Jump to content
Juoksufoorumi.fi


miquel

Jäsenet
 • Content Count

  204
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

Converted

 • 10km
  v2010 - 56:15

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. miquel

  Pyöräpohdintaa

  Tästä ainakin yksi viimeaikaisin esimerkki lienee tuo SwissSide yhteistyö INEOS tallin kanssa. SwissSide taas on spin off F1 maailmasta (Sauber?). Itse olen taas vakuuttunut, että huipputallien ja pyöräilijöiden taustajoukot kääntävät jokaisen mahdollisen kiven lajista riippumatta oppiakseen uutta ja kehittyäkseen.
 2. miquel

  Pyöräilykunto

  Marginal gains perusteella ostin Velotozen (short) ohuet suojat kenkiin ja modasin niitä siten, että leikkasin niistä nilkkaosan pois. Näin ne on todella nopea pukea kun ovat kengän päällä jo valmiiksi ylimmäistä tarrakiinnitystä lukuunottamatta. Aikaa menee max 5sec per kenkä kun en flying mount osaa tehdä. Kenkänä siis Sidin T3, joka kaikkea muuta kuin aero lähtökohta.
 3. miquel

  Pyöräilykunto

  Etanaosastolla kun itsekin olen niin sanoisin, että tämä on ns. oikotie onneen. Ei välttämättä edes muodossa "lisää aeroa" vaan "pidä aero". Hitaana uimarina kisoissa kun ohittelee häntäpään menijöitä näkee jatkuvasti hienoja tri pyöriä, aero kypäriä jne. joita ajetaan varsinkin 1/2 matkan jälkimmäisellä puoliskolla tasamaalla pystyasennosta. Tuossa tuotetaan varmaan isot watit, mutta kelloon tehot ei siirry kuten aeroasennossa. Itse olen tänä vuonna saanut tätä puolta parannettua huomattavasti vaikka (matala) ftp kehitys ollut hyvin maltillista.
 4. Vieläkö hokat on tallella?olisin kiinnostunut..

 5. miquel

  Uintikunto

  Onnittelut hyvin menneestä kisasta! Kova oli loppuaika!
 6. miquel

  Pyöräilykunto

  Sanoisin en ja en 🙂 Suosittelisin sen sijaan tekemään vielä yhden Big Day tyyppisen treenin ja sen jälkeen ajamaan koneita hallitusti alas. Tuossa BD treenissä testaisit vähän pitemmällä juoksulla (10-15k?) tuntemuksia jaloissa. Tuo maratoni on kuitenkin ihan eri matka juosta pyörän päälle kuin puolikas. Jos BD ei ole enää mahdollinen, oma suositus olisikin laskea pyörän tehoja vähintään sen 5W ellei 10W ja mennä vaikka ”ylituorein” jaloin maratonia kohden. Näen, että tässä ratkaisussa sinulla enemmän voitettavaa. Tosin jos lähdetään podium paikkoja hakemaan niin silloin pitää jokainen suoritus olla sitten jo ihan optimi. Mites muuten NP, keskitehojen ja VI erot näillä lenkeilläsi? Käsittääkseni tavoitteena täydellä matkalla kuitenkin pitää keskitehot mahdollisimman tasaisena koko pyöräosuuden ja polttaa mahdollisimman vähän niitä kuuluisia tulitikkuja kuin tähdätä liikaa tiettyihin NP lukuihin.
 7. miquel

  Pyöräilykunto

  Mitkä nuo säärystimet ovat merkiltään? Kiinnostaa jos noin ison edun tarjoaa. Käytätkö kengissä ns. toe cover tyyppistä ratkaisua vai pitempiä?
 8. miquel

  Pyöräilykunto

  Jäsen Jujup rohkaisemana laitan tähän myös oman asennon. Pää on ulkona ajaessa aavistuksen ylempänä, jotta saa paremmin katseen eteenpäin. Tikkujen kärkiä ajattelin kokeilla nostaa hieman, että saisi etuosaa aerommaksi. Tämä toisin pienentää käsien kulmaa entisestään, joten tarvinnee tehdä tuo muutos varsin maltillisena. Niin ja tavoitteet täydellä matkalla eli asento tarkoitus hakea sen mukaiseksi. Kaikki neuvot tervetulleita.
 9. miquel

  Pyöräilykunto

  Olisko kuitenkin niin, että sun wattimittari antaa liian korkeita lukuja. En oikein muuta keksi. Asentosi kuitenkin on aika aero (varmasti täältä muilta löytyy säätövinkkejä) ja saat ainakin teoriassa tehoa tuotettua hyvin. Itsellä tänään 20km pätkällä sprintissä 189w, NP206 ja 34,1 km/h. Painoa 85kg, mittaa 188cm ja näin ollen ihan pieneen tilaan en saa itseäni paketoitua tuulta piiloon. Asento itsellä ei ole optimi mutta sinne päin. Edit: kypärä kannattaa nostaa edestä pitemmälle otsalle, muuten tuo kypärän aerotakaosa hidastaa menoa.
 10. miquel

  Uintikunto

  Katselin mielenkiinnosta kanssa omia määriä tältä harjoittelukaudelta. Näyttäisi olevan 120km kasassa sitten lokakuun alun. Tilastojen mukaan keskimäärin vajaa 5km matkaa kertynyt viikossa, mutta joulukuun lopusta helmikuun alkuun mentiin uintipainotteisemmin, jolloin määrät pyöri 6-10km tasolla. Tämä sitten mahdollisti merkittävän CSS parannuksen. Vertailuksi koko viime kausi (talvi, kevät ja kesä) jolloin sain kasaan vaivaiset 51km. Ha!
 11. miquel

  Uintikunto

  Tässä oma CSS kehitys talvikaudelta. 2:15 => 2:09 => 1:53 Ensimmäinen testi lokakuun alussa ja viimeisin viime lauantailta. Tämä on ensimmäinen harjoituskausi kun koitan oikeasti kehittää uintia. Tulosparannukseen vaikuttanee varsin paljon vuoden vaihteen tietämillä lisätyt uintimäärät. Hidastahan tämä meno edelleen on verrattuna muihin lajin (triathlon) harrastajiin, mutta mieltä kyllä lämmittää kun kehityksen omien tuntemusten lisäksi näkyy myös kellossa. En ole asettanut mitään varsinaisia aikatavoitteita CSS vauhdille, mutta olisihan se hienoa, jos pääsisi sinne 1:4x alkaville luvuille toukokuun loppuun mennessä. Pitää olla tietenkin realisti. Kehitys varmasti tästä hidastuu selvästi eli mitään vastaavia tulosparannuksia ei ole odotettavissa lähikuukausina.
 12. ^^ Itse mietin myös mahdollista täyttä matkaa ensi vuodelle ja taitaa valinta kuitenkin osua Tahkoon vaikka mäkisempi reitiltään ja varsin kaukana logistisesti. Osallistujia pitäisi olla täydelle matkalle tämän vuoden perusteella 2x enemmän. Lisäksi samassa yhteydessä järjestettävät lyhyemmät matkat takaavat toivottavasti sen, että yksin ei tarvitse matkata ja huolto sekä opastus toimii myös minun kaltaiselle hitaalle ensikertalaiselle.
 13. miquel

  Garmin Fenix3

  Mistä mittarin olit ostanut? Suoraan Garminin nettisivuilta? Miten homma sujui käytännössä? Lähetetty minun LG-D855 laitteesta Tapatalkilla
 14. miquel

  Polar V800

  Ei vielä, mutta tämän vastauksen sai kaveri eilen Stagesin supportilta: " It does communicate, but we have to release a firmware update to get 100% compatibility (right now the polar watch does not display watts). We are hoping to get our update out within 1 week. It is very soon. We have tested it with the latest polar firmware (the previous polar firmware resulted in doubled power numbers for some bluetooth power meters) and everything appears to work well. Once our update is out in the next couple weeks, we will have full compatibility with the v800.*"
 15. miquel

  Polar V800

  ^ sama mittari ja puhelin, ei ongelmia. Joskus aikaa sitten olleet ongelmat tuntuivat itsellä johtuvan pitkälti tooooosi hitaasta 3G yhteydestä kotona. Kun synkkaa wifin tai nopeamman 3G yhteyden kautta ei ole ongelmia ollut.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy