Jump to content
Juoksufoorumi.fiSampsaS

Jäsenet
 • Content Count

  70
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About SampsaS

 • Syntymäpäivä 26.10.1982

Converted

 • Coopperi
  3100
 • Puolimaraton
  1:35:12
 • Maraton
  3:36:46
 • Tavoite
  puolikas 1.30, maraton 3.15

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vaihdoin joulukuussa juoksureppua camelbackista Deuterin 10l speed-liteen (tarjouksessa scandinavian outdoor storessa). Mahtuu mukavasti Ipad, a5-kansio, eväät ja vaatteita. Työmatkaa reilu 9km. Camelbackin repussa ongelmana oli, että sai 5minuuttia kiristellä solkia, että pysyi selässä heilumatta, tää Deuteri kiristyy muutamalla nykäsyllä. Suosittelen!
 2. Toisella kierroksella sulla oli meno vielä niin kevyen näköstä, että luulin tosiaan sun tähtäävän 3 tunnin tienoille hiukan hitaalla aloituksella :). Huomautit mulle siitä, että kengät pitää meteliä kuin ois kiviä pohjassa.
 3. Keskeytyshän se sieltä tuli, 3. kierroksen jäljiltä olin pötköttämässä kylmäpussin kanssa. Reidet alkoivat lakkoilemaan toisen kierroksen jälkeen ja etureisi otti loparit. Eka puolikas tais mennä 1.36 tienoille. Järjestelyistä iso kiitos, ei näyttänyt paljon peläyttävän jälki-ilmottautumisten tulva!
 4. Kokomatkalle starttaamassa. Juoksuhaluja riittääkin kun poskiontelotulehdusten takia jäi Varala ja Ruissalojuoksut ilmoittautumisen asteelle. Testipuolikas viime viikolla aikaan 1.29, joten pari minuuttia varmaan maratonajastakin saan karsittua.
 5. Suunnon GPS-lätkä ei tallenna paikkatietoja. Itse lataan välillä karttoja Mytracks-kännykkäohjelmasta. Sportstrackeristäkin kartat kuulemma saa ulos .kml-muodossa, jonka movescountissa pystyy liittämään harjoitukseen. Kuitenkin niin vaivalloista, ettei joka päivä jaksa.
 6. Itselläni ei kyllä mennyt sama koko vaan piti ottaa isompi kuin aegiksissa, adioksissa tai adistar rideissä. Työkenkinä ainakin ovat todella mukavat, 8 tuntia sairaalan käytävää päivässä menee hyvin näillä.
 7. SampsaS

  Miksi matalalla sykkeellä?

  Ei siinä mitään yksiselitteistä rajaa ole. Nää "toiminta-asento" ja "lepoasento" hermoradat on oikeasti erillisinä olemassa ja niiden päistä erittyy viestiaineita koko ajan. Niitä viestiaineita (esim. adrenaliini), jotka aiheuttavat "toiminta-asentoon" siirtymistä, pitoisuus pitkälti määrää esimerkiksi sydämen syketaajuuden ja verenkierron määrän jakaantumisen (rasituksessa lihaksiin). "Lepoasennon" taas tietysti toiseen suuntaan (levossa ruuansulatukseen).
 8. SampsaS

  Miksi matalalla sykkeellä?

  Yksinkertaistettuna ja mahdollisia asiavirheitä sisältäen: varmaankin rasvapolton kehittymisellä tarkoitetaan rasvahappoketjujen beeta-oksidaation ja muunkin rasvojen energiakäytön "infrastruktuurin" tehostumista soluissa. Levossa rasvojen käyttö on luustolihaksissa suurta. Kun luustolihakset tekevät työtä, joka vaatii verenkierron kääntämistä parasympaattisesta tonuksesta eli lepoasennosta sympaattiseen eli toiminta-asentoon sokereiden käyttö niissä tehostuu. Kun ärsykettä toistetaan (kulutetaan lenkkaria) sympaattinen vaste heikkenee ja sokereiden käyttö on konservatiivisempaa, mikä on kestävyyslajeissa suotavaa. Tietyissä sykealueissa hinkataan tätä rajaa tehokkaasti, siksi kehitys; imuroitavaa tulisi olla pitkän lenkin verran ja työteho samoissa niin varmaan ajaisi asian .
 9. SampsaS

  Miksi matalalla sykkeellä?

  Jos nyt saan ajatuksestasi kiinni.. Ymmärräthän, että kaikki kaasujen vaihto (CO2 <-> O2) veren ja muiden kudosten välillä tapahtuu ainoastaan hiussuonista, ei muista suonista. Ihan muutamaa kudostyyppiä lukuunottamatta hiussuonia on muutaman solun välein: välit ovat mitattavissa kymmenissä mikrometreissä. Kudosten soluhengityksen kannalta hiussuoniverkoston tiheys on ratkaiseva. Valtimoissa lukuunottamatta sepelvaltimoita riittää reservejä.
 10. Joo tuota näyttäis olevan. Hera tuli läpi makuna siitä lämpimänä ja pisti yökkimään. Varmaan tää on sitten aikuiseen makuun suunniteltu, kun odotin saavani normaalin limukkani.
 11. Ainoa miinus oli se hiivatulehduksesta kasvatettu lieju, mitä urheilujuomana kaupattiin juomapisteillä. Meinas tulla ylös oikeesti oikeesti, kun erehdyin maistamaan. Nimi ei jäänyt mieleen, mutta ehkä se jostain löytyy.
 12. Joo keli ja reitti olivat mahtavia. Oma puolikkaan juoksu meni niinkuin hommat hämeessä keskimäärin menee. Eka kymppi aikataulussa, toisella kympillä nilkkaan otti ja meni jomotus korvien väliin. Tavoite karkas ja loppukilsat meni siihen malliin, että loppuverkat tuli hoidettua jo ennen maaliviivaa.
 13. Suunto ei oo ihan kärkikahinoissa gepsikehityksessä, tollaset matkaheitot on arkipäivää. Itse ratkaisin ongelman unohtamalla gps-köntsän ruuhkabussiin ja ostamalla footpodin tilalle. Tarkkuus parani huomattavasti :)
 14. Ilmoittautunut puolikkaalle. Tapahtumana täysin tuntematon, ihan sopivan ajankohdan, chippiajanoton ja reitin johdosta on ilmoittautuminen vetämässä.
 15. Albin Stenroosin muistojuoksu Vehmaa 9.7.2011 Mukava hölkkätapahtuma, osallistujia eri matkoilla yhteensä varmaan 50 pintaan. Itse juoksin neljännesmaratonin, tuloksena tasaisen laskujohteinen hellehyytyminen ja loppuajalla 47.44. Näilläkin nopeuksilla mukavasti meni kovasta treenistä ainakin tuntemusten ja sykkeiden osalta. Lämpöä oli varmaan hiukan yli 25 astetta ja aurinko paistoi, eikä varjoa juuri ollut.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy