won the day on July 5 2015

JussiM had the most liked content!

About JussiM

 • Syntymäpäivä 01.08.1986

Recent Profile Visitors

1 436 profile views

JussiM's Achievements

 1. Joo, tätä kyllä toivoisi. Kuinkahan helposti siinä vaan käy niin, että se kuitataan puoliammattimaisen kestävyysharjoittelun seuraukseksi. No, onneksi on tuttu lääkäri, joten vähän helpompi keskustella vaihtoehdoista ja inttää jopa. 😁
 2. Fiksasit vähän = ei juuri mitään yhteistä Sinkkosen tai Lydiardin alkuperäisten ajatusten kanssa?
 3. Ennen juoksuharrastusta Hb tapasi olla luokkaa ~160. Aika ahkerasti tuli verenluovutusta harrastettua. Juoksun myötä arvot aleni selvästi, ehkä 140-150 välillä keskimäärin. Nämä toki sormenpäästä otettuna, joten tarkkuus voi olla mitä onkaan. Sittemmin tuli kilpirauhasen vajaatoiminta riesaksi, niin on jäänyt verenluovutus vähemmälle, jos ei täysin lopettanut. Sitäkin enemmän sitten kiinnostunut näistä arvoista, ihan oman terveyden ja toki myös juoksun sujumisen kannalta. Jotain labrakoetuloksia: 2.5.2019 Hb 155 g/l, 7.2.2020 160. Mutta mitäs kanssajuoksijat sanotte ferritiiniarvoista: 28.9.2017 53 ug/l (viite 30-400), tuolloin Hb 153. Lääkäri ei tuolloin katsonut mitään toimenpiteitä tarpeelliseksi, vaikka itse olen ymmärtänyt, että kilpirauhasen toiminnan kannalta varastorauta tulisi olla merkittävästi parempi. 1.3.2021: Hb 144, Ferrit 38. Ja tuoreet tulokset tältä aamulta: Hb 136 ja Ferrit 25. Jokohan tulisi tehdä jotain!? 😬 Kyselyyn vastauksena: syön punaista lihaa hyvin vähän. Tämän kesän olen syönyt Ferrodan fe2+ (100 mg) säännöllisesti.
 4. Jos puuron tekee hiutaleista, niin siihen verrattuna tuosta tulee irtonaisempaa. Suutuntuma yms. vastaa silti hyvin pitkälti suurimoista tehtyä puuroa.
 5. Ihan villinä veikkauksena voisi olla pohjelihaksista heijastuvaa kipuilua: https://gracestribulations.blogspot.com/2012/09/achilles-tendinitis-pain-trigger-point.html
 6. Onko joku osaava hieroja koettanut pohkeita? Itseoppineena "hierojana" nostaisin esille triggerpisteet, mikä on melkoisen vieras asia hierojille, (urheilu)lääkäreistä puhumattakaan. Pohjelihaksissa on tiettyjä kohtia, jotka voivat heijastaa kipua akilleen seudulle. Omaakin kokemusta löytyy! Linkki aiheesta. Kuulostaako ihan huuhaalta? 🙂 Harmi vain kun en oikein osaa viestiä millaisia tuntemuksia pitäisi haeskella ja millaisille otteilla voisi käydä vaikka juuri tuon soleuksen kimppuun. Mutta esimerkiksi toisen jalan polvea vasten kun nitkuttaa pohjetta ylhäältä alas, niin aika makoisia kipukohtia sieltä on todennäköisesti löydettävissä!
 7. No voehan, jotain tuollaista saatoinkin epäillä.
 8. Onko ihan toivoton ajatus saada valkeisiin muovivaatteisiin hohtoa takaisin? Kävi vähän perinteisesti, enkä aikoinaan jaksanut lajitella harvoja valkoisia juoksukamppeitani pyykätessä ja lopputulos on tietenkin arvattavissa: ikävän harmaat rentut. Onko mitään tuotetta, joka polyesteriin tehoaisi?
 9. JussiM

  800m

  Kuulostaa juuri sellaiselta harjoitukselta, mitä kaipasinkin! 👍 Jes, kiitti.
 10. JussiM

  800m

  Kun ei näitä 800 metrin harjoittelua olevia ketjuja liiaksi tunnu olevan, niin kysytään vaikka täällä: Juhannusviikolla olisi mahdollisuus aikuisurheiluhupailuun kyseisellä matkalla. Siispä ottaisin mielelläni vastaan kaikki vinkit ja treeniehdotukset. Kunnolle ei tässä ajassa tietenkään ole paljoa tehtävissä, mutta jottei tällainen maratonnylkky munaisi itseään enempää, niin jotain ajatusta esimerkiksi tavoitevauhdin haarukointiin. McMillanin laskuriin viimeisin kisatulos (jätetään mainitsematta, että sekin - 10 km - syksyltä 2019 ja sen jälkeen vaivojen ja vammojen aiheuttamia taukoja) ja sen pohjalta tekemään toistoja? Tarkoittaisi muuten aikaa 2:17,7..
 11. JussiM

  Suunto Spartan Ultra

  Ahaa, yhteyttä gepsiin en olisi osannut epäillä. Kieltämättä olen käytännössä aina jo sisätiloissa tallennuksen päättyessä. Pitää seurata tuota puolta. Kysely on ollut aina päällä. Aika jännä, että tuokin voisi vaikuttaa, mutta mikään ei enää yllätä Suunnon laadunvalvonnan tuntien.
 12. JussiM

  Suunto Spartan Ultra

  Lisää itkuvirttä Spartanista: viimeisen puolen vuoden aikana on ruvennut oireilemaan niin, että toisinaan harjoituksen päätteeksi mittari jää pyörittämään "Tallennetaan harjoitusta..." -kohtaan pitkäksi aikaa. Toisinaan mittari tokenee 5-10 minuutin jälkeen, mutta usein olen tunnin tai parin (!) odottamisen jälkeen kyllästynyt ja pakottanut bootin. Siinä tietysti menettää sen harjoituksen tiedot... Onko muilla tätä tapahtunut? Ettei vaan mittari tee kuolemaa, sisäinen muisti hajoamassa tai muuta sellaista.
 13. Mitä jos katkaisi yhteyden Ambitista? 🤔 Tai vaikka ihan lentokonetilan asettaisi päälle.
 14. JussiM

  Suunto 9 Baro

  Kiitti summaamisesta, säästit selvittelyn vaivaa! Laitan mietintään.
 15. JussiM

  Suunto 9 Baro

  Ei varsinaisesti. Vaelluksia en harrasta ja vaikka ultrajuoksu vähän kuiskutteleekin korvan takana, niin maratonharjoittelussa tarkoitus silti pysyä lähitulevaisuuden.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy