Jump to content
Juoksufoorumi.fiPrun

Jäsenet
 • Content Count

  1 016
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tuli ajateltua, jos hölköttelisi vuoden aikana 5000km, mutta helmikuun alku on hyvä tilaisuus pistää suunnitelmat uusiksi: Kausiluonteisempaa ja monipuolisempaa kestävyysharrastelua: Lenkkarit vaihtui aluksi suksiin, pyörää voisi polkea paremmin, lenkkeilyn aloittaminen alusta, maratonin hölkkäys loppukesästä. Lienee turha mainita, ettei pahemmin haittaisi, jos kuntokin paranisi.
 2. Prun

  Kuka on palstan Imelda Marcos?

  Kenkäkaapin kevätsiivouksessa kahdeksan paria lenkkareita sai lähtöpassit moloksiin, kahdet totesi arkikäyttöisiksi ja kahdet käyttökelpoiset muuten syrjään. Harjoittelukäyttöön jäi alla olevat määrät, eli tie vienee ulos tästä ketjusta. Keväthankintaharkinnassa oli Ace Boost 7, mutta päädyin sitten kuitenkin vaihtelun ja jännityksen vuoksi tilaamaan Nike Streak 4 varastojäämää sokkona. 3x Adidas (Ace 4, Ace 5, Adios Boost 2) 2x Asics (Nimbus ja Hyperspeed) 1x Brooks (Pure Connect) 1x Karhu (Steady)
 3. Kaksi harjoitusta voi tehdä myös peräkkäin pienellä tankkaus, virkistys ym. tauolla välissä. Se on oikeastaan aika mukavaa jatkaa harjoittelua, kun on jo peruslämpö päällä ja tuore olo. Toki siinä sitten helposti vierähtää koko ilta harrastuksen parissa. Varmaankin jossain tilanteessa yksi pidempi on parempi, mutta yhtä soittoa on haastavampaa lihaskestävyydelle, joka ainakin omalla kohdalla tahtoo muutenkin liikaa sanella harjoittelun rajoja harjoitettaessa kuntoa juoksemalla.
 4. Prun

  Kiinamittarit

  Selailin tuossa kiinankauppaa, ja mielenkiintoista sälää tuli vastaan. Eivät ole ainakaan hinnan kiroissa. Onkohan kukaan vielä testaillut tuollaisia? Ranneälykello gps:llä ja rannesykkeellä 125$ Ranneälypuhelin aktiivisuusmittarilla 23$ Urheilukello rannesykkeellä ja aktiivisuusmittarilla 32$
 5. Sinulle sopivin laji on suunnistus! Täytät lajiin vaadittavat ominaisuudet 87-prosenttisesti. Huonoiten: Jääkiekko 55 % Jaaha jatkossa ottaa lenkille kartta kouraan ja jättää gps kotiin.
 6. Seitsemäntoista tunnin kohdalla pakkanen hyydytti Epsonin. Hyvin pysyy kartalla pyöräteitä juostessa, mutta ekoilla lenkeillä metsikössä oli epätarkkuutta. Aika karuhan toi mittari on ulkoasultaan ja käyttöliittymältään, mutta tekee moitteetta sen mitä pitää. Jos satelliitteja ei jaksa odotella (minuutti yleensä), voi lähteä liikkeelle indoor-modessa ja gps tulee ilman napin painalluksia mukaan löytyessään.
 7. Onneksi viimeaikaiset nettijulkaisut puoltavat kuumakylpyjä ja michelinukoksi pukeutumista, niin ei tarvitse tuotakaan masokismin muotoa yrittää harrastaa.
 8. 3501 tuli kasaan tänä vuonna hölköttelyä. Edellinen maksimi 2007. Joulukuussa 419, eli 5000km tulisi helpolla, jos vaan kiinnostusta riittäisi käydä säännöllisesti hölkkäilemässä. Paras kokemus määrähölköttelyssä oli se, että opettaa löytämään kunnon mukaisen rasitustason. Ei voi juosta jatkuvasti jalkoja alta, jos haluaa pysyä liikkeessä.
 9. Ei ainakaan nettiarvosteluja selatessa osunut silmään mainintoja montako tuntia juoksua akku kestää. Luulisi 24h menevän 30h lupailuilla. Tuolle rannesykemallillehan valmistaja lupailee vähemmän 20h tai 24 ilman sykettä. Eilen ups-mies toikin paketin, tuli briteistä vaikka tilasi amazon.de:stä. Taidanpa pitää vielä itseäni jännityksessä jatkamalla vanhan garminin käyttöä.
 10. Epsonin PDF on eri mieltä: https://files.support.epson.com/docid/cpd4/cpd42825.pdf "Altitude, Total Ascent, Total Descent, and Grade are calculated using the GPS signal. These functions may be less accurate than the position and distance tracking depending on the GPS environment." Taisi juuri mennä 510 tilaukseen. 30h battery laiffit ja stride sensorit ja kenties reitillä pysyvä gps. Rannesykekin houkutti, mutta tuskinpa mittaa takin tai paidan läpi.
 11. Prun

  Kenkien vaikutus nopeuteen

  Yllättävän paljon riippuu kengän paino kokonumerosta. Esimerkiksi naisten US 8.5 koolla Nimbus on juoksija-lehden mukaan vain 239g. Omat 47.3 Adios Boostit ovat raskaammat 277g (vähän kuraa pohjassa). Laskemalla selviäisi, että mitä pidempi juoksija, sitä painavempi on kenkä suhteessa juoksijaan, jos oletetaan jalkaterän pituuden ja leveyden riippuvan suoraviivaisesti juoksijan pituudesta, ja juoksijan painon pituus*pituudesta. Kengänvalmistajien tavan tehdä isommista kokonumeroista läskipohjaisia voisi kenties kyseenalaistaa. Nimittäin paine pohjan neliösenttiä kohden on edellä mainituilla oletuksilla sama, jos pohja pidettäisiin yhtä sirona isommissa kuin pienemmissä kengissä. Kengänvalmistajien tapa härskistä skaalata pienemmät mallit isommiksi muuttaa selkeästi kengän soveltumista eri käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi mainitsemani 47.3 koon Adios Boostit tuntuvat mielestäni varsin päteviltä yleislenkkareilta. Nimbukset sitten jalkaan, jos haluaa harjoitella suojuoksua kadulla.
 12. Prun

  Kenkien vaikutus nopeuteen

  Asics Nimbus 16 47 395g
 13. Kolmas tonni hölkän harjoittelua täyteen eilen poks poks. Ens vuonna sama uudestaan ja paremmin. Kahdet lenkkarit kului loppuun ainoastaan.
 14. Prun

  Läskikerho

  Molemmat. Painovoima (painavalla isompi) auttaa vetämään ilman läpi ja pyöreydestäkin on etua (pienempi vastus).
 15. Prun

  Läskikerho

  Alamäkijuoksussa olis painovoima puolella. Esim. Malminkartanon mäki täysiä alas. Hämärässä piti vielä vähän jarrutella kompuroinnin välttämiseksi, mutta joku päivä täysiä. Jalat tykkäs kireydet lähti.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy