Jump to content
Juoksufoorumi.fi

sinisiipi

Jäsenet
 • Content Count

  105
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. sinisiipi

  Kaarinan Syysmaraton 24.10.2015

  Kunnosta se mulla oli kiinni, ei vaan jaksanut painaa siinä vastaisessa ja loppumatka teki sitten tiukkaa.
 2. sinisiipi

  Kaarinan Syysmaraton 24.10.2015

  Kyllä siellä oli tuulta viime vuonna ja edellisvuonnakin, mutta ei oikeastaan kuin yhdellä suoralla. Mulla hiipu kyllä vauhti siinä.
 3. sinisiipi

  Kilpirauhanen

  Siis kyllä kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastava voi juosta maratonia, jos lääkitys ja arvot ovat kunnossa, eli hormooni tulee purkista. Alilääkittynä tai ilman lääkkeitä ei jaksa ja keho ei kestä. Itse en vielä ole päässyt maratoniin asti, mutta puolikkaita juoksen. Se kuitenkin vaatii kunnollista syömistä ja levosta huolehtimista. Niin älä vielä lyö pyyhettä kehään.
 4. sinisiipi

  Kilpirauhanen

  Kannattaa otattaa TSH ja T4v (Tsh on kilpirauhasta stimuloiva hormooni ja T4v on veressä vapaa 4- tyroksiini) uudelleen jonkin ajan kuluttua. Kipirauhasen vajaatoiminta saattaa kehittyä pikkuhiljaa. TSH pitäisi olla reilusti alle neljä, mielellään 1-2. T4v arvo pitäisi olla reilummin yli 10. Jos TSH nousee yli neljän ja T4v on matala tai alle 10 on aihetta lääkitykselle. Pahassa vajaatoiminnassa ei jaksa liikkua noin isoja määriä. Ja jos liikkuu väkisin elimistö romahtaa. Jos sinulla ei ole vajaatoiminnan oireita (painon nousu, mahd.turvotus, kuiva iho, alavireisyys, saamattomuus, tukan huononeminen ym.) jäisin seurantalinjalle aluksi. Itse olen sairastanut kilpirauhasen vajaatoimintaa useita vuosia, lääkittynä pystyn liikkumaan normaalisti 7 tuntia viikossa reipasta liikuntaa. ( vastasin, vaikka en ole mies, mutta halusin jakaa tietoa, jota on tullut vuosien myötä ja ne pätee myös miehiin.)
 5. sinisiipi

  Kehittyminen laihtuessa

  Luulen, että meillä on vain erilainen aineenvaihdunta. Jos alkaa syömään nälän mukaan, kuitenkin kaikki ateriat eli syö sen verran kuin on nälkä, keho kertoo sen kuinka paljon pitää syödä. Ymmärrän kyllä tilanteen. Itse sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa ja minun ei kestä syödä paljoa, jotta paino edes pysyy samassa. Liikun vähintään 7 tuntia viikossa. Yritän syödä tarpeeksi proteiineja, sen katson ja syön paljon kasviksia. Ennen lenkkiä syön jotain hiilaripitoista. kaloreita en jaksa nyt laskea. Hyvä sivusto on kiloklubi.fi. Niin ja kannattaa huolehtia myös, että saa tarpeeksi rasvaa. Sekin on tärkeää laihtumisessa. Paradoksaalista kyllä keho tarvitsee rasvaa luovuttaakseen kehosta rasvaa.
 6. sinisiipi

  Penikkatauti

  Mikähän se nyt on, kun monen kuukauden penikkataudin jälkeen ei tuntunutkaan kipua sääressä, kun juoksin reippaan kympin? Voiko olla tosi, että kun ostin hyvin vaimennetut lenkkarit, joissa EI ole pronaatiotukea, penikkatauti hellittää?
 7. Hyvältä nyt kuulostaa. Kyllä ne paineet tulevat alas lääkityksen myötä ja varmaan ne sykkeetkin. Rauhallisesti vaan. Kannattaa myös miettiä, mikä on tärkeätä tässä lenkkeilemisessä. Jos jatkossa ei pysty parantamaan aikoja, loppujen lopuksi haittaako se? Terveys on tärkeä seikka. Pari sukulaistani ovat sydänongelmien vuoksi joutuneet alentamaan tavoitteitaan. On se lenkkeily kivaa vähän rauhallisemmin otettunakin. Itselläni penikkavaivojen takia tämän kesän kisat jäivät pois. Loppujen lopuksi, mitä se haittaa. Voin kuitenkin rullahiihtää ja tehdä lyhyempiä juoksulenkkejä. Voin pitää kuntoani yllä tällä tavalla.
 8. Ehdottomasti kannattaa puhaltaa nyt peli poikki. Aloita verenpainelääkitys ja LEPÄÄ. Sinulla saattaa olla sekä ylikunto-oireita ja tuo korkea verenpaine ja molemmat hoitamattomana pahentavat toisiaan. Ota nyt muutama viikko ihan kevyesti. Olet treenannut viime aikoina niin paljon, ettei peruskuntosi siinä ajassa mihinkään katoa. Pikkuhiljaa kevyitä lenkkejä aluksi ja kun paineet ja sykkeet ovat normaalit sitten vasta normaalia harjoittelua. Aika huolestuttavalta kuulosti, kun olit harjoitellut kovaa piittaamatta korkeista verenpaineista. Ei niin saa tehdä. ( Korkeaan verenpaiseen liittyy aivohalvaus ja sydäntapahtumien riski.)
 9. sinisiipi

  Rullahiihto vs juoksu

  Juu, varmaan tasaisella ja alamäissä rullahiihto on kevyempää kuin juoksu. Mun reittini on melko mäkinen reitti ja tulee pitkiä nousuja myös. Eli sykkeet vaihtelee enemmän kuin juostessa, koska välillä tulee myös alamäkiä, jolloin syke laskee. Mulla menee herkästi lenkit melko kovaa, mutta olen ottanut välillä keveitä, palauttavia lenkkejä. Kyllä uskon, että pystyn kehittämään kestävyyttä aika lailla, vaikka tosin jaloille ei tuu juoksun vaatimaa tottumista. Tuossa rullasuksien nihkeydessä on se hyvä puoli, ettei tarvitse alamäissä pelätä liian kovaa vauhtia ja se on itselleni aika oleellinen seikka, että uskallan mennä suksilla. olen kyllä aika tyytyväinen, että pystyn hiihtämään.
 10. sinisiipi

  Rullahiihto vs juoksu

  En ole pystynyt juurikan juoksemaan tänä kesänä, mutta olen rullahiihtänyt. Minulla on melko jähmeät rullasukset eli eivät luista kovin hyvin (oneway classic 11) pari kolme vuotta vanhat. Mietin rullasuksitreenin vastaavuutta rasitukseltaan juoksuun. Mitä mieltä olette, vastaako tunnin perinteinen rullasuksitreeni tunnin juoksua? Itsestäni tuntuu, että rullahiihto voisi olla jopa rasittavampi rullasuksieni jähmeyden vuoksi. Mitä muut jattelevat?
 11. sinisiipi

  Penikkatauti

  En usko, että minun tapauksessani olisi rasitusmurtuma, koska kipu ei tunnu luussa, vaan säären kudoksissa. Menisin hierojalle, joka hieroisi penikan auki, mutta en tiedä tällä seudulla hierojaa, joka voisi sen tehdä. Otin Turun kuntofysioon yhteyttä, mutta sieltä ei vastattu, kun varmaan kesälomalla. Ehkä tollaisia pohkeen vahvistamisharjoituksia kannattaisi tehdä. Kummalliselta tuntuu, kun lepokaan ei paranna tätä vaivaa.
 12. sinisiipi

  Penikkatauti

  Nostetaanpa tätä ketjua, kun penikkatauti vaivaa ja on vaivannut huhtikuusta asti. Kylmähoidot, kipugeelit, venyttelyt, hieronta omatoimisesti on kokeiltu myös juoksutaukoa on pidetty. Oikean säären sisäryrjän alaneljänneksessä tuntuu paksunnos, ilmeisesti kiinnikkeitä. Ne ei näytä sulavan millään pois. Pystyn juoksemaan noin neljä kilometriä kerran viikossa. Eli todella vähän. Mitähän keksisi?
 13. sinisiipi

  "Telakalla"

  Juosta ei pysty, mutta kävellä voi. Penikkavaiva ollut jo keväästä asti, eikä hellitä. Tietääkö kukaan hierojaa/urheiluhierojaa, joka osaisi hieroa penikan auki, Turun seudulta?
 14. sinisiipi

  Penikat

  Jalka oli jonkin aikaa kivuton ja olen juossut nyt pari lenkkiä ilman oireita. Eilen innostuin juoksemaan, kun ei sattunut ja matkaa tuli 15 km. Tänään kuitenkin, kun koiranpissatuslenkillä otin verytelläkseni muutaman juoksuaskeleen, niin tuntui koko säären ympäri, eli koko pohje oli jotenkin tiukka ja astuessa sattui. Ei kuitenkaan kauhean paljoa. Mietin vain, että okohan pohjelihaksella nyt liian vähän tilaa siinä lihaspussissa. Se oli kyllä sellainen tunne. Varsinaisesti säären sisäsyrjälle ei juurikaan nyt satu. Aikaisemmin kipu oli nimenomaan säären sisäsyrjällä. Onko jollain muulla samanlaisia oireita ollut?
 15. sinisiipi

  Penikat

  Onko kukaan hiihtänyt rullasuksilla korvaavana treeninä juoksulle, kun penikkatauti vaivaa? Olisikohan siitä haittaa?
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy