Jump to content
Juoksufoorumi.fi


tjlukkar

Jäsenet
 • Content Count

  10
 • Liittyi

 • Last visited

Community Reputation

10 Good
 1. Eli jos tulkitsin oikein.Riittää, että kilpailu on SUL:n kilpailukalenterissa ja että reitin on mitannut (ja dokumentoinut) SUL:n virallinen mittaaja. Eikö vain?
 2. Mulla olisi tarkoitus käydä juoksemassa elokuussa maratoni, jotta pääsisin 2014 Bostoniin. Ei kait järjestäjille ole väliä missä matka on juostu, kunhan reitti on virallisesti mitattu ja aika on riittävä?
 3. tjlukkar

  IM Klagenfurt 30.6.2013

  Itsekin olen samaan kisaan suuntaamassa. Nuo mäet ei niinkään huoleta, mutta veden lämpötila kyllä ;) Tsemppiä kisaan!
 4. Hmm... kyllähän tämä reitti oli taas muuten pidempi. Viime vuonna oikaistiin keskuspuistoon Länsipasilan läpi (huoltoaseman kohdalta), mutta nyt "kierrettiin" Auroran sillalle (itseasiassa kahdesti). Lisäksi keskuspuistossa tultiin sairaala ortonin mäkeen kiertoreittiä (seurattiin siirtolapuutarhan laittaa), eikä oikaistu ylämäkeen oikealle hakamäentien alituksen jälkeen. Mutta asia selvinnee parhaiten kysymällä järjestäneeltä organisaatiolta oliko reitti tarkistusmitattu...
 5. Kyllä tuo reitti taitaa olla tarkistusmitattu. Ainakin HCR:n FB-profiilissa kerrottiin, että tarkistusmittaus tehtiin lumien sulettua. Lisäksi jos reittimittaus noudattelee (kuten todennäköisesti tekeekin) IAAF:n sääntöjä, reitti on promillen ylipitkä ja mitattu lyhyintä juostavaa reittiä pitkin eli jokaisen kulman ja käännöksen sisäreunasta. Teidän Garminit nyt vaan heittää, syystä tai toisesta ;) Kiva kisa ja parempi reitti kuin viime vuonna, kiitos auroran sillan. Kansainvälisten kisojen malliin olisivat kyllä sen verran voineet lakaisukoneella ajaa reittiä, että hiekat olisivat asfalttiosuuksilta saaneet pois. Erityisesti ärsytti se töölönlahden mäessä ollut hiekka ja siitä noussut pölypilvi. Ulkomailla vastaavan kokoluokan tapahtumissa tiet jopa pestään ennen kisaa...
 6. Itselläni on Speedon uusin Mp3 soitin, mikä lie aquabeat 2.0 tms. Laite on rakenteeltaan ja käyttöliittymältään nykypäivän standardiin verrattuna kivikautinen, mutta hoitaa hommansa kunhan sen saa päälle. Radiokin siinä on, mutta sehän tietysti katkeaa aina päädyissä, hyvä lähinnä muussa käytössä (ehkä siinä vesijuoksussa?). Mukana tulleet kuulokkeet ovat ihan ok, mutta mielestäni epämukavat. Vaihdoin itse speedon kuulokkeiden vesitiiviyden korvaan tuottavat kumiosat Sennheiserin CX680 kuulokkeisiini ja olen nyt niitä käyttänyt uidessa. Kumiosat vaihtuvat helposti ja sennheiserit istuvat ja toimivat paremmin kuin speedot. Ihan hifitason ääntäkin saa siihen saakka kunnes kuulokkeet ensimmäisen kerran vääntyvät korvissa ja vettä pääsee valumaan korvakäytävään. Tämän jälkeen vaaditaan aina jonkin verran säätöä ja äänen laatu laskee, mutta kyllä musiikkia saa kuunneltua 1,5 h - 2 h harjoituksen. Uimalakilla on tietysti tarkoitus torjua kuulokkeiden vääntymistä ja turhaa kontaktia veteen, mutta tarkkana saa olla, jos meinaa onnistua. Nuo Finis swim mp3 kuulokkeet kuulostavat hyviltä toiminta-ajatuksensa perusteella ja vertailutkin niitä ovat kehuneet. Kuten DC rainmakerkin totesi, ne puuttuvat juuri siihen ongelmaan, jota pidetään vedenpitävissä mp3 soittimissa suurimpana, eli kuulokkeisiin ja niiden istuvuuteen. Jopa aquabeat:n omistajana voisin harkita Finiksen laitteen hankkimista. Ja mitä tulee uimiseen musiikin kanssa... Se on kyllä niin jees :) Joskin silti harjoitus kannattaa jakaa osiin (alkulämppä, potkut, kv:t, teho-osat jne), eikä vaan kelata, jos meinaa säilyttää mielenterveytensä. Tai näin ainakin itsellä.. Vesijuoksussa toimiva mp3 soitin ei välttämättä toimi lainkaan uinnissa. Olisin siis hieman varautunut pelkästään ensimmäisen perusteella kirjoitettuja arvosteluita ja arvioita lukiessani. Eräs tuntemani ammattijuoksijakin vesijuoksee märskyssä ihan tavanomaisten sankakuulokkeiden ja suojaamattoman mp3 soittimen kanssa. Sama ei toimi uidessa, toisin päin kyllä.
 7. No aivan varmasti palaudut, jos vaan et kehitä itsellesi mitään rasitusvammoja. Itse tein viime vuonna HCR:n kevennetyllä viikolla (ma: 94 km pyörällä, ti: lihasvoima harj. + 14 km juosten, ke:101 km pyörällä, to ja pe vain kävelyä, + sitten vielä uinnit, joita ei lasketa ;) ), eikä edes kuluvan viikon pyöräily tuntunut jaloissa lauantaina. Pyöräilystä palautuu todella nopeasti ja uinnista vielä nopeammin.
 8. tjlukkar

  Mukavat uimalasit?

  Voin lämpimästi suositella Aqua Sphere K180 mallia. Hyvä näkyvyys, hyvät remmit ja nenäpalaa voi vaihtaa. Allekirjoittaneelle istuvat kivasti, eivätkä aiheuta pandoja. Arenan ja speedon kilpalaseja olen omistanut useita malleja ja yhdet arenan avovesilasitkin käytetty loppuun, mutta nämä ovat olleet yksinkertaisesti parhaat. En tosin ostaisi laseja puhtaasti kenenkään muiden suosituksesta vaan valitsisin sovittaessa mukavimmalta tuntuvat. Tsemppiä etsintöihin.
 9. tjlukkar

  Joroinen 2012

  Kuvista yms... Tällaisen kuvasarjan olen löytänyt: http://www.warkaudenlehti.fi/kuvat/kuvagalleria/fintriathlon-joroisissa/752631 Ja lisäksi muutamia videoita youtubesta hakusanoillta Finntriathlon 2012 käyttäjältä rondontori13 http://www.youtube.com/user/rondontori13?feature=watch Muuten aika huonosti. Onko kellään muulla ollut parempaa onnea? Allekirjoittaneella ei ollut huoltotiimiä mukana, joten yhtään kuvaa ei omasta takaa ole :(
 10. Onko kellään tullut vastaan X-labs:n torpedo mount:ia Suomessa? Myös jokin muu kiinnitysteline, joka sallii tavallisen pullotelineen kiinnittämisen aerotankojen väliin, käy allekirjoittaneelle. Ainakin Profile Design:ltä löytyy hyvin kevyen luokan viritys, mutta siitäkään en ole saanut näköhavaintoa. Vinkkejä? Ulkomailta en ole tällä kertaa tilaamassa, joten niitä vaihtoehtoja on turha tarjota.
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy