Jump to content
Juoksufoorumi.fifielding

Jäsenet
 • Content Count

  60
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Converted

 • Coopperi
  3200m
 • 10km
  41,06
 • Puolimaraton
  1:30:31
 • Maraton
  3,17,59

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kyllä tätä kisaa voi edelleen suositella muillekin. Reitti on tasainen, nähtävyyksiä riittävästi ja lämpötila yleensä suotuisa. Itsekin juoksin käytännössä olemattomalla harjoittelulla paremmin, kuin mitä olin ajatellut. Parkkipaikat on oikestaan suurin murhe ennen kisaa. Toki perinteiset "miesten pissapaikkojen" puutteet täälläkin ihmetyttävät. Jonottaessa voisi jännittää, jos uskoisi, että lähtöpaikalla pitää todellakin olla 8:00. Italiassakin käsky on kuitenkin vain keskustelun avaus eli ohjeet on vain lähtökohta. 😉 Jostain kaasuvuodosta oli kaiketi kysymys, joten peruste oli siten ihan hyväksyttävä.
 2. Turvallisuuteen perustuen on siis tuo muutos kuulemma tehty. Jos peruste on todellinen, niin sitten ei mitään valittamista ja vaikea kai sitä reittiä on nopeasti muuttaakaan. Maratonia ei nyt sitten tullut juostua ja aikakin on tietty tilastoissa lyhyemmältä matkalta. Hieman se tietty nyt harmittaa,
 3. Kisa tuli juostua hienoissa olosuhteissa ja järjestelytkin toimivat itselle uusine lähtöjärjestelyineen hyvin, mutta 2 km ennen maalia tapahtui sitten ainakin itselle Helsingistäkin tuttu ilmiö. Matka jäi noin 800m vajaaksi, koska pari reittiin merkittyä korttelia jäi kiertämättä. MIelestäni seurasin kyllä porukkaa enkä oikonut mitenkään. Oliko joku paikalla ja koki saman tilanteen? Voiko tätä kirjata itselle maratoniksi? Kuvasta näkyy punaisella oma reittini ja tärisevällä mustalla reitti, jota piti juosta ennakkotietojen mukaan.
 4. Meininki on erilainen, koska kulttuurikin on niin erilainen. Molemmissa kisoissa on hyvät järjestelyt. Aikatalut on tarkkoja, mutta ei niitä kuitenkaan kaikki pysty ruuhkien takia noudattamaan. Mutta jos haluaa hyvän lähtöpaikan, niin sitten kannattaa olla ajoissa. WC-jonot on pitkiä. Siinä voisi ottaa mallia vaikka HCR:n "miesten vessoista". Lähtöpaikan fiilis ja muutenkin maisemat kisassa ovat sellaiset, että sen haluaa kokea myös uudestaan. Meikäläisellä puuttuu vielä numero, joten lähtöryhmää joutuu vielä vähän jännittämään.
 5. Firenze on hyvä paikka juosta. Lämpötila yleinsä aika sopiva juoksuun: 14-18 astetta. Reitti on tasainen ja nopea. Olen ollut siellä joka vuosi 2010-13. Lähtöpaikalle meno on ahdas ja vessoja vähän, mutta muuten järjestelyt toimivat mallikkaasti. Nyt menen vaihteeksi Valenciaan.
 6. Kiitos Posankka. Oli kiva nähdä ittensä.
 7. Reitillä oli mukavaa pientä vaihtelua viime vuoteen. Ylämäet vaikuttavat varmaan tämän tason juoksijoilla enemmän kuin kovilla juoksijoilla. Tykkään kyllä asvaltista enemmän. Huomaa kyllä nopeusmittarista juostessakin. Maali oli tyhmässä kohtaa. Kai se mitta tuli vaan siinä täyteen. Maalihuollosta ei moitittavaa. Kyllä asioita on selvästi mietitty. Suuri kiitos tietty vapaaehtoisille. Varustesäilytyksen lapset oli vikkeliä. Mun kassi oli jo tytön käsissä kun lähestyin aluetta :) Onneksi ei satanut. Muuten olisi kasseille ja junioreille ehkä kaivattu jotain suojaa. Kassit oli tosin muovisia. Tavoitteeni oli tasainen 4.12/km nopeus ja siinä onnistuin, kun 1.29 tuli alitettua. Garminin lukema 21.17km kelpaa minulle. Puolenvälin jälkeen alkoivat km-taulut lähestyä omia piippauksia eli ero oli alkuun suurempi. Lienee metsän syytä.
 8. Omia mielipiteitä: - Kallis - Varustesäilytykseen ollut ahdas kulkea, mutta nyt sitä on kehitetty, joten se on varmaan parempi ja se mahdollistaisi myös myöhemmän numeroiden haun. Olen Samaa mieltä, että meille kauempaa tuleville klo 13 on liian aikainen. - Huolto ja uimastadion toimii ainakin niille, jotka ovat juoksemassa alkupäässä - Viime vuodesta jäi paha mieli valehtelun ja mielestäni todella pahasti pieleen mennen reitin mittauksen/merkkauksen takia. Tänä vuonna siihen reagoitiin juoksijoiden reaktion ansiosta. Nyt uskon mittauksen olevan oikea. Jotenkin silti minulla on outo fiilis järjestäjien toiminnan ja vastausten suhteen. - Esim. reitistä ei oikein avoimesti puhuta. Minulle se käy näinkin, mutta voisin kyllä juosta katuja ja tasaisempaa reittiä, jos se olisi mahdollista. - Lähtöaika on kauempaa tuleville ihan hyvä. Ruokailu pitää vaan hoitaa päivällä sopivan kevyesti. - Lähtöpaikka on melko ok, jos lähellä ei ole leveämpää kohtaa tarjolla tai käytettävissä. Koska Helsinki kiehtoo meitä "maalaisia" ja siksi sinne juoksemaan menemmekin, niin olisi kyllä aika hieno kokemus lähteä suoraan Mannerheimintieltä! - Jos hinta olisi halpa, niin ymmärtäisin paremmin sen miksi numeroa ei saa myydä tai antaa toiselle. Nykysysteemeillä luulisi, että tehtävä ei ole ihan mahdoton. Ymmärrän kyllä, että vaihtelu aiheuttaa ylimääräistä työtä. Nyt vaan käy niin, että viivalta puuttuu yli kaksi tuhatta ilmoittanutta ja muutaman? juoksijan lapulla juoksee joku ihan toinen. - Suuri juoksutapahtuma kuitenkin kiehtoo. Pääsee vertailemaan omaa vauhtiaan moneen muuhun ja stadionille maaliintulo on ainakin minulle ollut varsin tunnelmallista.
 9. Tällä kertaa järjestelyistä ei minulla ole oikeastaan moitittavaa. Ainosastaan lähtösuora on aika kapea, mutta nyt en kokenut ahtautta ollessani siinä 3h:n taulun takaviistossa. Hyviä juttuja: - Ilma oli lopulta aika hyvä. Ainoastaan kastuneet kengät vähän kiusasivat. - Reitti oli riittävän pitkä. Menin kurvit aika suoraan, mutta silti Garmin näytti 42,58 km. (kaikki km-taulut eivät olleet varmaan teknisistä syistä oikeilla paikoilla) - Juomapaikkoja on riittävästi. Samoin sieniä on tarjolla hyvin. Pahvimukit on loistavia juomiseen, niinkuin monet varmaan tietävät. - Reittiä oli jouduttu muuttamaan, joka aiheutti mukavaa vaihtelua. Reitti on raskas, joka mielestäni aiheuttaa helposti sen, että toinen puolikas on hitaampi, jos ei tarkkaan tiedä päivän kuntoaan? Törmäsin yhden juoksijan selkään juomapaikalla, kun en ollut valmistautunut siihen, että joku voi pysähtyä paikalleen juomaan pöydän viereen. Hän ei tuntunut tykkäävän siitä. Muissa kisoissa en ole vastaavaa tehnyt. Hyvä mieli jäi, vaikka lopun väsähtämisen takia bruttoaika lipsahtikin päälle 3.10.
 10. Miksi kahden kärkijuoksijan juoksemaa matkaa ei mitattu/julkistettu? Luulisi, että se olisi pienellä vaivalla todennettavissa. Epäilen, että yhtenä syynä on heidänkin juoksemansa reitin vajaa mitta. Jotenkin jäi uutisoinnistakin huono maku. Tosin odotinkin sitä, että juoksijat todetaan syyllisiksi. Onneksi ihan niin ei mennyt. En aio käyttää hintaetua ja ilmoittautua ensi vuodelle.
 11. Samoja keskusteluja löytyy monen tapahtuman ketjuista, mutta ei kai se haittaa. Sellaisen asian huomasin, että olisi vaan parempi ylistää kaikkia tapahtumia ilman pienintäkään kritiikkiä, niin silloin ei kukaan suuttuisi? Paljon on kyllä fiksua porukkaa, joka asennoituu myös niin, että ilman kritiikkiä ei ole kehitystä. Hyvä niin. Tämä Ideapark oli ihan kiva kisa. Hinta ei ollut halpa, koska ilmoittauduin vasta kisapäivänä. Ymmärrän kyllä, että hinnalla pitää ohjata ilmoittautumisia aiempiin päiviin. Juoksijakorttialennus lämmitti hieman mieltä. Se, että ekaa kertaa aikani oli ihan eri kuin kellossani ei siis haitannut, koska olin mukana vain täydentämässä viimeisiä satoja metrejä ja tekemässä pyörä-juoksu-pyörä harjoitusta. Aika oli kuitenkin suunniteltu - eli alle 1.35 - ja sijoitukseen tuo järjestäjän epämääräinen aika ei vaikuttanut.
 12. Piti mennä tänne juoksemaan ne HCR:ssa puuttumaan jääneet 300m. Melkein se onnistuikin. Aika tarkasti oli kilometrimerkit Garminini kanssa samoilla linjoilla. Vain ekan kilometrin vajaa pituus jäi mietityttämään (n.900m). Päätin juosta maalin jälkeen 100m ylimääräistä ja pysäyttää kelloni vasta sitten. Ei se onnistunut, kun tuli karsina vastaan. Pysäytin kellon vasta siinä, mutta silti järjestäjä oli laittanut aikaani 7 sekuntia lisää. Vähän outoa, mutta ei haittaa tällä kertaa. Kai se on samalla systeemillä otettu kaikille. Kiva juoksu hienoissa maisemissa. Aurinkokin paistoi, joka sopi hyvin tunnelmaan. Ylämäkiä oli aika reilusti, mutta ei ne hyvässä kunnossa olevia urheilijoita näytä haittaavan. :peaceful:
 13. Hienoa toimintaa. Petexin taulukko tukee hyvin ePullan mittauksia ja loppumatkan arviota matkasta, joka olisi optimireittiä pitkin ollut juostavissa: 20,75-20,8 km. Itseäni ainakin vajaa matka harmittaa, vaikken juossutkaan lähellekään ennätystäni.
 14. Täältä saatujen vinkkien perusteella tein oman versioni kartasta ja Garminista. HCR_moka.pdf
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy