Jump to content
Juoksufoorumi.fi

pjk

Jäsenet
 • Content Count

  57
 • Liittyi

 • Last visited

Everything posted by pjk

 1. pjk

  Suunto Ambit3

  Suorituskyvyn taso näkyy movescountissa ihan normaalisti. Palatumistestejä en ole ikinä kokeillutkaan.
 2. pjk

  Suunto Ambit3

  Mä luovutin ja ostin Polarin H10 vyön heinäkuussa. Toiminut täysin ongelmitta Ambit 3 peakin kanssa.
 3. SAUL:n kisoissa ei tarvita lisenssiä. Seuran jäsenyys riittää. Sivuilta lainattuna: ”Osallistuminen aikuisurheilukilpailuihin edellyttää jäsenyyttä jossakin Aikuisurheiluliiton jäsenseurassa.”
 4. Ainakin Adv skin 5:ssä letkun saa tuotua alakautta. Taskuista löytyy läpivientejä letkulle. Rakon kiinnityksestä ei ole tietoa kun oon käyttänyt vain Camelbakin 2l rakon kanssa. Se kyllä pysyy hyvin kiinnittämättäkin.
 5. Muistaakseni Hampurin maralla oli viestijuoksijoilla selkäpuolellakin numerolappu...
 6. pjk

  Helsinki City Marathon 12.8.2017

  Olipahan reissu. Hyvin kulki alussa lämpötilaan nähden mutta 25km kohdilla rupes pahaenteisesti kiertämään mahassa. 30km kohdalla sitten eka puskareissu ja loppumatkasta vielä pari lisää. Hetken aikaa mietin jo että tekisikö "Dinizit" kun kuitenkin olin hyvällä top-10 sijoituksella, mutta eipä ollut pokkaa tehdä. Loppumatka sit oli mitä oli. Sääliks kyllä kävi yli 4h juoksijoita kun myrsky iski.
 7. pjk

  Helsinki City Marathon 12.8.2017

  Lähtöalueella on tavoiteaikojen mukaisia kylttejä. Ihan omantunnon mukaan voi valita paikan lähtöalueelta. Kaikki lähtevät samasta laukauksesta matkaan. Jos noin 30min ennen starttia on lähtöalueella niin varmasti saa valita paikan haluamastaan kohdasta. Eipä ole ikinä mitään ruuhkaa ollut mulla tavarasäilytyksessä. Arvotavarasäilytystä en ole käyttänyt.
 8. Mulla meni ennen ekaa 3h alitusta Cooperissa 3380 neljä viikkoa ennen maraa. 3 viikkoa ennen puolikas 1:26:40. Ja mara meni just alle 3h eli 2:59:55. Alimatkat on mulla ollut aina paljon huonompia suhteessa maratulokseen.
 9. pjk

  Juokseva puoliso

  Täysin samaa mieltä. Omalla kohdalla tulee lenkkeilyyn hyödynnettyä mm. työmatkaa, isovanhempien luona vierailua ja lasten harrastuksia. Työmatka on mulla suorinta reittiä noin 9km. Normaalisti kuljen fillarilla, mutta välillä tulee juostua jolloin herätys vähän aikaisemmin aamulla, 20 km töihin ja 10km takas kotiin eli saldo 30km. Ei ole mistään muusta pois kun omista yöunista. Meidän molempien isovanhemmat asuu sopivasti pitkismatkan päässä eli käytännössä aina kun vieraillaan isovanhemmilla, niin tulee jompaan kumpaan suuntaan juostua viikonlopun pitkis. Pari kertaa viikossa tulee myös juostua lasten harrastusten aikaan. Esim. eilen 1,5 h harkat niin hyvinhän siinä ehti 20km juosta sen sijaan että ajaisi edestakas kotiin tai näppäilisi kännykkää treenien ajan.
 10. Viime vuonna syys-lokakuussa ennen Wihaa ostin Espoosta Sellon Elixir-apteekista suolatabuja. Ei ollut hyllyssä vaan jostain takahuoneesta myyjä kävi purkin hakemassa.
 11. pjk

  Nastakengät

  D'vilit on ihan hyvät vauhdikkaampaan juoksuun, mutta ei niillä kiva ole mitään pitkiä lenkkejä jäisellä asfaltilla tehdä. Kyllä meikäläisen kilsoilla jalat tulee ihan sika kipeäksi jos noin kevyillä kengillä paukuttaa kaikki lenkit. Pari viikkoa sitten tuli testattua ja sen jälkeen hain Aurorat. Niillä en tosin ole vielä kerinnyt kun kaks lenkkiä heittää.
 12. Koko tämän vuoden keskiarvo näyttää juoksua 7:45 h/vko. Lisäksi pyöräilyä on kertynyt 3:45 h/vko. Pyöräily on suurilta osin kevyttä työmatkarullailua. Lihaskuntoa tulee tehtyä yleensä 1-2 kertaa viikossa. En ole kirjannut ylös, mutta 1-1,5 h/vko on varmaan aika lähellä totuutta. Sitten vielä päivittäin venyttelyä noin kymppiuutisten verran.
 13. pjk

  Wihan kilometrit 2016

  Tähän kaipaisi itsekin vähän vinkkiä konkareilta kun ekaa kertaa lähdössä maratonia pidemmälle matkalle. Varmaan jätän reitin varteen jonkun varustepussukan josta sitten tarpeen mukaan lisäillään tai vähennetään vaatetta.
 14. Katsotaan tuleeko viesti läpi kännykällä ja pätkivällä wifi-yhteydellä. 2:40 tuli tosiaan rikottua ihan nappijuoksulla. Vauhdinjako oli erittäin onnistunut. Eka puolikas 1:19:45 ja toinen tasan 1:20. Suunnitelman mukaisesti eka vitonen otettiin rauhallisesti. Sitten olikin myötätuuleen hyvä kiihdytellä vauhtia. Puolimatkassa 2:40 tuntui täysin mahdolliselta. Vauhti pysyi tasaisena loppuun asti. En ole vielä mittarin dataa purkanut mutta tuskin on yli 10s heittoa kilometrivauhdeissa. Puolikkaan jälkeen muistaakseni vain yksi juoksija ja muutama viestijuoksija tuli ohi. Itse pääsi jatkuvasti ohittelemaan väsähtäneitä juoksijoita. 41km kohdalla ajattelin että menee tosi tiukalle 2:40 alitus mutta menihän tuo loppukirillä ihan reilusti ?. Hieno kisa, oli todella mahtava fiilis juosta. Tänään saanut sitten kankeilla jaloilla juosta vaimon perässä kaupoilla.
 15. Tänään pitkiksellä kadenssi 81. Keskivauhti 4:49min/km. Pari viikkoa sitten kympin kisa keskarilla 3:34, kadenssi 85. Ei toivoakaan että pääsisin tuohon 90:n kadenssiin. Pituutta mulla 186. Askelpituus olis laskujeni mukaan keskimäärin 165 cm tuossa kympin kisassa. Aika jäätävä. Tulikohan tuo nyt ihan oikein laskettua.
 16. Heitti sitten vatsataudin päälle. No parempi tässä vaiheessa kun lähempänä kisaa. Junnuilla ainakin tuntunut menevän noin vuorokaudessa ohitse. Vetää muuten olon aika heikoksi kun kerkesin aamulla käydä 20 kilsaa hölkkäilemässä ja sen jälkeen ei enää mikään pysy sisällä.
 17. Enkat olis tarkoitus vetästä uusiksi. Tällä hetkellä 2:48 ja kisan jälkeen olis parempi olla lähempänä 2:40 kuin 2:50. Jos ei mitään ihmeempää viimeisten viikkojen aikana tapahdu niin lähden vetämään n. 3:50/km vauhtia eli 2:42 loppuaikaa.
 18. Mukana ollaan. Ensimmäinen kisa ulkomailla. Treenit on mennyt varsin mainiosti ja odotukset on korkealla.
 19. Pakko tulla kehumaan Suunnon hyvää asiakaspalvelua. Ambit 2:ssa oli ruvennut yksi napeista jumittamaan oikein kunnolla. 2-v takuukin oli mennyt umpeen pari-kolme kuukautta sitten. Kävin näyttämässä kelloa Suunnon huoltopisteessä, jossa kaikki 5 näppäintä vaihdettiin uusiin takuun piikkiin 5 minuutin odotusajalla. Kerrassaan loistavaa asiakaspalvelua.
 20. pjk

  Inov-8

  Tuli viikonloppuna käytyä Espoon budget sportissa. Siellä oli iso kasa Inovin kenkiä tarjouksessa, 49€/pari. Oli useita eri malleja. Trailroc 245 tarttui kokeeksi mukaan kun noin hyvään hintaan sai.
 21. Hyvin toimi mulla. Vaimo sanoi että kokoajan tuli viestiä.
 22. pjk

  HCM 15.8.2015

  6. HCM juostu. Omalla kohdalla järjestelyt toimivat varsin mallikkaasti. Reitin merkkaus tosin olisi saanut olla parempi. Joissain kohdissa oli hieman epäselvää oliko tarkoitus juosta ajoradalla vai kelvillä. Suuriin kritiikki tulee myös minulta hieman epäselvään maaliintuloon ja baanaan 2. kierroksella. Itse ohittelin 2. kierroksella baanalla 5h ryhmän ja street runin juoksijoita oikein urakalla. Eihän kisan kärkipään juoksijat missään nimessä saisi joutua ruuhkassa pujottelemaan. Voisiko baanalle tehdä omat kaistat 1. (ja street run) ja 2. kierroksen juoksijoille. Vaudinjako meni ihan nappiin ja sijoitus 10 kärjessä ei varmasti tule tässä elämässä enää toistumaan. Reitistä pidin paljon enemmän kun vanhasta mutta Ambit2:lla mitatut nousumetrit 2014 vs 2015 oli 220 - 221. Nousut taisi vain olla eri kohdassa kun vahnalla reitillä.
 23. pjk

  Alle 3:00

  Mun mielestä maratonilla ei missään nimessä saa lähteä juoksemaan aikaan "varastoon". Omat parhaat tulokset on juostu kiihtyvällä tai tasaisella vauhdilla (2:48 jossa jälkimmäinen puolikas n. 1,5 min nopeampi, 2:51 jälkimmäinen puolikas n. 10 s nopeampi, eka 3 tunnin alitus 2:59 jälkimmäinen puolikas n. 20 s hitaampi). Maratonin keskisyke on minulla ollut lähes poikeuksetta 162-163. Ekalla kympillä vauhdin pitää omalla kohdalla olla sellaista että 7-8 km menee alle 160 sykkeellä, muuten noutaja tulee vikalla kympillä aivan varmasti. Tuosta sitten syke hiipii pikkuhiljaa ylöspäin. Aina kun olen jotain muuta vauhdinjakoa kokeillut niin vauhti on lopussa hyytynyt todella pahasti.
 24. pjk

  Forssan Suvi-ilta 13.06.2015

  ​Hah, tämän voikin kopsata suoraan omaksi raportiksi. Juostiinkohan samassa ryhmässäkin vielä? Jossain 8km kohdalla hölläsin vauhtia kun tajusin että muutama kilsa lisää tätä vauhtia ja maalia ei nähdä. Oli kyllä niin ihmeellinen puokki että ei oo tosikaan. Ihan mielettömiä heittelyitä kilsan väliajoissa ja sit juomapisteiden jälkeen tuli joka kerta niin flegmaattinen olo että olis tehnyt mieli laittaa kävelyksi.
×

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy