Jump to content
Juoksufoorumi.fiKoistinen

Jäsenet
 • Content Count

  48
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. Tapahtuma oli mukavan pieni ja sympaattinen tänä vuonna - ainakin kun vertaa Joroisiin. Miinusta siitä, että pyöräilyreitillä muu liikenne oli sallittu, mutta eipä tuo pahemmin haitannut. Sen verran hyvää oli liikenteen ohjaus. Jos ensi kesänä vedän puolikkaan, niin Voimarinteellä todennäköisesti. Tai ehkä Viipurissa, siellä olisi kisa kesäkuussa...
 2. Märkäpuvun sijaan suosittelen ensi-investoinniksi triathlonasua. Jo se nopeuttaa uintia ainakin minulla aika mukavasti, kun gorillamainen karvoitus ei jarruta niin pahasti. Toki märkäpuvulla homma menee vielä huomattavasti vauhdikkaammin. Itse vedin kaksi kesää sitten ekan puolikkaani triathlonasulla ja viime kesäksi ostin kaverilta märkäpuvun. Uintivauhti parani vuosien välillä 4 minuuttia, mutta siihen on kyllä syynä muukin kuin pelkkä vaatetus.
 3. Sama homma täällä. Itse näen asian niin, että tärkeintä on pitää motivaatio treenaamiseen yllä. Itselläni esim. juoksu matolla tai pyöräily rullilla ei nappaa yhtään. Joten parempi mennä pihalle hiihtämään kun niin kerran voi tehdä. Fillarin satulaa tulee kulutettua päivittäisillä työmatkoilla kuitenkin sen verran, että polkutuntuma säilyy.
 4. Pyörän ostossa saatat tehdä hyviä sijoituksia tuolloin veronpalautusten tienoilla. Kaupat myyvät loppuvuodesta uusia vehkeitä mukavaan hintaan. Itse ostin oman maantiemenijäni 700 eurolla (ovh. 1200) pari vuotta sitten. Sillä pärjään niin pitkään kun en puolikas pidemmille pätkille halua mennä. Toki käytettyjen pyörien markkinat saattavat olla kuumemmat keväällä. Fillari-lehden tori lienee hyvä paikka tähyillä menopeliä tahi sitten huuto.netit jne.
 5. Koistinen

  Joroinen 2012

  Ok, pitää kokeilla purskuttelua. Pidin kyllä 50 minuutin tauon energian tankkaamisessa juoksun aikana, vain vähän vettä ja suolakurkkua. Ei auttanut. Ja tuo ryhti voi olla mulla merkittävä tekijä, se tahtoo lysähtää, vaikka on se vähän parantunut. No ei kun lisää lihaskuntotreeniä keskivartalolle talven aikaan! Kiitti vinkeistä!
 6. Koistinen

  Joroinen 2012

  JiiVeelle onnittulut, ja samoin muillekin maaliin päässeille. Oma kisa ok. Toista kertaa kun puolikasta harrastajameinigillä vetää, niin ei paljoa voi odottaakaan. Uinti meni nappiin ajalla 38:17. Pyörän päälle hypätessäni huomasin takakumin olevan puhki. En tiedä johtuiko metsäreitiltä tulleista roskista vai juuri ennen kisaa tehdyistä viimeistely pumppailuista. Kiitokset Kukkolan porukalle, että paikalle saatiin nopeasti jalkapumppu ja sain kunnon paineet renkaaseen. Pyöräily meni oman tason mukaan, mutta juoksussa floppasin (taas). 7 kilometriä meni ihan mukavasti, mutta sitten rupesi kylkeen pistämään. Pisto hävisi kävellen, mutta palasi nopeasti sen jälkeen kun ryhtyi taas juoksemaan. Onko kokeneemmilla vinkkejä mistä pistos johtuu ja miten sitä voi välttää? Maaliin varttia myöhemmin kuin viime vuonna. Jossittelupuolella tosin voi todeta, että pidempi matka ja renkaanvaihto käytännössä lisäsivät tuon vartin aikaani. Joten samassa kunnossa ollaan kuin vuosi takaperin!
 7. Koistinen

  Viime hetken tunarointi

  Oon tässä miettinyt pitäisikö satulaa vähän nostaa lauantaille. Taitaa jäädä tekemättä kun näitä lukee :) Viime vuonna Joroisilla kaverini tuli ekaa triathloniinsa cyclocrossarilla, jossa sillä oli lukko kiinni rungossa. Perjantaina se päätti ottaa lukon irti. Sitten huomattiin, että lukko olikin painanut vaihtajan vaijeria ja vaihteet meni sekaisin. Kaveri sähläsi vähän sen kanssa ja luuli, että homma on kunnossa. Kisassa siltä tippui ketjut kahdesti rattailta...
 8. Ei se tavallinen ihra edes lämmitä. Pitää olla ruskeaa rasvaa, jota tulee kun on kylmässä. Luin joskus tutkimuksesta, jossa oli todettu paljon ulkotyötä tekevillä olevan huomattavan paljon enemmän ruskeaa rasvaa kuin meillä toimistohiirillä. Eli jos haluaa avannossa menestyä, niin pihalla olo (näissä Suomen olosuhteissa) auttaa, ei läskin kerääminen sohvalla. Naparetkeilijät tosin taitavat läskiä kerätä ihan vararavinnoksi, kun niillä reissuilla paino putoaa väkisin. Mitenköhän ultratriathlonistit tekevät?
 9. Koistinen

  Joroinen 2012

  Meneepä myöhään iltaan ennen kuin meikäläinen on maalissa :D Mutta ihan hyvä, että teille nopeimmille on baana auki polkea rauhassa. Pitääköhän sitä lounastaakin ennen starttia...
 10. Minä huomasin valtavan eron tämän talven jälkeen pyöräilykunnossa kun työmatkapyöräily (7 km, 20-25 min suuntaansa) jäi muuton vuoksi pois. Keskinopeudet ovat fillarilenkeillä olleet 2 km/h -luokkaa huonommat kuin viime keväänä. Jotenkin tuntuu, että lajinomainen voima on jaloissa paljon heikompi kuin vuosi sitten. Eli varmasti on tuollaisesta pienestäkin arki juoksusta/pyöräilystä hyötyä. Pitänee varmaan taas muuttaa lähiöön :D
 11. Koistinen

  Fillarin keväthuolto

  Levyjarrujen huollot olen jättänyt suosiolla ammattilaisille. Puoliskon hybridistä löytyy sellaiset ja ei niiden kanssa ole tullut muuta kuin kiroiltua. Talvi kuluttaa tosi kovasti pyörää, joten suosittelisin ihan täyshuollon tekemistä. Eli käyt kaikki kiristykset ja säädöt läpi. Itse teetätin arkifillariini helmikuussa halvalla täyshuollon ja samalla uusittiin voimansiirto (on jo melkein 10 vuotta vanha peli). Ja kyllähän uuttakin pyörää pitäisi huoltaa heti muutaman sadan kilometrin ajon jälkeen; kaikki paikat tahtovat alussa löystyä ja säädöt mennä hakoteille.
 12. Tuolta löytyy ainakin lenkkiseuraa. Kisatkin sinne on listattu vähän vaihtelevasti: http://fillarikalenteri.fi/
 13. Allekirjoittanut on hyvä esimerkki tästä. Viime kesänä Joroisilla juoksu tökki tosi pahasti, kun olin lähinnä uinut, polkenut ja hiihtänyt. Toki juoksuakin oli tullut treenattua, muttei läheskään riittävästi. Tänä vuonna on tarkoitus lisätä juoksun määrää ja vähentää pyöräilyä. Tuo vinkki noista 45 minuuttisista lenkeistä fillaroinnin päälle kuulostaa hyvältä. Viime vuonna taisin tehdä yhden tai kaksi tuollaista yhdistelmätreeniä, jossa juoksu oli noin pitkä. Jospa tänä vuonna saisi kymmenkunta kasaan.
 14. Ymmärrykseni mukaan Jamaicalle ostettiin paljon jenkkien "lääketieteen" asiantuntijoita reilu kymmennen vuotta sitten. Kummasti on sen jälkeen vauhti parantunut... On todella outoa miten sinisilmäistä urheiluyleisö ja journalistit ovat ylipäätään dopingin kohdalla. Onhan se nyt ihan selvää ettei maailman top20 hiihtäjistä, pyöräilijöistä, pikakiitureista, kuulamörssäreistä jne. yksikään pelkällä kaurapuurolla taikka jamssilla menesty. Dopingin kehittämissä pyörivät ihan eri rahat kuin anti-dopingissa, joten tottakai sillä puolella ollaan tosi paljon edellä. Ja mitä isommat rahat lajissa liikkuvat, niin sitä todennäköisempää dopingin käyttö on. Siksi on jotenkin naurettavaa, että Boltista tehdään mediassa suurta sankaria. Sankareita on oikeasti ne aineiden kehittäjät.
 15. Minä ostin http://www.on-one.co.uk/ -osoitteesta t-paidan ja pitkähikaisen poolon. Hintaa tuli kotiin kuljetettuna 54 euroa. Ainakin vaelluskäytössä molemmat toimivat loistavasti, juoksemaan en ole niillä vielä ehtinyt.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy