Jump to content
Juoksufoorumi.fi


zumteufel

Jäsenet
 • Posts

  1 558
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  3

zumteufel last won the day on September 23 2019

zumteufel had the most liked content!

About zumteufel

Recent Profile Visitors

1 523 profile views

zumteufel's Achievements

 1. Lähipäivien seikkailut: Ma - Lepo Ti - 9,9 km@5:16, rennon reipasta. Ke - 8,9 km@6:02, hyvin rauhallista. To - Lepo Pe - Polkua 19,5 km@7:28, raskaita virheitä reittivalinnassa, muuten hyvä. Tasan 2 viikkoa starttiin ja nyt tämän projektin voi enää sössiä, kunnon parantamisen suhteen ei ole juuri mitään tehtävissä. Onkin siis aika alkaa perinteisesti ylianalysoimaan kaikkia kolotuksia ja mahdollisia flunssan oireita. Noin muuten läpsyttelen jotain lenkkejä johonkin väliin ja pidän kropan hereillä, siinä kai ne loppuajan suunnitelmat onkin. Tietysti armoton varustepähkäily täytyy aloittaa välittömästi.
 2. ...Ja hommat pyörii radallaan: Pe - Suunniteltu lepo La - Semipitkula, 22,5 km@6:38. Pururata ei ollutkaan sulanut ja homma kävi työlääksi. Su - Polkua hissukseen 15,2 km@8:09. Viikon saldona juoksua 102 kilsaa ja tämä olikin viimeinen kova viikko ennen KK:ta.
 3. Vappuviikonloppu meni töiden ja vapun lieveilmiöiden takia ohisektoriin. Kuluva viikko on sen sijaan ollut laatua pullollaan: Ma - Peruspeekoota 16,5 km@5:46. Ti - Mäkiluuppia 16,6 km@9:51, verttitonni. Rauhallinen tahti. Ke - Pilpasuon klassikkoreitin kuntotarkastus, 13,5km@7:03, ihan ok. To - Lähipolkuja 17,1 km@7:39, paikoin vielä melkoista rämpimistä hangessa. Tänään tuli sitten korvanappiin tieto Karhunkierroksen toteutumisesta. En olisi kyllä uskonut vielä pari viikkoa sitten. Täytyy vissiin alkaa miettimään oikeasti eväspolitiikkaa ja muita käytännön seikkoja.
 4. Niin. Toukokuun lopussa olisi tätä tahtia yli kolmasosa kansalaisista rokotettu, eritoten kaikki vähänkään riskiryhmissä olevat. Vaikea uskoa että Karhunkierros tai mikään muukaan ulkoilmatapahtuma suistaisi tilannetta kaaokseen. Varsinkaan jos rokote antaa virusmuunnoksille edes jonkinlaisen suojan. Eli spekuloidaanpa tuokio: KK:lle osallistuu about 2000 hahmoa, koronan takia osallistumisia siirretään rutkasti ensi vuoteen. Kaikki vähänkään flunssaoireiset jäävät luonnollisesti kotiin, polkujuoksu ei ole lystiä kipeänä. Paikalle saapuu ehkä kolme oireetonta koronapositiivista. Numerolappuruljanssi hoidetaan käsidesikylvyn kautta maskit naamalla, ei ongelmaa. Sama kuvio bussikuljetuksiin, bussissa vaan ei istuta vierekkäin. Ei tartuntoja. Lähdön voisi periaatteessa suorittaa lentävänä kukainenkin omaan tahtiin, vaikkapa niin että maskin saa poistaa kilometrin päässä lähdöstä. Ei riskiä. Huoltoon tullaan käsidesin kautta maski naamalla, henkilökunta annostelee pöperöt ja siitä siirrytään rauhalliseen paikkaan eväälle. Minimaalinen riski. Tottakai ohittaessa yms. voi tauti tarttua, mutta millä todennäköisyydellä verrattuna normielämän riskeihin? Kaikkihan me treenaillaan ulkona, eikä kellään taida olla lenkillä maskia naamalla. Maalissa sitten taas maski päähän ja alueelta pois. Ja jos oikein haluaisi kikkailla, niin kääntää lähdön kaikille matkoille Rukalta. Vaikkapa neljän tunnin aikaikkuna vapaalla lähtöajalla. Paluukyydit sitten maaleista sitä mukaa kun autot täyttyy. Ei tulisi kontakteja nimeksikään.
 5. Hyvä pöhinä jatkuu: Ma - Lepo Ti - Pienestä darrasta huolimatta asialliset 16,9 km@6:01 Ke - Kevyttä peekoota 19,5 km@5:52, maistui. To - Ruskotunturin luuppia 11,2 km@8:45, 605 nousumetriä. Kevyttä. Pe - 13,4 km@5:45, helppoa. Kävin illalla vielä scouttaamassa peruspolkujen kuntoa. Pikkuisen liikaa on vielä lunta ja ojien ylityksiin ei pituushyppyominaisuudet ihan riitä. Lämpimiä päiviä odotellessa...
 6. On aika puhaltaa pölyt tämän päiväkirjaeepoksen päältä ja jatkaa päivityksiä. Tämä ruton tuoma epävarmuus tulevien kisatapahtumien suhteen on vähän lannistanut näitä päivityksiä kun ei oikein ole ollut selkeää tähtäintä. Pieni toivonkipinä Karhunkierroksesta kuitenkin kyti mielessä ja olenkin treenannut hyvinkin tarmokkaasti ihmettä toivoen. Kunto alkaisi olla vähintäänkin hyvällä tasolla ja otsikon mukaiseen tulokseen olisikin oivat mahdollisuudet jos kisa nyt sitten kuitenkin järjestetään, siltähän se alkaa vahvasti näyttää. Yötä vasten lähtökin passaisi aikataulullisesti paremmin kuin hyvin. Rukalle lähden joka tapauksessa tuona viikonloppuna kun majoitus ja muut kommervenkit on jo järjestetty. Täytyy miettiä jos juoksisi sitten omatoimisesti vaikka Oulangasta Rukalle jos kisa perutaan. Tälle viikolle kaikenlaista juoksua 78 km.
 7. Viikot vyöryy samankaltaisina: 27.1. - Peekoon piristykseksi pyrin tekemään mahdollisimman kiemuraisen GPS- jäljen. Onnistuin. 13,2 km@6:01. 28.1. - 17,6 km@6:13, Raskasta taaperrusta auraamattomilla pyöräteillä. 29.1. - Mattovitonen@5:00 ja tunteroinen jumppaa. 30.1. - Suunniteltu lepo. 31.1. Suunnittelematon lepo duuneista johtuen. 1.2. - Mattokymppi ja tunti bodausta. 2.2. - Liikaa pakkasta ja logistiikkaongelmia, ohi. 3.2. - Kolme varttia crossaria ja vajaa tunti punttia. Pitää varmaan alkaa suunnittelemaan kesää uusiksi. Saa tapahtua ihmeitä ettei Karhunkierrosta peruta. Oiskohan se sitten Hossan 78 km tai Pallas-Ylläksen 100 km. Duunien suhteen menee molemmat hankalaksi jos ei satu loma tuohon saumaan. Saisivat kyllä pistää vauhtia rokotuksiin.
 8. zumteufel

  Garmin Fenix 6

  Millä kikkareella tähän härveliin saa polkureittejä suunniteltua? Connectin karttapohjahan on google maps, eikä sillä tee maastossa mitään. Eli lataanko tuolta Garminin appikaupasta jonkun muun karttapohjan, ja jos näin, niin mikä on paras?
 9. Päivityksen aika: 19.1. - Polkua 16,1 km@7:39, aika paljon umpihankea. 20.1. - Lähikatuja ilman päämäärää melkoisessa lumipyryssä11,2 km@6:12. 21.1. - Lepo 22.1. - Salilla 45 min crossaria ja peruspuntit. 23.1 - 19 tuntia töitä, älli pois. 24.1. - Reilu tunti salilla, perus. 25.1. - Peruspeekoota 18,7 km@6:16, ei kulkenut 26.1. - Joutavaa jolkottelua 11,3 km@6:02. Aika lailla arkista puurtamista ilman kohokohtia.
 10. Joo, nää on näitä. Jos olisi viettänyt ikävuosina 20-30 vähemmän rockelämää, jos olisi lopettanut röökin kymmenen vuotta aiemmin yms. Nyt parsitaan sitten nuoruuden syntejä, vaikka olihan se hauskaa aikaa sekin. Ja ettei ylikunto pääsisi yllättämään, niin viime viikko meni aivan vihkoon. Liikaa töitä, liikaa pakkasta ja liian vähän unta. Perjantaina epämääräinen hölkkä, 10,4 km@5:37 ja sunnuntaina polkua 16,9 km@8:13. Tuo polkulenkki oli melkoinen seikkailu, suunnittelin kartasta asiallisen yhdensuuntaisen reitin. Pummasin kyydin lähtöpaikalle ja aika pian totesin ettei poluilla ollut kulkijoita koko talvena. Meni melkoiseksi rämpimiseksi ja uudelleenreititykseksi kelkkareittien ja metsäautoteiden kautta. Moottorikelkkailijat eivät arvostaneet ja hävetti vähäsen. No, tänään alkoi hiihtokausi 9,7 kilsan pertsan muodossa. Samalla vaihtui Suunto Feeniks kutoseen. Sykkeen mittaus ranteesta oli odotetun epäluotettava, keskisyke oli 110. Tai sitten kunto on vaan törkeän hyvä, en ole sykkeitä pariin vuoteen mittaillut. Ja vähän tuntuu siltä, että hiihtokausi voisi olla hyvä lopettaa tähän. Ei se olekaan mukavaa hommaa.
 11. Tämän projektin kakkosvaihe on lähtenyt suunnitelmien mukaan käyntiin: La - Mattokymppi kiihtyvänä 6:00 - 3:45, keskivartalon kuritusta. Su - Lepo Ma - Tunti crossaria + perusohjelma. Ti - 17,7 km@5:42 Ke - 16,5 km@5:54 To - 8 kilsaa matolla, kyykky, penkki ja torso. Pe - Polkua 16,9 km@8:02. Taas älytöntä sähläystä navigoinnin kanssa. Nyt alkaa tuntua että armottomasta keskivartalojumpasta on jotain hyötyä. Paketti pysyy jotenkin paremmin kasassa, varsinkin poluilla poukkoillessa. Olisihan tämänkin asian voinut hoitaa kuntoon jo vuosia sitten...
 12. Eilen vuoden lopetuksena tunti mattoa kiihtyvänä, 11,3 km ja päälle 30 min crossaria. Pistetään nyt vuoden numerot Suunnon tietojärjestelmästä näkyville: Juoksua 2563 km, tuosta puuttuu mattojuoksut, oiskohan sitä satakunta kilsaa. Parannusta 218 km. Pyörällä 1030 km, 955 km vähemmän kuin viime vuonna. Vaimon etätyö antoi autoedun työmatkoille ja laiskana käytin sen hyväkseni. Kuntosalia 56 kertaa, mikä on 32 kertaa enemmän kuin viime vuonna. Hyvä. Syksy ja alkutalvi meni suunnitelmien mukaan kuntosalipainotteisesti ja nyt alan nostamaan juoksumääriä tavoitteen saavuttamisen vaatimalle tasolle. 5 kuukautta aikaa starttiin, joten aikaa ei ole hukattavaksi. Vuosi alkaa kuitenkin lepopäivällä.
 13. Se on enemmänkin vauhtileikittelyä, välillä ahmien ja välillä rauhallisesti nautiskellen. En noudata tarkkaa ohjelmaa tuossa lajissa. Päivän harjotteina kolme varttia lumitöitä ja päälle kevyttä perusjuoksua 13,6 km@5:41. Ihan lystiä.
 14. Joulupyhistä otettiin jonkinlainen torjuntavoitto, tässäpä viime päivien tapahtumat: Aatonaatto - Ohi Jouluaatto - Aamulla perussetti salilla ja yövuorossa 50 leukaa vitosen sarjoissa. Puoli rasiaa Juhlapöydän kohvehteja. Joulupäivä - Päivällä kinkkumätöt, Fazerin rasiasta puolet ja n. 10 vihreää kuulaa. Yöllä samat 50 leukaa. Tapaninpäivä - Päivän mittaan puolisen kiloa englannin lakritsia ja puolet after eight paketista. Yöllä taas ne leuat. Eilen ja tänään ryhdistäytyminen ja parin tunnin setit salilla. Suklaata ja lakuja on edelleen mennyt tolkuttomasti, pitänee alkaa vähitellen vähentämään mättöä.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy