Jump to content
Juoksufoorumi.fiSampsaS

Jäsenet
 • Content Count

  70
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by SampsaS

 1. Vaihdoin joulukuussa juoksureppua camelbackista Deuterin 10l speed-liteen (tarjouksessa scandinavian outdoor storessa). Mahtuu mukavasti Ipad, a5-kansio, eväät ja vaatteita. Työmatkaa reilu 9km. Camelbackin repussa ongelmana oli, että sai 5minuuttia kiristellä solkia, että pysyi selässä heilumatta, tää Deuteri kiristyy muutamalla nykäsyllä. Suosittelen!
 2. Toisella kierroksella sulla oli meno vielä niin kevyen näköstä, että luulin tosiaan sun tähtäävän 3 tunnin tienoille hiukan hitaalla aloituksella :). Huomautit mulle siitä, että kengät pitää meteliä kuin ois kiviä pohjassa.
 3. Keskeytyshän se sieltä tuli, 3. kierroksen jäljiltä olin pötköttämässä kylmäpussin kanssa. Reidet alkoivat lakkoilemaan toisen kierroksen jälkeen ja etureisi otti loparit. Eka puolikas tais mennä 1.36 tienoille. Järjestelyistä iso kiitos, ei näyttänyt paljon peläyttävän jälki-ilmottautumisten tulva!
 4. Kokomatkalle starttaamassa. Juoksuhaluja riittääkin kun poskiontelotulehdusten takia jäi Varala ja Ruissalojuoksut ilmoittautumisen asteelle. Testipuolikas viime viikolla aikaan 1.29, joten pari minuuttia varmaan maratonajastakin saan karsittua.
 5. Suunnon GPS-lätkä ei tallenna paikkatietoja. Itse lataan välillä karttoja Mytracks-kännykkäohjelmasta. Sportstrackeristäkin kartat kuulemma saa ulos .kml-muodossa, jonka movescountissa pystyy liittämään harjoitukseen. Kuitenkin niin vaivalloista, ettei joka päivä jaksa.
 6. Itselläni ei kyllä mennyt sama koko vaan piti ottaa isompi kuin aegiksissa, adioksissa tai adistar rideissä. Työkenkinä ainakin ovat todella mukavat, 8 tuntia sairaalan käytävää päivässä menee hyvin näillä.
 7. SampsaS

  Miksi matalalla sykkeellä?

  Ei siinä mitään yksiselitteistä rajaa ole. Nää "toiminta-asento" ja "lepoasento" hermoradat on oikeasti erillisinä olemassa ja niiden päistä erittyy viestiaineita koko ajan. Niitä viestiaineita (esim. adrenaliini), jotka aiheuttavat "toiminta-asentoon" siirtymistä, pitoisuus pitkälti määrää esimerkiksi sydämen syketaajuuden ja verenkierron määrän jakaantumisen (rasituksessa lihaksiin). "Lepoasennon" taas tietysti toiseen suuntaan (levossa ruuansulatukseen).
 8. SampsaS

  Miksi matalalla sykkeellä?

  Yksinkertaistettuna ja mahdollisia asiavirheitä sisältäen: varmaankin rasvapolton kehittymisellä tarkoitetaan rasvahappoketjujen beeta-oksidaation ja muunkin rasvojen energiakäytön "infrastruktuurin" tehostumista soluissa. Levossa rasvojen käyttö on luustolihaksissa suurta. Kun luustolihakset tekevät työtä, joka vaatii verenkierron kääntämistä parasympaattisesta tonuksesta eli lepoasennosta sympaattiseen eli toiminta-asentoon sokereiden käyttö niissä tehostuu. Kun ärsykettä toistetaan (kulutetaan lenkkaria) sympaattinen vaste heikkenee ja sokereiden käyttö on konservatiivisempaa, mikä on kestävyyslajeissa suotavaa. Tietyissä sykealueissa hinkataan tätä rajaa tehokkaasti, siksi kehitys; imuroitavaa tulisi olla pitkän lenkin verran ja työteho samoissa niin varmaan ajaisi asian .
 9. SampsaS

  Miksi matalalla sykkeellä?

  Jos nyt saan ajatuksestasi kiinni.. Ymmärräthän, että kaikki kaasujen vaihto (CO2 <-> O2) veren ja muiden kudosten välillä tapahtuu ainoastaan hiussuonista, ei muista suonista. Ihan muutamaa kudostyyppiä lukuunottamatta hiussuonia on muutaman solun välein: välit ovat mitattavissa kymmenissä mikrometreissä. Kudosten soluhengityksen kannalta hiussuoniverkoston tiheys on ratkaiseva. Valtimoissa lukuunottamatta sepelvaltimoita riittää reservejä.
 10. Joo tuota näyttäis olevan. Hera tuli läpi makuna siitä lämpimänä ja pisti yökkimään. Varmaan tää on sitten aikuiseen makuun suunniteltu, kun odotin saavani normaalin limukkani.
 11. Ainoa miinus oli se hiivatulehduksesta kasvatettu lieju, mitä urheilujuomana kaupattiin juomapisteillä. Meinas tulla ylös oikeesti oikeesti, kun erehdyin maistamaan. Nimi ei jäänyt mieleen, mutta ehkä se jostain löytyy.
 12. Joo keli ja reitti olivat mahtavia. Oma puolikkaan juoksu meni niinkuin hommat hämeessä keskimäärin menee. Eka kymppi aikataulussa, toisella kympillä nilkkaan otti ja meni jomotus korvien väliin. Tavoite karkas ja loppukilsat meni siihen malliin, että loppuverkat tuli hoidettua jo ennen maaliviivaa.
 13. Suunto ei oo ihan kärkikahinoissa gepsikehityksessä, tollaset matkaheitot on arkipäivää. Itse ratkaisin ongelman unohtamalla gps-köntsän ruuhkabussiin ja ostamalla footpodin tilalle. Tarkkuus parani huomattavasti :)
 14. Ilmoittautunut puolikkaalle. Tapahtumana täysin tuntematon, ihan sopivan ajankohdan, chippiajanoton ja reitin johdosta on ilmoittautuminen vetämässä.
 15. Albin Stenroosin muistojuoksu Vehmaa 9.7.2011 Mukava hölkkätapahtuma, osallistujia eri matkoilla yhteensä varmaan 50 pintaan. Itse juoksin neljännesmaratonin, tuloksena tasaisen laskujohteinen hellehyytyminen ja loppuajalla 47.44. Näilläkin nopeuksilla mukavasti meni kovasta treenistä ainakin tuntemusten ja sykkeiden osalta. Lämpöä oli varmaan hiukan yli 25 astetta ja aurinko paistoi, eikä varjoa juuri ollut.
 16. SampsaS

  Juoksurattaista

  Performance 20" joggereilla ruuhkabussissa kulkeminen ei onnistu, koska etupyörä on niin eessä. Muuten kyllä menee ihan kaupunkirattainakin tarpeen tullessa eli ei oo kesällä otettu muita kärryjä reissuun. Ostoksia mahtuu penkin alle yhden kassin verran. Keskivertoja kaupunkikärryjä parempaa performanceissa on sade/aurinkosuojaus. Kupu todella iso ja lisäksi esim. tuulissella sateella yhdellä vetoketjukiinnityksellä saa kangaskapselin koko istuinosan ympärille. Performanceissa on takapyörissä jouset ja lisäksi vaimennusta näyttäis lisäävän se, että muksu on ikäänkuin riippukeinussa rattaissa istuessaan. Meni vähän mainospuheeksi :)
 17. Kyllä kannattaa mielestäni mennä lääkäriin tsekkauttaan asia ja painottaa, että on oireinen, uusi ja toistuvasti tapahtunut juttu kyseessä.
 18. SampsaS

  Piikkarit

  Käytän itse piikkareita radalla vetoja tehdessäni juuri askeltreeniä varten. Vauhdeissa en hyödy mitään, mutta ärsyke on hiukan erilainen ja on pitänyt opetella astumaan hiukan eri tavalla. Tuntuu kyllä, että piikkarit jalassa tehdyt treenit on osaltaan parantaneet ihan tavallisen maantielönköttelynkin ryhtiä. Toinen mitä piikkareilla teen on mäkitreenit pururadalla ja niissä tuntuu ihan vauhdinkin puolesta olevan hyötyä. Sain puolimaileripiikkarit lahjoituksena yhdeltä foorumilaiselta, en varmaan ois uusien kenkien hintaa kuitenkaan lähtenyt sellaisista näin kuntoilijana maksamaan.
 19. Moveslinkkiä ei saa asennettua androidiin, eikä lähitulevaisuudessa varmaan ole tuloillaankaan android-versiota. Käytän itse t4 ja Samsungin tablettia, kaikki muu onnistuu tabletin kautta, paitsi se moveslink-osuus.
 20. Kyllä se on raudanpuuteanemia todellisen anemian takana kai kestävyyslajeissa kuitenkin on ja rautalisä helpoin hoito, mutta tosiaan perus sekaruuan pitäis kyllä riittää. Punasolujen muodostusta säätelee lähinnä munuaisten EPO, joten ei raudan mättämisellä tosiaan saa Hb ylös jos taustalla ei oo raudanpuute. Lisävinkkiä hiihtoliitosta. Jos oot ehtinyt ennen mittausta aloittaa päivän (vetää lihaskuntoa) niin ero voi olla 10%. Ja tosiaan plasmatilavuuden suhteellisesti suurempi kasvu selittää osaltaan, niinkuin ylempänä mainittu. MCVn muutoksia pidetään ainakin oppikirjoissa urheilevalla merkittävämpänä anemian arvioimisessa: jos pienenee niin raudanpuute.
 21. Paras omista treenipaidoista on New Balancen valkoinen hihaton, jossa lukee selässä Lightning Dry. Maksoi muistaakseni kokonaiset 9 euroa.
 22. Ma: 6 x 1000, yht. 12,5km Ti: Punttis 45 min Ke: 7,5 km sis. 4x500 kisavauhtista kiihdytystä To: Punttis 55 min sis. vetoja 5-6 asteen kulmalla juoksumatolla 3km Pe: 4,5 km sis. kisavauhtiin kiihdytyksiä 200m La: Paavo Nurmi puolimaraton 21,1km 1h2.. EIKUN MYÖHÄSTYIN LÄHDÖSTÄ, KOSKA LUULIN SEN OLEVAN 14.20 EIKÄ 13.20. La todellinen: Ylilatauksen purkua 2000 kovaa radalla ja päälle 2x3000 maantiellä puolimaratonvauhdilla, yht. 12,5km Su: Maastopitkis raskaassa maastossa 17,75km yht. 57 km ja vuoden ehdoton pohjanoteeraus
 23. Aikamoinen pettyneisyys! Kuvittelin lähdön olevan 14.20, ihan hienoo tulla paikalle valmiina tykittään 13.45 ja kuulla, että pitäis olla jo Ruissalon baanalla.
 24. Kannattaa nyt ainakin Saaronniemen mutkaan asti juosta, mahtava biitsikeli ainakin luvassa huomiseksi B-)
 25. Eikai nyt sentään, munuaiset kyllä kerää natriumin takaisin tehokkaasti .
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy