Jump to content
Juoksufoorumi.fi


r

makez76

Jäsenet
 • Content Count

  1 380
 • Liittyi

 • Last visited

 • Days Won

  7

makez76 last won the day on September 14 2017

makez76 had the most liked content!

Community Reputation

1 107 Excellent

About makez76

 • Syntymäpäivä 23.06.1976

Contact Methods

 • Website URL
  https://hyvallahookilla.wordpress.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Asuinpaikka
  Kemi
 • Interests
  Kestävyysjuoksu, metsä, vuoret.

Converted

 • Coopperi
  3400
 • 10km
  36.16min
 • Puolimaraton
  1.21,08h
 • Maraton
  2:51,08h
 • Tavoite
  Maraton alle 2.45h

Recent Profile Visitors

2 470 profile views
 1. makez76

  Wihan kilometrit 2019

  Kilpailua ei kuulemma järjestetä tänä vuonna, eikä näillä näkymin enää tulevinakaan vuosina. Järjestäjät ilmeisesti lyöneet pillit pussiin. Aikansa kutakin ja kun uusia järjestäjiä ei ole ilmaantunut, niin kisaakaan ei näin ollen ole. edit: näillä näkymin ensi vuonna kilpailu pianaikaa järjestetäänkin taas, joten toivotaan tämän jäävän vain välivuodeksi Wihan osalta.
 2. ok laita osote niin toimitan kirjan !

   

 3. moi mulla olisi 20 e onko liikaa !

 4. Eli haussa olisi otsikon mukainen kirja, jonka kirjoittaja on Tuomas Zacheus.
 5. Juu, käsittääkseni Moen juoksi tosiaan Niken hiilikuitulingoilla. Tuo 10000m aika 27:24,78min on muuten käsittääkseni sen lisäksi, että on Norjan ennätys, niin on myös pohjoismaiden ennätys. Edellinen pohjoismaiden ennätyshän taisi ollakin Martti Vainion nimissä EM-kisoista 1978 ajalla 27.30,99.
 6. Maratoonari Sondre Moen latonu 27:24,78min lukemat tauluun 25 ratakierroksen jälkeen kymppitonnilla. On noi norjalaiset kyllä tänä päivänä penteleen kovia ravureita 💪!!
 7. Tämä polkuporinat on ollut ja tulee varmasti jatkossakin olemaan yksi parhaista juoksua käsittelevistä podcast -sarjoista. Ida Haatajan ravitsemus tietämystä olisi mukava kuunnella. Samoin juoksijasuuruuksien, Juha Väätäinen olisi esimerkiksi sangen mielenkiintoinen vieras 🙂
 8. Suosittelen myös lämpimästi sporttioravia 👌
 9. makez76

  Hoka One One

  Toi Rincon on kyllä sellainen tossu jonka ottaisin mukaan autiolle saarelle missä ei sais olla kuin yhdet tossut. Käy hyvin kaikenlaiseen treeniin, eikä ole huono oikein mihinkään tarkoitukseen. Kuivilla poluilla juokseminenkin tuntuu mukavalta, vaikka pohjat sliksit onkin. Tietysti löytyy spesiaalitossuja, jotka on Rinconia parempia jollakin tietyllä osa-alueella, mutta en ole vielä juossut toisella tossulla joka olisi näin tasaisen hyvä kaikenlaiseen juoksutarkoitukseen kuin mitä Rincon on 👌
 10. makez76

  Hoka One One

  Miltähän tuntuu juosta juoksumatolla? Siinä se alusta joustaa kuiten aikatavalla vs. maantie, joten saattaisin kuvitella ettei tuo hiilikuitulevy toimi ihan parhaalla mahdollisella tavalla juoksumatolla. Mut hieno tossu, jolla on kyllä ilo juosta 👌
 11. makez76

  Hoka One One

  Nyt pääsin testaamaan Hokalta Rincon mallia ja pitää kyllä sanoa, että on paras yleistossu millä olen juossut. Tuntuu et käy vähän kaikkeen, aina joltain ratakympiltä ultrajuoksuihin. Todella kiva kenkä juosta. Jos pitäis valita yksi kenkäpari millä pitäisi juosta kokoajan, niin se olisi kyllä Hoka One One Rincon minulle.
 12. makez76

  Hoka One One

  Toi(kin) on makee carbon äxän väritys, mutta ei tule valitettavasti suomalaisiin kauppoihin..
 13. makez76

  Hoka One One

  Mulla on käynyt sama koko kaikissa hokan tossuissa, mut noi sg2 ja tracer tosiaan kapeita/ahtaampia varvastilaltaan. Carbon Rocket leveämpi, joten luulen et käy sen puoli numeroa pienempi kuin sg2 ja tracer.
 14. makez76

  Hoka One One

  Eiköhän Carbon X mallin suomalaiset myyjät selviä ensi viikolla. Mun mielestä nyt vajaan 50km kokemuksella Carbon X on nimenomaan Carbon X. Ei minkään muun merkin versio hiilikuitulevyllä varustettuna. Omasta mielestä se on erittäin hieno tossu pidemmille vk-harjoituksille ja kilpailuihin puolimaratonista ylöskäsin, mutta erityisesti maratontossuna ja 100k matkan mättämistossuna se on varmasti parhaimmillaan. Oman lajinsa edustaja se on erityisesti siksi, että siinä on ainakin omille jaloille sangen voimakas tuo hokan ”metarocker” vaikutus. Sen tuntee voimakkaimmin mun mielestä juuri tässä hokan mallissa ja sen ansiosta kengän rullaavuus on kyllä todella hyvä, se ikäänkuin työntää tuon ”keinuvaikutuksen” ja hililuitulevyn ansiosta askelta kuin itsekseen eteenkäsin. Siitä paljonko tuolla hiilikuitulevyllä on todellista vaikutusta askeleen energian palautuksessa ja eteenkäsin saattamisessa, niin sitä on tietysti älyttömän vaikea arvioida. Juoksussa kun on niin paljon muuttujia muutenkin, että tuon mittaaminen lienee ainakin absoluuttisella tasolla käytännössä mahdotonta. Oma näppituntuma kuitenkin on, että kyllä noilla sellaisen rennon kovan eli maratonvauhtisen juoksun ylläpito on hiukan helpompaa kuin monella muulla tossulla.
 15. makez76

  Hoka One One

  Nyt pääsin ajamaan myös CarbonX hiilarilingoilla ja otatin niillä heti 25 kuntoiluyksikön verran testiä - eikä kyllä voi kuin kehua. Keveyttä, maksimaalista vaimennusta ja hiilikuitulevyä. Sitähän se on, Hoka One One Carbon X. Hiilarilingot, joilla Jim Walmsley rikkoi yli 30 vuotta vanhan 50 mailin juoksun ennätyksen. Painoa 241g (EU42) ja fylliä kannan alla 32mm sekä päkiän alla 27mm, eli 5mm dropilla varustettu erityisesti pidemmmille maantiematkoille suunnattu kisa- ja harjoituskenkä. Tosin ei tätä hiilarilinkoa pelkästään maratonille ja siitä pidemmille matkoille pelkästään pysty profiloimaan, osoituksena Scott Smithin Amerikan kansallisten kilpailujen 25km maantiejuoksun toinen sija ajalla 1.15.05h. Tossu on vekkuli juosta. Se rullaa ihan järettömän nätisti Hokan Meta-Rocker välipohjan ansiosta ja hiilikuitulevy palauttaa askeleen energiaa helpottaen vauhdinpitoa. Jalkaan kenkä istuu kuin sukka ja iltti siinä on samanlainen jännä evo rehi mallin mukainen jalan ympäri pohjan sivuille asti ulottuva, jolloin se ikäänkuin asettuu koko jalan ympärille. Itse tykkään tuosta iltistä tosi paljon, koska se ei pääse ainakaan liukumaan laidasta laitaan ja aiheuta siten ylimääräistä hankausta. Ensimmäiset askeleet meni ihan ihmetellessä, mutta jalka tottui niihin nopeasti ja sen jälkeen se olikin sitä kuuluisaa ajamisen iloa isolla IILLÄ. Aika montaa Hokan tossua olen onnekseni päässyt kokeilemaan ja näiden vuosien aikana suunta on ollut selkeä - kehitystyö Hokan kengissä sojottaa suoraan yläviistoon oikealle. On nämä nimittäin taas sellaiset uutuudet, että suosittelen lämpimästi harkitsemaan ostoa. Lieneekö Hoka tämän uutuuden myötä ensimmäinen merkki, jolla on nyt hiilarilingot lyhyemmille (evo carbon rocket) ja pidemmille maantiematkoille (carbon x)? Taitaa olla. On kyllä hieno tossu, aloin vakavsti harkitsemaan Wihan 100km juoksua syksylle näiden ansiosta 🙂
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy